Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Hádky Stanjury s Kalouskem jsou přepálené. Lépe hospodařící stát však potřebujeme nutně

12 komentářů

giorgio287
Pětitlupa zelených komoušů soudruha Fialy zvýší za 4 léta státní dluh o víc, než 1 000 miliard. K tomu okradla důchodce, krmí půl milionu cizáků a za naše prachy financuje cizí válku.

Rozpočtová odpovědnost v praxi. A ještě si to drze říká pravice. Že je z toho Kalousek štajf se nedivím. Štajf je z těch škůdců celá země.
Richard Šebesta
@giorgio287 Velmi trefně napsáno. Sám bych to nenapsal lépe ! Bravo.
podnebny
Možná kdyby se privatizace v Česku opozdila o třicet let, mohla dopadnout mnohem lépe a za důsledné kontroly obyvatelstva. Taky její legislativní úprava mohla být lépe připravena a nenasytné živly odsunuty do ústraní. Korupční kauzy sice stále vznikají, jen jsou poněkud průhlednější a dohledatelnější. Soukromé firmy se mohou rozjíždět pomaleji než tehdy, zato poctivě a civilizovaně. A to je pro hospodářský vývoj země důležitější než cokoli jiného.
Uživatel_5494496
@podnebny Nešlo pokračovat v socialistickém hospodaření. Mimo jiné i proto, že management usilovně firmy tuneloval bez ohledu na privatizaci.
podnebny
Politika a hlavně hospodářství této země stojí všechny daňové poplatníky čím dál víc peněz. S tím by se mělo konečně rázně zatočit, aby státní rozpočty byly trvale vyrovnané nebo přebytkové.
Míla Král
Vznik jakékoliv nové středopravicivé strany jen rozmělní voliče dosavadních těchto stran a stěží dosáhne 5%. Bude muset v každém případě uzavřít koalici a svůj program této koalici přizpůsobit. V boji proti tzv stranám nebo hnutím jako je SPD nebo ANO to určitě nepomůže. Vždyť má Kalousek zkušenosti s TOP09, kterou založil a které je stále členem.
Richard Šebesta
@Míla Král Souhlas Jako první krok bych navrhl odchod z NATO a budeme si na obranu dávat tolik kolik uznáme za vhodné a ne že nás někdo nutí dávat víc a víc bez ohledu na náš státní rozpočet a výdaje. Viz. Rakousko
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Richard Šebesta
Rakousko má povinnou vojenskou službu. Takže bys ji u nás zavedl také? Bez toho by to totiž nešlo. A já jsem přesvědčen o tom, že pokud by nějaká strana kandidovala s povinnou vojnou, rozhodně nebude po volbách sestavovat vládu...)))
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
1. Problém státního rozpočtu jsou mandatorní a kvazimandatorní výdaje. Ty jsou ze zákona a nikdo s nimi nic neudělá. Respektive udělat by se dalo, ale musel by se změnit ten zákon. Takže pokud někdo hovoří o úsporách, musí říct JAK změnit příslušný zákon. A v každém segmentu je tak silná lobby, že to skoro nejde změnit. Vidíme to třeba na lobby developerů, senochrupů, zdravotnické lobby atd. Každý bude řvát, že nastane konec světa, pokud jim někdo sáhne na dotace nebo nějaké extrabuřty, co si vylobovali.
2. Ten schodek je fakticky o nějakých 30 procent nižší. To je kumulovaná inflace za poslední čtyři roky. Cena peněz klesla, takže se nedívejme na absolutní čísla a neporovnávejme je. Byl-li schodek před 4 lety 400 mld, odpovídá to dnešním 520 miliardám. Tím neomlouvám výši schodku, jen to dávám do nějaké relace.
3. Zdravé státní finance jsou KLÍČOVÉ a měli by se všichni snažit o jejich stabilizaci. Bohužel nesnaží. Jsou zde obrovské zájmové skupiny, které se snaží o pravý opak. Vysoká inflace vyhovuje především dlužníkům, protože se snižuje jejich jistina. Pokud si někdo půjčil před lety milion a věřitel si to nepojistil úroky, tak až ten milion bude ten dlužník vracet, bude mít reálnou hodnotu třeba poloviční. Tohle zažívají v podstatě všichni lidé, co mají uložené peníze v bankách.
4. Pokud bych měl poradit vládě jednu věc, tak by to bylo následující. Připravit "finanční ústavu". Mluví se o tom nejméně deset let, všechny strany se dušovaly, že jsou pro. A připravit ji jako zákon ústavní, který se nedá podle potřeby upravit prostou většinou. Ten zákon připravit i s tím, že ho současné ANO nepodpoří, protože by jim svázal ruce s uplácením voličů na dluh. A po volbách, které by ANO vyhrálo, jim nabídnout to, že jim umožní vznik menšinové vlády výměnou za schválení té finanční ústavy. Pak ať si klidně koblihy vládnou, protože už nebudou moci sekat stamiliardové dluhy...
Pavel Nyklíček
Je pravda, že vyznat se v současné politické garnituře je relativně těžké.
Vládní koalice nějakým způsobem dělá politiku na obnovu důležitých odvětví, která vládu předchozí nezajímala.
Předchozí vláda měla schodek státního rozpočtu nejvyšší, který kdy byl. To je jistě pravda.
Volit zpětně tuto bývalou vládu již nelze. Neznáme její směřování. Babiš zkusil vše. Už mu zbývá prohlásit se za stranu Zelených a tím by voličům nabídl vše kam směřoval, co opustil a kam vlastně jde.
V současné době nemá program, nemá směřování a je těžké ho číst.
Jediné co víme je, že splácí obrovské dluhy, že prodal Mafru jelikož činská i ruská banka již tlačí ( kromě dalšich 33 bank), prodává zámeček ve Franci a připravuje se na další soudy jeho "protikorupčniho" hnutí , které jede skandál za skandálem.👌
Koho teď volit? Kalousek nikdy hloupý nebyl, byl to opravdový politik stojící na politickém základu, tak jak to má být. Opak Babiše.
Vládní koalice má pevnou základnu svých voličů a vždy nějaká procenta udělá.
U každých voleb je zde cca 4 000 000 voličů, co vždy někoho volí, kromě Babiše! Ten má něco přes milion ale současný trend malinko klesá. (Tento týden dokonce 26,9%)
Okamura padá jak hruška ze stromu a nemá téma než migranty s krvavých noži. Málo.
Nová strana vezme jak Babišovi, tak Okamurovi pár procent, a ty budou rozhodující.
Dokonce mi připadá, že Kalousek hraje dvojí roli a je se současnou vládou dohodnut a v zákulisí tito aktéři pripravuji finálku proti Babišovi, který teď bude mít rok blbec. Soudy, právníci, dluhy, aféry členů DNO, rozvod s Moniké a hlásící se biologické hodiny....
V sedmdesáti nic moc, ale přejme mu to.
Právě Babiš po Zemanovi pozvedl vulgaritu v naší zemi na vysoký stupeň a za to mu jistě ani dříve narození držet palce nebudou.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Pavel Nyklíček
Karty jsou rozdány jasně. Více, jak polovina voličů jsou prosťácci, co jsou ochotni zvolit pitomce, co jim naslibují modré z nebe. Většina těch voličů jsou frustrovaní mamlasové, co skočili před lety na špek ODS nebo ČSSD. Frustrace je jejich hlavní motivace. Připomíná to kavku, která prohraje výplatu u skořápkáře. Ten nechá prosťáčka nejdřív vyhrát pár stovek, aby ho pak obral i o boty.
Demokracie momentálně naráží na své limity. V podstatě je možné, aby se v demokratických volbách legitimizoval organizovaný zločin. V přímém přenosu to můžeme sledovat na Slovensku. Fico je gauner, šmejd, co krade, loupí a jeho lidé mají na svědomí i vraždy. Nicméně byl zvolen a teď obsadí příslušné instituce (policii, prokuraturu a další) a je vymalováno. U nás to hrozí také, nenalhávejme si pořád, že tomu je jinak. Ostatně Bureš to za doby svého vládnutí dělal také, jen to nedotáhl do konce. Stačí si vzpomenout na šílená rozhodnutí antimonopolního úřadu, finanční správy, inspekce životního prostředí atd...
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 Kdybych to vzal opravdu doslova a seriózně tak stejní šmejdi byli Topolánek ,Nečas Zeman ,Gross a nepochybně i sám Klaus. Havel jako president pokud nebyl hluchý a slepý tak musel vědět jaké prasárny tady Klaus a Zeman dělají. Přesto nic neudělal. Třeba na protest měl a mohl opustit úřad. Bureš je gauner taky No a Fiala ? Sám není čistý a vládne navíc zcela v rozporu s většinovou vůli obyvatel. To je demokracie ? Lhát a neplnit co slíbil a ještě podporovat cizí zem na úkor vlastních obyvatel.