Komentáře

Zpět na článek

Martin Bartkovský: Olympijské hry jako začátek konce Západu?

53 komentářů

Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@jerryx
viz King. Bureš je ABSOLUTNÍ nebezpečí pro demokracii, přesně proto, že obsazuje nezávislé instituce svými lidmi. Typicky ÚHOS, který mu posvětil vznik monopolu v pečivu, typicky inspekce životního prostředí, která skandálně zametla pod koberec ekologickou havárii na Bečvě, typicky finanční správa, která zametla jeho šméčko s fiktivní reklamou a korunové dluhopisy. Atd. To je o dva řády větší svinstvo, než cokoli jiného. Říká se tomu nepřátelské převzetí státu a Bureš přesně to dělá. Ostatně přesně to provedl Orbán, přesně o to se snaží Fico. Není náhoda, že oba tito vejlupci jsou Burešovými vzory...
Pavel Nyklíček
@RASPUTIN
Zdrávstvuj Voloďa.
Škoda, že nedovolí všem sportovcům světa dopovat jako sportovcům v Rusku...👌
Olympiáda by byla obohacena o nadlidské výkony, diváci u televizorů by šileli blahem a sovětští komsomolci by I tak zvítězili 🥂.
Buď ale v klidu. Teď se pořádá Olympiáda v Gulagu a vítěze nekazí penězi, ale oslavným nápojem z radioaktivního polonia.
Za cara a jeho ródinu. Urááááa.
Uživatel_5836863
@našinec Ten Dionýsos byl vyvedený nikoli v ukrajinských barvách, ale jako Kršna. (Viz například jeho vyobrazení na české Wikipedii). To ale vy vlastenci neznáte, bo jste trestuhodně nevzdělaní.
Takže by se měli čertit především vyznavači Bhakti.
Spytar
Voni ráčej bejt "Roozuuum" Vašnostiii,... p. Bartkovský 😂✌🏻🐃
Saša Krach
Pro ty hloupější ....Odkaz předků jejich víru a kulturu by chom měli ctít a v povědomý zachovat.Je to odkaz a trochu závazek...Pro generace které přišli po nich...Pro hlupáky je to i naše generace.
Každá deviace vlastně pohoršuje současnou generaci věřících a uráží minulou.
Prostě a jednoduše,,,uděláme že sebe *** a najdou se i tací co to podpoří...
Tím se nevylučují různé pokusy o rádoby umění,... souhlas.... ale uvážit kde a u jaké příležitosti.
Obraz poslední večeře..byl malován určitě mistrovský a láskou...Toto dílko se dá vymyslet u šalku kávy­.😝😝😝😝😝­...Ge­noci­du tímto nevhodným dílkem jsme spáchali na sobě..
A tak to je
Zdravim
Uživatel_1339522
Jsem naštěstí na ten buznohnus nekoukal v přímém přenosu. Vzhledem k dosavadním medailovým ziskům pro Čechystán-nutellistán, mám za to, že bychom se měli zabývat spíše tím, jestli naše vláda neměla ty prachy co marnotratně nacpala do bandrovského režimu spějícího beztak k neodvratné porážce dát raději na sport.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@jerryx svoboda slova, svoboda projevu. Viz můj příspěvek o Monty Pythonech. Reflex NENÍ HRAZEN ze státního rozpočtu, neboli je jen a pouze věcí majitelů, zda ho pošlou ke dnu či nikoliv. Je to jejich manažerské rozhodnutí. My ho buď budeme dál číst, nebo si najdeme něco jiného. Mně se třeba nelíbil vývoj v Lidovkách, tak jsem je přestal číst. A Lidovky to nepřežily, protože prostě a jednoduše byly závislé právě na čtenářích, jako jsem byl já. Bureš z nich udělal podnikový zpravodaj a noviny se staletou tradicí, noviny, které jsme si tajně předávali v samizdatových kopiích v osmdesátých letech, zlikvidoval. Ale byly to jeho peníze, jeho investice, jeho boj. A možná je ještě někdy někdo vzkřísí, Bureš je vypatlanec a nepochybně si ani tuto značku nepohlídá...
giorgio287
Buzeran ti všech zemí, vyližte si pr.del!
Bořivoj Zelený
@Jiří Ullsperger Autor je asi je slepý a hluchý, nebo málo vnímavý.
Ani Římská říše se nezhroutila ze dne na den, tak ani naše západní civilizace se zítra nezhroutí, ovšem má ke svému úpadku slušně nakročeno. A kdo to nevidí a nevnímá, je nejspíše mdlého rozumu a zatím tančí někde v horních patrech podpalubí potápějícího se Titaniku.
Avatar - našinec
našinec
A na druhou stranu nenažraný ožralý Dionýsos v ukrajinských národních barvách byl docela trefný.
Avatar - našinec
našinec
To jsou zase bláboly od Bartkovského. V roce 2008 Rusko rozpoutalo válku v Gruzii tím, že gruzínská armáda napadla ruské modré barety v Jižní Osetii a Abcházii, v roce 2014 Rusko rozpoutalo válku tím, že poslední den OH v Soči v Kyjevě Západ udělal puč a svrhl demokraticky zvoleného prezidenta Janukovyče, atd......Pokud by si to měli někde Ukrajinci s Rusy rozdat na sportovním poli, tak to jsou OH. Jenže Západ nechce, aby se Rusové zdržovali sportováním, vyhazovali peníze za přípravu a účast na OH a chce, aby se plně věnovali válce s NATO.
Uživatel_5836863
Komu se to nelíbilo, ten si zahartusil. A mohlo to vyšumět. Ale obhájci to budou otravně omílat dál a dál.
King I
@jerryx Bureš do nich zasáhl brutálně. Od první chvíle to byl jeho marketingový hnůj a nedalo se to číst.
giorgio287
@Uživatel_5734171
Kdyby soudruh Fialenko neposílal naše prachy banderovcům, mohli by se mít lépe r odiny s malými dětmi a důchodci, hloupý chciválku!
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@petrsmacho
ty woe, tohle vede letní řebříček tuposti a omezenosti. To jakože kdyby vláda nedala peníze na Ukrajinu, tak by včera Gabriela Satková nepodjela branku? Přívratský by teď místo brambory měl bronz? Horáčková by včera Korejku v lukostřelbě přestřílela? Já si pořád kladu otázku, zda je ta blbost autentická, nebo je to jen trolling a máš radost z toho, že se najde nějaký tukan, který na to reaguje... Myslím si, že B je správně...)))
jerryx
Dovoluji si upozornit, že v devadesátkách, kdy se pan Bartkovský narodil , byla travesti show běžnou součástí plesů, v roce 1994 australská komedie Dobrodružství Priscilly královny pouště o tomtéž vedla v Čechách filmový žebříček. Taky jsem na ní byl, kino se bavilo, nikdo neprotestoval. Co se tedy změnilo? Dnes totiž platí, že když je někdo LGBT+, nemusí už asi ani nic umět, vnucování této problematiky už otrávilo i jinak tolerantní lidi. A jsem rád, že pan Bartkovský mluví o západní demokracii a svobodě slova. Tak by nám taky mohl něco říct o tom progresivistickém převratu v Reflexu a kdo mu dal místo šéfredaktora.
giorgio287
Konec konce západu je, že ono Bartovský může být šéfem kdysi respektovaného časopisu.
S novým pozdravem: Vyliž řiť!
achjoachjo
Obávám se, že autor nepochopil pohoršení (některých) lidí nad kontroverzním představením týkajícím se obrazu Poslední večeře.
Nejde o nějaký obraz ze 16. století, jak se nám snaží autor naznačit. Ale jde o obraz zpodobňující jeden z křesťanských ikonických výjevů.
Takže za mě: proti LGBT+ nic nemám, ale mohli si pro svou prezentaci vybrat jiný motiv, než parodovat zrovna toto. Jde o něco křesťansky velmi neuctivého. Co jim bránilo vytvořit si vlastní výjev a nekrást inspiraci z bible?
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
OH bez účasti Ruska mají, z hlediska sportu, 50% úroveň. Pravdou však je, že tyto OH již od počátku připomínají takové větší oslavy v rámci "Pochodu hrdosti Prahou". K českým sportovcům potom snad jenom připomenout, že jejich dosavadní "úspěchy" na OH připomínají "úspěchy" domácí vlády pětikoalice, kde nic, tu nic.😉
Avatar - našinec
našinec
@Uživatel_5836863 Nebyl jsem to já, kdo vidí v Dionýsovi Krišnu.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@jerryx
elektromobily nejsou pitomost, ale musí se prosadit tím, že budou levnější a ne nějakými dotacemi nebo kvótami...
King I
@Saša Krach Že jo? Mně homosexualita připadá jako forma adolescentní rebelie.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Mám pro tohle termín vzpoura nýmandů a na tuto "aféru" to sedí dokonale. Nejvíce se pohoršují ti, kdo nemají ani tušení, kdo to byl da Vinci, do kostela jdou v keckách a s kšiltovkou na hlavě a to jen tehdy, když je venku vedro a potřebují se na dovolené zchladit. Já si vždy vzpomenu na můj nejoblíbenější film Život Brianův od Monty Pythonů. V době uvedení bigotní katolíci tento film považovali za smrtelné rouhání a Vatikán trval na jeho zákazu.
Jinými slovy, žádný konec západní civilizace podobnými akcemi nehrozí, to je jen další fáze hybridní války, kdy se jako beranidlo využívají oslové a tukani, kteří se pohoršují s oblibou nad vším, co je jim předhozeno. A jsou to stejní lidé, kteří se pohoršovali nad námi, co jsme v mládí nosili háro, co jsme byli "máničkami". Jsou to stejní lidé, co zakazovali big beat, coby dekadentní kulturu ze Západu...
Pavel Maleček
Začátek konce Západu? No to si nám Bartkovský pěkně dlouho ideologicky schrupnul. Tak, že prospal celý začátek nového tisíciletí. Protože už tak dlouho na Západě viditelně běží destrukce jeho politicko-kulturních, tedy demokratických kořenů. Ale zahájený už v 60. letech minulého století, když neomarxističtí, tedy levicoví intelektuálové, zklamáni dělnickou neochotou k třídní revoluci (která by je k moci vynesla), zahájili svůj mocichtivý pochod institucemi. Především vzděláváním, státní správou, kulturou či médii.

To za fikaného pokřiku, že se ta stará, všemi špatnostmi prolezlá demokracie (nejen rasismus, homofóbie i utlačování daších všemožných menšin vč. většinových žen) musí vylepšit - liberalizovat. Odtud to multikulti, gender, LGBT či eko-klima třeštění. Když skutečným záměrem je rozvrátit kořeny demokracie a nastolit socialistickou totalitu, s nimi, protože intelektuálně nadřazenými v čele.
Na přelomu tisíciletí se k nim přidal globální byznys, pro nějž též začala být demokracie s jejími občanskými svobodami a právy překážkou v maximalizaci moci a zisků ala Čína. Kde s demokracií v 89. sotva jen pípla, s tanky nekompromisně zatočili.
A tak vznikl dnešní korporát soc. politiků a velkobyznysu, který ve jménu prý lepších zítřků Západu vnutil svou demokracii rozkládající ideologii, jasně k socialistické totalitě směřující.
No a zahájení olympiády už bylo víc oslavou tohoto jejich vítězství než oslavou sportovního svátku. Ovšem značně předčasné. Protože jak nás historie učí, každá socialistická totalita, tu současnou nevyjímaje, v společenském zmaru, rozvratu, bídě mas, teroru mocných a tak zákonitě v krvavém kataklyzmatu končí. A tuhle počáteční stádii zmaru, rozvratu a chudnutí mas (protože ždímaných mocnými) si už na plné pecky užíváme.
To za radostného potlesku všemožných despocií, které jen díky pod ideologií slábnoucího Západu sílí. A s čím dál větší drzostí si z něj víc a víc ukusují. A i tohle měla ta pařížská "oslava olympionismu" zamaskovat.
King I
@giorgio287 Nemohli. Nedoplatil by ses, zátěž by byla obrovská. Je to jako když si platíš policajty. Můžeš normálně fungovat.
Avatar - našinec
našinec
V jedné věci s Bartkovským souhlasím, a to v tom, že NATO se dlouhodobě pokoušelo vtáhnout bývalé státy SSSR do války s RF. V roce 2008 Gruzínci na příkaz svého prezidenta Michaila Saakašviliho zaútočili na vzpurné provincie na které dohlížely ruské modré barety. Ruská odpověď byla rychlá a tak státy NATO akorát skřípaly zuby a vzaly si z toho poučení. Vyšetřovací komise OSN potvrdila, že RF nebyla agresor. Když poučený Západ provedl puč na UA a následně došlo k vojenskému konfliktu, tak kdo se angažoval na straně Západu(UA) - Michail Saakašvili.
Avatar - našinec
našinec
@Pavel Maleček On už strýček Mao prosazoval unisex.
Spytar
@Pavel Maleček 👏🏻👏🏻👏🏻👍🏻 líp bych to nezapsal...
No ale víte, ...pan Bartkovský, to je "Hlava"....🐮
Uživatel_5836863
@našinec To je jednoduché. Žádné řecké božstvo nebylo zobrazováno s modrou pokožkou. Zato hinduistická božstva ano.
Uživatel_5836863
@našinec Vy jste jako ženská, které přijde Fabie stejná jako Ferrari, protože je obojí červené.
Jozef Kolek
ten bratru už dávno začal, či sa vám to páči, alebo nie!!
Avatar - našinec
našinec
@Uživatel_5836863 Faktem je, že to vyobrazení Krišny a UA vlajka jsou si tak podobné, že ukrajinskou hymnou by klidně mohla být mantra Hare Krišna.
Avatar - našinec
našinec
@Bořivoj Zelený Kdyby Bartkovský napsal pravdu, tak je bez práce. A do Kolbenky by určitě jít dělat nechtěl.
Avatar - našinec
našinec
@Uživatel_5836863 Nevím, proč by měl být řecký bůh zobrazován jako Ind. To by také někdo mohl tvrdit, že byl vyobrazen jako Šmoula nebo Avatar.
Radek Kocvelda
@Pavel Nyklíček viděl si dokument o cyklistovi Amstrongovi blbe,to byl dokonalí doping. Ti Rusáci jsou proti těm amíkům úplní čučkaři!
Radek Kocvelda
@Uživatel_5734171 ty blbe ,ale Monty to má hlavu a důvtip.Ale tyhle buzny ,jsou jak když čumíš na strašáka v poli na zelí!
Bořivoj Zelený
@Uživatel_5734171 Mohli tam býti jiní sportovci, kteří mohli bodovat, ovšem neměli potřebnou výkonnost z důvodu nedostatku financí pro svoji přípravu.
Jiří Ullsperger
Jak pan autor přišel k myšlence, že "Západ se stále ještě nehroutí"?
King I
@Saša Krach Oni s tebou mají sex pouze za účelem plození dětí, to znamená nikdy?
jerryx
@Uživatel_5734171 Taky se snažím žít ekologicky, samozřejmě věřím v globální oteplování a rozhodně za to může člověk. Ale co se týká Green Deal je to spiknutí fanatiků ,hlupáků a těch ,co na tom chtějí vydělat. Pro mě je i jízda autem luxusem, nerad kupuju nové věci, cesta letadlem je pro mě luxus absolutní a naprosto výjímečná a exotická dovolená pitomost. Největším luxusem je pro mě už roky týdenní lyžovačka v Alpách, protože u nás se lyžovat nedá. Jenže u mě je to daný geneticky a výchovou, že mě luxus nezajímá a ani vlastně neumím být bohatý. Do Green Dealu spekulanti investovali strašně moc a Fiala jim ustupuje a bude i dál. Elektromobily jsou pitomost, protože tu elektřinu musíme vyrobit.
Saša Krach
@King Okolnosti ...mám homosexuálů okolo sebe dosti a určitě jsou chytřejší než ty...Cítí se normální, a představ si hloupý človíčků že tuto akci odsoudili. 😝
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@jerryx
Možná nejsme daleko, ale na některé věci mám zcela odlišný názor. třeba Green Deal. Podle mého je to správné, problém je, že je zcela tragicky řešen a je to ovládané lobbisty. Jako každá dobrá myšlenka. Nicméně ochrana přírody je nutnost a bude stále naléhavější, protože si pod sebou řežeme větev. Ale musí to být promyšlené a hlavně systémové. Například zrušit emisní povolenky a místo toho zavést spotřební daň na energie. Čisté zdroje nulová daň, špinavé zdroje nějaká únosná, ale ne likvidační daň. Stejně tak zrušit nárokové dotace senochrupům a zbylé dotace tvrdě navázat na způsob hospodaření. Není možné, aby senochrup devastoval krajinu, nevracel do půdy organickou složku, rval tam jen chemii, pěstoval nevhodné erozivní plodiny a ještě jsme se mu na to všichni skládali z daní. Atd. Ale to je utopie, lobby vždy zvítězí a dotace přestanou až poté, co na ně nebude škvára...
jerryx
@Uživatel_5734171 My dva od sebe možná nejsme názorově daleko, ale Vy těm progresivistům tu jejich propagandu věříte. Nemáme prostě reprezentaci jako v devadesákách, kdy byl prezidentem Havel, premiérem Klaus a předsedou Parlamentu Uhde. A mohl bych jmenovat další jména. V devadesátkách by Babiš neuspěl, protože v politice byly osobnosti. Babiše stvořili nechopní politici tradičních stran. Babiše vidím realisticky, jen podotýkám že je starý a že jeho dočasná vláda nezanechá žádné toxické dědictví- žádné woke, žádný Green Deal ( když mu Fiala vyčítá že to podepsal, proč v tom pokračuje, když ví, že je to blbost?) žádný boj s dezinformacemi ( považovat naše občany za blbce a nechat to vysvětlovat vojenského policistu ,to je neskutečnà drzost) , prostě žádný ten sorosovský odpad.( Sorosovy myšlenky mi připomínají Poučení z krizového vývoje.) Babiš je prostě obvyký špatný západní politik typu Berlusconiho. Všechno ostatní je jen propaganda progresivní levice. Až se objeví slušný politik, který odmítne Green Deal a progresivismus, budu ho volit. Já od Babiše nic nechci ,ani lepší plat, ani důchod.
King I
@giorgio287 To víš že jsi. Že sem Bartkovský tahá histrionky ještě není konec Západu. Jen se to nedá číst. Buď trochu sebevědomý. Profackovat je nemůžeš.
giorgio287
@King I
Já určitě nejsem nácek. To musíš na ukrajinu, tam jsou jich celé pluky.
King I
@giorgio287 Reflex četli náckové jako ty?
jerryx
@Uživatel_5734171 Lidovky jsem měl rád, podle mě je nezničil Babiš, který do jejich činnosti rozhodně zasáhnul míň, než nedávno progresivisti do Reflexu, ale běžný vývoj. Noviny krachují jedny po druhých. Reflex zkrachuje taky, protože 2 Respekty se neuživí a progresivistů zas není tolik.Ale rozhodně nástup pana Bartkovského a články pana Sezemského tento krach urychlí. Já to říkám takto, já jsem havlista, vyznávám občanské svobody z devadesátek, ale progresivistům nevěřím ani slovo. Babiše znám tak trochu osobně, inženýr s ADHD, který rychleji mluví, než myslí, ale pro demokracii nepředstavuje nebezpečí, zatímco progresivisti ano. Jelikož je Fiala zbabělec, co poslouchá na slovo Piráty, je tu teď volba, buď dočasně Babiš , kterému je už 70, nebo katastrofa s pětikoalicí. Stejně jako třeba Havel v roce 1968 podpořil reformní komunisty, nevidím jinou volbu.
Uživatel_5836863
@Uživatel_5734171 Já jako (evangelikální) křesťan jsem si Briana vyloženě užil. Stejně jako Kritický klub divadla Sklep nad Biblí. Dělat si srandu z blbosti je vždy pozitivní, a církev si o to za staletí koledovala až až. Vidím v Brianovi taky výsměch strašlivému nevkusu, s jakým se filmovala evangelia , když to tvůrci mysleli vážně.
Přesto se mi zviditelňování úchylností protiví. Je to moje nezadatelné a přirozené právo, protože jsem se tak narodil. Nebylo to moje rozhodnutí, rozhodlo se někdy krátce poté, co se moje zygota dorýhovala, já za to nemůžu a všichni mě holt musejí tolerovat.
Nelíbí se mi to, je mi to protivné, a nevím proč bych to nesměl říkat.
Že si za pozadí zvolili něco, co je považováno za křesťanský symbol, je snad i známka zbabělosti. Křesťani je za to zcela jistě nebudou podřezávat. Budou jen pindat. Na což ostatně taky mají právo. Ostatní je pošlou do háje a budou větrat zase svoje vlastní predsudky.
Takže je to Win-Win. Nenormálové se zviditelnili a nikdo je za to neupaluje. Komu se to nelíbí, dal to najevo. A je dobře, že vůbec směl. Protože si dovedu představit scénář, že bude i rozumně vyjádřený nesouhlas s menšinami trestaný. Čímž nemyslím jen současné hlučné a vymaštěné křiklouny.
King I
@achjoachjo Tak prosté to je, podvědomě. Už od narození neočekávám, že mého nesporného genia každý hned pochopí. Nezlobím se.
achjoachjo
@King I Ano, velmi věcný příspěvek plný argumentů.
King I
Mě ten váš boj baví. Pitarazy si na otevření olympiády vyřizuji účty s křesťanskými hodnotami, přitom je církev plná homosexuálů. Bratrovražedný boj. Klidně se mezi sebou vymlaďte.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@achjoachjo
viděl jsi Život Brianův? Tam si Monty Pythoni dělají prču z toho nejikoničtějšího "obrazu" křesťanů, zrození Krista ve chlévě, dělají si prču z toho nejikoničtějšího kázání na hoře, dělají si prču i z ukřižování Ježíše atd... Já ten film považuji za nejlepší film na světě, jsou lidé, co ho chtěli zakázat... Naštěstí je tu svoboda a ten film zakázán nebyl, i když Vatikán se snažil přeukrutně...
P.S. Římani, oni jdou dům? Za trest stokrát opsat!!!! Romani ite domum!
Pavel Nyklíček
S autorem článku naprosto souhlasím.
Evropa jen potřebuje pokračovat v jednotě proti narušilteli a tím jsou ti zmiňovaní Hurvínci v článku.
Máme dostatek svobody a možnost vyjádřit své názory, říká se tomu demokracie a pokud má někdo jiný pocit, bude lépe, pokud se odstěhuje právě do zmiňovaných zemí v článku.
Dani z demokracie jsou příspěvky lidi, jenž dokáží hanit svou zemi, aniž by navrhovali nějaké zlepšení.
Jakákoli vláda v naší zemi se nám nelíbí, všichni její protagonisté byli dle našich názorů špatní.
Já si kupříkladu myslím, že Andrej Babiš je chaotický člověk mající rád sám sebe a že je hrozbou pro naši zem stejně jako Fico a Orbán pro svoji zem.
Tento názor mohu svobodně vyjádřit.
Nemusím ale u toho používat vulgarismy, snažím se politicky vzdělávat a nebýt nikdy negativní.
Být totiž negativní škodí především tomu negativnimu a ostatním "gativnim" je to stejně jedno.