Komentáře

Zpět na článek

Hold francouzskému nacionalismu aneb pařížská olympiáda z pohledu obyčejného fanouška

10 komentářů

Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Ovšem z hlediska sportu a při neúčasti Ruska šlo pouze o "okresní" soutěž. Za jeho účasti by řada současných vítězů "medajli" neměla. A bohužel ani na této úrovni dnešní Česko neuspělo.😉
Bořivoj Zelený
Francie, to už je dnes jen a pouze naleštěná bída.
misazak
Olympiáda není masová kratochvíle, protože reprezentujete svoji zemi.
Výtečná organizace a bezpečnost, tak vzácná v této době. Krása! Kde uvidíte šerm a mužské atlety v jedom dnu? Sledovala, co mi čas povolil a nadšena .
Uživatel_5836863
@misazak Co se odehrává na stadionech před desetitisíci diváků, a přenáší se televizí pro milióny dalších, že není masová zábava?
misazak
@Uživatel_5836863 Jsou to specifická sportovní hry. Že je sleduje mnoho lidi z nich nedělá nablblé masové zábavy ve vašem slova smyslu, tedy negativním. Samozřejmě , jak jinak, že?
Uživatel_5836863
Věřím, že si to zájemce užije. Já se ale nějaké volimpyjádě milerád vyhnu, stejně jako velmi mnoha jiným masovým kratochvílím.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Já si dokáži ty opičky kolem vyselektovat a vnímám jen sport. A opičky kolem olympiád byly za celou dobu, kdy OH sledují, Mnichov, Montreal, Moskva, Los Angeles...Atlanta, Peking...všude byl nějaký bojkot nebo extrémní zásahy sponzorů (Coca Cola v Atlantě). Vrchol byl Peking, to byla přímo výkladní skříň politického marketingu bolševiků. Nejméně o***k bylo asi v Sydney, Londýně a v Barceloně. Za mě je Paříž takový průměr, některé sporty i sportoviště super (beach volleybal, atletika, tenis, šerm, ragby...), jinde to drhne (plavání, triatlon...). Ale to tak bývá vždy. Osobně by mi nevadilo, kdyby se počty sportů spíš snižovaly, než naopak. Mělo by platit, že ty sporty musí být skutečně "aktuální", že musí mít širokou základnu po celém světě. Je hezké, že lukostřelba je tam od začátku, ale na rovinu, je to sport, který nikoho nezajímá a provozuje se jen v několika zemích a základna je naprosto titěrná. Podobně nechápu, proč je na olympiádě jachting nebo skoky na trampolíně. Vrcholem je zařazení breakdance... Prý aby se přilákala mládež. Jářku, pak zařaďme jako olympijský sport třeba psaní esemesek na rychlost... Ostatně o zařazení počítačových her se zcela vážně uvažuje...
Vladimír Balcar
... "olympiády se konali" ... dál již odmítám číst - naučte se česky
Uživatel_5836863
@Vladimír Balcar Byla doba, kdy redakce a vydavatelství zaměstnávaly jazykové korektory. Dnes se více než o korektury dbá o korektnost, zdá se.
Ona polovina obyvatel stejně neumí číst, takže to je skoro jedno.
VlastimilCech1
@Uživatel_5836863 BINGO!