Komentáře

Zpět na článek

Jana Bendová: Co Babiš začal, Fiala dokončil. „Grýndýl“ jako základ jejich vlády? Klausovy motáky z ilegality

21 komentářů

Jozef Kolek
p. Benova - kecy kecy kecy a la Bartkovsky
Saša Krach
Kolaps stavebních úřadů pokračuje.Bartos a vláda mlčí...
Bartoš se prý uklidil do neznáma....ČT ta nestranná, mlčí. Ach jo.
Saša Krach
Řekněme že po volbách zavládne smír mezi ODS a ANO. Samo sebou po personálních změnách.
A dá se tvrdit že tato sestava by byla prospěšnější než stávající seskupení. Ale...je důležité slovo. Povolenky pro domácnost je zrůdnost. A zasáhnou nejvíce ty potřebné že paní Hubàčkova.
Děkujeme.
Richard Šebesta
S paní Bendovou souhlasím v jedné věci. Pokud volby za rok skončí pro Fialovu vládu debaklem což se může stát , může v ODS dojít k převratu a k moci se dostanou staří mazáci viz. Zahradil a další. Konkrétně sám Zahradil má dost odlišné názory od Fialy a spol co vládnou ODS.Zahradil sám třeba řekl že mu osobně je bližší ANO než Piráti. Takže co dnes vypadá jako scifi může být za rok po volbách realita.
Pavel Nyklíček
@Richard Šebesta
Mám politiku jako koníčka spoustu let.
Jsou jisté politické sounáležitosti "tutových" predikci, ale čas ukázal, jak se věci dokáží velice rychle změnit.
Volič si pamatujete pouze 3 měsice co bylo zpětně vykonáno a tak současná vláda v klidu čeká.
Aktivní až skoro radioaktivní je Babiš. To je chyba..
Podzimní volby zcela jistě neovlivní a za rok bude vše jinak.
Žádné fenomenální vítězství Babiše se nekoná.
Berme v potaz i statistický fakt, že čtvero voleb v řadě Babiš prohrál a páté na podzim také.....
Je okoukaný a nemá výsledky dokonce ani volební program.
Čeká ho navíc rok blbec. Soudy, právníci, kauzy....
Každý rok u sedmdesátnika je znát. On slábne. Nedokázal požádat ani o rozvod. I taková maličkost ho snižuje v pohledu dříve narozených, kterým stát vtloukal do hlavy, že základem státu je rodina. On už ji nemá...
Miloš Hora
@Pavel Nyklíček Jak jsi přišel na to, že Babiš prohrál plno voleb? Pozri na výsledky a uvidíš...
Pavel Nyklíček
@Miloš Hora
V řadě čtyři prohrál, počítám i ty do EU, tam byla jejich frakce 3, podzimní letos zcela určitě nevyhraje a to budou páté.
Před tím byl prohra ve sněmovních, prezidentských atd.
Já tam opravdu famózní vítězství nevidím. Slovo "famózní vítězství rád Babiš zdůrazňuje vždy pro prohře. Asi to ale funguje a jeho voliči mají pocit vítězství, ale jen pocit.
Paul Alerton
Paní Bendová je asi redaktorka z leknutí. Kdyby si prostudovala termíny a obsah green dealu, tak by tuhle pitomost nenapsala
giorgio287
Vlastizrádci mají viset. Nic jiného ta *** nezaslouží.
Uživatel_5542819
Opäť bulvárne klamstvá ! Rotujúce predsedníctva o ničom nerozhodujú . O tom rozhodli staré bohaté členské štáty, tak ako o všetkom . A čo mal Babiš robiť ? Pozrite ako sa správajú k Orbánovi . Vlastný názor malého štátu je neprípustný a trestaný. Vojna je mier a mier je vojna a Ukrajinci vraj bojujú aj pre Európu . Skôr pre zisky zbrojoviek, v mieri sa strašne blbo predávajú zbrane ...
Jozef Kolek
@Uživatel_5542819 pravda 👍
Pavel Vlček
Velký Lochec - Gigantický Podvod na Lidi: Great Reset - Green Deal: Spolu proti sobě na věčné časy a nikdy jinak !!! Bude Nová OpoSmlouva Spolu/ODSTAN vs. ANO/­SPD/Tr­iko/­PRO/Sv­obod­ní/Při­saha/­Moto­risté­Sobě ??? Totok Morče - Tato Země - Tuzemsko - Czechistán zřejmě nepřežije, ale přece určitě jistojistě přežije !!! A o tom to je, do Pr-kvančic-dele !!! Himmel Herr Gott na Hrad !!! Bu bu bu: Bude To ještě Velký Lochec !!! A co když To vyhraje Ten Trump ??? Dezolát - Padouch - KaziSvět - Vyvrhel Lidstva !!! ??? !!! ???
simeklubor
@Pavel Vlček Absint s ředidlem půl na půl?
bengunn
Ve slově latte se nad e nepíše čárka! Tedy Italové ji nepíší, je to nepochopitelná česká specialita.
Pavel Vlček
@bengunn
A ta Baba Vanga je vlastně Baba Jaga !!! A ještě je Baba Gaza a Lady Gaga !!! A ta Baba Vanga má veřejně známé Tajné Proroctví o Islámu a o Muslimech ...
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Z Green Dealu se stal symbol, fackovací panák. Přitom pokud nezačneme planetu opravdu a účinně chránit, dopadneme jako lidstvo zle nedobře. Přicházíme o zdroje nutné k životu, především pak o zdroje pitné vody. Katastrofální je třeba také úbytek hmyzu, který má mimo jiné i roli opylovačů. Klima se mění takovým tempem, že na to nejsme schopni reagovat. Vegetační období přichází mnohem dříve, přičemž pak přijde jednodenní mráz a je po úrodě. Atd.
Ten ZÁSADNÍ problém je, že tzv. Green Deal byl uchopen naprosto nesmyslně a nesystémově. Možná to byla jen hloupost a neznalost, ale spíš si myslím, že to byl záměr s cílem na tom vydělat. Typickou takovou zhovadilostí jsou tzv. emisní povolenky. Nápadně to připomíná středověké církevní odpustky. Za prvé nechápu, kdo má komu co "povolovat" a za druhé se z toho stala alternativní měna, přičemž profit z toho mají nejrůznější šíbři a hochštapleři. Rozhodně ne životní prostředí. Systémově správně by bylo zavést spotřební daň na energie. Na čisté zdroje s nulovou sazbou, na ty "nejšpinavější" s nějakou relativně vysokou, ale ne likvidační sazbou. Jednoduché na správu, jednoduché na kontrolu, jednoduché a hlavně rychlé na změnu. Každý stát by si mohl v určitém rozpětí určovat sazby sám. Podobně jako je tomu u benzínu či nafty.
Dalším neřešeným problémem je hospodaření s vodou. 35 let se mluví u nás o zadržování vody v krajině. 35 let se nedělá téměř nic, jsou jen nějaké plány. Přitom by stačilo, kdyby stát připravil vhodné pozemky a tyto pak v aukci nabídl soukromým investorům s věcným břemenem. A lidé by to stavěli za svoje peníze a rádi. Postaví si desetihektarový rybník, zaváži se třeba k tomu, že to bude sloužit vedle hospodařícímu senochrupovi k napájení dobytka nebo jako součást protipovodňových plánů či k rekreaci atd. Lidé opravdu nepotřebují na všechno dotace.
Frank51482
@Uživatel_5734171 Blábolíte nesmysly. O ochraně kecají nejvíce ti, kteří vytvářejí největší uhlíkové stopy. Jakou stopu vytvořili všichni ti, kteří se slétli do Švýcarska svými tryskáči: Kolik z nich jezdí na kole, aby pomohli planetě?
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Frank51482
ty nechápeš jednu věc, Přírodu a fyzikální zákony nezajímají nějaké tvoje floskule a tlachy. Buď se na to připravíme a uděláme systémová opatření, nebo prostě a jednoduše přijdou katastrofy, včetně hladomoru a hlavně včetně masové migrace. A skutečně masové, na pochod se dají miliardy lidí. To, čemu dnes říkáme migrace, je jen taková taškařice...
Dalibor Šťastný
@Uživatel_5734171 V mnohém s Vámi souhlasím a nejvíce stran emisních povolenek. Jde o, vskutku, zhovadilost nejvyššího stupně. V podstatě se vytvořil jen další obchodovatelný papír, který má v důsledku zejména obohacující a ožebračující efekt. Ač poslední věta zní jako definice oxymoronu, není tomu tak, jen rozdělení výnosu a nákladů dělí občany EU na dvě, zcela nesouměrné skupiny. Váš nápad s daní mi zní velmi moudře. Byl by směrovatelný a dávkovatelný. Třeba i na EV, pokud nabíjí mimo FVE, což by vytvořilo zdroje pro údržbu infrastruktury, jež se zhusta sytí ze spotřební daně z paliv.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Dalibor Šťastný
Mě štve, že především pravicové strany nejsou schopny taková opatření prosazovat. Spotřební daň je velice efektivní zdanění. Snížit daně přímé, nahradit je daněmi nepřímými. Spotřební daň, pokud není zmatlána nějakými výjimkami, je velice snadno kontrolovatelná i inkasovatelná. Bohužel EU si neuvědomuje, jak negativní obraz sama o sobě vytváří. Ti lidé žijí v bruselském skleníku.
Dalibor Šťastný
@Uživatel_5734171 vis maior 😖, tedy pro nás. Měli bychom patrně příliš jednoduché daňové přiznání. Již v Červeném trpaslíku bylo řečeno, parafrázuji, že po milionech let marně doufali ve zjednodušení daňového přiznání.
Odlehčuji tu tragédii, opět s Vámi totiž souhlasím. Matláme DPH, spotřebku apod. s daní z příjmu obou druhů osob, půvabně zakryté dvojí zdanění, všemožné odvody, srážky, úlevy, progrese etc. Nepočítaje převodní ceny a jiné vymoženosti 🙄😖🙂.