Olympijské hry

Zpět na článek

Paříž 2024: Může město přečkat olympiádu ve zdraví? Francouzi možná objevili, jak na to

9 komentářů

Avatar - našinec
našinec
Před ZOH v Soči byl spáchán teroristický útok ve Volgogradu a USA nedoporučily jezdit sportovcům na ZOH. Nyní je situace ještě horší a přesto žádná taková výzva nezazněla. Možná proto, že se ve skutečnosti o žádné OH nejedná.
Richard Šebesta
Tématem numero 1 této olympiády bude možná ani ne tak kdo vyhraje a kolik kdo získá zlatých medaili ale kolik atentátů se zde uskuteční a kolik sportovců nebo i návštěvníků přijde o život. LOH sotva začaly a už zde máme první dílo zločinců. Někdo v den zahájení vyřadil elektrickou trakci a mnohé vláky tam tak mají zpoždění až 2 hodiny i na dálkových tratích. Mnohé spoje budou taky mimo provoz minimálně celý víkend ! Když se konaly LOH v Los Angeles před 40 léty jako pamětník si pamatuji že tehdejší země sovětského bloku a spojenci SSSR jako KLDR i Kuba bojkotovaly tuto olympiádu. Výjimku tvořili pouze Rumunsko a Jugoslávie jako ostatně vždy. Ti se LOH účastnili. Jako důvod uváděly země sovětského bloku že v USA není pro jejich sportovce bezpečno. Byla to pochopitelně komunistická lež jako věž. Pravou příčinou bylo že USA a jejich spojenci nejely na LOH do Moskvy kvůli přepadení Afganistánu v roce 1979. Tehdy tedy neúčast komunistickým zemí byla vymyšlenou lží nicméně nyní pokud by někdo do Paříže nejel a jako důvod by uváděl to co tehdy sovětský blok tak bych dodal že takovou výpravu bych chápal, že má zcela oprávněné obavy o život a zdraví svých sportovců. Bylo by to na místě.
giorgio287
Tak schválně. Který den olympiády muslimáci s úsměvem a francouzským pozdravem Alláhu akbar zabijí několik desítek lidí?

Budu rád, pokud se pletu. Ale do galského chalífátu bych na olympiádu nejel ani zadarmo. Riskovat život.
Richard Šebesta
@giorgio287 100 % souhlas.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Než o nějaký zisk či ztrátu mám o deset řádů větší strach z nějakých magorů, co by mohli provést nějaký teroristický útok. Islamisté nebo rusáci, tyhle dvě skupiny mají největší motivaci zneužít olympijské hry. A na rovinu, "vedou" v těch obavách rusáci. Protože islamisté by přišli o spoustu sympatizantů, takže "motiv" mají jen ti nejradikálnější. Rusáci budou chtít hry poškodit, zesměšnit, ponížit, protože je EXTRÉMNĚ sejří, že tam nejsou. A na rovinu, i kdyby válka skončila a skončil důvod pro vyloučení, je tu přeci zcela zásadní další důvod, který přetrvává a který tu byl už před válkou a tím je státem organizovaný doping.
Jinak já mám olympiádu rád, dívat se podle možností budu, fandit budu přeukrutně, hlavně našim, ale fandím obecně všem, co tam nechají duši a něco umí. A spoustu takových výkonů si pamatuji celý život, třeba závod Tonyho Estangueta proti Martikánovi. Držel jsem Tonymu palce tak, že mi skoro zmodraly.))). Nebo poslední hod Báry Špotákové v Pekingu. Dodnes to považuji za zázrak. Pršelo, mokré rozběžiště, v podstatě vyloučené, aby hodila přes sedmdesát. Podle mého ji z nebe fouknul pod oštěp Zátopek, jinak si to vysvětlit nedokáži. Navíc 21. srpna a ještě navíc porazit nadopovanou rusku... Kdyby to byl filmový scénář, řeknu, že to je strašný kýč...
Takže dost řečí, jdeme na to...))) Deset medailí, míň neberu. Dvě zlata minimum...)))
giorgio287
@Uživatel_5734171
Rusové teroristické útoky nedělají. To jen arabáši z Afriky a z okolí Izraele za odměnu zabíjejí ty, na nichž parazitují.
Richard Šebesta
@giorgio287 Opět souhlas. Uživatel 5734171 je protiruský naladěn a to tak že ta nenávist k Rusům mu zatemňuje mozek. Na teroristické útoky tu máme na OH odjakživa Araby (muslimy). Jen námatkou připomenu třeba LOH v Mnichově 1972 ,kde arabští teroristé unesli a zabili izraelské sportovce.
Frank51482
Francie docela hezky zčernala. Už jen při pohledu na jejich fotbalový tým jsem si myslel, že tam místo Francouzů nastoupil nějaký africký stát.
giorgio287
@Frank51482
Na euru za ně hrál tým Ghany a hostoval jeden Němec, jeden Španel....a to je vše. Francouzi jsou úplně v háji, když za ně nekopou Francouzi. Alláhu akbar!