Komentáře

Zpět na článek

Jaká byla olympiáda? Svátek sportu a úspěch Paříže, ostuda Mezinárodního olympijského výboru

15 komentářů

Petr Chládek
Neviděl jsem ani minutu, takže za mě dobrý...
Uživatel_5836863
Politika státu nemá s kvalitou sportu do činění nic. Ta má vliv jenom na to, kolik prachů ve sportu beze stopy zmizí.
Napsal tady dole někdo přede mnou, že "celý problém je v lenosti lidí, celý problém je v rodinách". To je svatá pravda.
Někdy kolem poloviny let devadesátých jsem pracoval v jedné firmě na Náchodsku. Měl jsem tam kolegu. Ten kolega trénoval malé fotbalisty. Jeho syna, tehdy asi deseti- nebo dvanáctiletého, bavil hokej a docela mu to i šlo. A kolega třikrát týdně naložil kluka do Škody 120, a vozil ho do Pardubic na tréninky. Stálo ho to spoustu peněz i času.
Já pak z firmy odešel. Uplynulo nějakých sedm nebo osm let a já ve zprávách zaslechl známé jméno. Mladej Tomáš Pöpperle začal v šestnácti chytat za Spartu. Dnes má za sebou docela pestrou kariéru po světě. Jarda si splnil sen, a hlavně - předal ho synovi.
Není to ve státě. Je to v hlavách a začíná to v rodině.
Jozef Kolek
hrubo trápne!
Uživatel_5836863
@Jozef Kolek Poslechnou, Kolek. Kdyby s takovou vlezli u nás do hospody, dostali by zrovna půllitrem po kebuli. Staraj se o Horné Uhry, o toho jejich Tisa, Kissa nebo Fica či jak se ten jejich maďarský spasitel jmenuje, a nemontujou se do nás. Na to si stačíme sami. Megértetted?
Karol Chwistek
Doteď jsem si myslel, že proputinovec je jen každý bílý konzervativní muž, který se nebojí přiznat svoji heterosexualitu. Díky poučení autora článku již vím, že proruSSácký je i každý křesťan. Jen mi nejde do hlavy jak mohla ta dva tisíce let stará evropská kultura, založená na křesťanství, vůbec přežít a dokonce i prosperovat.
achjoachjo
Článek jako agitka plný demagogie.
1. Pokud jde o Poslední večeři, omlouvali se organizátoři mnoha pobouřeným divákům z celého světa. Chce snad autor, který se obul pouze do Foldyny, říci, že všichni ti pobouření jsou příznivci Putina? A nebo bylo opravdu přes čáru vzít si jako námět scény LGBT+ obraz starý několik století s velmi náboženským námětem?
2. Teroristické útoky a jejich nebezpečí byly velmi obávané i ze strany samotných organizátorů a francouzských médií. Nestrašila tak pouze proruská média, byly to obavy mnohem všeobecnější.
3. Problémem byla rozhodně i skutečnost, že organizátoři přepálili trend tzv. návratnosti, takže si olympionici, aby se vyspali, museli vézt vlastní matrace. A navíc chtěli přední světové sportovce živit bez adekvátního přísunu masa a vajec. To autor nezmínil.
3. Bez ohledu na to, kde a jak nachází autor pro naše špičkové sportovce omluvy, je náš letošní olympijský medailový zisk mizerný. Nevím, zda svědčí o celkovém úpadku našeho sportu, nebo se jedná o náhodu. Ale to neví ani sám autor článku. Všem medailistům patří velká gratulace. A ti, kteří se medailisty nestali, by měli přijmout nutnou pokoru. Alespoň tak to vnímám já.
4. MOV je případ sám o sobě, k tomu se vyjadřovat nechci. V jeho hodnocení dávám autorovi za pravdu.
farokh_bulsara
@achjoachjo Organizátoři olympiády napsali, že nechtěli urazit žádné náboženství a pokud se scéna někoho dotkla, že je jim to líto. Některé oficiální kanály psaly o tom, jak se olympijský výbor „omluvil křesťanům a katolické církvi“, což je v buď výraz neschopnosti přečíst text nebo cílená mediální manipulace, protože vyjádření organizátorů olympiády rozhodně ani náznakem nezmiňuje, že by na tom všem bylo byť jen zrnko pravdy a že by se tedy bylo konkrétně křesťanům nebo katolické církvi za co omlouvat. Prakticky tím řekli, že pokud to někdo špatně pochopil, je jim to líto.
kosmos kosmos
Dobří byli ti boxeři jak tlukli ty boxerky 😂👍
Richard Šebesta
Nebudu zde psát o politice ale o sportu. Pan redaktor hodnotí vystoupení našich sportovců na OH. Když to vezmu obecně tak musím konstatovat ač nerad že ve srovnání s minulosti náš sport upadá. Když vezmu dva u nás nejoblíbenější sporty je to zcela zřejmé. Jak v hokeji tak v kopané ale obecně i ve většině sportů se nám daří méně a méně. Přidejme k tomu fakt,že dnešní sportovci vydělávají mnoho krát více než ti v minulosti. Čili podle peněz by měli podávat výkony mnohem lepší ale opak je spíše pravdou.Prostě politika státu
ke sportu se zhoršila,proto jsou výkony horší a horší. Tyto OH to ukázaly (nejméně medaili) a stejně i MS v hokeji kde máme zlato až po 14 letech a fotbal ? Poslední medaile z velkého turnaje je stará 28 let a nic nenasvědčuje že by se mělo blýskat na lepší časy.
Richard Šebesta
@Richard Šebesta Patří se dodat. V minulosti neměli možnost naši sportovci (fot­balis­té,ho­kejis­té,há­zemká­ři či basketbaliste a další) hrát v zahraničních soutěžích ,které jsou kvalitnější a mají vyšší sportovní úroveň. Naopak soudruzi je na západ nepouštěli a když tak až byli za zenitem své kariéry viz. Panenka. Ten odešel do Rakouska až ve 34 letech kdy už končil v repre. Dnes tu možnost mají a na výkonech to vidět není,tehdy to bylo naopak a výkony na mezinárodní úrovni byly lepší. Čím to asi bude ?
lug70
@Richard Šebesta před rokem 89 prakticky každá fabrika (národní podnik) měla svůj hokejový, fotbalový, volejbalový atd. manšaft, který mohutně podporoval. Velké fabriky měly patronát často nad dvěma nebo i více manšafty, většinou fotbalu a hokeje, jako třeba OKR. Pracovalo se i s mládeží, dětmi zaměstnanců fabrik a tam často byly objeveny skutečné sportovní talenty, které dostaly šanci. Ono vůbec minulý režim sport velmi podporoval. A co dnes? Je to v drtivé většině na rodičích, respektive na jejich penězích. Podpora státu je mizerná. A financovat dítěti sport je velmi drahý špás, kór když se jedná třeba o hokej. Kdo nemá prachy, toho potomek nemá šanci a byť může mít výjimečný sportovní talent, tak zůstane neobjeven. A rozmazlená děcka boháčů to nevytrhnou.
Richard Šebesta
@lug70 Souhlas. Tak nějak to je !
Anonym
@lug70 Zbrojovka Brno, mělo jedno travnaté hřiště a jednu škváru na deset mužstev....to bylo to úžasně socialistické sportování.....
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Richard Šebesta
blbost. Stát s tím nemá v podstatě nic společného. Celý problém je v lenosti lidí, celý problém je v rodinách. Děti nemají motivaci, kterou měly generace před nimi. Mají tisíc dalších možných aktivit, přičemž pohyb je aktivitou až poslední volby. Pokud rodiče nepovedou své děti ke sportu, žádný stát s tím nic neudělá. A ten trend je v západní civilizaci obecný, to není jen problém našich dětí. Stačí se podívat na etnické složení medailistů Francie, Německa, Británie, Španělska atd. Ty země "zachraňují" přistěhovalci z Afriky, Asie nebo Latinské Ameriky. V trojskoku byli všichni medailisté z Kuby, ale každý závodil za jinou evropskou zemi...))) Francouzská reprezentace v basketu nebo házené byla kompletně z Afriky, stejně jako ta fotbalová. To je přesně ta motivace, o které píši. Chudé talentované dítě z Maroka, Tunisu, Konga nebo Nigérie má prostě motivaci skrz sport získat peníze.
Stát může stavět infrastrukturu. Atletické stadiony, veslařské kanály atd. Ale k čemu budou, když tam nikdo nebude sportovat...Co by pomohlo, jsou daňové asignace...
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Náš výsledek vůbec není špatný. Kromě medailí spousta finálových umístění, někde k dalším medailím chyběl jen kousek štěstí. Každopádně je komické, kolik hlupáků si skrz olympiádu vyřizuje své účty se Západem... Rusáci nemohou vydýchat, že byli z OH vyloučeni (primárně kvůli státem organizovanému dopingu) a jejich páté kolony budou dokola kritizovat Olympiádu kvůli pár oslovinám, které žijí především ve virtuální realitě...