Rozhovory

Zpět na článek

Buchert: Izraelská operace v Gaze spěje ke konci. Další války na Blízkém východě mohou přijít každým dnem

19 komentářů

Leonard
Ona tam válka zuří jen díky Izraeli co se tam vklínil jako okupant od roku 1948.
Richard Šebesta
@Leonard Ty rozumbrado. Podle tvé teorie jsou okupanty i všichni obyvatele Jižní i Severní Ameriky, kteří nemají indiánský původ.Když Columbus objevil Ameriku 1492 žili tam tehdy původní obyvatelé (Indiáni).Do Ameriky se vklínili Španělé ,Fran­couzi,­Angli­čané,­Holan­ďané, Portugalci a postupně i další. A tihle začali původní obyvatel vyvražďovat a okrádat. Co ty na to ? Je to už více jak 500 let ale je to pravda. Tak co s tím ? Apropos Židé v Palestině kdysi žili.
Leonard
@Richard Šebesta Tématem je Izrael, jestli nemáš k tématu co, tak si běž hrát s travičkou
Ghassan khaled
Jestli všechni čeští experti na blízkým východem jsou takový jak pán Buchert ,tak je smutná věc..protože co jsem poslouchal je přesně tak mohl mluvit i Pán Hagari mluvčí iz.armady.po 11 měsíce bojů nejsilnější armády na 360 km a proti 40 tisíc bojovníku Hamásu a ještě nevyhrála a k tomu ještě ztratila více než 1600 tanků Merkava,a ještě 10 tis mrtvých a zraněných vojáků podle deníku Harretz minulý týden .doba ,když mohl vyhrát válku za 6 dnů už skončila..teď potřebuje vojenskou pomoc od USA.nemci , Anglie franzousi možná i Češi . Izrael neválčí jen zabíjet civilisty bombarduje domy,školy ,mešity,kostele..a vražděni všude v světě jak dělali v hotelu Král Dávid když zabíjeli Angličany a mezinárodních úředníků.v
Leonard
@Ghassan khaled Nevím kde berete ta čísla, ale tanků mají spíš na stovky, takže 1600 je nejspíš o několik řádů přehnané číslo, mimochodem pochybuji, že by byly nasazeny.
Uživatel_5850027
@Ghassan khaled To jsem nevěděl, že v Gaze jsou kostele
Avatar - našinec
našinec
ISR je teroristický stát. Ve starověku vůči svým konkurentům používal genocidu a holocaust. A do dnešní doby se židi nezměnili. Je logické, že jsme rádi, když židovskou nadřazenost odnáší někdo jiný než my.
Uživatel_5850027
@našinec Ve starověku nic jako genocida neexistovalo, a už v té době byli Židé pod nadvládou jiných, nejdříve Babylon, potom Persie a Řím. Naopak genocida je to, co většinou zažívali právě Židé.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Izraeli se podařilo odstranit vůdce Hamásu a teď jsou tedy logicky na řadě vůdci židovského státu.😎
Richard Šebesta
@RASPUTIN Já myslím ,že jsi na řadě ty !
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@Richard Šebesta ....­....­....­....­...Prý "myslím", už zase lžeš😁
Saša Krach
V každém případě by Izraeli jako demokratickému státu, nejsilnější armádou v regionu a nejsilnějším vojenským spojencem na světě USA ....slušela po odplatě ,,,a ta už byla napln­ěna,­,,zdrž­enli­vost humanita a rozvaha. Až skončí tato operace a novináři západních zemí se dostanou do Gazy bude mít Izrael co vysvětlovat. Zdravim
Anonym
@Saša Krach Izrael nic vysvětlovat nebude a tak to má být
giorgio287
Aby byla Gaza bez teroristů, nesměl by tam být žádný Arab. Není Arab = není terorista.

Takže by Izraelci museli udělat to, co jim přejí Arabové - nahnat všechny araby do moře. Což se nestane a klid nikdy nebude.
Bořivoj Zelený
@giorgio287 Je zajímavé, že před vznikem Izraele žili v Palestině vedle sebe Židé i Arabové relativně v klidu.
Uživatel_5850027
@Bořivoj Zelený Protože to tam spravovali jiní, nejdřív Turci a potom Britové, ale Arabům se nelíbila samotná myšlenka existence Izraele a tak začala první arabsko izraelská válka hned v den vzniku tohoto státu, přestože Izrael původně souhlasil s dvoustátním řešením
Richard Šebesta
@Uživatel_5850027 Přesně tak. S Arabem se domluvit nelze.
Richard Šebesta
@Bořivoj Zelený FAKT ? A nežili náhodou tehdy " v klidu " pod kolonizační správou VB ? Apropos VB si vznik státu Izrael nepřála.
Bořivoj Zelený
@Richard Šebesta Ano, žili.