Olympijské hry

Zpět na článek

Paříž 2024: Může město přečkat olympiádu ve zdraví? Francouzi možná objevili, jak na to

9 komentářů

giorgio287
@Frank51482
Na euru za ně hrál tým Ghany a hostoval jeden Němec, jeden Španel....a to je vše. Francouzi jsou úplně v háji, když za ně nekopou Francouzi. Alláhu akbar!
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Než o nějaký zisk či ztrátu mám o deset řádů větší strach z nějakých magorů, co by mohli provést nějaký teroristický útok. Islamisté nebo rusáci, tyhle dvě skupiny mají největší motivaci zneužít olympijské hry. A na rovinu, "vedou" v těch obavách rusáci. Protože islamisté by přišli o spoustu sympatizantů, takže "motiv" mají jen ti nejradikálnější. Rusáci budou chtít hry poškodit, zesměšnit, ponížit, protože je EXTRÉMNĚ sejří, že tam nejsou. A na rovinu, i kdyby válka skončila a skončil důvod pro vyloučení, je tu přeci zcela zásadní další důvod, který přetrvává a který tu byl už před válkou a tím je státem organizovaný doping.
Jinak já mám olympiádu rád, dívat se podle možností budu, fandit budu přeukrutně, hlavně našim, ale fandím obecně všem, co tam nechají duši a něco umí. A spoustu takových výkonů si pamatuji celý život, třeba závod Tonyho Estangueta proti Martikánovi. Držel jsem Tonymu palce tak, že mi skoro zmodraly.))). Nebo poslední hod Báry Špotákové v Pekingu. Dodnes to považuji za zázrak. Pršelo, mokré rozběžiště, v podstatě vyloučené, aby hodila přes sedmdesát. Podle mého ji z nebe fouknul pod oštěp Zátopek, jinak si to vysvětlit nedokáži. Navíc 21. srpna a ještě navíc porazit nadopovanou rusku... Kdyby to byl filmový scénář, řeknu, že to je strašný kýč...
Takže dost řečí, jdeme na to...))) Deset medailí, míň neberu. Dvě zlata minimum...)))
Frank51482
Francie docela hezky zčernala. Už jen při pohledu na jejich fotbalový tým jsem si myslel, že tam místo Francouzů nastoupil nějaký africký stát.
Avatar - našinec
našinec
Před ZOH v Soči byl spáchán teroristický útok ve Volgogradu a USA nedoporučily jezdit sportovcům na ZOH. Nyní je situace ještě horší a přesto žádná taková výzva nezazněla. Možná proto, že se ve skutečnosti o žádné OH nejedná.
Richard Šebesta
Tématem numero 1 této olympiády bude možná ani ne tak kdo vyhraje a kolik kdo získá zlatých medaili ale kolik atentátů se zde uskuteční a kolik sportovců nebo i návštěvníků přijde o život. LOH sotva začaly a už zde máme první dílo zločinců. Někdo v den zahájení vyřadil elektrickou trakci a mnohé vláky tam tak mají zpoždění až 2 hodiny i na dálkových tratích. Mnohé spoje budou taky mimo provoz minimálně celý víkend ! Když se konaly LOH v Los Angeles před 40 léty jako pamětník si pamatuji že tehdejší země sovětského bloku a spojenci SSSR jako KLDR i Kuba bojkotovaly tuto olympiádu. Výjimku tvořili pouze Rumunsko a Jugoslávie jako ostatně vždy. Ti se LOH účastnili. Jako důvod uváděly země sovětského bloku že v USA není pro jejich sportovce bezpečno. Byla to pochopitelně komunistická lež jako věž. Pravou příčinou bylo že USA a jejich spojenci nejely na LOH do Moskvy kvůli přepadení Afganistánu v roce 1979. Tehdy tedy neúčast komunistickým zemí byla vymyšlenou lží nicméně nyní pokud by někdo do Paříže nejel a jako důvod by uváděl to co tehdy sovětský blok tak bych dodal že takovou výpravu bych chápal, že má zcela oprávněné obavy o život a zdraví svých sportovců. Bylo by to na místě.
Richard Šebesta
@giorgio287 Opět souhlas. Uživatel 5734171 je protiruský naladěn a to tak že ta nenávist k Rusům mu zatemňuje mozek. Na teroristické útoky tu máme na OH odjakživa Araby (muslimy). Jen námatkou připomenu třeba LOH v Mnichově 1972 ,kde arabští teroristé unesli a zabili izraelské sportovce.
Richard Šebesta
@giorgio287 100 % souhlas.
giorgio287
@Uživatel_5734171
Rusové teroristické útoky nedělají. To jen arabáši z Afriky a z okolí Izraele za odměnu zabíjejí ty, na nichž parazitují.
giorgio287
Tak schválně. Který den olympiády muslimáci s úsměvem a francouzským pozdravem Alláhu akbar zabijí několik desítek lidí?

Budu rád, pokud se pletu. Ale do galského chalífátu bych na olympiádu nejel ani zadarmo. Riskovat život.