Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Zakletý stavební zákon. Dosud trvala kolaudace několik dní, nyní bude trvat tak dva měsíce

10 komentářů

Pavel Nyklíček
Současná vláda opět sklízí holt to co vlády předchozí jen slibovali.
Důchodová reforma nebo stavební zákon kupříkladu Babiš neřešil nikdy, jelikož je byznysmen a na tyhle věci nikdy neměl čas.
Pokud se do něčeho pustil, tak víme jak dopadl covid.
Prostě, když se káci les, létají třísky a v tomto je vidět, že ač současnou vládu můžeme kritizovat, stále je to posun než za Babiše, kde se jen plamenně hovořilo a pravidlo slibem nezarmoutíš bylo denně na stole.
Pokud má opravdu někdo pocit, že Babiš byl génius, dělá věci v zájmu občanů, tak ani ty důchody za něj nebyly vyšší než teď.
Mají vůbec dříve narození přehled, že za této vlády jim stoupl důchod oproti vládě předchozí o 10% v poměru k průměrného výdělku?
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@Pavel Nyklíček ...... Pokud by jste se o stavební zákon opravdu zajímal, pak nebudete psát takové bláboly. Vláda ANO měla připravený nový stavební zákon, který současná vláda samozřejmě odmítla a horkou jehlou jej změnila, včetně digitalizace. Výsledek se dostavil. Stavební úřady jsou chybnou digitalizací prakticky paralyzovány.😉
Pavel Nyklíček
Nemám úplný přehled, ale když jsem před 5 lety kolaudoval novostavbu, tak jsem poslal papír na úřad, že mám hotovo.
Nikdo nikdy nepřisel, barák fyzicky nikoho nezajímal a pak dorazil papír o schválení.
Tuším, že to bylo asi měsíc.
Stejně každý už dům před kolaudací používá a tohle je jen formalita.
Jan Stindl
Najednou nekolik dní. Kecy v kleci,stavební ŕízení trvalo vždy několik let,tak tu nemelte kraviny.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@Jan Stindl ...Kraviny melete vy. Pokud byla žádost úplná bylo stavební povolení v drtivé většině vydáno do 2 měsíců. Ale většina žádostí byla a je neúplná, proto musel stavební úřad žadatele vyzvat k doplnění a stanovit k tomu termín. Během přerušení řízení lhůta na vyřízení žádosti neběží. Samozřejmě pokud žadatel doplní řízení až po třech měsících může mu být stavební povolení vydáno až po této lhůtě.
A digitalizace v tom fakticky nic nemění, ani nemůže.😉
Anton Augustin
Tady je najednou klid, kdepak jsou naši válečníci z gauče?
Josef Mařík
Pokud se nasazuje nový systém, tak se obvykle zkouší dopředu v nějaké malé části reálného provozu. Původní záměr nasadit nový systém s novým stavebním zákonem byla hezká myšlenka bez reálného základu.
To by se musel odzkoušet již od ledna 2022 na vzorku několika stavebních úřadů s příslušnými orgány poskytující součinnost, aby se v reálu odstranili chyby a následně proškolili ostatní úředníci, aby vše mohlo fungovat od 01.07.2024
Georg Waldman
Parazit státní úředník, vždy najde důvod proč to nejde, nefunguje atd. Klobouk dolů před Bartošem, všichni ostatní nýmandi napříč politickým spektrem nenašli tu odvahu IT na stavebních úřadech rozjet.
Bruno Ferari
@Georg Waldman Rozjet se da cokoliv, ale kdyz to nefunguje, tak je rozjezd k nicemu.
giorgio287
Stavební řízení se nikdo nesnaží zjednodušit. Měl by stačit projekt, splňující zákonem dané parametry a výpis z katastru. Případně souhlas s napojením na komunikaci.

Jak bude kdo topit a svítit je popsáno v technické zprávě projektu. Tak na co desítky dalších bumážek?!?

P.S. a v tom jsem se probudil ve fialovém blbistánu..