Komentáře

Zpět na článek

Stát si posvítí na segment krátkodobého ubytování. Bez aplikace si pronajímatelé ani neškrtnou

9 komentářů

Tomas Cad
Já bych se toho zas tak nebál. Jestli to bude fungovat stejně jako digitální stavební řízení tak se nějakého eturisty ani nedožiju
Jakub Vana
To jsou skvělé zprávy. Hned se mi chce zase o trošku více blít, když slyším, jak se o naše dobro stát stará.
Miloš
Naprostá většina chat, chalup a penzionů je zkolaudováno jako rodinný dům. Nikdo z nich registraci neobdrží, protože krátkodobé ubytování v rodinných domech odporuje novému stavebnímu zákonu.
Od 1.7. 2025 tak zůstanou k dovoleným jen hotely, které samozřejmě využijí situaci a pořádně zdraží.
Pane Bartoši, blahopřeji.
Michael Rigo
@Miloš Nesmysl a částo šířená nepravda. Tato novela podnikání v cestovním ruchu výslovně nezasahuje do stavebního zákona. Což o to, nový stavební zákon navíc nepřinesl žádné novinky co se týče definic krátkodobého ubytování.

Hostitelé dostanou registrační číslo do eTuristy tak jako tak a je na úřadech aby vymáhaly platnou legislativu - živnostenský zákon, stavební zákon apod. No a pak tu je právní vakuum ohledně legality provozování Airbnb v bytech, podle praxe spíše platí, že byty není třeba rekolaudovat, doporučuju článek stránce epravo.
Miloš
@Michael Rigo
Zkuste si prosím zavolat na kterýkoliv stavební úřad a řeknou Vám, že krátkodobé ubytování - ubytovací činnost, tedy podnikání - lze provozovat pouze v objektech zkolaudovaných jako ubytovací zařízení. Obdrželi k tomu i metodický pokyn z MMR jakým způsobem mají v tomto smyslu provádět kontroly. Neumím si představit, že to stejné ministerstvo - MMR -, které má v gesci E turistu - povolí schvalovat registrace E turisty v objektech, které takto nejsou zkolaudované.
giorgio287
Správně! Buzerovat a škodit.
Nic jiného fialoví vlastizrádci neumí.

Heil Brusel!
Gavin Fox
@giorgio287
Tak se ukaz jak zajistis vyber u nemovitosti, kde zisky majitel neprizna.
Chrasteni tve prazdne makovice je slyset az sem.
giorgio287
@Gavin Fox
Proč by majitel bytu něco přiznával? Koupí bytu zaplatil eráru DPH a každoročně musí platit nejnemravnější daň - daň z nemovitostí.

Je evidentní, že jste Nicka, neschopná vydělat na vlastní nemovitost a závidějící schopnějším. Ať se tou zlobou a závistí nezadusíte...
Gavin Fox
@giorgio287
😂😂😂 tak urcite.
Podle soudim tebe, s tou zapalkou nedelas dobre Jaromire.
Co tobe je do meho majetku.
Kdo se babi o koupi bytu, DPH apod.? Kratkodoby pronajem s tim nesouvisi.