Prostor X

Zpět na článek

Švihlíková: Vláda utajila přípravu rozpočtu, slouží cizím zájmům. Berou nás jako kolonii

109 komentářů

Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Omen nomen. Ta paní je skutečně švihlá. A je to věčný boj mezi monetaristy a Keynesiánci. Švihlíková a s ní všichni socani i myslitelé z ANO se domnívají, že je třeba futrovat neexistující peníze do ekonomiky a tím všichni zbohatneme. Typickým představitelem tohoto směru u nás byl třeba Špidla, který doslova řekl, že přidá důchodcům, ti za ty peníze navíc koupí svým vnoučatům mobily a stát z toho bude mít daně. Naopak teorie monetaristů (Milton Friedman) zdůrazňuje význam peněz a jejich množství v ekonomice ve své samoregulační funkci. Bohužel ale ani současná vláda není v prosazování myšlenek M. Friedmana důsledná a zapomíná na to zásadní a sice skutečně volný trh, skutečně svobodnou ekonomiku. To by měla být alfa a omega. Využít potenciál lidí, zjednodušit podnikání. Tato země by měla bohatnout vytvářením hodnot, ne rozhazováním peněz na dluh na nejrůznější pobídky a dotace...
Petr Minář
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
kosmos kosmos
@Richard Šebesta furt lepší stíhačky než vyhazovat peníze tobě podobným 🤣👍
eva27
@Jan Hozak Ultralevicova ekonomicka ikona chcimiru.
kosmos kosmos
@Richard Šebesta co čtu tvoje názory tak jsi jen obyčejný dezolát dědku 🤣👍
kosmos kosmos
Ekonomka??? spíše nomen omen 🤣👍
eva27
Ta soudruzka placa takove voloviny! Koho nam nabidnete priste? Venezuelu Malacovou?
Richard Steidl
Hned jak jsem to otevřel a přečetl si titulek, tak jsem hledal klasické upozornění na divokého kačera.. Bohužel, tentokrát chybělo 😅
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@našinec
asi žijeme každý v jiné zemi. Byl to právě Zeman, který masivně lákal zahraniční investory na nesmyslné pobídky, daňové prázdniny, dotace na nová pracovní místa atd. O Čínských 200 miliardách, které nikdy nikdo neviděl, ani nemluvě. Výsledkem byli jen naši zmlácení lidé, co proti čínským bolševikům protestovali...
kosmos kosmos
@našinec kobzol rozprostíral do russácka a do Číny a sliboval obrovské investice z čajny a co? velké lejno 😲👎tak nemel srajdy 🤣
Jiří Červený
@epr3 No, ukažte mi někoho, kdo by na tuhle myslitelku chtěl mít. Ta cely roky mele takový nesmysly, že se opravdu nemá cenu zabývat jednotlivými body. Fakt to nemá smysl.
lug70
Jsme nepochybně klasickou závislou kolonií s velmi levnou pracovní silou, s protektorátními správci místo vlády, kteří už na první pohled podléhají cizím zájmům (ani to neskrývají), na úkor vlastního země a národa a tento koloniální stav mají na rozkaz zahraničních pánů za každou cenu udržet. Nemáme ani svou zahraniční politiku. Ministr Lipavský je jen loutka Aspen institute, která si bez schválení zahraničních pánů nedovolí ani uprdnout. Většinu zákonů už nekriticky přejímáme z Bruselu a odliv kapitálu trhá každoročně rekordy, což je v koloniích běžné. Srovnejte naší zemi (je ještě vůbec naše?) s Maďarskem a ten rozdíl, to je jak pěst na oko.
eva27
Co jsme komu udelali, ze nam RX nabizi zrovna tuhle komunistku bez rude knizky? Dekuji, nechci! Staci, ze nam ji pravidelne cpe CRO a jina media.
Cestmir Kana
Velmi souhlasím s názorem p.Svehlikove.Jeste navíc bych chtěl sdělit jak nám ceske občany vláda a zahraniční velcí msjitele snižují hodnotu-bohatstvi česká.Drive jsme postavili metro­,ato­movku,­preh­rady,­byty sídliště mesta a v poslední době.jen golfová hřiště rozhled­ny,cy­klos­tezky a nerezové bazeny.
Josef Pecha
Ta paní je opravdu švihlá to je socialismus s lidskou tváří
lug70
@Janik Podle těch blbů, co furt každého nálepkují za komunistu, si normalizační kádr a rozvědčík Pávek to "malé šlápnutí vedle v mládí" prý už odčinil ve strukturách NATO. Už je prý čistej jak lílie. Než se ta zelená komunistická guma objevila jako kandidát na prezidenta přitom stejní blbové vždycky argumentovali, že bývalý komunista je to samé, co bývalý černoch. Jednou komunista, navždy komunista. A teď ti pokrytci hýkají blahem, že mají normalizačního komunistu a vystudovanou komunistickou politručku na hradě. Neskuteční blbové žijí mezi námi a ještě se tím chlubí a nám, co jejich hloupost odhalujeme, nadávají ještě do dezolátů. Svět a kór ČR se fakt v zádel obrací.
Petr Minář
@Janik
Od něho jsem, od předvolební kampaně a po celou dobu ve funkci, neslyšel JEDINÝ KOMUNISTICKÝ názor. Zatímco tato blbka vymetá se svými rozumy všechny sleziny a srocení dnešních pseudo"odborářů" a lůzy proruSSkých dezolátů a kolaborantů. Ona na nic jiného ostatně nemá, ze slušného shromážděni by ji museli vykopnout. Vynikající ekonomku - přes politickou ekonomii marx-leninismu 🤣🤣🤣.
Avatar - karel47
karel47
Miloslav Podhola ...další švihlý...
Miloslav Podhola
Fialová vláda a vlastně všichni politici pětikoalice se nechovají tak,aby sloužili občanům, jak předpokládá Ústava ČR, ale tak, aby vyhověli a zalíbili se vedení EU. Jejich předvolební i povolební sliby jsou a byly jen mlácením prázdné slámy!
Uživatel_5337246
Tato sprostá vláda bude ve svých
šílených rozhodnutích pokračovat, protože lidé nic nenamítaji, je jim to jedno a tak bude pokračovat dále, dokud neskončíme jako něčí kolonie.
Zřejmě toto chceme.
Avatar - epr3
epr3
Všichni kritici Švihlíkové zde se do ní navezli ad hominem, nebo jen ubohým konstatováním, že plácá blbosti. O odbornou, i když mimózní debatu, se pokusil jen jeden.
Můžete si kecat co chcete, ale na Švihlíkovou nemáte.
Richard Šebesta
@jerryx Souhlasím. Zmínil bych zbytečně vyhozené many za stíhačky jež kupujeme na dluh. Není peněz pro bachaře,školství a zdravotnictví. To ale nevadí,hlavně že podporujeme v nekonečné válce Ukrajinu a pokud bude tato vláda u moci třeba další 4 roky budeme podporovat dál.
jerryx
@Uživatel_5734171 Ovšem taktika geniálního premiéra Fialy zvyšovat daně těm , co normálně pracují a pak ty peníze dát šejdířům z Green Dealu, fanatickým genderovým aktivistům a zřizovat zbytečné funkce pro různé Dvořáky a Foltýny, to nás určitě nakopne.
Avatar - našinec
našinec
V roce 1996 řekl Klaus, abychom si utáhli opasky a že do 15ti let doženeme Západ. V roce 1989 jsme státní přebytek měli ve výši 127 mil. Kčs, nyní máme státní dluh 3,367 bilionu Kč. "Demokraté" rozkradli republiku a možná se jim i podaří republiku zničit.
Petr Minář
@Saša Krach
Ano, kdyby už šlo (brzy bude tak jak tak třeba) VYMÉST proruSSkou a komunistickou špínu. To bych vymetal !!!
Janik
@Petr Minář
Komunistka? Vždyť máte VELKÝHO KOMUNISTU ROZVĚDČÍKA na hradě😆 !!!
Janik
@Miloslav Podhola Tohle je nejhorší vláda od vzniku Československa !!!
Uživatel_5542819
Veď ČR je kolóniou Bruselu a Nemecka zvlášť !
porucik
Díky fialovému fašismu zdražuje všechno. Bruselsko ukrajinská pavláda nejhorší od roku 1918 nás zničí.
Avatar - našinec
našinec
Jinak, my máme opravdu silně závislou ekonomiku a když chtěl Zeman alespoň rozprostřít portfolio závislosti, tak to byly současné vládní strany, které jeho snahu torpédovaly. Zřejmě befel US embassy.
martin simunek
@lug70
Kam na tyhle kraviny chodíte? Z vlastní hlavy to určitě není.
Mimochodem, nejvíce cizím zájmům sloužily předchozí dvě vlády. A to jednomu slivenskému oligarchovi.
martin simunek
Ano, švihlá odborářská pseudoekonomka. Těch blbostí, co už jsem od ní slyšel...
Avatar - našinec
našinec
Poslechl jsem si podcast a mohu říci, že paní Švihlíková řekla jen to, co dlouhodobě říkám i já.
Richard Šebesta
@kosmos kosmos A co jsi ty mudrlante ? Nesaháš jí ve znalostech ani po kotníky tak tady nevyskakuj.
Avatar - našinec
našinec
Možná by někoho mohla zajímat zpráva o státním dluhu ČSR k 31. 12. 1948: http­s://ww­w.ps­p.cz­/eknih­/1948n­s/sten­prot/0­23schu­z/s023­004.htm
Zároveň tato zpráva de facto vyvrací tvrzení o špatném hospodaření komunistů porovnáte-li rok 1948 s rokem 1989, tedy počátek a konec vlády KSČ.
Avatar - našinec
našinec
@Miloslav Podhola Ani ne tak EU, jako Demokratické straně USA.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@našinec
souhlasí, proto také tvrdím, že jsi švihlej...))) Ale trochu vážně, ten problém je skutečně keynesíánci versus friedmanovci. Já jsem to druhé a keynesiánce považuji za nebezpečné magory, hlavně ty současné. Papouškuje to třeba celé ANO, v čele s ekonomií nepolíbenou Schillerovou, papouškují to socani, kteří jsou už naštěstí mimo pozice. Půjčíme si škváru, nalijeme ji do ekonomiky a ona se rozjede...
lug70
@našinec třeba na mnoha místech na Osoblažsku a Jesenicku, když lidi chtějí si zavolat z mobilu jsou dodnes nuceni mobilní signál hledat na zahradě, někteří i na půdách svých domů nebo na stromech. Těsně u hranic s Polskem si lidi často kupují na volání předplacené polské karty od Play, s nimiž je volání i surfování po internetu mnohem výhodnější, než od kartelu nenažraných operátorů u nás.
Saša Krach
Vůbec se nedivím některým zde přítomným že na paní 😂Šviohlovou😂 nedávají.
Ale já je omlouvám.
Ono dělat makroekonomiku a vysvětlovat ji hlupákům je opravdu těžké...
A jak to hlupáci vezmou...Tomu nerozumím tudíž 😂 Švihlova 😂 je pitomá.,..
A představte si že to někdy vysvětluje vládě. 😂😂😂😂😂
Avatar - našinec
našinec
@kosmos kosmos Severské státy, Izrael, ČLR, postsovětské státy, atd. Ty, které se nelíbily USA, tak strany současné vlády vztahy zlikvidovaly. Ty investice a obchod byl oboustranný.
Jaroslav Herman
Paní Švihlíková je suverénně nejlepší makroekonomka v této zemi.
Marcel Kulišťák
Doporučuju vyjet někdy za hranice, a zkusit najít připojení k internetu třeba na dálnici (mě občas někde skáče Ečko i ve městě, zatímco v ČR mám téměř všude 5G)... Byl jsem v Itálii, Holandsku, Polsku, Francii, a nikde nemají pokrytí sítě na takové úrovní, jako má ČR. Nevím, jaké maji v těch zemích ceny tarifů, ale pokud jsou u nás dražší, tak je to tím, že ty služby máme lepší.
Avatar - epr3
epr3
@eva27 A uměla bys říct něco chytřejšího?
PEtr Tobes
@Fitti bez dluhu?? haha­haha­...as­trono­micky vnitrni dluh, tedy celkova zaostalost, nekon­kuren­ceschop­nost, znicene zivotni prostredi, nevybudovana infrastruktura atd z dob komunismu jsme jeste bohuzel stale nesplatili, ekonomove ho odhaduji porad na cca 2 biliony v dnesnich cenach...ano, asi se dalo udelat o neco vic, to je pravda, bohuzel byl tento dluh ale tak obri, ze ho budeme splacet jeste dalsich cca 25 let, tak to je. ono destrukce co provadeli komousi jde pomerne snadno, obnova je pak o dost narocnejsi a taky logicky trva dele, takze ani 40 let stacit nemuze, to jsou jednoduche pocty
Fitti
V roce 1988 byla ČSSR bez dluhů a předávali tak vedení Havlovcům, kteří začali republiku zadlužovat, jelikož ji rozkrádali, aby zde bylo rychle hodně podvodníků a milionářů a po vzniku ODS to byl doslova závod a za Fialy je to kosmická rychlost!!!!!
Pavel Molík
Resultáty Švihlíkové jsou jako majáky pravdy, podle nichž je nutno se orientovat, pokud nechci podléhat vládní propagandě a chci se v moři eurohujerských lží a mystifikací dopátrat pravdy. Vláda Fialy podstatně zintenzívnila proces budování polistopadové diktatury pod kuratelou Bruselu.
Uživatel_5579791
@lug70 Máte úplnou pravdu, soudruhu. Ovšem s tím nic nenaděláme, že žijete mezi námi. Vás blbů, je v každém národě, společnosti, zemi, většina. Viz., volební preference.
Uživatel_5579791
@našinec Nevím jak moc jste soudruhu byli demokraté, ale byli jste to vy, bývali komunisté, stbáci, esenbáci a podobný póvl, který v devadesátkách rozkradl zemi. Jako Mrázek, Rittig, Toman, Krejčíř, Pitr, Babiš, Mohorita atd.
Uživatel_5579791
@našinec ČSR v roce 1938 byla na 8.mistě nejvyspělejších zemi světa, v roce 1989 na 86. místě.
King I
@našinec Když se v tom tvém komunistickém Ráji žilo tak skvěle, proč vás všichni poslali do p***? Asi jste byli pěkní z*i.
Janik
@našinec No přece USA nesnesou nikoho, který je úspěšný ekonomicky i jinak...
Kdo vyvolal ve 20. a 21. století nejvíce válek...?
No přece USA !
Miloslav Podhola
@Ondrej Zach
Nesaháš jí ani ke kotníkům!
Ondrej Zach
nomen omen
eva27
@martin simunek Jedine, v cem se zlepsila, je to, ze uz pri mluveni vetsinou tak nehyka, jako driv. Jinak je porad stejne narudla a presvedcena o sve genialite.
eva27
@Saša Krach Jedina kvalifikovana ekonomka u nas je soudruzka Svihlikova. Akorat ze vubec ne. Vy tak rozumite uplne vsemu. Jara Cimrman c.2.
eva27
@Jaroslav Herman Tak ten byl dobrej! 😂
Jiří Maštalíř
@eva27 Vy když něco v pustíte z úst, tak to stojí za to. Udělala byste líp kdybyste mlčela.
Uživatel_5579791
@našinec Vy takhle lžete obvykle ? Babiš, Toman, Teplý, všichni do jednoho, bývali komunisté. V ODS nikdy nebyli .
Uživatel_5579791
@Saša Krach Vláda a přední ekonomové se jí smějí. Oprávněně.
Uživatel_5579791
@porucik Tak potraviny zdrazili především vaši soudruzi, stbáci Babiš, Toman, Teplý ( Agrofert, Agrotrade, Madeta)
Uživatel_5579791
@Uživatel_5337246 Jasné, máme s tím zkušenost. Byli jsme 40 let gubernií SSSR. To stačilo, jste důkazem toho, jak ta zvracená doba lidi zdeformovala.
Uživatel_5579791
@našinec Ale jďěte. Jediný kdo kolaborovali a šel proti zájmům země, byl Zeman. Kolaborace s nepřátelskými zeměmi, pamatujete ?
Uživatel_5579791
@Miloslav Podhola V Ústavě nic takového není, že by měla vláda sloužit lidu. Vláda má dle ÚS zajistit vymahatelnost práva a bezpečnost národa. Starat se o vás, to za úkol fakt nemá. Nejspíše si to pletete s totalitní Ústavou, kde opravdu bylo, že”….vláda dělníků a rolníků má slúžiť ľudu.”
kosmos kosmos
@Janik se lajkujte navzájem oslíci dezolátní 😄😄😄
Saša Krach
@Petr Minář Tyto kecy nepoužívá ani vláda...A co pan prezident.....😝😝😝😝
Avatar - našinec
našinec
@kosmos kosmos Opět jsi dal odkaz na článek, ve snaze mi odporovat, který potvrdil má slova. Čteš vůbec své odkazy nebo je jen nejsi schopen pochopit?
Saša Krach
@Petr Minář Koště,,a zametání před svým prahem...😂😂😂😂😂
Janik
@porucik Ano a on je to účel nás zničit...!
Janik
@Uživatel_5337246 Bohužel, ale oni na to přijdou a už bude pozdě...!
Janik
@našinec Ano,, dneska a EU USA tak všude už není demokracie!!!
Avatar - našinec
našinec
@Uživatel_5734171 Proč si myslíš, že ty slíbené investice nedorazily v plné výši? Právě proto, že jsme politicky nestabilní země, která spolu s vládou mění i ekonomickou a politickou zahraniční orientaci. Číňané brzy zjistili, že Zeman politicky slábne a nahradí ho nepřátelé Číny.
Miroslav Rys
@Saša Krach Jasně, Mach, paní Šviohlovou nedáváme, fakt. Měl už bys přestat s tou Okenou 😀
Miroslav Rys
Ty jo, ta je skoro hezčí než Šebesta 😀😸
eva27
@Richard Šebesta 🤣🤣🤣 To je meta, sahat te pseudoekonomce pod kotniky!
eva27
@lug70 A proc uz davno nejste v Madarsku, kdyz je to tam tak skvele?
eva27
@Jiří Maštalíř FO, Mastaliri! Strcte si sve rady nekam, .... nebo treba za klobouk! Ja o ne nestojim, soudruhu Mastaliri!
eva27
@Cestmir Kana 🤣🤣🤣 A nemeli ani toaletak a vlozky.
eva27
@epr3 Netykat. soudruhu! Svihlikova neni jedina, kdo v tehle zemi vystudoval ekonomii, vime? Takove kravoviny jako ona bych urcite nevykladala, to bych se musela stydet.
kosmos kosmos
@lug70 zalez do russácka a budeš ve svém (žádná kolonie)😄👍a nepij 🤣
martin simunek
@Jiří Maštalíř
Má pravdu.
martin simunek
@Cestmir Kana
Panebože podívej se někdy kolem sebe, bolševiku.
martin simunek
@epr3
Na to není co.
Kolik prosperujících firem založily a provozují odboráři? Mám dojem, že ani jednu.
Avatar - našinec
našinec
@Marcel Kulišťák Holt se pohybujeme každý jinak a v jiném terénu. Dokonce třeba v příhraničí ani český signál nechytíte, ale cizí ano.
kosmos kosmos
Jiří Maštalíř ty jsi taky moc rozumu nepobral na to že ses narodil v maštali 🤣👍
Jan Hozak
Kdo to je Švihlíková ?
Petr Žoha
Bohuzel na nas brutalne dopada GD a vlada to ma pres mimoradnou dan CEZu jako prijem, kterym lepi jine vydaje. Za co postavi jadro budouci vlady jim je fuk, hlavne ted udrzet rozpocet.
Leoš Houser
Hádat se tady nic nevyřeší a oponenti stejně názor nezmění.
Pokusím se o věcné shrnutí, které snad nevyvolá zbytečnou válku slov: Paní Švihlíková je ekonomka, která problematice rozumí. To se projevuje při kritice stávajícího stavu naší ekonomiky. S tou se dá v zásadě jen souhlasit. Je ale také docela silně levicově orientovaná. To ne každému vyhovuje, a ani mě ne, mimochodem. To se projeví v okamžicích, kdy začne mluvit o nápravě stávajícího stavu. Příklad z tohoto videa: Zmínila se kladně o zdanění práce strojů. No, nějaké (levicové) řešení to je, ale nefungovalo by. Žádné zdanění totiž prosperitu nepřinese, tedy kromě prosperity státní byrokracie. A tu nepotřebujeme. Euro-byrokracie, daní a úředníků tu máme už až nad hlavu. Přinese to jen naše zaostávání v rozvoji umělé inteligence (a obecně práce strojů) oproti zemím, kde byrokratické překážky a daně nebudou.
Kdo chce poslouchat ekonomku pravicovou, bude pro něho lepší třeba Markéta Šichtařová. Ta má názory pravicové, a BMO i vesměs rozumné.
Avatar - epr3
epr3
@Petr Minář Tak čti Forum24, tam dávají prostor výhradně jen prověřeným😂.
Avatar - epr3
epr3
@Uživatel_5579791 Mrzeníčko může být jen ze zjištění, kolik pit.mců se našlo a hodilo mu hlas přes to, že je to ukázkový oportunista, který lezl do prd.le všem režimům a momentálním vládcům, kteří tady byli kdy u vesla. Ty jsi jeden z nich, ty gumo.
King I
@našinec já asi sotva, komunistický vole
Uživatel_5579791
@našinec http­s://ced­mohub­.eu/c­s/ces­ko-je-v-prvni-padesatce-nejvyspelejsich-statu-sveta-ne-az-na-104-miste/
Uživatel_5579791
@našinec http­s://e­kono­micky­denik­.cz/ces­ko-z-roku-1989-kam-se-ekonomicky-posunulo/
Uživatel_5579791
@Cestmir Kana Ach bože, kdybyste nebyl senilní, asi by se dalo napsat, v jakém tragickému stavu jste po sobě soudruhu tuto zemi zanechali.
Uživatel_5579791
@lug70 Nemyslím si, že je někdo z nich horší, než byl kolaborant s nepřátelskými režimy, Zeman. Lipavsky je jediný ministr, který má odvahu se vzepřít a říci Kremlu, co si myslíme.
Uživatel_5579791
@Jaroslav Herman Akorát ty její marxistické principy ekonomiky dělají ze zemí zaostalé, zničené ekonomicky a společensky, celky. Jinak OK.
Avatar - našinec
našinec
@Uživatel_5579791 To byli tvoji soudruzi. Výše jmenovaní byli členové či spolupracovali s ODS a nikdy nebyli v KSČ. Pouze Mohorita byl komunista, ale na nějakou kauzu s rozkrádáním si nevzpomínám. Ale našeptávač říká, že Grebeníček a Štěpán měli mít kauzu s rozkrádáním majetku KSČM. Udivuje mne tudíž, jak ti na srdci leží blaho KSČM.
Uživatel_5579791
@našinec Řeč je o devadesátých letech a následně asi do roku cca 2005, kdy z naši země udělal Zeman montovnu a kolaboraci s Čínou zničil náš průmysl. Většina čínských investic mu naslibovali lidé, které nakonec sami Číňané popravili. Ostatně, kolik pokračování má jeho trilogie, “Jak jsem se mýlil v politice ?” Opilec, kolaborant s nepřátelskými režimy, mstivý senil, podělal co mohl.
Avatar - našinec
našinec
@Uživatel_5579791 ČSR v roce 1938 byla na 10. místě, v roce 1989 ČSSR na 27. místě a nyní je ČR na 30. místě.
Avatar - našinec
našinec
@King I Do ***e poslali Ráj ***i jako ty, co jeden budovali komunismus a druhý den kapitalismus.
Uživatel_5579791
@našinec Montovnu a úzkou závislost na aut.průmyslu, tedy výrobě s nízkou přidanou hodnotou, má na svědomí pravé Zeman a ČSSD. ODS byla ostře proti. To si již fakt nepamatujete ?
Uživatel_5579791
@Janik Snad vy, soudruhu. Velké mrzeníčko, že komunistický lampasák v přímé, všelidové volbě, na hlavu porazil stbáckého zmetka.
Avatar - epr3
epr3
@eva27 Psal jsem o něčem chytřejším. Dokázala bys to? Asi sotva, co? Z toho, co tady meleš jsi ukázková pavlačová drbna.
Saša Krach
No myslím si, pokud by vláda získala tuto makroekonomku a držela by dopo­ruče­ní..­..ne­musí řešit chyby co udělal na počátku vládnutí. A stále provádí.
A tak to je.
Avatar - našinec
našinec
@Uživatel_5734171 Jenže to, co dělá tohle vládní uskupení, je ještě horší. Ručíme za ukrajinské dluhy, dotujeme UA a její migranty, bereme si půjčky pro Ukrajinu, investoři odsud utíkají a přichází jich minimum, atd. Kdysi Klaus říkal: Utáhněme si opasky a za 15 let doženeme Západ. Řekl to v roce 1996.
Janik
@Miloslav Podhola 👍
kosmos kosmos
@našinec http­s://ww­w.iroz­hlas­.cz/e­kono­mika/­milos-zeman-cina-inves­tice_­230307­0900_v­ik ...nepij už 😄👍
eva27
@epr3 Jasne, ona je dokonala! Co tam mate dal? Skvelou politicku Konecnou?
Jiří Maštalíř
Ty už jsi se musel hloupější narodit, jinak to není možný.
eva27
@kosmos kosmos Amen!