Komentáře

Zpět na článek

Karel Steigerwald: Fico hraje na klavír, Slovensko upadá

15 komentářů

Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Fico je gauner. Ve středoevropském prostoru úplně největší. Orbán gauner není, ten je jen vyčůraný technolog moci, ale takových je spousta. Ale Fico je skutečně lump. který klidně zavede Slovensko na pokraj občanské války. Jeho poslední výroky jsou naprosto šílené, kdy otevřeně vyhrožuje opozici, že bude mít na svědomí další politické atentáty a že pak nebude bránit svým příznivcům, aby si to s nimi vyřídili. To je regulérní Balkán, to jsou výroky Mladiče nebo Karadžiče. O lidech jako je Kaliňák ani nemluvím, tomu ty lumpárny koukají přímo z očí. Kdybych měl Kaliňáka přirovnat k nějaké románové postavě, tak jednoznačně Luca Brasi. Problém Slovenska je, že je tam velmi málo demokraticky smýšlejících lidí, odhaduji to maximálně na jednu třetinu. Zbytek se potácí někde mezi Ficem, Harabínem, Dankem, Kotlebou či Matovičem. Kdo trochu zná slovenskou mentalitu, tak se nediví. Většina Slováků má historický mindrák a stačí jim ke štěstí, že Slovensko bude něco znamenat. Cokoliv. Přesně proto se za druhé světové války přidali k Hitlerovi, přesně proto chtěl husák udělat z Československa svazovou sovětskou republiku. A přesně proto se dnes Fico a další staví na stranu rusáků. Ten zastydlý panslavismus je na Slovensku zakořeněný hlouběji, než u nás...
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Slovenská vláda má vlastní názor na ochranu obyvatel před EU byrokracií a ostatními EU zrůdnostmi a dovede jej prosadit ve prospěch většinové části obyvatel Slovenska. U nás vláda v úklonu a s prosebným pohledem čeká na náznaky postupů schválených EU a předem je plní a to bez ohledu na negativní dopady na společnost. Samozřejmě i tento lokajský přístup má své lokajské podporovatele mezi novinářskými pisálky, čímž vyniká zejména K. Steigerwald.😋
lug70
Ficova vláda látá černé díry ve státním eráru, penězovody do různých pochybných (ne)ziskovek napojených na mafii progresivistů. Státní erár nezřízeně ždímala i "umělecká" i mediální šmíra, která je taky napojena na progresivisty. Ti všichni si ze Sloveska udělali soukromé sróčko, šířili ve slovenské společnosti zvrhlé progresivní ideologie a nenávist, která vyvrcholila atentátem na Fica. Štvali a dále štvou lidi cíleně proti sobě aby vyvolali anarchii a progresivisté se násilně mohli dostat opět k moci. Ficova vláda jim sebrala prachy a ti všichni teď řvou, že je jich slyšet až za naší galaxií. Jó, když seberete prachy parazitům, tak ti se samozřejmě brání. Jedinou možností aby byl na Slovensku i u nás klid je, zamezit těm parazitům přístup k penězům a tím i k moci.
Asatin
Pri napadeni Slovenska Madary,,ceske vojsko na hranicich zatlacilo Madary zpatky za hranice.Za 2 svetove valky bojovali za Hitleruv mir a ted bojuji za Putinuv mir.Proste si zvolili Slovensky mir..Jejich mentalita,,jejich osud.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@Uživatel_5670215 ...Ty ferdo zřetelně nechápeš více věcí, že ?😉
kosmos kosmos
@lug70 ty jsi na hlavu.. takové žvásty 🤣si o fikovia jeho mafií nejdříve zjisti o.s.l.e.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@jerryx
nic ve zlém, ale prosil bych jmenovat jednu nekorektní slovenskou komedii, která by měla skončit. Já neznám ani jednu korektní, ani jednu nekorektní...))) Slovenská kultura skoro neexistuje. Divadlo, film atd. funguje především na převzatých titulech. Zeptej se průměrného Slováka, který má plnou hubu národní kultury, kdo to byl P.O. Hviezdoslav nebo L. Štůr a řekne ti, že oba hrají fotbal za Slovan (případně za Trnavu, podle toho, kde se zeptáš). Zatímco u nás se točí kolem dvaceti celovečerních filmů ročně a vždy je jich pár dobrých, na Slovensku se to limitně blíží nule. Znám stovky skvělých českých filmů, u slovenských se dají spočítat na prstech jedné ruky. Sedím na konári (který je z větší části český včetně herců). Obchod na korze a jedna pohádka, kterou tam hrají pořád dokola, Perinbaba...Kdo má v kultuře nějaké ambice, odejde většinou do zahraničí...
jerryx
Ne, že by se mi Fico nějak líbil, ale za Šimečky by dělali kulturu jen ti progresivní a všichni ostatní by se báli , aby se náhodou nedotkli nějakého LGBT+aktivisty. Skončily by nekorektní komedie a nastoupila povinná kritika těch zaostalých , co sice chodí do práce a živí rodinu , ale nejsou dost uvědomělí, co se týká klimatu, genderu a politické korektnosti
Pavel Molík
Nepřátelé demokracie zlostně hýkají, osočují vládu Fica, která se stala vládou národní obnovy a demokratizace Slovenska. Fico je živoucí ikona demokracie.
Uživatel_5670215
@RASPUTIN ...a ty máš vlastní názor...🥴😭🥴😭🥴😭🥴, asi ano, ale raději ho už nesděluj, mohl by se někdo poblít..., ostatně, nechápu, proč tento plátek vůbec čteš?
lug70
@kosmos kosmos hele, kamarád má manželku Slovenku, pocházející z okolí Nitry a já mám dva spolupracovníky ze Slovenska. Jeden taky pochází z dědiny Velké Zálužie u Nitry a druhý je z Ružonberoku. Pořád tam jezdí za rodinou a všichni tvrdí, že Fico sice není ideální, ale co bylo před ním, Matovič, Heger, to byly hrozné sfině, které Slovensko přivedly do chudoby, že Slováci při volbách volali "Fico vrať se". Většina Slováků nesnáší ani prezidentku bárbínu ze skládky v Pezinku, Čaputovou, protože je taky zklamala, zaprodankyně. Takže mně nikdo nebude věšet bulíky na nos. Ty progresivní šmejdi mají příznivce jen v Bratislavě (bratislavská kavárna) a okolí a několika větších městech. Jinak je nenávidí celé Slovensko. Apropo, děda předsedy Progresívného Slovenska Milan Šimečka pocházel z našeho Bohumína a byl to agent StB udavač, s příznačným krycím jménem "Paskvil", takže jablko daleko od stromu nespadlo.
jerryx
@Uživatel_5734171 V tomhle máš asi pravdu, já ještě pamatuju docela atraktivní slovenskou kulturu z osmdesátek, zbožňoval jsem slovenskou hudbu i filmy, jsem slovakofil, ale dneska Slovensku nerozumím, na obou stranách dnes převažují extrémisti, v našich médiích se samozřejmě mluví jen o těch vládních, přitom Progresivní Slovensko je naprostou katastrofou.
Uživatel_5554973
@RASPUTIN
Pan Steigerwald je vynikajíci, špičkový novinář a komentátor, kterého vyhledávám a čtu už desitky let. Jeho články pravdivě a vtipně reagují na různé současné situace. Vždy slušně - nikdy nikoho primitivně a uslintaně nezavaluje hnisem nenávisti.
Potřebujeme více takových Steigerwaldů.
Jaroslav Herman
Karlovi z toho spadla patka.
Richard Šebesta
Je-li současná slovenská primitivní je otázka názoru . Autor to tvrdí , má na to právo. Já k tomu řeknu jen to,že v zahraniční politice to dělá Fico dobře hlavně ve vztahu k EU i NATU a taky k válce na Ukrajině. Pokud jde o domácí politiku tam s Ficem nesouhlasím a považuji politiku slovenské vlády za špatnou. Ale za primitivní považují naši českou vládu. Jestliže souhlasím se slovenskou vládou v zahraniční politice tak s naší vládou nesouhlasím ani v zahraniční politice ani v domácí. A jako primitiv mi připadá hlavně náš premiér
ale i celá vláda.Co jiného než primitivní bylo jeho akce s nutelou při zkušebním nákupu v Německu ? Však taky je za to dodnes u některých lidí terčem posměchu. Primitivní a krátkozraké je bezuzdné zadlužování přemrštěným rozhazováním peněz tu na nákup stihaček tu na NATO jinde na přemrštěnou podporu Ukrajinců za což si vláda vysloužila u některých přezdívku vláda ukrajinská. Chybí prachy v jiných resortech (školství,justice-bach­aři,­vnitro­,dopra­va, atd. Přitom se tato vláda holedbala že je vládou která chce šetřit. To je taky znak primitivismu, chtějí šetřit a zadlužují stát rekordními sumami.