Prostor X

Zpět na článek

Vosy jsou užitečné a letos jich je málo. Choval jsem je i v paneláku. Píchnutí není škodlivé, říká Luděk Šulda

13 komentářů

Petr60
Vážený pane vás bych nechtěl mýt za souseda v paneláku. Mám balkon a každý začátek léta kontroluji jestli si právě vaše milované vosy nehodlají na něm ubytovat. Souhlasím že vosy jsou užitečné a jsou součástí naší přírody. Proto když do bytu některá vosa zabloudí otevřu okno do kořán a ona zase vyletí. Tím ale moje tolerance k vosám končí. Když jsem s vnoučaty na zahradě pod pergolou a máme na stole jídlo a pití jsem proti jejich náletům nekompromisní a pokud sami neodletí skončí pod plácačkou. Nehodlám totiž zkoumat jestli je některé z mých vnoučat alergické na bodnutí nebo ne.
reproman
@Petr60 Já myslím, že se pán myje sám.
Uživatel_5569672
Šuldo, až ti dá vosa žihadlo do šuldy budeš mluvit jinak! A přála bych ti to 😂
Jiosef Tyl
@Uživatel_5569672 Nemělo tam být do šulína? Šulda bude až bude velký.
reproman
@Uživatel_5569672 Už jste koupila žihadlo do klitorisu?
Uživatel_5542819
Je jasné, že keď ich choval v paneláku, susedia o tom nevedeli ! Ak by vedeli, dnes by nemal kto poskytovať rozhovor ...
Jiosef Tyl
@Uživatel_5542819 No, ale teď se to dozvědí, pokud zde vystupuje pod pravým jménem. A pokud se v minulosti některému ze sousedů něco opravdu s těma vosama stalo, tak mu to dají sežrat i dnes.
reproman
@Uživatel_5542819 Tak pravda, vosy nikterak neštěkají ani nedupou.
Jan Bejšovec
Aby se Vám uhnízdili na zahradě Pokud mají hnízdo na půdě, dokonale je zlikviduji sprejem s přidělanou trubičkou. večer když jsou všechny doma, strčit dovnitř, zmáčknout a tahat pomalu ven. Ani nestačí vylétnout ven a je hotovo. Pokud jsou v zemi, stačí opět večer konev vařicí vody. Ale musí být skutečně vařicí. Tihle bio-zeleno-bezmozci, ať si žijí klidně uprostřed klubka zmijí.
Vit Cach
@Jan Bejšovec dík za názor. To teda teď všichni uplně žasneme, jakej jste pašák! 🫵🧠🤏
Jan Bejšovec
@Vit Cach NN pašák byl známý, starý včelař, který to řešil tak, že k vosímu hnízdu přišel a holýma rukama jej rozdrtil v dlaních, navíc aniž by dostal jediné pigáro. To byl panečku machr.
Vit Cach
@Jan Bejšovec já to myslel ironicky, jako že jste ignorant s potřebou kompenzovat si nějaký komplexy
reproman
@Jan Bejšovec Likvidovat vše živé a machrovat s tím, to není úplně dobré vysvědčení.