Rozhovory

Zpět na článek

Vondrášek: Musíme zajistit více peněz pro policisty, kvůli bezpečnostní situaci by odchody byly nezodpovědné

27 komentářů

Lenka Pavlíková
Policistů máme naopak zbytečně hodně. A jak nakládají s penězi je vidět krásně na případu Komourouse a jeho oddělení.
richard richard
Ne. Mame nejvic policistu na obcany ve vyspelem svete.
Policisty mame propoustet, zejmena urednictvo.
Zrovna tak je nutne dramaticky zmenit system vysluh, je prilis stedry.
Vysluham by napriklad mohli podlehat pouze jedinci realne podstupujici nebezpeci.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Blbost. Máme nejvíc bengošů na počet obyvatel v EU. Je třeba dramatická reforma, je třeba Policii reorganizovat, zrušit některé nesmyslné agendy. A hlavně zrušit systém výsluh. Spousta lidí je tam jen kvůli výsluhám, minutu poté, co získají nárok, odchází do "civilu". Systémově špatně. Má mít klidně vyšší plat, má si z něj platit penzijní připojištění, ale výsluhy jsou chyba.
Leonard
@Richard Šebesta Jasně a ty předchozí byli skvělé jasně jasně
lug70
Jsme v podstatě policejním státem, aspoň podle počtu policajtů. Na počet obyvatel máme totiž jeden z nejvyších počtů policistů na světě a ti přitom nejsou v ulicích moc vidět, maximálně při buzeraci řidičů. Víc je vidět v ulicích příslušníky městské policie. Tak kde ti policajti vlastně jsou? Zašití v kancelářích, kde si celé roky mnou ruce, jak se jim zvyšují výsluhy a čekají na vhodný okamžik, kdy odejít do civilu královsky zajištěn. Současný režim se chová stále víc totalitně a zločinecky a tak si radši bude policajty i vojáky hýčkat, protože kdyby lidem s režimem došla trpělivost, kdo by ty zločince nahoře před hněvem lidí bránil, že?
Martin Singer
Předloni šlo pouze na renty policistů nebo hasičů 6 miliard korun, připočteme-li i vojáky, je to celkem 12,5 miliardy korun ročně. (Deset nejvyšších výsluh se pohybuje mezi 60 tisíci korun a 104 tisíci korun měsíčně).
Zrušte tenhle nesmysl a můžete to dát lidem v aktivní službě. A úplně nepochopitelný je výsluhový příspěvek celníkům.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Je zajímavé, že demokratické Česko má o třetinu méně obyvatel než bývalé komunistické Československo, ale policistů má skoro třikrát tolik než bylo tehdy členů VB a pořád je to málo😎
giorgio287
Náš cíl je 10 milionů policajtů. A plat milion měsíčně 🤣
Jozef Kolek
poliši smradi iba vydierajú a zhola nič nerobia - čistá strata !!!
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 Souhlasím. Je to tak.
Miloš Paul
Fízlům ani korunu. Čím víc jich odejde, tím líp. Především pak zrušit výsluhy.
Když čtu, že prý fízlové půjdou pryč, tak by mě zajímalo kam. Nemohou dělat ani ostrahu v obchodě, protože tak dlouho nevydrží stát.
Pokud by bylo fízlů polovina, tak by šlo ušetřit na platech 40 procent a 10 procent tedy nechat zbývajícím. A těm zakázat "dopravní" akce.
Vyhnat je do ulic šlapat po okrsku, ne že se budou jen tak vozit, pak by možná k něčemu byli.
Karel Buron
Naprosto souhlasím. Vyřešil by se jak nedostatek policistů
i jejich platy­.@Uži­vatel­_57341­71
Nommonik
@Leonard Zbytečná otázka, ale dobrý ji položit...
Leonard
@Martin Singer výsluhy klidně nechat, ale až k důchodu jako vděk za riskantní službu státu, stejně jako u hasičů.
Leonard
@giorgio287 a jinak v pořádku psychicky?
Leonard
@lug70 Nejsme policejní stát, ale stát kde na počet obyvatel je nejvíce pošt, hasičáren a policejních stanic. Jinak kde jsou? No sedí v kanclu přece. Vidět je na ulici přináší štěstí jako u kominíka
Leonard
To zní jako pokus o vydírání pane policisto.
Martin Singer
@richard richard Výsluhy by neměli být vůbec. Jako to bylo dřív - můžeš jít o pět let dřív do důchodu.
Danny Charvát
@lug70 jojo u nas je cca 1300 lidi na jednoho pol. tak je nekde chyba. Jedno oddeleni zavreny, druhy ma pulku lidi.
Danny Charvát
@Miloš Paul je to tak ale ma to haček, ti co odchazi jsou jen ti venku. u nas tipuju jedno oddeleni zavrou letos protoze se jich pulka sebrala sla delat do nemecka za cca 14e na hodinu. A najednou lidi hrozne prekvapeny, ze volaj na oddeleni tam nikdo dalsi oddeleni do 4 let. Tak holt lidi budou jezdit 35km nebo cekat jestli nekdo prijede
Danny Charvát
@RASPUTIN to je dobrej poznatek, 10 až 15tis. policajtu na ulici a zbytek dela co
Jiří Králík
Komorous, zásah na FF a další případy vč tebe Vondrášku a ty máš tu drzost žádat o zvýšení platů?!! Za prvé, patříme co do počtu osob u PČR na přední místo ve světě, ale vliv na zlepšení bezpečnosti to nemá. Proč? Kvalifikace a možná částečně vybavení pokulhávají , zato korupce a přebujelé zbytečné fce se zvyšují. Tzn žádné zvyšování mezd, žádné výsluhy za nic a zlepšení QMS, jelikož ten má PČR možná jen na papíře, ale rozhodně se jim neřídí!!
Leonard
@Nommonik nebojte se, nebude už líp, protože už nic nezbude
Nommonik
@Leonard Samozřejmě, Anno bylo líp... 🤣 A bojím se, že zase bude... 🤐
Richard Šebesta
@Richard Šebesta Podotýkám že nejde jen o platy poldů ale i o vybavení, auta,techniku-tech.vybavení a další. Zločinci mají vše co chtějí,rychlejší auta a někdy i lepší techniku.
giorgio287
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Richard Šebesta
Málo peněz mají policisté, tedy vnitro­,škol­ství,j­usti­ce (bachaři atd) zdravotnictví a další. Svědčí to jasně o nekompetentnosti jednak celé vlády a v případě vnitra i ministra Rakušana. Rakušan lhal o migračním paktu a je totálně neschopný i jako ministr vnitra ,což dokazuje i šéf policie.Tato neschopná vláda obelhala lidi když na konci roku 2021 Fiala tvrdil na co šahat nebudou a nakonec bylo vše úplně jinak.Vláda dávala mnoho peněz na zbrojení na zbytečný nákup stihaček od USA a na přemrštěnou pomoc Ukrajině. Je logické že jí pak musí prachy chybět jinde.Další lhaní této demoliční vlády je že to je vláda která chce šetřit.Kdyby takhle postupovala nějaká rodina tak se octne v dluhové pasti.