Kultura

Zpět na článek

Never more Michalu Davidovi, který už se „pomalu bojí říct pravdu“, aby se „nevrátil zpátky do totáče“

42 komentářů

lol Knapova
Ano je to pravda do písmene mě bylo v 89 19 let a tenkrát roky po sametové revoluci vypadaly z mého pohledu mladého člověka jinak a s tím názorem že se dnes lidi bojí něco říct jako tehdá to je také pravda vůbec se mi to nelíbí..jiný názor a hned člověka škatulkují to je pěkná demokracie..a hlavně česká závist nezná mezí tak to je..I když jsem optimistka nevidím to moc růžově..
Jiri Koudela
To zase třeba komunistický herec Jan Hrušínský má ty správné současné názory, takže tam se divadlu sypou dotace, i když ten exot umí ***, o tom autor "red" ale nejspíš nic nenapíše, páníček by se zlobil a pochcal čoklíkovi hlavu 😁
Petr Oberdorfer
Pečlivě jsem si přečetl všechny komentáře pana Pavla Vlčka. Kdo znáte, doporučte mu nějakého odborníka. Obávám se, že tohle se bez léků nedá zvládnout.
giorgio287
Má pravdu. Cenzura, za názor vyhazov.

Hnus fialovej!
martin simunek
@giorgio287
Můžeš nám sem napsat, kdo koho a odkud vyhodil v současné době za názor, ty exote???
Jiri Koudela
@martin simunek Třeba učitelka byla vyhozena jen za to, když řekla, že se v Kyjevě neválčilo v době, když se tam opravdu neválčilo a Kyjevská mládež pořádala párty, diskotéky.. Byl toho plný YouTube.. Exote..
Jozef Kolek
dokopať zadupať zastreliť
Pavel Vlček
Vivat Vladimír Štancl !!! Kolu, pijeme kolu, není to náhoda, že u jednoho stolu ... Jsem tý holce nejspiš k smíchu, v tomhletom tichu !!! Chtěl bych žít, to každopádně !!! Brácha má svůj džob a kašle na mě ... Kdo nekrade, okrádá rodinu !!! Ale: Bylo to jako v kině, trémou jsem ztratil rozum, dala mi 20 korun, s tak jsem nakreslil ten její kosočtverec na zeď = Vivat Harlej !!! -A ti NeoMarxisti = EuroHujeři = VšeZnálci = Progresivní Liberální DemoKraturníci = Globální Korporátní Fašisti budou furt otravovat a kafrat ty svoje nenávistné dehonestační propagandistické lepšolidské manipulativní bláboly a hejty !!!
martin simunek
@Pavel Vlček
Nechtělo by to přestat chlastat?
Pavel Maleček
Klasický, nové totalitě (té neomarx-progresivistické, tedy totalitně socialistické, stejně jako byli komouši) poplatný štěk - inu nová doba - host vyhazuje vrchního a kdysi demokratický Reflex neo-socialistické totalitě slouží.
Michal David samozřejmě nebyl žádný bojovník s komunismem. Jeden řekne že svými písněmi pomáhal komoušům lid umlčovat, druhý že lidu v komoušském temnu, aby to přežil, dával radost a naději. Stejně jako Gott, Vondráčková a mnozí další.
No a Davida dnes sice v prý veřejnoprávních, v reálu tvrdě neomarx-progresivistických ČT a ČR neuslyšíte (v tomto má David o novodobé cenzuře nejen jeho hudby ale i protirežimních názorů pravdu), ale všude tam kde se osobně či jeho "revajvlisté" objeví, lidi ze židlí k nadšenému křepčení zvedá. A to i dnešní patnáctileté, kteří se jinak tupě kymácejí při uboze laciném, nemelodickém hnuspopu Taylor Swift...uměle vyrobené aby jejím stvořitelům syslila prachy a hlavně USA "Demokratům" ve skutečnosti neomarx-progres totalitním socialistům pomohla vyhrát prezidentské volby.
Takhle hluboko do totalitního bahna David nikdy neklesl.
tempter
@Pavel Maleček Zastávat se prasete je jako býti prasetem sám. Napsal jsem to tak trochu ve tvé řeči, abys tomu porozuměl. Žádná radost v komouškém temnu. Prase zpívalo, protože jiní, ti co dělali skutečnou muziku, nemohli a byli perzeukováni.
Jozef Kolek
@tempter prasa si ty !!, a riadne! kto nemohol spievať?!, plastickí dementi?!, to je super hudba
Milos_S
@Jozef Kolek - hňup.
Míšík, Hutka, Kubišová, Třešňák, Jasná Páka, Pražský výběr, Psí vojáci, Extempore, Merta...
martin simunek
@Pavel Maleček
Nevím, proč by zrovna on měl být vidět v ČT. Ale kupodivu byl, natočili s ním rozhovor. A ona nejsou další média nebo co? On ho někdo zakazuje? Ne, on normálně vystupuje, dělá stupidní reklamu Penny, hrajou ho v rádiích.
Spousta daleko lepších umělců za bolševiků nejen, že nebyla v televizi a rádiu, jako on, ale oni nesměli vystupovat ani na vesnické zábavě, ty bolševiku!
Baboon
Nikdy jsem nepatřila k fanouškům ani Michala Davida, ani komunistů. Ale autor této slátaniny záměrně lže. Písničky M.D. zněly z rádia i televize a byla jich přehršel. A jaký to byl prominent režimu? Jako každý, kdo směl veřejně vystupovat. To znamená, že pamětníci ho znají a písně si pamatují.
A když už jsme už těch prominentů, prominentem byl v podstatě každý, kdo směl jít na studijní obor s maturitou a posléze na VŠ. Jeho rodina musela být pěkně v houfu a nevybočovat.
Mimochodem, kdyby tenkrát ti lidé měli zákaz studovat (a já jsem mezi ty se zákazem patřila), dnes by nás neměl kdo léčit, nebyl by dostatek učitelů, profesorů, inženýrů, architektů apod..
A že si dnes dávají lidé "pozor na hubu" tak, jak činili v dobách socialismu, to je bohužel také pravda. Strážci korektnosti a demokracie (čti udavači na fb i jinde) se velmi podobají těm, kteří strážili socialismu a míru, tzn. kovaní komunisté, dnes převlečení do rádiby demokratického hávu. To je smutný stav, 35 let po Sametové revoluci.
martin simunek
@Baboon
Kdo si musí dávat u nás pozor na hubu, když chce říct svůj názor a co se mu stane, když ho řekne? Povídej, přeháněj!
lol Knapova
Vidím to všude kolem sebe jiný názor než má většina a hned je člověk proruský atd to se mi tedy nelíbí každý si tu demokracii vykládá trochu jinak...každý může říct svůj názor a nemusí se stotožnovat..vy jste všichni tak chytrý a znalý minulého režimu..žijte přítomností a a né minulostí a hlavně tak aby se za sebe člověk nemusel stydět.
figura60
@Baboon zřejmě jste po těch letech ztratila paměť. Ano, byla ta doba krásná neb jsem byl mladý, žili rodiče. Ale to je tak všechno.
Miloš Hora
Jak tak koukám, generál Foltýn by měl ty *** z Reflexu zkrouhnout.
Pavel Vlček
@Miloš Hora
Reflex a Respekt se nám hodně zkazili a jedou na americko-evropské obamovsko-bidenovské neomarxistické progresivní liberální všeználkovské nenávistné lepšolidské tsunami-propagandě !!! Ale už jsou prokouknuti a odkopávají se sami ... Titanic brzičko ... Vivat ABBA + Vivat Beatles !!! Vivat Queen !!! Vivat Sweet !!!
martin simunek
@Pavel Vlček
Jdi se léčit.
lug70
Vy snad chcete klesnout na roveň nejhoršího žumpoidního webu, soudně uznaného opilce Šafra, Forum 24.
Michal Kelner
Kolotočář David, hlavní představitel brakové "kultury" se odvážně promlčel celým revolučním osmadevadesátým.
Asi se mu stýská po časech, kdy jeho kolegům a kolegyním zakázali zpívat.
Kdyby se takhle ozval proti režimu tenkrát, vážil bych si ho.
Bohužel je jen prťavej zapšklej komunistickej odpad.
Saša Krach
Nechte Michala na pokoji..Udělal pro lidi v tomto státě více práce než všichni redaktoři Reflexu ..😂😂😂😂😂
Theo2
@Saša Krach spíš pro režim než pro lidi, já ty jeho kolovrátkový sluncem zalitý hity považuju za odpad
Pavel Vlček
@Theo2
Totéž by se dalo říci o celé tvorbě skupiny ABBA a prvních 5 albech The B. E. A. T. L. E. S. !!!
Pavel Vlček
@Theo2
Nepleťte Hudbu do Politiky !!!
martin simunek
@Saša Krach
Například?
figura60
@Saša Krach mě vždycky tak akorát vyprázdní žaludek.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Michal David je pro mě symbol nevkusu a také předlistopadové kulturní mafie. Bolševik uzavřel s lidmi jako je František Janeček oboustranně výhodný obchod. Nepleťte se do politiky, hoši a děvčata a my vás necháme pohádkově žít. Tedy na poměry reálného socialismu. A tak Laufer zpíval "chlapíku náš statečný", Michal David zpíval Nonstop a když se podaří, co se dařit má a tak dále. Nezávislou hudbu pak bolševik pronásledoval s pečlivostí sobě vlastní. Zakázat, rozehnat, zničit... Aby bylo jasno. Ať si každý poslouchá, co chce. Já si budu poslouchat Jasnou páku a Vítkovo kvarteto, jiný ať si poslouchá tyhle socialistické zombíky, další nechť se dojímá u Evy a Vaška. Opravdu mi je to jedno, jen prostě a jednoduše se nemůže Michal David dožadovat nějakého obecného uznání... Možná tak na Matějské, ostatně klan Kočkových jsou jeho příbuzní...
Saša Krach
@Uživatel_5734171 Bože ty jsi ale neinformovány ůůůl 😭
reproman
@Saša Krach Co to žvaníš?
martin simunek
@Saša Krach
Ty i s V
Pavel Vlček
@Uživatel_5734171
Je divnej !!! Divnej a veselej !!! Pal vodsuď, Ha.... !!! David Koller !!! A LUCIE: Robert Kodym a P.B.CH a odkopnutý Klávesák Michal Dvořák to jistí ...
Pavel Vlček
@Uživatel_5734171
Vivat Michal David není jenom Interpret, ale byl a je také Autor Hudby: poprockový softrockový Pan Hudební Skladatel, něco o jako český Sir Paul McCartney, exbeatle !!! Karel Gott Hadr !!! Ale Vivat Karel Svoboda - český PaulMcCartney, ale nezpívající !!!
martin simunek
@Pavel Vlček
Ti fakt z toho hrabe.
Avatar - našinec
našinec
Já chápu, že redakce má nějaké programové zadání. Uznávám, že i mne pobavilo, jak po Naganu David vyskočil z hrobu. Ale s ním došlo i na comeback předlistopadových umělců obecně. Co se týče trestání za názor, tak stačí porovnat předlistopadovou dobu s dneškem(Fialova vláda) a ta paralela zde je.
jerryx
@našinec Do Davida se Reflex statečně trefuje , životopis Petra Pavla ale u něj začíná rokem 1990.
Pavel Vlček
@jerryx
Komouš Kontráš Krtek Lampasák Zelený Gumídek U.S.A. ObamoBidenoHujer a E.U.(ro)Hujer !!! U.S.A. Titanic + E.U. Titanic China Titanic + Russia Titanic + Canada Titanic + GB=Albion Titanic !!!
Ladislav Soukup
@jerryx A co by v té minulosti měl Reflex řešit, když je veřejně známá a odkryl ji i sám Pavel? A taky na rozdíl od Davida Pavel si nehraje na disidenta, bývalého ani současného.
Pavel Vlček
@našinec
Ano, vrací se jakási NeoNormalizace a SupeKorektni AutoCenzura globálních korporátních proamerických obamo-bideno-řiťolezíků a eurohujerských progresivních liberálních demokraturníčků-propagandistů-neomarxistů-všeználkovských lepšočlověků - svetro-nutelínových fiaskových ODSTAN dozimetrických signalistů máchalů - soudruhů PětiDemoličníků !!!
figura60
@Pavel Vlček nikdo toho pána nezakazuje. Na TV Barrandov kvákal pořád tak jaká cenzura?