Reportáže

Zpět na článek

Děti, chlast a další drogy: Mladá generace míchá alkohol s drogami a závislých dětí přibývá. Co s tím?

8 komentářů

Miroslav Kašpar
Obávám se, že můj potřeh bude až rouhačsky neodborný, ale řekl bych, že za sklonem dnešních dětí k závislostem všeho druhu není ani tak široká nabídka chemikálií, které to budování závislosti podpoří, jako spíš to, že jejich rodičové z nich vychovali labilní sralbotky, které si vždycky budou urputně hledat nějakou (a celkem libovolnou) únikovku od reality
Avatar - našinec
našinec
Jj, ministerstvo zdravotnictví chce udělat opatření, aby se děti vrátily ke kouření klasických cigaret a alkoholu. Chce například zakázat příchutě u e-cigaret a udělat jednotnou šedou krabičku, aby vapování děti nepřitahovalo a raději kouřilo klasické cigarety. Akcie tabákového průmyslu v ČR půjdou nahoru.
Franta111
@našinec Na jednu stranu chápu, že ovocný příchutě nikotinovýho výrobku mládež táhnou víc než "smradlavý" klasický cigáro. A že to může vyrábět závisláky. Na druhou stranu mi ale současná iniciativa MZ připadá dost podpořená lobby a "všimným" od výrobců cigaret a tabáku. A ti nechtějí děcka, cumlající nějakou odpařenou vodičku, ti chtějí hulící závisláky, co za jejich předražený cíga utratěj celý kapesný.
Kdepak je tak úporná iniciativa MZ vyhubit HHC a podobný chemický sajrajty? Jo aha, v tom nefrčí tolik peněz a tím pádem ani tolik DPH (a spotřební daně) jako v ecigárech.
Avatar - epr3
epr3
Ty děti nemají své rodiče? Pokud jim oni nedokáží vyplnit smysluplně a tak, aby je to bavilo, čas, tak jsou všechna další opatření naprosto zbytečná a míjející se účinkem.
kosmos kosmos
@epr3 pokud děti mají rodiče dezoláty tak zase budou jen kouřit chlastat a fetovat a celý zbytek života dezolátovat😂👍
Avatar - epr3
epr3
@kosmos kosmos To záleží na tom, koho si pod slovem dezolát představujete. Já znám spoustu lidí, které byste vy a vám podobní za dezoláty bez váhání označili, ale jako rodiče jsou příkladní a jejich děti tyto problémy nemají ani v nejmenším.
kosmos kosmos
@epr3 v pohodě...a dětí dezolátů mají výše popsané problémy...
Richard Šebesta
Paní autorka položila dobrou otázku co s drogovou závislosti a hlavně mladých ? Ten problém je ale přece dlouhodobý Kdo pamatuje minulý režim tak mi dá za pravdu že právě drogující mládež na západě byla tehdy velmi vhodné sousto pro komunistickou propagandu. Komunisté využívali (zneužívali) tohoto jevu v tehdejších západních zemích aby poukazovali na to jak je západní mládež bezprizorní a jak zkažený je kapitalismus. Jak vidno ten problém není s to tato společnost vůbec řešit. Proč ? Těch důvodů je jistě více. Jsou nedostatečné tresty pro drogové dílery, zákon jim přímo nahrává .Je slabá prevence, no a když v dnešní vládě jsou i lidé kteří podporují volný prodej drog není pak co řešit. Lidovecký poslanec Bartošek řekl , kdyby ministr Bartoš věnoval tolik umu pro digitalizaci jako věnuje volnému prodeji drog tak by digitalizace fungovala. Je tedy vidět že i vládní strana má s volným prodejem drog problém . Tenhle problém tahle společnost NIKDY nevyřeší a s těmi bláznivými Piráty už vůbec ne !