Komentáře

Zpět na článek

Jefim Fištejn: Než se Írán rozhoupe... Proč Peršané vyčkávají s úderem na Izrael?

14 komentářů

Leonard
Proč nejsou pochybnosti u Izraele?
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Pokud "Peršané" neprovedou spravedlivou odvetu proti zločinům "Židovského státu", ztratí právo na svojí existenci.😎
Saša Krach
Proč čekají....až něco dosta­nou.­...😂😂­😂😂😛😛😛😛­😛😛
Jan Bejšovec
Izrael dělá chybu, že se s Plastelínama moc ***. To je pořád strachu o civilní oběti. Stejnou chybu dělali USA v Afghánistánu. Civilisté ty teroristy podporují. Na venek sice říkají, že ne, ale podporují. Stejně tak civilisté v russácku podporují Putina. Poslední správné řešení bylo takové, jaké udělali spojenci za druhé světové. Civilisty cíleně nevraždily, ale jakmile někdo ukrýval zbraně, vojáky, nacistické symboly, nepárali se s ním. Civilisté prostě museli pochopit, že buď odvrhnou nacismus nebo skončí. Stejné to bylo s nálety na Německá města. S civilisty si nikdo hlavu nelámal. Dokud opracují pro Německo jsou nepřítelem. A plky, že nálety válku nevyhrály... Samy o sobě nevyhrály, ale kdyby nebylo náletů německá válečná mašinerie by vyrobila více zbraní a válka by se protáhla. Koneckonců na Japonsko stačily jaderné nálety a bylo po válce. Bez nich by vylodění v Japonsku stálo miliony životů.
Richard Šebesta
@Jan Bejšovec Částečně souhlasím ale stále platí, svět není černobílý.
Jan Bejšovec
@Richard Šebesta Právě, že touhle obezličkou se nadělá spousta problémů. S teroristy nesmí být slitování.
Leonard
@Jan Bejšovec Civilisté jsou pro vás teroristi, to byli pro Hitlera i židé a víme kam to došlo
Saša Krach
@Jan Bejšovec Zkus si najít kde v době náletů A bomb stála Sovětské armáda a jak ohrožovala Japonsko...
Jan Bejšovec
@Saša Krach Jak? Prakticky nijak. Atomové bomby byly svrženy 6. a 9. srpna. Russácko vyhlásilo válku Japonsku 9.srpna. Sami Japonci potvrdili, že je ke kapitulaci nedonutil ani tak rozsah zkázy atomovek jako jejich ekonomika. Tedy, že jedno letadlo s jednou bombou zničí celé město. Russácko by si zabralo jen Mandžusko, na překročení moře na Japonské ostrovy nemělo techniku ani znalosti. Japonsko od začátku války kalkulovalo s tím, že bojovat bude pro nepřítele (zejména dekadentní a rozmazlené USA) znamenat takový počet obětí a nutné nasazení, že se jim to nevyplatí a s pokračujícími porážkami se k tomuto cíli upínalo Japonsko stále více. Právě ekonomika atomové bomby je přesvědčila, že je USA může zcela zmasakrovat a USA to nebude stát žádné oběti.
Michael Manolevski
@Saša Krach Taky by mě zajímalo jak ohrožovala Japonsko. Sovětskemu svazu se podařilo citelné zasáhnout Kuantungskou armádu. Respektive její zbytky které tam zůstaly. Protože veškeré letectvo, těžké zbraně a pohonné hmoty byly staženy k obraně Japonskych ostrovů před invazí. Pokud jde o ohroženi samotného Japonská, bylo téměř nulové. Jak by se tam Sověti dostali? Na papírových lodičkách, nebo na vorech? Ono mít velkou pozemní armádu a dostat ji přes průliv je velký rozdíl.(Jak se ostatně přesvědčil i Hitler na březích Lamanšského průlivu.) Sovětské námořnictvo bylo k smíchu a schopnost provést větší vyloďovací operaci byla mizivá. Pamatuji si pouze dvě sovětské větší vyloďovací operace. Kerčskou a Feodosijskou. No a obě skončily katastrofou.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@Jan Bejšovec ...Pokud máte pravdu, tak potom je nutné podobně postupovat i proti Izraelskému agresorovi nebo proti Ukrajinskému agresorovi.😉
Uživatel_5850027
@RASPUTIN Jenže problém je v tom, že ani Ukrajina, ani Izrael nejsou agresoři.
bella.
@Jan Bejšovec
Možná je to mimo mísu, ale ne zcela .Prosím, můžete mi říct jací civilisté na Ukrajině podporují Zelenského ?
(Nemámna mysli přes 8 milionů zdrhnuvších od začátku války.Mám na mysli ty doma).
Saša Krach
Válka je drahá věc. Nikdo ji nechce...A nikdo nechce ztratit tvar...Izrael už je finančně dost vyčerpán. Tak se hledá řešení...no uvidíme.