Komentáře

Zpět na článek

Jefim Fištejn: Obrovské ztráty, nebo i možné nasazení jaderných zbraní. Účet za Kursk neznáme, něco už ale víme

58 komentářů

Pavel Nyklíček
Vládci s neomezenou mocí se ve výsledku boji i vlastního stínu.
Jejich představa strachu je enormně vysoká a nikdo z nás nemá představu s čím tyto paka večer ulehají.
Putin se bojí obyčejného bacilu, Babiš opakovaně hozeného vajíčka atd.
Proto buďme v klidu, že diktátor použije jadernou zbraň, která by mu odebrala veškerý luxus a tito sedmdesátnici už počítají každý den....
Avatar - našinec
našinec
@Pavel Nyklíček Ne Babiš, to vajíčko hodil nějaký důchodce na soudruha Pavla při kladení věnců 17. listopadu. Ten důchodce byl za to soudně potrestán.
Pavel Nyklíček
@našinec
Jednou trefili před volbami do sněmovny, Babiše vajíčkem a Babiš se musel jít schovat do své cukrárny a ještě před tím na náměstí,.když byl premiér, chtěl ráno v 5 hodin za šera položit věnec na Staromáku a ochranka mu sdělila, že hrozí útok vajíčky, tak se Babiš šel schovat do vládní limuzíny a jel domu i s věcem.
Ten člověk má modrou knížku, vojny a fyzického pohybu neschopen a vejce jsou pro něj stres....🫤
Na video záznamech bylo krásně vidět, jak stařec vyděšeně prchá a to chtěl být nedávno vrchním velitelem ozbrojených sil...Trochu srabik ne?
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Přepadení Ruského územím ze strany Ukrajiny je neomluvitelné.😑
Pavel Nyklíček
@RASPUTIN
Já bych je výjimečně omluvil....
Hlavně aby ruským vojáčkům neublížili... 🤣
Uživatel_5354308
@RASPUTIN Máte to obráceně.
Milos_S
@RASPUTIN
Tak především se jedná o území ruské, ne Ruské. Ale vaše neznalost českého jazyka není důležitá. Spíš mě zajímá, jestli považujete za omluvitelné vojenské napadení Ukrajiny Ruskem.
Avatar - našinec
našinec
Z čistě vojenského hlediska je ukrajinský útok na Kursk výhodný pro RF. Jako by někdo chtěl Rusku pomoci. Nebo druhá možnost, že východní frontu již Kyjev v podstatě vzdal a snaží se alespoň udělat nějakou vojenskou operaci, kde by na sebe pozitivně upozornil a trochu si spravil chuť.
Pavel Nyklíček
@našinec
Válka je blbec a končí vždy až dojdou peníze....
Rusko už to několikrát zažilo.
Ale je to marný, je to marný, je to Rusko
Avatar - našinec
našinec
Jj, když se bojovalo o Záporožskou JE, tak Západ a Reflex brečeli, nyní chce Západ ostřelovat Kurskou JE a je to super nápad. Jak Západ a Fištejn jsou licoměrní.
Losina
@našinec A Vy jste odkud? Že se vyčleňujete ze západu.
TCerny
@Frank51482 mluvite o zidech jako o "obrezancich".
Oni jsou vsak obrezani jak zide tak muslimove coz je pro zeny obou nabozenstvi velmi vyhodne .I medicinsky.
I podobnost mezi arabstinou a hebrejstinou je frapantni- "mir vespolek" se rekne arabsky " salam aleikum", hebrejsky pak "schalom aleichem"( mozna znate krasnou hebrejskou piisnicku " hevenu shalom aleichem ...."
Uživatel_5354308
@TCerny A geneticky se prý taky neliší. Pocházejí ze stejného prostředí. Spíš je zvláštní, že se víc nemísili s jinými národy.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Pepa Zahrádka
@RASPUTIN Už jste napsal do Kremlu aby v rámci nasotlení míru okamžitě zastavili dodávky zbraní a vojáků a neeskalovali tak konflikt do posledního Rusa? Pošlete to jako otevřenou výzvu a požádejte Vaše souvěrce Konečnou, Okamuru, Babiše, Rajchla,atd jistě se připojí měří přeci všem stej ně a mír je jen jeden.....
jihad
@RASPUTIN přepadený stát je Ukrajina, a její porcování z Kremlu asi vypadá legálně..(?)
Avatar - epr3
epr3
@jihad Ukrajina je stát, který tuto válku vyprovokoval.
Uživatel_5579791
@epr3 Ale jděte, nesmíte tak hltat řetězové maily.
Uživatel_5354308
@epr3 Asi tím, že předal nukleární zbraně Rusku za slib, že Rusko bude Ukrajinu bránit v případě napadení. Bože vy jste vůůůl!
Losina
@RASPUTIN Prostě jste rus- putin.
Pavel Nyklíček
@RASPUTIN
A k tomu nám dopomáhej Lenin.
Frank51482
A co říká Ukrajinec a žid Jefim na genocidu Palestinců těmi obřezanci?
Miroslav Sirka
Fištejn jako tradicně nezklamal,propagace a bláboly chrlí jak na běžícim pasu,ale jen pro prihlouplé čtenáre Reflexu.
reproman
@Miroslav Sirka Pro Vás?
Pavel Nyklíček
@Miroslav Sirka
A kam patří Jirka sirka bublinka?
Zřejmě on čtenářem Reflexu nebude a přihlouplým už vůbec ne.
Milos_S
@Miroslav Sirka
- i pro tak přihlouplé lidi, kteří od základní školy nikdy nepochopili, proč mají dělat mezery za tečkami a čárkami, že?
Jandys Randak
Drzý výpad Ukrajiny....je to jenom cast obrany proti Ruské agresi která nebere ohled na vlastní občany, natož na cizí zvláště na ukrajince. Rus nerespektuje žádné právo, je tak podlý, ani vyhlásit válku neni schopen. To ma být ten nový světový řád....???? Soudruhy jsem tu zažil 40 let, děkuji, stačilo....Konečnou by měli poslat tam kam chce a patří.....treba na Kubu
Milos_S
@Jandys Randak proč je, podle vás, ta agrese Ruská, a ne ruská? Chápu, že jednou se tak pravděpodobně bude jmenovat, podobně jako Velká vlastenecká válka, ale zatím je pořád jen ruská.
Saša Krach
No ...hlavně že tato hloupá válka nemá tolik civilních obětí jako operace v Gaze. Kde výsledek je tristní , výsledek povede jen většímu odporu k Izraeli...Děti si budou pamatovat.
Spanilá jízda Ukrajiny do Ruska je sympatická ale nic neřeší. Ukrajinsky výpad prakticky zastaví logistika. Voják bez zásobování neudělá nic. A Rusové je tam mohou nechat rok....A dál budou dělat svou práci na Dombase...
Napoleon by mohl vyprávět.
Plyn EU potřebuje, Elektrárna ??¿ Co dodat....lidské zdroje nejsou­,,,,ma­teri­ální zdroje nejsou,,
Zbývá jednání..
To už možná probíhá....možná.
Richard Šebesta
@Saša Krach S většinou souhlasím až na to,že překvapivý ukrajinský výpad nemusí být tak bezvýznamný a může Ukrajincům pomoct při jednáních.Na druhou stranu ruský postup na Ukrajině pokračuje dál. To je taky fakt.
Saša Krach
@Richard Šebesta Ano může..ale čím. Zastavíme plyn pro EU....Údajně ho bere i Francie..To by se asi EU moc nelíbilo Rusko asi přeži­lo..­...Za­točí­me na elektrárnu ..tak to je jiný level ..nevím. Není uhelná.😂😂
Pavel Nyklíček
@Saša Krach
Pokud získám území, zajatce a budou nefunkční vývodové větve elektrárny Kursk, tak se dá krásně připravit na výměnu.
Zrovna ted jedna Ruska soukromá armáda vyzívá k podpoře proti Putinovi.....
ANTONIN VARGA
Jenom blabolis soudruhu.
Nevlad
@Saša Krach
Dlouhodobá zkušenost s Palestinou a především teroristy z Hamasu je, že jakýkoliv útok má výhradně civilní oběti. Samozřejmě že i ty tam jsou. Ale jejich hlavní příčinou je, že používají civily jako své živé štíty. A je třeba říci, že velmi dobře ví, co dělají. Dokonale znají útlocitnou mentalitu tzv západu.
ruslan drvota
Jefime chytrej ..nestras atomem...putler je už teď hnedj od pasu dolu...žádnej atom nebude...
King I
Jdeš takhle znásilnit Ukrajinu, nemáš nad tím kontrolu, zvrhne se ti to ve swingers party, podržíš na bukkake, ušetříš za botox, poděkuješ, zaplatíš, odejdeš.
Avatar - epr3
epr3
Spekulovat se dá téměř do nekonečna a hodnotit jako brilantní taktický tah úplně stejně jako totální zoufalost. Přinést to může to, co zmiňuje pan Fištejn ve své úvaze zrovna tak jako ránu do vlastního vazu v případě, že si od toho UA slibovala snížení tlaku, především na Doněcké frontě, což se ale nestalo. Ruské jednotky tam prolamují ukrajinské obranné linie a postupují dosud nejrychlejším tempem na Pokrovsk a Toreck.
Možná bude do podzimu rozhodnuto, a konec konců, všichni by si oddechli.
Jan Vondráček
@epr3
To opravdu věříte tomu, že by jsme si oddechli?
Rusku by to ukázalo že stačí vytrvat a dostane co chce.
Za pár let by jsme tu měli další válku a s tím jací ruští přikyvovači v Maďarsku a na Slovensku, tak ta válka může být vedena z jejich území...
Richard Šebesta
@Jan Vondráček Větší bláboly jsem už dlouho neslyšel. Pro své nesmysly nemáte ani špetku podkladů a žádné fakta. Jen vaše bludy jež se vám motají v hlavě. To já můžu tvrdit v důsledku stejné logiky,že pokud se jednou najde rozumný český politik,který bude chtít aby naše země vystoupila z NATO tak tu máme druhý 21.srpen ovšem ze strany NATO !
Avatar - adamhoubar
adamhoubar
@Richard Šebesta Člověk jako ty, který nemá elementární znalosti historie, by neměl někoho obviňovat z blábolení. Sám blábolíš. Ruská historie je plná imperiální expanze, nic jiného v podstatě neznají. Na chvíli to zastavila až prohra ve studené válce a ekonomický kolaps, který následoval, ale dnes mají opět stejné choutky. Jen blábolil jako ty to nechápe, i když to i oni sami říkají. Blábolil jako jsi ty tomu nevěří, protože jsi nedával pozor v dějepise, nebo jsi to, co tam říkali, nepochopil. Případně jsi měl dějepis za komunistů, a tam ses to nedozvěděl, ale to jsi mohl dohnat později. Zřejmě si myslíš, že jsi sežral všechnu moudrost, ale jsi jen blábolil, který ví akorát kulové. Dovzdělej se, ty ***amote, a nedělej ze sebe hlupáka.
Richard Šebesta
@Richard Šebesta Adamhoubar. Ty primiive ! Ty tvoje hnoje ani nebudu číst. Stačí mi tvůj úvod. Vůbec mne neznáš a když někdo začne tím že nemám elementární znalost historie tak dál nečtu. Určitě mám lepší znalost než ty ! Historie je můj koníček jen tak mimochodem
Miroslav Rys
@Richard Šebesta To se, Šebesta, stane, až ty dostaneš rozum. Čili nikdy 😀😀
Nevlad
@Richard Šebesta
"Historie je můj koníček jen tak mimochodem"
Jedeš li na chcíplém koni, tak z něho slez 😀😀😀
Milos_S
@Jan Vondráček
By jsme?
ANTONIN VARGA
Ty a russak si oddechne.
Ty tvý úvahy si nech pro děti v mateřské školce.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Ta vojenská akce má několik významů.
1. V plné kráse ukazuje neschopnost ruské armády. Rusáci mají technickou i početní převahu a přesto nejsou schopni uhájit svoje území. Klasická vojenská poučka přitom říká, že útočníků musí být třikrát víc, než obránců, aby byl útok úspěšný. Tady stačilo pár tisíc elitních vojáků a početně výrazně větší tlupa nevycvičených branců byla poražena.
2. Ukrajina rozhodně nemá v úmyslu to území obsadit. Má to být jen vzkaz, má to vylepšit vyjednávací pozici.
3. Za zázrak považuji především to, že se to podařilo Ukrajině utajit. To je další vzkaz. Pro budoucí spojence. Ukrajinská armáda je momentálně velice schopný partner. S trochou nadsázky se dá říci, že to byla píár akce pro všechny, kdo pochybují, že by pro NATO byla Ukrajina přínosem. Byla a tahle akce to ukázala naprosto jasně.
4. Blíží se americké volby. Jejich výsledek bude pro další průběh války rozhodující. Vyhraje-li Trump, bude tlačit na JAKÝKOLI konec války, i za cenu územních ztrát Ukrajiny. Proto ten útok na ruské území, aby se vylepšila případná vyjednávací pozice.
Avatar - epr3
epr3
@Uživatel_5734171 Třeba to tajné vůbec nebylo a Rusové o tom moc dobře věděli. Mohla to být past na nejelitnější část UA, kterou na svém území odříznou od týlového zabezpečení a zamezí jim návratu. Pak už stačí jen počkat, až jí dojdou zásoby proviantu a munice a výsledek se dostaví téměř sám. A na frontě si tím Ukrajina už vůbec nepomohla.
Jan Vondráček
@epr3
Docela problém je odříznout, když nemají jak se jim dostat do zad, což znamená na UA území.
Avatar - epr3
epr3
@Jan Vondráček Takový problém to nebude, když Ukrajinci tvrdí, že postupují neustále do hloubky ruského území.
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 Souhlasím jen částečně. Vstup Ukrajiny do NATO podle mne může být součásti mírových podmínek. Kdy Rusko si ponechá doněckou a luhanskou oblast a Krym a na oplátku Ukrajina vstoupí do NATO.To by bylo ideální,protože by tím odpadly i bláboly mnohých dezinformátorů o tom ,že Rusko bude pokračovat dál na západ a že ho nic nezastaví. Pokud to tak opravdu skončí bude to ale v podstatě katastrofa,protože tohle se mohlo dohodnout bez války kdyby byla vůle. zejména ze západu. Netvrdím,že se toto přesně stane,ale je to jeden z možných scénářů.
Uživatel_5543572
@Richard Šebesta "odpadly i bláboly mnohých dezinformátorů o tom ,že Rusko bude pokračovat dál na západ" - těmi dezinformátory nepochybně myslíte ruské propagandisty, kteří tvrdili, že se jejich armáda zastaví až v Lisabonu, že?
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
King I
@RASPUTIN Můžeš jim dělat roztleskávačku.
Michal Gregor
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Richard Šebesta
@RASPUTIN Ty už nepij !
ANTONIN VARGA
Je potřeba strčit kebuli na půl hodiny do ledničky.Mozna ten úžeh přejde?
Pavel Nyklíček
@RASPUTIN
Škoda, že místo jmen v záhlaví, není povinné foto.
Bylo by jistě zajímavé tě vidět.....
Ideálně po ránu a ten den už nezažít nic hloupějšího
Milos_S
@Pavel Nyklíček masochisto! 😀😀