Filmy a seriály

Zpět na článek

Série Vetřelec: Bylo to pěkné a bylo toho dost

7 komentářů

Roman Žítek
Prokaž lidem laskavost a dál se už recenze psát nesnaž . Vyplodit totiž takovou ***vinu ze tohle je nejlepší Alien za posledních 50 let je spíš na pár facek 😉
Tomáš Hubený
Tak tahle “recenze” mě vážně pobavila,až jsem nevěřil,že to vubec dočtu do konce 😂😂😂👎👎👎👎
Autore prosim piš raději vtipy do blesku 🫵🫣
dadlishow
Těžko se dá zavděčit všem. Když vznikl Prometheus a Covenant, tak všichni brečeli, že je tam málo vetřelce a málo chození po chodbách lodi s plamenometem. Takže vznikl Romulus a zase si dost lidí stěžuje, že tam chybí nějaká hlubší mytologie. Tak příště vznikne tedy pokračování Covenanta? Já už fakt nevím. Mně se líbily všechny díly kromě trojky a čtverky, to byly skutečně ultra B filmy, které jsou vhodné promítat někam na Prima Cool kolem třetí hodiny ranní. Romulus byl skvělý, ale byla to jen vyvražďovačka. Vetřelec jako takový nebo něco, co by nás mohlo zajímat na zaklade Promethea nebo Covenanta, je v Romulu shrnuto asi do 5 vět, ale nikam to naše spekulace neposouva. Neříkám, že to je škoda možná právě naopak, jednou snad vyjde další Vetřelčí díl, který to pojme zase z nějaké jiné stranky a pak už si snad nikdo nebude *** stěžovat na to, že to bylo takové nebo makové. Když máš chuť na vetřelce, pust si jedničku, když máš chuť na mytologii, pust si tento díl. Ale nemůžeme pořád od každého nového dílu čekat řešení celé série. Každý díl je něčím specifický a skvělý.
Uživatel_5861236
Ze ja vibec ten Reflex oteviral. Hovadiny jako vzdy.
Nejaky autor z Horni Dolni si mysli, ze je extra filmovy kritik, aby mohl hodnotit sagu, ktera tvorila dejiny.
Kdyz on byl jeste pod poklopcem sveho dedy...
Viktor Špička
Stejný problém jako Terminátor .Prostě první film byl něčím novým a dosud na plátně neviděným .Dvojky děj posouvají a jsou vlastně u obou sérií tím nejlepším , co po původním snímku vzniklo .Nejsou tolik originální ,ale posouvají příběh správným směrem .V případě Terminátora na konci dvojky , kdy kamera sleduje ubíhající silnici a je pronášen monolog vypravěče o tom ,že osud jestě nebyl napsán a vše je na lidech - tím nejlepším zakončením ( Ano i já jsem tehdy chtěl vidět víc scén z budoucnosti a války proti robotům ) .
Vetřelci naproti tomu pokračovali po vzoru všech druhých dílů ....pokud byl jeden musí jich být víc ,nejlépe všeho víc .Jako co by kdyby fungují vetřelci naprosto geniálně.Co postavit proti nezničitelnému nepříteli ? S partou ostřílených mariňáků zkušenosti máme z Vietnamu a děj bude variace na osvobození z pekla .Super to vše stovky let v budoucnu ,v reáliích kterými původní vetřelec tak zaujal ... Ano dejte mi Vesmírnou odyseu zbavenou filozofických úvah , a plnou špíny a děsu a korporátní AI , přeneste Vietnam do stísněných prostor vesmírné základny ....A divme se nebo ne , ono to opět zafungovalo a vzniklo biblické dílo všech military orgií. Etalon testosteronu stříkajícího z ženských hrdinek , vesmír plný zlých korporací které vysílají své androidy jako nejloajálnější zaměstnance ,kteří v případě potřeby budou jednat dle firemních požadavků .
Byla to pravě dvojka Vetřelci ,co pomohla definovat pravidla vetřelčího světa a ukotvila obraz vetřelce a jeho královny nad obraz děsivého hororu.
Ano u vetřelce mám rád jedničku i dvojku díky atmosféře co přináší a i díky tomu že oba filmy jsou tak odlišné až vlastně originální.
Jenže změna paradigmat může fungovat dobře jen několikrát .Naprosto chápu čeho chtěl docílit Fincher s viditelně podfinancovanou trojkou ,jenže i já jako divák jsem už o tuhle madmax vizi nestál ..
Obě série dosáhly vrcholu druhým dílem i díky tomu ,že na bobtnajícím univerzu kasovních trháků pomalu ztratíte původní Fan zák
Vaas
Taková ***,nejhorší díl série.Absolutní propadák, tenhle film je špatným vtipem!Koukneš jednou a stačilo a nikdy více!Fakt jsem byl naštvanej,jak tohle mohl někdo natočit,fakt tohle nejni Vetřelec a ani se mu to nepodobá,hnus, jdu blejt velebnosti!Za tohle bych někoho pořádně nekopad do ***e!
Matěj Bureš
Souhlasím s tím, že Aliens trochu podkopali nohy tomu, co postavil Alien, and trojku a čtyřku jsem si do určité míry užil ale rozhodně nejde o žádné poklady. A rozhodně nesouhlasím s tím, že by značka měla skončit. Prometheus ukázal, že s ní lze udělat něco zcela nového (alespoň v rámci jejích vlastních hranic) a že to může být dost kvalitní. Covenant zase zopakoval problém Aliens a trochu pokazil to, s čím přišel Prometheus, ale to je spíš problém nekonzistentních sequelů jako takových než vyloženě unavenosti značky. Romulus to hraje dost bezpečně a vlastně až na úplný závěr nepřináší ze strany vetřelců nic extra nového, ale na druhou stranu je to podle mě velmi dobře natočený film se skvělým obsazením, který pracuje se zavedenými pravidly ale zároveň si půjčuje klasické hračky ze sci-fi žánru a používá je novým, zajímavým způsobem (například fantastická scéna s nulovou gravitací). Zároveň je v něm dostatek dobře provedené akce a relevantních témat, že si myslím, že dokáže zaujmout novou generaci průměrných diváků, kteří již třeba původní film nedokážou zcela ocenit. Jestliže (nebo spíš “až”) se dočkáme pokračování, doufal bych asi v trochu menší tahání za nostalgické drátky a ještě větší posunutí značky zase nějakým novým směrem, ale jestli něco Romulus ukázal, tak je to fakt, že i dnes lze natočit takového Vetřelce, který (až na jednu prapodivnou věc velice uctivě) vzdává hold původnímu filmu, ale zároveň dokáže zaujmout něčím novým; a navíc být technicky skvěle vyroben. Rozhodně je na čem stavět a kam pokračovat - tento filmový vesmír má nekonečný potenciál na zajímavé příběhy, a byla by škoda alespoň trochu toho nevyužít.