Komentáře

Zpět na článek

Rusové na olympiádě? Mezinárodní olympijský výbor selhal, jen pět jich splňuje jeho podmínky

27 komentářů

Pavel Wilczek
Nevpustit rusy, protoze ... .
Ostatni soudime, ale toto je neskutecny poklesek..
Avatar - našinec
našinec
A vůbec mne dojalo, když jeden morálně slabý člověk řekl, že zabíjet palestinské civilisty, zvláště děti, je správné a proto nevidí problém ve startu izraelských sportovců. Ten člověk se jmenuje Petr Fiala, předseda ODS a předseda teroristické české vlády. Ano, smysl OH je v tom, že si to Izraelci a Palestinci(Arabové) mohou rozdat na sportovním poli, stejně jako Rusové a Bělorusové s Ukrajinci. Bohužel, z OH se staly NATO Games.
Avatar - našinec
našinec
Pokud někde Rusové a Bělorusové startovat ve sportovním zápolení měli, tak na OH. Proč? Protože to byl ten původní smysl vzniku OH. To, že blbci z ODS to nejsou schopni pochopit a OH dali úplně jiný význam, je jiná a smutná věc. Ale alespoň v našem českém týmu máme Rusy.
Avatar - našinec
našinec
Tak, oni někteří nominovaní a schválení sportovci z RF a BLR odmítli nakonec startovat a tak dostali příležitost outsideři, včetně sportovců z ČR. Všichni by rádi, aby ruští sportovci změnili dres, ale mnozí, zpravidla ti nejlepší, mají i nějakou tu národní hrdost. Pokud se podíváte na české účastníky OH, tak mnozí mají ruský původ.
giorgio287
Kdyby se se všemi sportovci jednalo jako dnes s ruskými, tak by Amíci nebyli nikdy na žádné olympiádě.

Tak se sezemský uklidni.
Anonym
@giorgio287 Rusáci tam nemají co dělat, tak si dej pohov
giorgio287
@Uživatel_5852462
Když se sport vezme tak hezky po bolševicku, tak si priznejte soudruzi rusobijci, že účastí ruských sportovců by byla naše naděje na medaile co? Nižší, ***, nižší!

A co tom to je😉
Bruno Ferari
@giorgio287 Presne, rusky statni doping ty medaile zajisti. Jen to neni v duchu fair play, ale to Rus neresi. Hlavne ze mame co? Hlavne, ze mame medaile. A to, ze nam je pak kvuli prokazanemu dopingu seberou, to uz se nas clovek nedovi. On si zapamutuje ty fotky z bedny.
Avatar - našinec
našinec
@Bruno Ferari Co se týče dopingu, tak Rusové jen drželi lajnu. Stejně tak je to prokázané na stejné úrovni u Keni, Norska, Kazachstánu, Bulharska, Velké Británie, Turecka, ....
jerryx
Rusko na olympiádě nestartuje a to snad stačí. Těch pár sportovců nestojí za pozornost a mnozí z toho budou mít doma problémy. Komické je, že Sezemský má myšlení typického ruského byrokrata, tj.klanět se těm nahoře a buzerovat ty dole. Demokracii takovým lidem nelze vysvětlit, je mi jich svým způsobem líto. Domluvit se nedá ani se Zacharovovou ani se Sezemským ,protože se s nimi musí jen souhlasit .Takhle to myslel Havel, že není žádný zlý Východ ani hodný Západ.
Saša Krach
No...Rusko napadl Ukrajinu a je tudíž nemilosti.Minulost válčících jiných států účast nevylučovala...a že se za svou činnost do dnes stydí.😝
V každém případě neúčast Ruských sportovců a jejich výběr je na uváženou v. porovnání s minulostí.
Na druhou stranu kdejaký malý človíček je může napadat...a urážet....😂😂😂😂
King I
@Saša Krach Ale to se dost divím. Rusko přece kontroluje všechny špičkové světové technologie, finanční systémy, rubl je zdaleka hlavní celosvětové platidlo, má rozhodující vliv ve Světové bance a Mezinárodním minovem fondu, je světovým policajtem, ovládá ceny surovin vlastních i cizích, když si usmyslí padne Huawei, když si usmyslí padne tiktok, je 10x silnější než celé NATO, přitom pro jeho sportovce musel Mezinárodní olympijský výbor nově složit hymnu bezdomovců? Jak je to možné?
Saša Krach
@King I Malý človíček se vždy projevuje neúctou a blbou nadsázkou a u toho přilhává...
a chování má jak Maďar 1 Omluva Madarum 😀
😝😝😝😝😝🤮
King I
@Saša Krach Silnější pes mr.á, tvoje slova Sašo, silnější pes mr.á 😁😆💰😄­😏😙🫠🙂‍↔­️😀😙😃😉😉­💰😄😄😙😀🫠­🤫😑😐😐😶‍­🌫️🫥😤😮‍­💨😒🧐🫠😀😄­🙂😁🙂😉😃
giorgio287
@Saša Krach
Rusko sice napadlo Ukrajinu, ovšem Ukrajina šla tomu štěstíčku hodně naproti. Stačilo se nechoval jako imbecilové a žádná válka být nemusela. Jenže to by americké zbrojovky neměly kšeft, že...
Saša Krach
@giorgio287 Tone nevím...Ale vím že dnes probíhá více bojů ve světě ale některé už nejsou
Košer. A stále více jsou napadány děcka..
Nebo využívány k politickému boji....No,,,pokud to lidi světa nechává na pokoji tak je to asi v pořádku.🤮😭
lug70
Politika do sportu nepatří a kór do olympiády, tečka. Už za časů starověké Olympie se při pořádání her zapomnělo na všechny půtky mezi národy a zastavily se i války aby se dal prostor jen hrám. A dnes zdegenerovaný západ tahá politiku a svoje úchylné agendy do všeho, i do olympiády. Vrcholem byl ten hnus s úchyly na začátku. Tahat i do olympijských her devianty, to je fakt znamení celkového úpadku západu.
Miroslav Rys
@lug70 Ty jsi asi upadl na hlavu. Rusáci válku snad zastavili?? Meleš tady nesmysly, tragické je, že jim sám věříš...
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Miroslav Rys
přesně tak. Ono je to ještě šílenější. Rusáci zneužili už čtvrtou Olympiádu pro svoje agresivní válečné choutky. Afghánistán a Moskva 1980, Peking 2008 a agrese v Gruzii, Soči 2014 a přepadení Krymu a Ukrajinu přepadli den po skončení ZOH v Pekingu 2022, kdy se putin letěl osobně zeptat na zahájení Olympiády Si Tinga na to, jestli mu to nevadí. Čínský bolševik mu zjevně řekl, že nevadí, ale ať počká na konec Olympiády. A v pondělí po skončení Olympiády v podstatě putin večer vyhlásil UA válku a ve středu tam byly tanky...
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@lug70
politika ve sportu byla vždy a vždy bude. Tvoje představy o starověké Olympii jsou romantické a pravda byla trochu jiná. Jinak v novodobé historii byla politika více či méně na každé Olympiádě. To nebyl jen Berlín nebo Moskva, kde to bylo nejkřiklavější. Brutální to bylo třeba v Pekingu (jak LOH, tak ZOH), v Soči, ale i třeba v Atlantě, kde kromě politiky to byla i úlitba Coca Cole, která tam sídlí. A větší či menší politickou stopu lze nalézti na každé Olympiádě, na každém velkém mistrovství světa. Typicky třeba mistrovství světa v Kataru, které si šejkové koupili od zkorumpovaných bafuňářů většinou z Afriky a Asie. A v podstatě jen proto, aby si udělali obří píár akci. A podobně teď Arabové ničí golf, když si koupili nejlepší golfisty pro svojí propagandistickou LIV tour. Takže si nedělejme iluze o tom, že politika do sportu nepatří. Současný sport je byznys a politika a byznys jsou siamská dvojčata...
giorgio287
@lug70
Vy jste se dovolil neodsoudit Rusko a hned se na Vás sesypali liberální fašisti. Prskají , nedávají, ale argumenty nemají. Proč mne to nepřekvapuje?
Miroslav Rys
@giorgio287 Protože jsi jelito. A nepoužívej slova, jejichž význam neznáš, chrochtal. My za tvé dysfunkce nemůžeme 😀😀
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
1. Základním a prvotním důvodem pro vyloučení rusáků byl státem organizovaný doping, švindlování národní antidopingové agentury. Na tom se nezměnilo vůbec nic, právě naopak. Když přijeli dopingoví komisaři ne nějaký závod v rusku, všichni sportovci zdrhli do lesů.
2. Pro rusáky (dříve CCCP) byl vždy sport nástrojem propagandy. A nalijme si čistého vína, ani my nemáme čisté svědomí. Nezobalo se sice u nás tak jako v CCCP, NDR nebo Bulharsku, ale stačí se podívat na archivní záznamy Fibingerové nebo Kratochvílové a je jasno. Ženská čtvrtkařka prostě pod 48 sekund před 50 lety běhat nemohla, stejně jako nemohla vrhat koulí 22,5 metru. Tím nechci říct, že nedopovali i jiní. Rekord na 100 metrů žen Florence Griffitové 10.49 měl být dávno zrušen. Ostatně ona za to zaplatila životem a ty dávky dopingu tělo nezvládlo. Nicméně v dobách socialismu byl doping přímo řízen státem a rusáci v tom pokračují dodnes. Stačí si vzpomenout na OH v Pekingu, kam přijela nadopovaná ruska v teplácích Abakuma s osobním rekordem 58 metrů a hodila najednou skoro 71. Naštěstí spravedlnost zvítězila, Bára ji neskutečným šestým pokusem v dešti přehodila a rusce pak sebrali i to stříbro.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
OH bez Ruska je prostě jenom soutěž okresní úrovně. Ale zase na druhé straně ty "homo" oděvy a ta propagace "nenormálních" lidí je na OH ve Francii na vysoké úrovni odpovídající současnému myšlení vedení EU v Bruselu.😉
Uživatel_5847612
@RASPUTIN Ubožáčku co je ti, že nemůžeš skákati...
Tebe bych chtěl potkat na živo, exote🫵🏻
Georg Waldman
@Uživatel_5847612 To není exot, to je rudá sv*ně čekající na porážku.
giorgio287
@Georg Waldman
Ale soudruhu fialový, proč tak slušně! Zalez zpět do vládní řiti.