Rozhovory

Zpět na článek

Martin Bryś: Vlastenci v Příčovech bláznivě mixují Stalina a náboženství. Ale dezoláty je nenazývejme

54 komentářů

Pavel Maleček
V Příčovech žádní vlastenci nebyli ani tam nikdo bláznivě Stalina s náboženstvím nemixoval. Jen se tam sešli lidé, jak redaktor v jediné pravdivé větě svého textu říká, s nedůvěrou v současný (západní) politický systém, z něj plynoucí geopolitické uspořádání a i standardní (tedy Bruselu podlézající) média.
Ono totiž to, co se na nás z toho prý vyspělejšího Západu valí je pro nás a obecně demokracii mnohem nebezpečnější než to co předvádí Putin. Ne nejsem jeho obdivovatelem a hrůzy které působí odsuzuji a podporují vojenský odpor proti němu.
Západní demokracii totiž neohrožuje Putin, ale vnitřní rozklad působený neomarx-progres ideologií s jejím multikult, gender, LGBt či eko-klima mocichtivým ohlupováním. Přes kecy o vylepšování demokracie ji rozkládající a průhledně k neo-socialistické totalitě směřující. Která stejně jako "staro" socialismy fašismus, nacismus či komunismus, jak nás historie učí způsobí společenský úpadek, bídu mas, teror mocných a nakonec zákonitě krvavý konflikt.
Právě tento úpadek Západu vyprovokoval Putina k přepadení Ukrajiny. Být na Západě funkční, tedy i sebevědomá a obrany schopná demokracie, tak by jen přes zdi Kremlu vztekle ňafal.
S vnitřním rozkladem způsobeným falešnými kecy o vylepšování demokracie si však demokracie poradit neumí a tak upadá a v neo-socialistickou totalitu se mění.
A proto je tento vnitřní rozklad nebezpečnější než Putin. A tak není divu že všude možně se na Západě se odpůrci tohoto úpadku (jako pokrok maskovaného) scházejí a hledají cesty jak tomu zabránit. No a neomarx-progres mainstream je všemožně pomlouvá a Putinovi obdivovatele z nich dělá. Stejně jak to Rudé právo s odpůrci komunismu dělalo. Tenkrát to byli zaprodanci, ztroskotanci či samozvanci, dnes jsou nejen Reflexem, který jako by RP z oka vypadl, nazýváni v podstatě stejně, jen v aktuálně módní obálce.

Smutný konec dříve za demokracii se rvoucího média.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Ubohost a malost novinářského pisálka, který se ráno klaní směrem k Bruselu a se plně projevila v tomto článku. Je však nutné přiznat, že má i podobné přizdisráčovské podporovatele, kteří bez přemýšlení jenom opakují tu jedině přípustnou EU pravdu. 😉
King I
@RASPUTIN Nemůžeš čekat, že dokud budete muset krást pračky a záchody na Ukrajině, tak se vám někdo pohrne. Btw fakt umí vaše stíhačky couvat? To se vám teď bude dost hodit.
Filip Nedbalek
@King I 😄👍🏻
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@King I ...To poznáš ferdo až ti nacouvají do bytu😉
Lilith Černá
Asi vám musí vlastenci hodně ležet v žaludku, když jim musíte vypínat proud. Chudáčci. Osvojili jste si metody STB, včetně těchto hanopisů. Fujtajbl.
Lilith Černá
Opět pamflet zoufalých libtardů. Proč tedy autor nezveřejní diskusi, která se v Příčovech vedla, aby to bylo korektní? Já jsem si ji vyslechla a o Stalinovi tam opravdu nic nebylo!!! Tohle jsou nehorázné lži jako z Rudého práva na adresu někdejších diziků. Připadá mi to jako podepisování Anticharty, aniž by si signatáři směli přečíst Chartu. Co ale taky čekat od provládního Reflexu.
Je to úplně stejně drzé a arogantní, jako nálepkování gumy Foltýna, jenž si dovolil nazvat pana Daniela Vávru proruským!
Když už nevíte kudy kam a argumenty dojdou, vražte tam ruské šváby, dezoláty a ***, že
King I
@Lilith Černá Vám už opravdu hrabe? Vávra je ruská suka, ty to samé, a když vám to někdo vpálí naostro, tak se strašně rozčilujete. Prostě jste suky. Tečka.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Pravdou je, že pro takové lidi není v žumpě demokracie místo, ostatně jako pro všechny ostatní slušné lidi.😎
Uživatel_5257683
@RASPUTIN Můžete mi poradit jaká žumpa je vhodná pro slušné lidi ?
King I
@RASPUTIN už jsi mohl být 35 let šťastný na nějaké misi na Sibiři. Ty nebudeš nejostřejší tužka penálu.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@King I ...Já jsem penál😉
eva27
Vazeny autore, nenazyvejte ty tvory vlastenci, prosim! Kdyz uz, tak pouzivejte uvozovky! Skutecni vlastenci by nebyli ochotni venovat vlast okupantum. skutecni vlastenci nemohou adorovat Stalina a Putina, masove vrahy a valecne zlocince ze zeme, ktera nasi vlast okupovala. Skutecni vlastenci riskovali zivoty za nasi svobodu. Tihle by obetovali nasi svobodu za drobky se stolu okupantu.
King I
@eva27 Tak dlouho zíral do propasti, až propast začala zírat na něj. Jeho magazín, jeho problém...
Lilith Černá
@eva27 A vy jste ty přednášející v Příčovech slyšela nebo tu jen kokodáte to, co vám soudruh z Reflexu předhodil? Víte vůbec, kdo se tam sešel a co je to za lidi?
eva27
@Lilith Černá Nezajimate me, anonymni existence! Nemam zajem s vami diskutovat. Nikdy a o nicem. Nazdar!
reproman
Tenhle mix je vskutku neuvěřitelný. Bolševici před nemnoha lety likvidovali náboženství. Ještě v osmdesátých letech nám na střední škole lili do hlav "marx-leninský materialismus jako vědecký světový názor". Jak řekl Lenin, "náboženství je opium lidstva". Likvidovali kláštery i farnosti, duchovní internovali v lágrech. Věřící byli ostrakizováni ve školách i v zaměstnání. Kde se to změnilo? Bolševici v Rusku v čele s Putinem se zaštiťují pravoslavím. Naši bolševici se kamarádí s katolíky. Jak to? Ty pravdy už neplatí?
King I
@reproman Normální stav. S komoušema se spřáhli i židovští prodejci útěchy pro lidskou duši - cvokaři. Kámen p*** cihlu. Komoši k sobě vždycky potřebují někoho chytřejšího, protože to jsou duté hlavy.
Richard Šebesta
@King I Wie du ?
King I
@Richard Šebesta 😁 vtipné
Saša Krach
@King I A tak oslovili tebe.
😂😂😂😂
King I
@Saša Krach Máš bod.
reproman
@King I Tak sekulární Židi byli mezi zakladateli bolševismu. Akorát se velmi rychle stali i jeho oběťmi.
King I
@reproman Přesně, využít a odkopnout. Přišel jste na to velmi rychle.
Lilith Černá
@reproman Není to náhodou proto, že je k tomu donutila ta vládní svoloč? Zjistili, že mají stejný cíl, dostat tuhle zem ze spárů Brusele, který likviduje imigrací, gryndýlem, válčením i genderdebilitou národní státya postupně je zbavuje veškeré autonomie. Nechtějí, abychom umírali pro ekonomické a mocenské cíle USA. V momentu, kdy bude naše země mimo nebezpečí, půjde si zase každý svou cestou. PROČ VÁS NEPŘEKVAPUJE, ŽE SE RÁDOBY PRAVICOVÁ ODS SČUBILA S ULTRALEVICOVÝMI PIRÁTY A KLIDNĚ S NIMI VLÁDNE?
reproman
@Lilith Černá Kušuj, soudružko.
King I
Weird
lug70
Podobné články vycházelý v dobovém normalizačním tisku o tehdejších disidentech. Předlistopadový režim lidi, kteří nesouhlasili s režimem a nebáli se to dát najevo měl taky za dezoláty, i když je tak nenazýval. Vy v redakci ani nevíte, jak se věrně podobáte ideologickým propagandistům z Rudého práva. Drtivá většina novinářů je ochotna za prachy sloužit každému zločineckému režimu, takže i za období normalizace byste Vy z Reflexu do redakce Rudého práva lehce zapadli.
Avatar - Lior Chaos
Lior Chaos
@lug70 napsáno naprosto přesně a výstižně👍👍👍.
Miroslav Rys
@lug70 Já vás ale nemám za dezoláty, ani to slovo nepoužívám. Za hlupáky, kteří stěží umí česky, to ano 😀😀
Richard Šebesta
@Miroslav Rys Sám jsi hlupák. A pokud jsi později narozený a režim za totáče nepamatuješ tak ti řeknu dvě slova : DRŽ HUBU.
Miroslav Stejskal
@Richard Šebesta Skvěle vystavená argumentace! Vy opravdu nemůžete být hloupý...
jerryx
@lug70 Když jsme rekonstruovali barák, našel jsem pod podlahou RP z roku 1970. Redaktorovi se nelíbilo, že MFF v Karlových Varech se účastnili i ti umělci, kteří v minulých letech zastávali protispolečenské ( to asi, že byli proti sovětské okupaci) postoje. Za rok už tam určitě nebyli a redaktor asi s hrůzou zjistil, že nemá o čem psát, protože filmu nerozumí. Se současným Reflexem je to asi podobné , po čistce nastoupili redaktoři, kterým to myslí politicky správně,ale psát moc neumějí.
kosmos kosmos
@lug70 předlistopadový režim byl daleko dezolátnější než lidi které měl za dezoláty... komunistický režim byl daleko více dezolátní než dnešní dezoláti 🤣👍
Bořivoj Zelený
@lug70 Předlistopadový režim nazýval ty, kteří nesouhlasili s režimem ztroskotanci a samozvanci.
Ladislav Soukup
@lug70 "Předlistopadový režim lidi, kteří nesouhlasili s režimem a nebáli se to dát najevo měl taky za dezoláty, i když je tak nenazýval."
V té analogii se současností poněkud hapruje to, že bývalý režim ty lidi nejenom nějak nazýval, ale na rozdíl od současnosti je hlavně perzekuoval a věznil. A mimochodem vy a vám podobní nevypadáte na někoho, kdo by patřil mezi tehdejší "dezoláty" a disidenty nebo s nimi nějak souzněl. Tehdy ani dnes.
Lilith Černá
@Ladislav Soukup Hm... a ten současný nikoho nevězní za názor? A netahá dva roky po soudech a nevyhazuje z práce?
Pár stovek lidí, kteří si dovolili v diskusi napsat jen krotce vlastní názor už tu "demokracii" poznalo.
A nejen Čermák nebo učitelka Bednářová. Třeba taky mladík, co si jen u ukrovraha dovolil poznamenat, že by měl dostat trest smrti. Hájil ho dr.Rajchl.
Ale napsat o tom, že by se měli vraždit Rusové, to je OK!
Tato vláda už není ani bolševická, je čistě fašistická!
Ladislav Soukup
@Lilith Černá Ale odsouzený je jenom Čermák - za podněcování k násilí ke skupině osob. To není žádný disident a intelektuál, ale dement a dezolát.
Jarda Jarolin
@lug70 jednoduše stačilo napsat,že jsi se v článku poznal a teď jsi pohoršen z toho jak na vás "vlastence" ostatní pohlíží
giorgio287
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Miroslav Rys
@giorgio287 Chrochtal, víš jistě, že znáš význam slova "myslící", "vlastenec" a slov jiných?? Nás opravdu tahle tlupa frustrátů neděsí 😀😀
kosmos kosmos
@giorgio287 dobrá recese oslíku 🤣👍
Pavel Vlček
Volný pád Okcidentu: USA+Canada+GB+EU Titanic !!! Prekariáti všech zemí, choďte k volbám !!!
kosmos kosmos
@Pavel Vlček co leješ dezoši???🤣začni makat a nebudeš se trápit 😄👍
jerryx
V devadesátkách se spousta lidí s podobnými názory někde sešla a tehdejší Reflex o tom referoval jen jako o kuriozitě, ne stylem Ztroskotanci a samozvanci. A taky nebyl dvojí metr, kdy se Reflex tváří, že neexistuje žádný Soros ,ani jeho syn ani Open Society Founds ani Aspen Institute , na Hradě nesedí bývalý komunista a vláda je schopná. Podotýkám, já k tzv. Vlastencům nepatřím, psal jsem dokonce krátký článek k 50 tému výročí Kalergiho úmrtí. ( Ať se redaktoři Reflexu podívají ,kdo to byl, do Wikipedie), takže bych si tam s těma lidma neporozumněl, zároveň mi ani nijak nevadí, na rozdíl od diletantství Fialovy vlády a agresivních genderových fanatiků.
Miroslav Rys
@jerryx To je fakt, neporozumněl. Ten článek bych fakt nechtěl vidět 😸😸 Ještě ti tam chybí Gejc 😀😀
jerryx
@Miroslav Rys A myslíš si, že se mám jako odborník nechat poučovat od Gatese , jak čelit epidemiím? Já mu taky nekecám do počítačů, když jsem pouhý uživatel. Když jsi nemocný, jdeš k doktorovi, nebo k ajťákovi? Nic ve zlém, v genech máš poddanství po předcích, já rebelství. To už je vrozené. Já na konspirační teorie nevěřím. Soros a Gates jsou jen fachidioti, v něčem geniální a v něčem úplní blbci. Soros v politice a Gates v epidemiologii.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Sestava mě nijak nepřekvapila, až na jednoho člověka. Vladimíra Franze (ten kompletně potetovaný) jsem považoval za extravagantního člověka, nicméně měl jsem úctu před tím, co dokázal. Jeho účast bych opravdu nečekal.
Každopádně komické je následující:
1. Spousta těch vlastenců má trika či čepice s Trumpem. Na vlasteneckém setkání dosti neobvyklé, skoro to vypadá, že největším českým vlastencem je právě Trump
2. Ještě komičtější je obdiv ke Stalinovi. Žádný člověk na světě neudělal pro likvidaci českého národa víc, než tenhle poďobaný záprdek.
3. Vzdělávací centrum Miloslava Ransdorfa... Tak to mě dostalo. A ještě víc mě odboural ten "členský talíř". Česká politika nezažila směšnější a tragičtější figurku. Kdo se chce zasmát, ať si najde kauzu ve Švýcarsku, kdy se tenhle komunistický myslitel snažil se třemi Slováky obrat banku o 9 miliard korun...))) Přestože v politice vydělal desítky milionů, skončil nakonec v exekuci a na pohřeb se mu soudruzi museli skládat...
4. Ti tři flanďáci na to absurdní setkání dali razítko. A vůbec jim nevadí, že se na té akci velebí Josef Visarionovič Džugašvili, který povraždil statisíce církevních hodnostářů... Bolševiky umučený farář Toufar se musí v hrobě obracet...
jerryx
@Uživatel_5734171 Tyhle pitomosti pár neškodných týpků nás nijak neohrožují, zatímco Fialova vláda udělala ze zelených a genderových pitomostí oficiální politiku a to ohrožuje všechny, kdo se živí prací a ne servilní podporou vlády.
Richard Šebesta
@jerryx Souhlas. Navíc skoro denodenně čteme na seznamkách i jinde co se děje na západ od našich hranic. Hlavně v Německu a co na to na to vládní eurohujeři ? Nic. Tváři se jako by se nic nedělo. Lhaní,­dezin­forma­ce,po­loprav­dy. To je dennodenní chléb naší vlády a jim spřízněných médií.V Německu opět nějaký muž (arab­ského,­muslim­ského vzezření) povraždil 3 lidi nožem a další jsou ve vážném stavu. BRAVO EUROHUJEŘI . "Skvělý život v EU " je to čím dál lepší jo a žádná migrační krize neexistuje !!!!
Miroslav Rys
@Richard Šebesta Šebesta, už máš zase záchvat, až z toho kokokoktáš 😀😀
jerryx
@Richard Šebesta Pro zajímavost, strávil jsem týden v Kolíně nad Rýnem. Cítil jsem se fajn, nebál jsem se o nic víc, než v Praze. Ale tohle se stalo v Solingenu, což je kousek. A nemohla za to neexistující krajní pravice, ale Merkelová a spol.
kosmos kosmos
Tolik dementů na jednom místě 😲 🤣Hájek se jen směje a rýžuje na nich 😄👍
Lilith Černá
@kosmos kosmos Hájek rýžuje? Vy jste asi upadl, ne? Pokud někdo rýžuje, tak je to Křetínský. Proto si taky vydržuje tu odeesáckou bandu.