Komentáře

Zpět na článek

Jefim Fištejn: Než se Írán rozhoupe... Proč Peršané vyčkávají s úderem na Izrael?

14 komentářů

Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Pokud "Peršané" neprovedou spravedlivou odvetu proti zločinům "Židovského státu", ztratí právo na svojí existenci.😎
Jan Bejšovec
@Saša Krach Jak? Prakticky nijak. Atomové bomby byly svrženy 6. a 9. srpna. Russácko vyhlásilo válku Japonsku 9.srpna. Sami Japonci potvrdili, že je ke kapitulaci nedonutil ani tak rozsah zkázy atomovek jako jejich ekonomika. Tedy, že jedno letadlo s jednou bombou zničí celé město. Russácko by si zabralo jen Mandžusko, na překročení moře na Japonské ostrovy nemělo techniku ani znalosti. Japonsko od začátku války kalkulovalo s tím, že bojovat bude pro nepřítele (zejména dekadentní a rozmazlené USA) znamenat takový počet obětí a nutné nasazení, že se jim to nevyplatí a s pokračujícími porážkami se k tomuto cíli upínalo Japonsko stále více. Právě ekonomika atomové bomby je přesvědčila, že je USA může zcela zmasakrovat a USA to nebude stát žádné oběti.
Jan Bejšovec
Izrael dělá chybu, že se s Plastelínama moc ***. To je pořád strachu o civilní oběti. Stejnou chybu dělali USA v Afghánistánu. Civilisté ty teroristy podporují. Na venek sice říkají, že ne, ale podporují. Stejně tak civilisté v russácku podporují Putina. Poslední správné řešení bylo takové, jaké udělali spojenci za druhé světové. Civilisty cíleně nevraždily, ale jakmile někdo ukrýval zbraně, vojáky, nacistické symboly, nepárali se s ním. Civilisté prostě museli pochopit, že buď odvrhnou nacismus nebo skončí. Stejné to bylo s nálety na Německá města. S civilisty si nikdo hlavu nelámal. Dokud opracují pro Německo jsou nepřítelem. A plky, že nálety válku nevyhrály... Samy o sobě nevyhrály, ale kdyby nebylo náletů německá válečná mašinerie by vyrobila více zbraní a válka by se protáhla. Koneckonců na Japonsko stačily jaderné nálety a bylo po válce. Bez nich by vylodění v Japonsku stálo miliony životů.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@Jan Bejšovec ...Pokud máte pravdu, tak potom je nutné podobně postupovat i proti Izraelskému agresorovi nebo proti Ukrajinskému agresorovi.😉
Saša Krach
Proč čekají....až něco dosta­nou.­...😂😂­😂😂😛😛😛😛­😛😛
Richard Šebesta
@Jan Bejšovec Částečně souhlasím ale stále platí, svět není černobílý.
bella.
@Jan Bejšovec
Možná je to mimo mísu, ale ne zcela .Prosím, můžete mi říct jací civilisté na Ukrajině podporují Zelenského ?
(Nemámna mysli přes 8 milionů zdrhnuvších od začátku války.Mám na mysli ty doma).
Leonard
@Jan Bejšovec Civilisté jsou pro vás teroristi, to byli pro Hitlera i židé a víme kam to došlo
Leonard
Proč nejsou pochybnosti u Izraele?
Michael Manolevski
@Saša Krach Taky by mě zajímalo jak ohrožovala Japonsko. Sovětskemu svazu se podařilo citelné zasáhnout Kuantungskou armádu. Respektive její zbytky které tam zůstaly. Protože veškeré letectvo, těžké zbraně a pohonné hmoty byly staženy k obraně Japonskych ostrovů před invazí. Pokud jde o ohroženi samotného Japonská, bylo téměř nulové. Jak by se tam Sověti dostali? Na papírových lodičkách, nebo na vorech? Ono mít velkou pozemní armádu a dostat ji přes průliv je velký rozdíl.(Jak se ostatně přesvědčil i Hitler na březích Lamanšského průlivu.) Sovětské námořnictvo bylo k smíchu a schopnost provést větší vyloďovací operaci byla mizivá. Pamatuji si pouze dvě sovětské větší vyloďovací operace. Kerčskou a Feodosijskou. No a obě skončily katastrofou.
Uživatel_5850027
@RASPUTIN Jenže problém je v tom, že ani Ukrajina, ani Izrael nejsou agresoři.
Jan Bejšovec
@Richard Šebesta Právě, že touhle obezličkou se nadělá spousta problémů. S teroristy nesmí být slitování.
Saša Krach
@Jan Bejšovec Zkus si najít kde v době náletů A bomb stála Sovětské armáda a jak ohrožovala Japonsko...
Saša Krach
Válka je drahá věc. Nikdo ji nechce...A nikdo nechce ztratit tvar...Izrael už je finančně dost vyčerpán. Tak se hledá řešení...no uvidíme.