Zpětné zrcátko

Zpět na článek

Vladimír Mertlík: Mýty, laskavé lži a sebeklam v zrcadle událostí 1968. Socialismus s lidskou tváří je iluze

9 komentářů

Jan Macharacek
Tož,tehdá se říkalo,že komunisty je třeba máchat, ždímat a pak věšet. No neprošlo to (nebudeme jako oni) . Asi to byla chyba.
kosmos kosmos
@Jan Macharacek to byla velká chyba 👎ty nejhorší Komanče jsme měli ztrestat podle jejich práva 👍
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Socialismus a svoboda nejdou dohromady, to je přesně ten problém. V okamžiku, kdy se lidem dají svobodné volby, tak socialismus končí. A přesně na tohle tehdy narazili. Ostatně přesně proto ještě přežívají v Číně bolševici. Tam dávno žádný socialismus není, vládne tam podivný hybrid, kdy má v rukou moc úzká skupina lidí, která ovládá silové složky a kontroluje první poslední. A především NEDOPUSTÍ svobodné volby, v tomhle jsou čínští bolševici dobře poučeni. Jakýkoli pokus o demokracii tam utopí v krvi. Dříve nebo později to krachne a bude to velký pšouk...Není to přání otcem myšlenky, je to historická zkušenost...
Karel Novotný
Jsem pamětník. Bylo mi 18. Tenkrát děda, komunista vzor 1932 a neskutečně poctivý člověk, dal na poklad republiky snubní prsteny se slovy: Tak jsme to synu tenkrát mysleli. Táta mu na to odpověděl: Neblázni, vždyť to jsou zase jenom komunisti! Bohužel měl pravdu a obratu se nedožil Velmi toho lituji
jerryx
Stejně tak pohádky o hodných progresivistech jsou mýtus. Progresivista je stejným fanatikem jako bolševik . Taková Kanada nebo Skotsko jsou krásným případem jaké to je, když tihle fanatici vládnou.
Uživatel_5697006
Vaše články pane Mertlíku jsou nejen super, ale i vtipné. A hlavně přesné.
Tu dobu si pamatuji a mám stejný názor jako Vy. Zdravím Vás 🙋
malylibor
Děkuji Vám, pane Mertlík, za toto Zpětné zrcátko. Myslím si, že v dnešní době, kdy spousta lidí, především těch neschopných vzít zodpovědnost za svůj život do vlastních rukou nostalgicky vzpomíná, jaké to tehdy byly skvělé časy a jak mohlo být, kdyby... je třeba přesně a konkrétně pojmenovávat, jaká byla pravda a co to bylo za sebranku tihle komunisti (a je celkem jedno, jestli reformní nebo normalizační, vyznávali stejnou zvrácenou vražednou ideologii).
jerryx
@Uživatel_5734171 A co volby v Británii? Tam voliči hlasovali pro vlastní zchudnutí a nesvobodu. A cosvobodně zvolený šílený kanadský diktátorTrudeau? Úspěchy Zelených různých zemích.? To, že lidé hlasují pro svobodu, je iluze.
Jakub Bareš
Je to tak. Poněvadž se jezdí do Moskvy učit, víte co? Jezdí se učit, jak nám zakroutit krkem.