Komentáře

Zpět na článek

Visegrádská čtyřka je v kómatu. S Putinovými trojskými koni Orbánem a Ficem postrádá smysl

55 komentářů

Avatar - epr3
epr3
Sezemský buď nechápe realitu a nebo píše tak, jak ho někdo kope do zadku, možná je to kombinace obojího. Právě s Ficem a Orbánem má V4 opět smysl. Až se podaří vypíchat blbečka Fialu a eurohujera Tuska a nahradit je někým příčetným, může V4 hrát ve chcípající Unii významnou roli racionálního a ještě západem málo zkaženého území, kde normálnost dosud převládá nad euroblbečkovstvím.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Smysl postrádá zejména EU jako celek.😎
Karel Kvitek
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Karel Kvitek
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Karel Kvitek
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Peter Kolar
Fascinuje mne kolik lidi v Cesku porad jede v roce 1968 a vubec jim nedoslo, ze si velmoci Rusko a USA vymenili zidle. Tehdy slo Rusum o to dobyt cely svet, ted se o to pokusily USA. A vzdycky byl cil znicit tu druhou stranu.
Na zacatku te valky na UKR se celni politici v USA otevrene vyjadrovali ve smyslu - az znicime Rusko (a o tom cela ta valka na Ukrajine je, porazit Rusko a dostat Ukrajinu do NATO) tak prijde na radu Cina.
Ale mezitim Rusko vyhrava, ale NATO/USA to ignoruje a porad mluvi o tom, ze Ukrajina musi za kazdou cenu (!) vyhrat.
Obavam se, ze ta 'kazda cena' bude nuklearni volba - a nebo primy vstup USA do te valky. Ale to by bylo az po volbach v listopadu, kdy zazracne vyhraje Kamala Harris.
Saša Krach
Kecy a k tomu v kleci...Co pátí dnes zítra bude jinak...A kdo vládne dnes zítra už bude jen vzpomínat......
A především co platí dnes...
Můrou bude zítra...
Tak to je.
Zdravím
PS...Zítra probereme proč Izrael může dělat roky svou diplomacii bez diplo­maci­e...­.😝😂😂😂😂­💰🦈🛳️🚀🚀
A jiní jen mohou šoupat nohama...🥵🥵🥵🥵🥵🧒🧑🧒🧑A kdy toto skončí.....
Avatar - našinec
našinec
Nemyslím si, že Visegrádská čtyřka vznikla jako orgán zastupující 4 státy v zahraniční politice, ale nýbrž kvůli hájení zájmů, především ekonomických, v Bruselu.
Richard Šebesta
@našinec Rozumný názor ale platí, že vše má vývoj. Tedy i V4 její úkol je držet spolu když by neseriózní nátlak Bruselu byl neúnosný . Odjakživa platí v jednotě je síla !
King I
@Richard Šebesta Proto pomáháme Ukrajině, trotle. Tvoje myšlení není nečernobílé, ale nekoherentní.
giorgio287
Visegrádská 4 je v kómatu. Díky trojským koňům brusele fialovi a tuskovi. Až ti dva imbecilové skončí, dá se to do pořádku.
King I
@giorgio287 Asi ti ještě nikdo neřekl, že jsi členem Evropské unie a Sovětský svaz už neexistuje. Jednou ti to někdo říct musel, promiň.
Jozef Kolek
@King I aaaaa “výborný” protiargument - politologu!!
King I
@Jozef Kolek Protiargumenty používám pouze na argumenty, laiku.
giorgio287
@King I
Svaz evropských socialistických republik přece existuje a my jsme žel Bohu součástí toho spolku bláznů.
A není krásné, že předsedy vlády školí úřednice s poetickým jménem Uršula z Lejna? 🤣

P.S. Když jsme do toho spolku vstupovali, nějak nám zapomněli říct, že cílem je pomocí socialistických regulaci a buzerací chudoba a zmar Evropy, že...
Richard Šebesta
@giorgio287 Přesné
Pavel Molík
V4 má nepochybně smysl i přes částečné a dočasné paralyzování její činnosti polskými a českými záškodníky (Fiala & spol.) ve službách bruselské věrchušky a dalších nepřátel demokracie. Na druhé straně právě Orbán a Fico se už jasně vyprofilovali jako živoucí ikony demokracie. Premiér Fiala postupně morálně upadá a je před pádem na morální dno, už úplně odhodil své poslední zbytky morálních zábran a drze lže a mystifikuje s jasným akcentem podceňování inteligence a důstojnosti občanů. Fiala má prodejnou lokajskou duši...
Miroslav Rys
@Pavel Molík To si běž psát do Protiprdu, tam ty tvé bludy ocení. Ikony demokracie Grco a Čurbán 😀 A docent poblitologie Molík 😀
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Miroslav Rys
také mě to rozesmálo...
Richard Šebesta
@Miroslav Rys No ty a King a podobni dobrodruzi jste typičtí "demokráte ". Pravda tě nezajímá. Třeba že většina lidi u nás tuto demoliční česko-ukrajinskou vládu nesnáší a její důvěra je jen 20 %. Všechno dělá špatně a třeba to co tu předvádí Piráti a jejich drdy obalený šéf je unikát. Chceš důkaz ? Volby do europarlamentu. Debakl vládních stran a to byla volební účast jen 36 %. Za rok vyhoří ta tvoje pětikolka jako papír ve volbách do sněmovny. Těš se !
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Pavel Molík
ty woe, úplně na mě dýchl duch Rudého práva...))) ztroskotanci a zaprodanci... za mrzký peníz nebo v nezkrotné pýše...)))) Mohl bys mi, prosím, napsat, v čem má ta V4 smysl, když ji ani polská ani naše vláda NECHCE? Já chápu, že má smysl pro Fica a Orbána, ale jaký KONKRÉTNÍ smyl má třeba pro Poláky? Polsko je regionální velmoc a bude hrát stále silnější roli, mít na noze kouli v podobě Orbána nebo Fica opravdu není v polském zájmu...
Saša Krach
@Uživatel_5734171 Blbec k večeři...
Že ty jsi to viděl..😭
lug70
Je vidět, že staré známé "Rozděl a panuj" je praktikováno i na V-4 a to za pomocí trojských koní Bruselu, Fialy a Tuska. Brusel nás potřebuje rozdělit aby nám mohl diktovat svou vůli. Státům spojeným do jednoho celku, táhnoucím společně za jeden provaz, diktovat tak jednoduše nelze. Je to to samé, co s lidmi. Společnost lidí, držících při sobě je pro vládce taky velký problém. To už věděla stará šlechta i diktátoři v minulých stoletích.
Miroslav Rys
@lug70 Tak jsi jdi táhnout provaz do Ruska, tam dyktát Bruselu není. Fakt tu bude bez tebe lépe 😀
Avatar - našinec
našinec
@lug70 I když provládní soudruzi to popírají, tak RF, BLR a UA jsou ruské státy. Západu se podařilo je rozdělit a poštvat proti sobě. Stejně tak zničit nějakou tu panslovanskou jednotu. Jak říkáte, rozděl a panuj!
Miroslav Rys
@našinec Ty ses zasekl v 19. století. Já žádnou jednotu s žebravými Slovany nechci.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Miroslav Rys
přesně tak, tohle je zastydlá národovecká oslovina z dob obrození. Už Karel Havlíček Borovský poznal, jak stupidní tato myšlenka je, nicméně dál si žije svým životem...
Avatar - našinec
našinec
@Miroslav Rys Panslovanismus byl odpovědí na pangermanismus.
Avatar - našinec
našinec
@Miroslav Rys, Uživatel_5734171 A přesto podporujete ukrajinskou žebrotu na náš úkor.
Avatar - epr3
epr3
@Miroslav Rys Jasně, ty radši kamarádíš s žebravými Ukrajinci. To jsi si pomohl😂😂😂.
pinkkk
Dovolím si oponovat, v kómatu není, protože nikdy to nebylo životaschopné. Bylo to dobré jen pro žvanění, setkání, žranice nejvyšších z nejvyšších, jalové řeči, rukotřasy. Prostě k ničemu. To je to samé, jako když někdo založí ve Špindlu banáníkové plantáže a po dvaceti létech se začne naznačovat, že jsou v kómatu.
Saša Krach
@pinkkk kecy a k tomu hloupé....Stačí se jen podívat kolik věcí se povedlo v rámci V4...
Jiří Červený
@Saša Krach tak Sašo jmenuj, co se V4 za posledních 10 roku povedlo.
Saša Krach
Prostě a jednoduše, někdy se sejdou politici kteří si nesednou. A odpor je fyzicky až viditelný. Což by ovšem nemělo ovlivňovat politiku,,
Ale přidáme k tomu hloupost a neuváženost bez pohledu do budoucnosti a politický malér je na světě.
Což,,,i toto se dělo v časech za bolševika v rámci jeho institucí...Ovšem naše min, zahraničí či politická diplomacie ostatních bolševickych států byla na vysoké úrovni a do této situace by nikdy nespadla...
A že příležitosti byli ...😝😝😝
Rum.­...Ju­g...­.Albá­nie..
RVHP...
.😂😂😂😂😂😂😂
Saša Krach
@Saša Krach A článek pode mnou...je velmi dobrý...
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Saša Krach
ty budeš hodně jednoduchý tvor... Naše diplomacie byla tak skvělá, že nás zbylé státy RVHP a Varšavské smlouvy v roce 1968 přepadly a pak CCCP 21 let okupoval...)))) Ale asi to bylo tím, že si Brežněv jen s Dubčekem nesedl...))))))) S Bilakem, husákem a Jakešem si pak asi sedl...
Saša Krach
@Uživatel_5734171 Tak si vezmi rok 1973...Nikson Brežněv...Svět skoro v atomové válce. Horší než Kubánská krize. Nikon denně ožralí Brežněv v delirium.A nenávist.
A celé to zachránilo i tento svět chytrá diplomacie a následné setkání státníků ..v USA....Náš problém s 68 rokem nikoho nezajímal. Nikoho.
A domluvili se ..
V4 je proti tomu brnkačka...
A představ si kdyby toto měli řešit dnešní chytří diplomaté když nedovedou V4...😂😂😂😂
Saša Krach
@Uživatel_5734171 Jo a zapomněl jsem dodat že míchat hrušky s jablky je zakázáno i v prvé třídě....Ještě jsi tam mohl namíchat Gottwalda...😂🤣😂🤣
Richard Šebesta
Začnu tím že provedu dvě srovnání. Pan redaktor je zřejmě mladší ročník. My dříve narozeni co pamatujeme VS a RVHP můžeme porovnávat. Zejména VS byla v područí tehdejšího SSSR a nejednalo se o žádné demokraty ale přísný diktát. Přesto pane redaktore v době napjatých( nepřátelských) vztahů mezi SSSR a Čínou, Rumunsko člen VS a RVHP s Čínou čile obchodovalo a dokonce se vztahy obou zemi zlepšily. Totéž lze říct o dalším členu RVHP Jugoslávii obě země udržovaly čile vztahy nejen s Čínou ale i s USA. Nixon president USA dokonce obě země v té době navštívil pokud se nepletu. Přesto pokud vím nikdo nechtěl obě země vyloučit z lůna VS u Jugoslávie platí z RVHP. Já nic podobného nepamatuji.V té době vedly USA válku ve Vietnamu jako nyní Rusko na Ukrajině to je jen pro připomenutí. EU je údajně demokratický spolek států. Navíc je zajímavé další srovnání Maďarsko a Slovensko jsou stále terčem kritiky z řad EU jednou pro zahraniční politiku jindy pro domácí a stále dokola.V rámci NATO je zde ale další hráč který krom Maďarska a Slovenska dělá zcela jinou politiku než státy VS tím je Turecko. Turecko je vyloženě protiizraelské a ve válce na Ukrajině taky se kloní spíše na stranu Slováků a Maďarů a nejde jen o tyto dvě sporné události ale i o další. Přesto Turky nikdo z NATO nechce vyloučit ani je nekritizuje. Čím to asi bude ? V4 má určitě smysl a pokud jde o naší zem za rok jistě padne tato válečná vláda a vznikne nový kabinet ,který bude mít na V4 třeba zcela jiný pohled.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Richard Šebesta
Turecko je v NATO jen proto, že ho chtějí mít USA "pod kontrolou". Jinak tam nemá co dělat. Komické je to třeba v kontextu turecko-řecké "války" o nerostné bohatství. Přitom se jedná de facto o spojence z NATO. Až jednou Turci Řecko napadnou, bude bojovat NATO proti NATO?
V4 je blbost a o jeho další existenci či zrušení by měli rozhodnout voliči těchto zemí. V dalších volbách by se měly strany jasně vyjádřit k tomuto problému a voliči nechť si vyberou. Já si vyberu toho, kdo tohle mrtvě narozené dítě konečně někde zahrabe...
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 V podstatě souhlasím ! Napsal bych ale že pokud to tak je že USA chtějí mít Turky pod kontrolou tak to svědčí o podobnosti s VS . USA o všem rozhodují ? Já myslel,že NATO je na rozdíl od VS demokratický spolek,kde má právo každý člen na vyjádření. Já vím je to nesmysl. USA hrají v NATO stejnou roli jako SSSR ve VS.
King I
@Richard Šebesta Jak jsi proboha přišel na to, že je tato vláda válečná? Jasně vidíme, že dělá všechno, aby Ukrajina žila v míru. Nečteš noviny?
Jozef Kolek
@King I chlape chod na panáka, ty si úplne mimo!
Saša Krach
@Richard Šebesta Ty tví oponenti ještě nedorostli k poznání...Do diplomacie nepatří nenávist a řekněme povýšenost ....No každý se učí...Za dva roky budou třeba jejich názory směšné..A nepřijatelné.😝😂😂😀😂
King I
@Saša Krach Co ti brání?
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
V4 slouží momentálně k tomu, aby legitimizovala Ficovu a Orbánovu vládu. Přesně proto také Fico i Orbán tolik bazírují na jejím dalším pokračováním. Nechme emoce stranou a zhodnoťme, zda má smysl v tom pokračovat. Podle mého dávno nemá, podle mého to bylo mrtvě narozené dítě a je třeba ho konečně zahrabat. Ty země nemají ŽÁDNÝ společný prvek, který by opravňoval k další existenci nějakého společenství. Vytvářejme v EU "koalice" ke konkrétním projektům, nesnažme se o nějaký umělý konstrukt. Já opravdu netuším, jaký společný cíl bychom měli mít třeba s Maďarskem. Tisíckrát více společných projektů máme s Německem a také nezakládáme nějaké společenství. Lobbujme v EU třeba za konkrétní energetické či infrastrukturní projekty, vytvářejme k tomu ad hoc "koalice" států s podobnými cíli. S Maďarskem žádný stejný cíl nemáme, oni staví jadernou elektrárnu s Rosatomem, my jsme tuto firmu vyloučili z bezpečnostních důvodů hned ze startu. Atd....
Petr Minář
@Uživatel_5734171 Tak já mám s Maďarskem jeden společný cíl: uherský salám ("uherák") Pick.
Ale V4 k jeho konzumaci asi opravdu nepotřebuji. A kd
yby bagoun Orbán uvalil embargo na vývoz do ČR
, jednak ho kupuji většinou v Rakousku, kde vyjde levněji, jednal by mohli spolehlivější spojenci Rumuni dodávat jejich salám zn.Sibiu, ktery je také výborný.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Maďaři a někdy i Slováci prostě byli v nevratných změnám daleko před námi. I Česko by mělo pochopit, že budoucnost Evropy náleží našemu většímu silnějšímu a úspěšnějšímu Slovanskému bratrovi Rusku, ne multikulturnímu, chaotickému a z hlediska bělošské části zanikajícího západu.😉
Jan Nowak
@RASPUTIN Ty blbe, Putin tam má mnohem víc muslimů než západ. Chceš žít v takovým státě a režimu jako je Rusko ? To je hnus.
Avatar - epr3
epr3
@Jan Nowak Na rozdíl od toho západu, je Putin alespoň nějak zvládá. Na západě se jim klaní, líbají jim nohy a když některý zapíchne bílého, tak tvrdí, že za to nemůže.
Episkopi
V4 je podle mne nesmysl obecně, a za stávající situace tuplovaně. Naprosto mi to připomíná partičku v např. fotbalovém týmu, kde po zápase, tréninku čtyři hráči netáhnou s mancaftem, ale chodí na pivo sami a řeší trenéra, spoluhráče apod. Za mne V4 zrušit.
Richard Šebesta
@Episkopi To je dost blbé přirovnání. Nemá hlavu ani patu.
NAGRA BOLEX
@Episkopi přesně tak, nesmysl od samého začátku!
"Spolek ukřivděnejch".

ČR, byse měla spíš zajímat o Intermarium....
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Episkopi
jednoznačně zrušit, viz můj příspěvek výše. Pro nás to nemá ani stopové množství nějaké přidané hodnoty. Děláme jen fíkový list Ficovi a Orbánovi. Smysl má vytvářet ad hoc koalice k nějakým projektům. Typicky třeba podpora jádra v energetickém mixu EU. "Spojme" se s Francií, Finskem, Slovenskem, Belgií, Slovinskem a dalšími zeměmi, které chtějí budovat nové jaderné zdroje a prolobujme podporu ze strany EU. Stejně tak se "spojujme" k dalším konkrétním projektům třeba v oblasti infrastruktury. Ale nevytvářejme paralelní struktury jen na základě toho, že jsme kdysi spolu byli v RVHP...