Téma

Zpět na článek

Buchert: Slovensko stále hledá svou národní identitu. Někteří politici toho zneužívají

16 komentářů

Miroslav Kašpar
Že by se na Slovensku rodil nový Svět hledačů?
Avatar - našinec
našinec
SVK je v národnostním uvědomování na tom obdobně, jako UA. Oba státy svou národnostní identitu začali formovat na území Rakouského císařství. Slováci se vymezovali především vůči Čechům díky ČSR, Ukrajinci vůči Rusům díky SSSR.
Asatin
Ja jsem rad, ze Slovesko je cizi stat a reci kolem neresim.Jsou zbytecny.
Saša Krach
A zase se řeší Slovensko....Proč ne Německo kde se blíží problém.😂
A hlavně nebude se řešit domácí političtí zaklínači ,....pokud ano tak Babiš či Zeman ...😝😝😝😝😝
lug70
@Saša Krach v novinářsko-propagandistickém žargonu se to nazývá "Vrtěti psem". Odvádění pozornosti od mnohem závažnějších informací a lumpáren politiků nebo i zakrytí od nepohodlných informací a událostí jinde, třeba v Bruselu anebo i v tom Německu. Ani bych se nedivil, kdyby povedená redakce byla za to placena z našich daní.
Frank51482
Zato Česko svou identitu má. Stačí si poslechnout agenta Pávka, lidového vypravěče Fialu a hulváta Foltýna.
Richard Šebesta
@Frank51482 Přesně tak. A když jsme u toho i politici této demoliční pětikolky se někdy vyjadřují že jim nejde rozumět a jako by žili v jiné zemi. Jsme ve válce s Ruskem, musíme stále zbrojit atd.Přičemž skutečné problémy neřeší.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Frank51482
ano, Foldyna je skutečně přímo ukázkový hulvát a zmetek...
Saša Krach
@Uživatel_5734171 Pokud si tě přečtu...a musím se přemáhat ..
Jak jste si podobní...😂😂😂😂
kosmos kosmos
S Fikem a ostatníma trapnyma mafianama a tupcama ve vládě ji určitě nenajdou 👎
jerryx
No a jaký je rozdíl mezi Šimkovičovou a ministrem Hladíkem s jeho vírou, že zastaví globální oteplování? Samozřejmě, ministři Fialovy vlády jsou pro Reflex nedotknutelní.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Šimkovičová je blbá, jak tuna ledu. Ale nedělejme si iluze, že takoví politici se u nás k moci dostat nemohou. Stačí se porozhlédnout po české politické scéně a ta je plná podobných mamlasů a jelit. Třeba tzv. Lepší vláda, což je projekt hnutí ANO, to je přehlídka podobných zjevů, jako je právě Šimkovičová. O politických velikánech SPD snad ani nemluvě. Koten nebo Rozner (rozbrušovač vybrušovač) mě budou strašit navždy...))) Ale spousta oslů a tukanů je pochopitelně i ve vládních řadách. Problém je ve volebním systému, kdy lidé volí strany a ne konkrétní lidi a hlavně je problém ve voličích. Ti věnují výběru svého zastupitele asi tak jednu tisícinu času ve srovnání s výběrem nové pračky. Je jim to ganz egál. Klidně zvolí člověka, který krade a korumpuje, protože jim slíbí, že zatočí s korupcí a zlodějinami...
jerryx
@Uživatel_5734171 Ne, že nemohou, už se u nás k moci dostali. Stačí jim opakovat stejné blbosti jako se říkají v Bruselu. Voličů bych se zastal, jednak není moc na výběr a pak nemají čas přemýšlet, co je jen stupidní propaganda, když pracují a starají se o rodiny.
kosmos kosmos
@jerryx a ty jak tuna a půl 🤣👍
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@jerryx
teď jsi mě rozesmál. Tak chudáci voliči nemají čas si zjistit, koho volí? Pak se nemohou divit, kdo nám vládne...))) Zjistit si třeba informace o zlodějinách Bureše trvá asi tak 5 minut. Totéž informace třeba o ministru Blažkovi z ODS, atd. Ale některým lidem je to jedno, jim stačí dát mávátka a tradá do průvodu...
jerryx
@Uživatel_5734171 A někteří lidi věří i vládní propagandě, co? Nikdo si nemyslí, že je Babiš svatý, poctivý a pravdomluvný. Ale
Fiala a spol. už ukázali , co umí. Kromě servility k Bruselu vlastně nic. Fiala podporuje Ursulu, Babiš už ne. To je pro mě podstatné. Já jsem havlista ,respekt chovám k Havlovi, ne k současným politikům. Dokážeš pochopit to, že já Babišovi nevěřím, ale aspoň mám nějakou naději?