Fotogalerie

Zpět na článek

GALERIE: Vlajky, masky, úsměvy a především hrdost! Prahou prošel pochod festivalu Prague Pride

63 komentářů

Traveler Tea
Bohužel jste vybrali fotky lidí, kterí jsou spíš extravagantní, než typičtími reprezentanty LGBTQ komunity. I takhle se šíří předsudky dál. To je jakoby jsem vybral provokativní fotky Madonny a tím bych chtěl říct, že tohle jsou heterosexuálové..
V rámci Pride Prague týdne bylo hodně akcí o rodině a žadnou rodinu mezi vašima snímkama nevidím. To je škoda. Protože tam bylo určitě víc lidí s rodinou, než vaše extravagantní výběr.
Pro ostatní bych rád zdělil, že Pride neznamená, že jsme hrdí za svoji orintaci. Znamená to, že jsem spokojon se sebou a s tím, kdo jsem. Protože to si nikdo nevyberá. Kdyby bylo víc lidí spokojených samy se sebou, měli by sme tady víc tolerance a pochopení. Každý musí začít u sobě. Když nemám rád sebe, nebudu mít rád ani druhé lidi.
Žijeme v době kdy dva muži držící se za ruky nám vadí víc, než dva muži držící zbraně. Čiže láska nám vadí víc než destrukce. Je se nad čím zamyslet…
Leonard
@Traveler Tea Našel jsem minimálně jednu fotku kde je a mimochodem, jde o téma, to znamená že rodina jsou i dospělé děti s rodiči, nebo sourozenci.
Tomáš Kostelecký
Jsem zvědavý na to kdy pochod hrdosti zorganizují diabetici druhého typu nebo zelenozákalisti.
Traveler Tea
@Tomáš Kostelecký
Tak to vám přeji.

Rozdíl je v tom, že diabetici nebo lidé se zeleným zákalem nejsou proto, že jsou diabetici nebo “zelenozakalení” fyzicky napádány, vyčleňovány z rodin, nebo i zabití (vybrané krajiny).
Leonard
@Tomáš Kostelecký Proč ty pochody neuspořádáte? Třeba pro lidi, co cizím lidem vnucují svoje názory jako když dětem vnucují penisy. Aspoň byste se s tady kamarády Uzivatelem a dalšími pěkně prošli.
Stanislav Šebesta
Vypadá to, že po 33 letech přestanu číst Reflex. Bartkovský a spol. jsou úplně jinde než já. Poslední Mohykán byl Stoniš, díky za Vás, Buchert pak pokles, ale ještě v mezích. Dnes už jen angažovaná hrůza. Je mi smutno, asi mizí můj svět...
Zdeněk Platil
@Stanislav Šebesta Jsem téhož názoru..
Tomáš Kostelecký
Dříve jsem Reflex četl každý den. V současnosti spíše náhodně. @Zdeněk Platil
giorgio287
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
jokol
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Uživatel_5236112
Není mi zcela jasné, proč jde o "pochod hrdosti". Kdo a nač? Hrdí mohli by být politici, kteří umožnili 4% užívat výhod demokracie, začlenit je do společnosti se stejnými právy jako všichni občané. Jejich orientace je dána přírodou, je to fakt, konstanta, danost - ne důvod k hrdosti a k cirkusovému předvádění se na veřejnosti, což je pro mne odpudivé. Je to vyčleňování se ze společnosti a narušování tradice - tisíce let daných zásad a pravidel lidského společenství. Pokorné a nenápadné včlenění se do společnosti by bylo produktivnější, než teatrální upozorňování, že my jsme jiní - a na to hrdí.
Leonard
@Uživatel_5236112 Oni jsou občané ČR jako všichni co mají občanství ČR. To není pro vás normální?
Uživatel_5836863
@Leonard Já nevěděl že je česká vlajka pruhovaná.
Leonard
@Uživatel_5836863 Proč měníte téma?
Bořivoj Zelený
Jestlipak policie zasáhne z důvodu veřejného pohoršení?
Leonard
@Bořivoj Zelený Jestlipak o nějakém vůbec víte? Mě homosexualita nepobuřuje, nemám problém.
Uživatel_5836863
@Leonard Vysvětlím Vám to na srozumitelném příkladu.
Tak já třeba doma šoupu gumovou žábu. To je v pořádku, neporušuju zákon. Když se mě na to někdo zeptá, tak to nebudu ani zatloukat. Však mě za to už dnes nikdo v kole lámat nebude.
Ale rozhodně by mi přišlo blbý - s ohledem na druhé - namalovat si žábu na vlajku a jít to někam vykřikovat nahlas. Já respektuju, že to nikoho nezajímá. Mě taky nezajímá co všecko vojíždějí doma ostatní.
No a kdybych tu svou žábu ještě navíc vzal s sebou na Václavák, notabene napůl vysvlečenou, a předváděl za bílého dne na ulici, jak to doma taťka s mamkou dělaj, to už bych si fakt koledoval o návštěvu z mravnostního.
Takže si žábu vojíždím pěkně doma a nejvýš na mě občas sousedka zabuší, ať u toho neřvu, že neslyší televizi.
Leonard
@Uživatel_5836863 Asi jako učit psa mluvit, s vámi je to zbytečné diskutovat.
richard richard
Na co presne jsou hrdi?
Co vymysleli, jak daleko skočili, v jake galerii vystavuji,.....?
Leonard
@richard richard Že nemusí tajit svoji sexualitu?
richard richard
@Leonard aha, wau. Tak to jsou hrdinové. Ti, co prošli vyloděním v Normandii jen blednou závistí.
Leonard
@richard richard oni jsou hrdí na sexualitu, nejsou to hrdinové, nevím jak vás to napadlo a ani nechci vědět. Docela je mi vás líto.
richard richard
@Leonard To je zvlastni, ze heteraci, kteri se vydaji na pochod, jsou fasisti a je nutno jim pochod prekazit privazanim se k mostu. To bude asi tim, ze pochoduji malo svleceni?
Leonard
@richard richard A proč vás to trápí?
Leonard
Byli doby, když jsem smysl těchto průvodů bral jako zbytečnost, dnes je jasné že je to potřeba. Část české společnosti má pořád maloměšťácký mozeček, bohužel. Ostatně manželství pro všechny to dokázalo jak jste na tom stále pozadu.
Uživatel_5836863
@Leonard Doby byly. Shoda podmětu s přísudkem. Leda by doba byla nebinární.
Komentovat nesouhlas maloměšťáckým mozečkem, to chce opravdu fištróna...
Leonard
@Uživatel_5836863 Jé pane učiteli, vy jste tu taky?
Radek Kocvelda
@Leonard takovelj místní smrdík, doufám zadarmo!
Leonard
@Uživatel_5836863 Česky se nauč ty a nepoučuj vzdělanější
Uživatel_5836863
@Leonard Copak mám napsané špatně?
richard richard
@Leonard njn. Škoda, že nebyl trochu víc maloměšťák třeba ten G, co přitáhl z Afriky HIV a rozdal ho mezi další G světáky.
Leonard
@richard richard Závidíš až to přímo tříská do očí jak moc.
richard richard
@Leonard Bingo, hrebicek na hlavicku!
Uživatel_237602
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Leonard
@Uživatel_237602 Zabíjení medvěda fakt není oplzlost, jasně ty
Frank51482
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Marek Jelínek
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Georg Waldman
No tak jste se předvedli a za rok čau. Možná by bylo dobré, uspořádat happening normálních mužů a žen, aby na sebe také upozornili, že existují.
Leonard
@Georg Waldman takže pochod klobásek, to bude dost přiteplené
Uživatel_5836863
Napadají mě dvě jména.
Eduard Cupák. Homosexuál. Jak jeho noblesa kontrastuje s tímhle šaškovstvím.
Matt Lucas, který, ač sám homosexuál, si dovede dělat z afektovaných a hysterických buzen krutou srandu.
A nádavkem náš bezejmenný soused, který vypadá normálně, chová se normálně, obléká se normálně... Jen žije sám a občas přijme stejně nenápadnou pánskou návštěvu.
Opravdu NEJSEM homofob. Toto je ale v mých očích prvni řadě urážka vkusu a zdravého rozumu.
Pochod Hrdosti je moc dlouhý. Zkrátil bych to na Pohrd.
arbitr
Průvod demonstroval jednotu názorů různých skupin občanů: Sponzory prý zaskočilo,že průvod byl podporou Palestinců proti genocidě, páchané Izraelem vč. mučení vězňů, ničení obytných budov, škol (už 477 z 564) a nemocnic - kde prý všude byla velitelství a sklady Hamásu (?!).Část účastníků byla příslušníky Antifa, volajících po míru a kritizující kapitalismus i fašistické tendence v některých nám blízských státech. Opět se zúčastnili i členové řádně registrovaného spolku Čepek (Československá pedofilní komunita), takže společná účast s ostaními občany odlišné sexuální i politické orientace - i díky štědrým dotacím - byla skutečnou demonstrací spolupráce různých názorových skupin s různými cíli.
Jen nevím, jak se s tím vyrovnají pánové plukovník Foltýn či "Český elf " Kartous ?
jerryx
@arbitr Podporují vládu? Podporují. Považují pana Sorose za filantropa? Považují. Mají vlastní názory? Nemají. Tak to jsou Foltýnovi i Kartousovi lidé.
Leonard
@arbitr pedofilie není v ČR trestná. Smůla
Marek Jelínek
@Leonard až vám pedofil znásilní dítě, také budete tak vysmátý
Leonard
@Marek Jelínek Za prvé znásilnění není pedofilie a za druhé to bych nějaké musel mít.
giorgio287
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
lug70
Tyhle pochody úchylů, pardon hrdosti mají jedno společné. Všude po světě jsou podporovány Sorosovou rozvratnou chobotnicí Open society fund. Už kdysi dávno se ten psychopat v televizním interviev přiznal, že mu dělá dobře rozvracet tradiční společenské hodnoty a štvát lidi proti sobě. Takže Soros postupem let stvořil síť NGO organizací s mnoha chapadly, do kterých dosadil na vedoucí pozice další sobě podobné psychopaty a úchyly aby mohl skrz ně škodit, kde se dá.
Uživatel_5836863
@lug70 A ještě k tomu Soros šíří mandelinku bramborovou.
jerryx
@Uživatel_5836863 A připouštíte, že pan Soros existuje? A že předal své impérium svému synovi? A toho přijal na Hradě náš prezident, i když to oznámil jen jednou větou ? A že Open Society Founds je Sorosova nadace? A seznámil jste se někdy s jeho názory? Já ano. Jsou příšerné a nebezpečné v tom, že jsou totalitní.
jerryx
Na to , s čím se už narodíme , nelze být hrdý. Už v dětství jsem si uvědomil, že nezměním názor na Jeana Maraise pro jeho orientaci a myslím, že většina lidí u nás to má stejně. Tyhle menšiny lezou na nervy tím, že mluví o rovnosti, ale většinou chtějí naopak zvýhodnění proti většině. A umí ti lidé kromě LGBT aktivismu i něco jiného a mají i nějaké lidské vlastnosti?
libunka
Může mi někdo vysvětlit, na co jsou hrdí??
jerryx
@libunka Donutíte Vy snad světové politiky, aby šli ve vašem průvodu a mávali vaší vlajkou a ještě se tvářili, že jsou tam rádi? Na to jsou hrdí, že se jich bojí.
Leonard
@libunka Vám asi těžko.
Orpas Anakt
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Leonard
@Orpas Anakt to je homofobní urážka
Jiří Kolouch
By mne zajímalo za co u nás ještě bojujete? Chcete ještě něco? Co takhle jít protestovat svoji minoritu někam kde se za to kamenuje. Tam evidentně ještě je co dělat a ukazovat svoji hrdost za nenormálnost. Tady to už nikoho moc nevzrušuje, spíš se tomu už lidi smějí. 😁
Leonard
@Jiří Kolouch By mě zajímalo, proč to nevíte
Lubor Procházka
Společnost 4% lidí je frustrovaná, že je mají lidi na párku a rozhodla se proti hetero lidem bojovat. Tohle je jedna z forem. Přehlídka nechutnosti a úchylek, ale jaká koliv poznámka na tuhle akci a její účastníky se trestá BANy, udáváním, mazáním účtů atd. Nechutná uklázka degradace společnosti. Čím víc takových akcí, tím více bude majoritní společnost netoleratní vůči uchylné minoritě.
lug70
@Lubor Procházka tohle je taky řízené rozdělování společnosti mocnými, ve jménu "Rozděl a panuj". Mocní záměrně vrážejí klíny mezi mladé a starší, mezi vzdělané a méně vzdělané, mezi muže a ženy a jak vidno i mezi heterosexuály a homosexuály atd. I ten pochod hrdosti má za úkol poštvat lidi proti sobě aby se hašteřili mezi sebou a nesledovali lumpárny mocných.
Avatar - našinec
našinec
Hrdost v dobytém území. Nyní takovéhle akce spíše vyvolávají přesně opačné reakce - tolerantní lidi přestávají býti tolerantními.
Leonard
@našinec Kvůli lidem jako vy jsou pochody NUTNOSTÍ
Orpas Anakt
@Leonard A i nějaký tábor, ve kterém by se normální lidé museli na svou převýchovu více "koncentrovat" nechystáte?