Kultura

Zpět na článek

Máte kérky? A musíme je vidět? V českých ulicích a hromadné dopravě se nám rozmohl takový nešvar...

123 komentářů

TCerny
Navic treba u nas v nemecku, kde ziji poslednich 50 let jsou obory , kam zadatel o misto s potetovanymi castmi, ktere v zamestnani nelze zakryt ( treba ruce,predlokti, krk , samozrejme cokoli na obliceji ) nejsou zasadne prijimani.
Ja sel do skoly v r. 1948 - moje generace nosila treba dlouhe vlasy ( manicky ) , ktere vsak bylo mozno kdykoli ostrihat a status quo ante byl beze zbytku zrestaurovan.
Tattoos jsou ale zcela irreversibilni na cely zivot a to je strasne jak na te senilne ochable tkani znetvorene vypadaji.
Ja vim, ze coby od vcerejska 81 lety chirurg uz do teto doby s mymi nahledy uz dvno nepatim neb se diametralne rozchazim s nahledy 90% mladych lidi.
Lec nemohu si pomoci, teovani je mi odporne i kdyz je naproste gros dnesni mladeze miluje a shledava puvabnymi.
TCerny
Indentifikuji se s nahledem zdejsiho spoludiskutera Franka , zminujiciho jednoho byvaleho ceskeho kandidata na presidenta se zcela potetovanym oblicejem.
V te souvislosti zminuji toho propusteneho zlocince a pote lovce uprchlych veznu na francozske Guayane ve filmu Papillon( Motylek) s Steve Mc Queene a Dustin Hofman , kdy se ho Steve ptal, proc se nevrati zpatky do Parize , pote co si odpykal trest.
Odpoved znela lakonicky :" copak mohu s timto potetovanym oblicejem ?"
A to mel potetovanou jen setinu toho , co ten cesky presidentsky kandidat , jinak bezesporu vynikajici hudebnik.
TCerny
Narodil jsem se v Praze uprostred valky a coby chirurg traumatolog uz 58 let je mi tetovani skoro vsech lidi dnes zcela odporne a mam je za automutilaci ( sebeznetvorovani).
Za meho mladi byli potetovani jen namornici a kriminalnici, dnes to je presvedcive gros vsech lidi , kterym se tattoos strasne libi
.Je to naprosto jedno , co jakekoli tattoo predstavuje- prislusnici ukrajinskeho pluku Azov jsou potetovani nacistickymi symboli( runami a Hakenkreuzen) a tim jsou dozivotne stigmatisovani jako sympatisante odpornych nemeckych nacistu.
Nedobrovolne stigmatisovani byli i lide v nemeckych koncentracnich taborech s vytetovanym cislem na zapesti.
Ja na koupalistich u nas v nemecku ale i v Cesku jen ziram, jak krasne divky a velmi atraktivni muzove jsou potetovani od hlavy az k pate.
Ale i z lekarskeho hlediska jsou rozsahle tattoos kontraproduktivni neb pod nimi se tezko rozpoznava pathologicke zbarveni kuze , ktere je soucasti treba zanetu k jehoz symptomum patri vedle " tumor, calor , functio laesa i color, coz je barva kuze, takze nelze zretelne diferencovat , zda zmodrani, zcernani ci zcervenani je priznakem vyzadujicim chirurgickou intervenci nebo se jedna jen o tattoo.
A protoze jsou dnes tetovani skoro vsichni , priznavam, ze ja coby 81 lety chirurg uz do teto doby vubec nepatrim, nejen co se tyka themaimanentnich nazoru.
assmodeuss
autor článku je idiot, který má nějaký komplex.
Frank51482
Ať si každý dělá se svým tělem co chce. Ale dovedete si představit 70 letou potetovanou scvrklou babku? To pak bude pastva pro oči.
David Nezdaril
Fajn, mám kérku, mám si kvůli tomu, abych neurážel autorův smysl pro krásno, nandat hidžáb? Tak prostě nezírejte, nedělá se to.....
Petr Kameník
Autor článku už zjevně neví o čem psát a tak vybíjí svou frustraci v reflexu. Doporučil bych šoupat nohama a svůj názor psát na sociální sítě, přesně jak jste psal. Sám jste ukázal míru intelektu, kterou disponujete. Hlavně nezapomeň slintat na ty pokérovaný kočky.
Michal Tomášek
Tak si vypíchni oči, ***u
hnusoba
Potkal jsem frajera, kterej měl na čele vytetovaný kolo, protože byl cyklista. Vypadalo to sice blbě, ale měl krásně vyrýsované lýtkové svaly. No a co, když se ochladilo a chčije.))
Petr Líbal
S autorem článku vůbec nesouhlasím..
Frank51482
Osobně si myslím, že je to každého věc a také to hodně vypovídá o těch, kteří jsou pomalováni jako indiáni. Ale tomu bláznovi, který dokonce kandidoval na prezidenta republiky se nevyrovná opravdu nikdo. Hodně potetovaní jsou i naši fotbalisté. Akorát by se měli ještě naučit hrát ten fotbal.
Mibus
Musím se, bohužel, panu Ryndovi postavit a nesouhlasít s ním. Ne, že bych byl zastáncem omalovánek na kůži, ale někteří jsou pomalovaní už několik desítek roků. Že by to teď teprve začalo budit pohoršení? Je každého věc pomalovat se. I když bych to nikdy neudělal, respektuji, když si někdo chce pomalovat tělo. Některá tetování jsou vkusná, jiná méně. Problém je, když v 18 chce někdo zaujmout, projeví se a pak v 50 přemýšlí, co s tím. Jeho starost. A jako vždy, najdou se extrémy.
Petr Šklebený
A další nešvar ,spisky Reflexu,
Vaše a ještě lépe pana Mertlíka jsou celkem úsměvné. Natolik že by člověk brečel.
Mibus
@Petr Šklebený Pana Mertlíka? Článek přece napsal Vojtěch Rynda.
Jan Šaršoun
😅😅😅
Už jsem se dlouho tak dobře nezasmál. Děkuji.
Autor nás bombarduje svým vizuálním smogem (jak jinak jeho texty nazvat) úplně stejně, jako si on přijde bombardován tetováním a očividně mu to taky nevadí.
Kdyby autorovi došla v plném významu slova, která sám píše "každý si se svým tělem může dělat co chce", tak bychom tuto obludnost nemuseli číst.

Bohužel tak autor vlastně zastává názor, který sám vyvrací...
Ivo Hájíček
@Jan Šaršoun ...ale vy to opravdu nemusíte číst. Nebo vás někdo donutil?
Renata Amadi
Ať si každý dělá co chce. Některé kérky se mi líbí, některé ne. Ale je to každého věc. A opravdu pro dotyčného může mít význam. A určitě lidi s kérkou nepovažuji za ovce.. To je taková zvláštní móda najednou nazývat druhé ovcí jen proto, že žijí jinak a dělají jiné věci, než si já představuji že jsou správné.. Zkusme být více tolerantní a chovat se podle slov. "Žít a nechat žít".. At se každý stará o sebe a neřeší věčně druhé..
Zdena Novakova
Tetování už není o svobodě,ale o módě. Přijde mně zbytečné si nechat tetovat jména a narození svých dětí,to si snad rodič musí pamatovat a je lepší si s dítětem hrát,povídat,jet na kole a ne mu lásku dokazovat tetováním.
Carnivora86
Musím s autorem souhlasit. Dnes se z tetování stala trendy módní a stádní záležitost. Někdy vyloženě nevkusná, ale je fakt, že to je jen blbost těch dotyčných.. Ale hlásají tím akorát do světa: jsem ovce, která se řídí trendy. A že to má vyjadřovat nějaký životní příběh? Vtipný, zvlášť když vidím některé dvacetileté holky, co jsou opravdu hoodně pokérované 😵‍💫Doby, kdy tetování naopak vyjadřovalo nekonvenčnost už minuly 😐
Mibus
@Carnivora86 No a co? Tak si někdo udělá z těla omalovánky. Nikdy bych se tetovat nenechal, ale je to snad každého věc. Proč je dehonestovat přirovnáním k ovci?
JiriToscana
Většina lidí a dětí má na sobě ne tetování, ale malby henou, na rukách navlékací tetování, děti tetovací obtisky. Většina se toho lehce zbaví, ale tobě to asi zůstane. Co máš proti domu natřeného na zeleno/není to nahozené zelenou omítkou/ ? Jeden je červený jiný modrý, bílý, proč ne zelený? Ty jsi motorista Turek, že máš problém se zelenou? Já o tom uvažuji, protože mám kolem sebe samou zeleň. Máš radši komunistickou šeď ulic a zaprášené ulice s výmoly? Taky se mi nemusí líbit novostavby a nelíbí, kde nemají jediný strom a pak jsou v létě zalezlí v domě protože jim je vedro.
Alx T
Bezvýznamný pisálek a jeho bezvýznamný názor.
Uživatel_5561018
Ať si každý po sobě nechá kreslit, co se mu líbí, jeho věc. Někdy to má šmrnc, někdy vůbec, ale pokud se to líbí nositeli, tak je to v pořádku. Hlavně, ať se mu to líbí i za 30 let... Spíše by mě zajímalo, jestli tetování nějak nevadí třeba při nějakém lékařském vyšetření pomocí přístrojů, jestli třeba neovlivní jeho výsledek a z čeho jsou ty barvy. Jestli z nich něco postupně nejde do těla. Přece jenom je to cizí látka, napíchaná do kůže.
David Pfanty
Problémem dnešní doby je ten, že kdo má do zadku díru, musí mít názor a musí jej všem cpát na odiv. Chudáci lidi ve vašem okolí.
Gladiator Dalajlama
Zjistěte si význam slova "svoboda "a pak toto nenapíšete, co Vám se nelíbí je jen Váš názor a můj názor na Váš názor je , že přesně Vy jste ten rozdmýchávač inkvizice ..... Rozmohl se nam tady takový nešvar...... Mám názor řídím svět..... Jděte se bodnout asi tak ...
Roman Jeschke
Už náckové a soudruzi určovali co je správné umění. Dnes se připojil Reflex.
Mibus
@Roman Jeschke Nesouhlasím s Vámi. Článek pana Ryndy je pouze vyjádřením jednoho názoru, nikoli totalitním příkazem.
Uživatel_5510524
A nezapomněl Vojtí třeba i na barevný vlasy? Dřív "výsada" punkáčů a dnes? Ony si i baby v předdůchodovem věku máznou na hlavu modrou nebo růžovou... No není to hanba???? 🤦😂
Jirina Dolanska
Zrejme jezdim nejakou jinou mhd.
Jiří Chodúr
Očividně autor má problém. A my se na to musíme dívat.
Mibus
@Jiří Chodúr Na co dívat? Na článek nebo tetování? Fakt je problém, když pan Rynda vyjádří svůj názor?
jaroslav sedlacek
Rozmohl se nám tady takový nešvar: "Máte kvalitní článek? A musíme ho číst??" Vyskočilo to na mě před odletem z UK, tak jsem si to nechal na později, jelikož mám také tetování a dle nadpisu jsem věděl, jak to bude: Článek potvrzující, že na tom moc dobře nejste. Tetování lze vidět napříč sociálními skupinami. Vzdělání ZŠ, SOU, SŠ, VŠ,..Dále je mají malí, velcí, tlustí, tencí. Prostě je to různé. Je to stejné na celém světě. Vám prostě asi vadí, že ho nemáte, že na něj nemáte, že nemáte nápad, nebo na něj nemáte koule, atp.. co rovnou psát o tom, jak se někdo má lépe, a dává to na odiv tím, že si koupí lepší auto, barák, oblečení, atp. a my (myšleno vy a vámi podobní) se na to musíme dívat.
Reflex je už delší dobu o ničem. Váš článek to zase potvrdil.
Jan
Tímhle názorem autora X.Y.Z. blabla je to fuk u mě magazin reflex.cz hodně ztratil. Nenávratně. Kdo je ten pán, že má tu moc, popsat život jeho očima, pod vašim megabrandem? 😶
Mibus
@Jan To nebylo vyjádření x.y.z. To byl názor konkrétní osoby, ktetá se podepsala konkrétním jménem. Vojtěch Rynda. Janů je mnoho desítek tisíc. Který z nich jste Vy? Já taky píšu pod plným jménem.
Oldrich Štika
No Já si o lidech co mají kérky myslím své, ale nikdy je nebudu brát vážně. Vážím si lidí co mají čisté tělo, tak jak se narodili. Takový lidi jsou chytřejší, nejsou závislý na druhých a vědí si do života více poradit a být samostatný.
reproman
@Oldrich Štika Jste povrchní.
Mibus
@reproman V čem?
JiriToscana
@Oldrich Štika V psaní tak chytrý zase nejseš a to nejsi tetovaný. Ještě si to po sobě přečti.
Mibus
@JiriToscana Vadí Vám jeho názor?
Jan Fassmann
Asi se vám tetování nelíbí, ale říct, že vám někdo vnucuje se na ně koukat, to hodně prozrazuje o vaší toleranci vůči skupině osob, podle všeho vám budou vadit i jiné věci, je mi vás líto
Saša Krach
Kérka skrývá vnitřní problém....
Martina Prokopova
@Saša Krach vnitřní problém bude mít daleko spíš někdo, kdo řeší cizí kérky a hledá za nimi problém. Možná prostě jen chcete kérku, ale bojíte se (si) to přiznat... )
Václav Atom
Úplná blbost kerky ukazují kolikrát příběhy lidí navic naopak kerky jsou úžasný když nechceš nekoukej ale pak je blbost psát takoví hovadiny
Zdeněk Malik
Řešit kerky v dnešní době, bože to je ubohé.
Noe Exner
Sakrapísek, Vojtík si spletl Reflex s Twitterem a z mámina sklepa sepsal hluboký rant. Možná by bylo fajn se v době, kdy je vypuštěn ze sklepa, aby si hrál na zahradě, cestou kouknout do zrcadla. Máma určitě říká, že je hezkej kluk, ale to je pouhý coping mechanismus a neschopnost přiznat si, jaký ogrotrol to u ní i po 40 letech od vyporodění stále žije. Komplexy umí dělat divy - třeba to, že se olezlý zrůdičky začnou navážet do ostatních, protože tetovačky fuj a tetovačky nevkusný. Doporučil bych zůstat na Twitteru, v čerty - klidně na Facebooku psát statusy pro dva kámoše z Robloxu a nehrát si na internetech na novinařinu
Iveta Sainerová
Máme stejný názor. I já mám na zádech tetování ale to jsem si nechala dělat již před lety. Dnes co vidím za čmáranice nestíhám se divit. Je to jako kdyby se všichni úplně zcvokli.
Martina Prokopova
@Iveta Sainerová jak si necháte dělat tetování "před lety", tak už to není směroplatný. Blbci jsou samozřejmě až ty po vás...
Mibus
@Martina Prokopova Paní Sainerová nikoho neoznačila slovem, které jste použila Vy. Některá tetování jsou vkusná a jiná trapná. V tom s paní souhlasím. Sám tetovaný nejsem a tvrdím, že je to jejich věc.
Uživatel_5866255
Vojto, Vy zase vypadate jako intos a mamcin mazanek. Vas po svete beha, taky dost. A spousta lidi Vas nemusi.
Zij a nechej zit.
Mibus
@Uživatel_5866255 Tak nechte žít pana Ryndu. Nebo nemá právo na ten svůj názor?
Saša Krach
A na dědovi Kerka se nějak zakousne....Ovšem na vytáhne babičce 😂...
A v té době to už může být pasé...😂
Petr Demčák
Dřív byl Reflex ostrovem svobodomyslných redaktorů a maják tolerance. Dnes už je z něj jen prudérní žumpa zakomplexovaných a neúspěšných ex-hipsterů - redaktorů co maj mindrák z toho že ChatGPT píše o moc líp než oni a proto brzo budou na pracáku a ve svém středním věku neumí nic než hejtovat. Ať si každý na svém těle nosí a ukazuje co chce, měl ses líp učit a nemusels jezdit šalinou.
Mibus
@Petr Demčák Ať má každý názor jaký chce. Nebo je třeba zašlapat každého, kdo má jiný názor? Jemu se nelíbí tetování, Vám jiné názory. V čem se Vy lišíte od pana Ryndy?
Uživatel_5226436
Vojto, najdi si holku a nezírej na kérky.
Tihle samozvaní arbitři vkusu…já nevím.
Uživatel_5866206
Byla jsem celá zvědavá, co se dozvím o tomhle článku, protože sama mám jedno tetování na ruce.
A musím říct, že lituji toho,že moje zvědavost byla silnější,než můj rozum.
Myslím,že jsou důležitější věci,které by se měli řešit a o čem by se mělo psát,než o tom,proč si lidi dělají tetování??
Autorovi tohoto článku,ale nechci brát jeho názor,každý to vidí jinak,jen mi příjde že už v dnešní době si s nad každý zvyknul, že chodí více lidí potetovaných, než kdysi...
To je jak,kdyby autor byl od hlavy,až k patě potetovaný a psal článek o tom,proč je tolik lidí nepotetovaných a jestli se na to musíme koukat,že nemá ani jedno tetování??

Ale,co mi vrátilo zpátky náladu,tak to byly všechny komentáře na tenhle článek.Takhle jsem se dlouho nezasmála,jsou super!!😂😂👍👍👍
Richard Anděl
Dalši zvratky nějakého zakomplexovaného idiota. Kérky jsou ten nejmenší společenský problém.Kdyby jste radši řešili proč máme vládu plnou zlodějů a neschopných idiotů a ne to co si kdo nosí na těle. Myslím, že duté hlavy ve státní zprávě jsou větší problém než nějaké kérky.
Pavlína K.
Ach bože.....tetování, které je vidět, je asi uplně tím nejmenším problémem při jízdě MHD. Pokud je autor článku takový estét, že ho to trýzní, pak by se po českých ulicích měl pohybovat jen v nějakém designovém autě, které je ho hodno....
Martina Prokopova
Vážený pane Ryndo, jediným nešvarem dnešní doby je neustálá potřeba jedněch hrát si na arbitra estetična a vkusu, a komentovat lidi, do kterých je mi úplný prd a vím o nich ale absolutní piškot. Mimochodem, v těchto dnech probíhá poměrně hojně diskutovaná kampaň, která má za cíl upozornit na nevhodné zírání na veřejnosti, zejména pak v MHD. Tak prosím vás na nikoho nezírejte, čistěte si zuby, používejte deodorant a celá tramvaj vám zatleská, uvidíte.
Janek Pusa
Tetovani je nuda a pluti v davu s proudem....
Petr Demčák
@Janek Pusa Ty vaše pseudovlastenecký facebook fraze jako plutí s proudem a podobný kraviny 🫣😆. To vždy pobaví
Jan Veselý
Máte pár vlasů na hlavě ? A nebylo by lepší je rovnou ostříhat, oholit - myslel jsem, že aspoň tenhle nešvar (nesnášenliví strejcové s polopleší) vymizeli...😀?
Ladislav Záruba
Tak tohle je velmi špatný článek...
Barbora Kokošková
Článek vypovídá mnohem více o jeho autorovi, než o tetovaných lidech. Oprava: O tetovaných lidech nevypovídá nic.
P.S. Xenofobie = strach z jinakosti.
F. Veselá
@Barbora Kokošková V čem strach z jinakosti? Třeba na plovárnách je to často ještě více nechutné než v MHD.
Myslím, že autorovi jdeo estetickou úroveň malůvek!
Uživatel_5226436
@F. Veselá A to estetično určíme my, soudruzi.
Losina
@Uživatel_5226436 Vždycky někdo určoval estetično. Většinou inteligence a elity. Dnes estetično určuje ulice. A podle toho to vypadá.
Jan Valenta
Takový blábol, autor by měl přestat s psaním a konečně si připustit, že totalitní režim skončil. Ať je tetování nesmyslné nebo ne, pro toho kdo jej nosí má svůj smysl a důvod, sám mám tetování a každé má pro mě význam a nevidím důvod proč bych je měl skrývat.
Susanne Light
Vyborne vystizeno a jeste lepe napsano. Proto musi autor pocitat s pocetnym hejnem potrefenych hus v diskusi, ktere sice chteji mit pravo na libovolne sebezohaveni ve jmenu svobody jedince, ale autorovi jeho pravo na svobodny nazor by zakazali, nebot se jim NELIBI ;) A to se na nej ani nemuseji dennodenne divat v mhd, stacilo by clanek necist ;)
Hodne me pobavil kdysi kresleny vtip, kde se rika: "A ja to propichovani ksichtu (potazmo tetovani) schvaluju - aspon je na prvni pohled videt, kdo je uje.tej." (konec citatu) ;)
Ale nedelejme si nemistnou legraci z jedincu, kteri timto (spolecensky akceptovanym) zpusobem sebeposkozovani se snazi resit svoji rozkolisanou psychiku.
Jan Valenta
@Susanne Light. Jo tak potrefená husa se ozývá, mám několik tetování a každé má svůj smysl, přítelkyně je má také a jen tak na okraj, někdy tetování vyjadřuje i úctu k těm co už mezi námi nejsou a z naší strany toto tetování má pro nás obrovský význam, stejně tak jako tetování vyjadřující příslušnost k motorkářům,jak už jsem psal autorovy každé tetování vyjadřuje pro daného člověka určitou symboliku a to że se nosí veřejně, proč ne přece se za něj nebudu stydět a kecy o sebepoškozování s těma otravovaly komunisti dost a dlouho. Totalitní režim skončil už dávno a pokud vám chybí v Rusku vás přijmou s otevřenou náručí.
Janek Pusa
@Jan Valenta Potetovat kravu ma smysl, aby se v kravine dala radne podojit. Ale lidi...? :o
reproman
@Janek Pusa Jako ten, kdo pochází ze zemědělské rodiny, a dokonce jeden rok dělal u krav, Vás mohu ubezpečit, že se krávy netetují. Tetují se králíci, a to do uší. Králíci se ale zase nedojí.
jan schrotter
Náhodou, mě baví koukat, jak ze sebe dělaj lidi pitomce. Těch mladých hezkých holek je mi sice trochu, ale jinak, než odjedu šalinou dom, tak se stihnu dosyta nasmát😄
Zdeněk Makowski
Tenhle článek na mě dýchl atmosférou let sedmdesátých. Soudruh redaktor by v dalším článku mohl psát o nevhodnosti a dekadenci dlouhých vlasů u mužů.
Aneta Nováková
To je blitka. Už je ti líp, Vojto? No tak příště se běž vyplakat k mamince, a neobtěžuj s tím internet.
Daniel Hruška
Tenhle článek je opravdu naprostý paskvil a myslím si, že autor si může směle podat ruce právě s tetovanými autory na Seznam Médium.
Soudit lidi o nichž nic nevíte není novinařina, ani námět na článek, ale naprosté dno...
Vladimír Prošek
V dnešní době, kdy si každý nechá načmárat na tělo kdejakou blbinu, je originálnější, nebýt tetovaný vůbec 😀
Z tetování se stává, nebo už možná stala, jen ubohá trapárna 🤣
Stanislav Zelenka
Normálně si sedím v kanceláři, říkám si - pro odlehčení si přečtu nějaký článek. A co čert nechtěl, musel mi padnout zrak na text zapšklého člověka bez odvahy, ublíženého a bez tolerance... Proč, proč musí někdo napsat takovýto hloupý článek a já to musím číst... 😁😁😁
Všem přeji krásný horký den a těm co z nějakého důvodu vstupují do MHD... Buďte tolerantní... A prosím nevěřte reklamě, že deodorant vydrží 24 hodin ☝️
🖖
Daniel Marecek
Ten kdo to napsal si musi uvědomit,že taky nevypadá treba podle něčího vkusu a taky ho musim treba videt kazdy den a taky nežadam odstranění
F. Veselá
@Daniel Marecek Autor, myslím, nežádá odstranění, jen cvrnknul na téma zdravé rozvahy PŘED potetováním ne???
Daniel Marecek
@F. Veselá tak pohoršuje se že se na to nechce koukat a myslim že při dnešni době je každymu pendrek co kde mam nebo nemam jak píše pán nahoře zavání to totalitou,popř autor vyznava 62 pohlavi a taky mu do toho nikdo nekecá
Veronika Kunstova
Hezký den , po přečtení tohoto článku , jen přemýšlím ,jak stupidní člověk musí být, aby tohle napsal . Tak se na to zkrátka nekoukejte pokud se vám to nelíbí , či jste dokonce znechucen. Mě osobně se tetování líbí a po přečtení vašeho článku , přemýšlím, že si nechám udělat další. Je to váš názor a já vám ho neberu , ale neurážejte lidi o kterých nic nevíte. To může dělat jen ubožák. Přeji vám jen dobré a doufám, že se nad sebou zamyslíte.
RomeoBeta
Pokud má každý právo dělat se svým tělem co chce, jak tvrdí autor, tak by o tom nenapsal samostatný článek. A k té šedé mase v poslední větě. Ten, kdo za komunismu z oné masy vybočoval, byl podezřelý. Dnes se každý může svobodně projevit jakýmkoliv způsobem a znovu je to špatně. Není tato svoboda pořád lepší, než ona normalizační povinná šeď? Člověk chce vždy to, co nemá...
Pozn. počet tetování - 0
Wising Up
Vlastně mě těší, že to dneska ještě někoho pohoršuje. A ještě lepší je, když tu povrchnost dá dotyčný hned najevo. Pak je jasno, že absolutně nemá smysl s ním ztrácet čas. 😁
Zuzana Houšková
Tak takovou kok*tinu sem dlouho nečetla 😂.
Pan autor očividně nechápe, že veřejný prostor je pro všechny, ne jen pro jeho osobní potěšení. Jestli má čas a potřebu čumět na lidi v MHD tak potřebuje v životě nějaké skutečné problémy 🙄
Jana Ševčíková
Po přečtení tohoto článku si říkám, že bych si měla jít pořídit další tetování.
Baboon
To, že některá tetování jsou česky řečeno zmršená a jiná krásně udělaná, o tom není pochyb. Z některých dobrých až člověku tzv. spadne brada. Ale ono to stejně nic moc nevypovídá o jeho majiteli. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že v MHD mi uvolní místo k sezení spíš potetovaný chlapec a děvče, než vyfintěný, sebetředný, nepotetovaný jedinec.
Nechme potetované žít, je to jejich tělo, jejich volba. A hlavně nikomu tím neubližují, ani nepáchají národohospodářskou škodu.
Jana Ševčíková
@Baboon
Pokud máte noty na autobus a drážní průkaz, klidně vám uvolním VIP místo v první řadě 😁 a samozřejmě uvolňuji místo i když jedu jako cestující, teď v létě s odhalenýma kérkama 😇
Lukáš Reihs
😂 To je zase *** 😀 Musíme se na to dívat prej 😄 Možná by stačilo si hledět svého a nečumět v MHD po lidech.
vfberan
Zcela Souhlasím. http­s://me­dia.te­nor.co­m/veX8-slb-3EAAAAM/aplous-applause.gif
Jirka Malý
Docela by mě zajimalo, kolik kritiků článku se dokáže ironicky a odmítavě tvářit na ponožky v sandálích, každoroční to téme, mediálně velmi oblíbené.
Milan Novák
Tetování jsou mi fuk, i když se kolikrát podivuju, že si někdo takovou amatérskou čmáranici nechal dobrovolně vytvořit a ještě za to platil. Docela líto je mi hezkých holek, když fakt nemá zapotřebí mít na hezkém těle "rukávy" a "punčochy"... zdálky to vypadá, že má chlupatý nohy i ruce 🤣. Super je to u nevěsty. Bílé šaty a "chlupatý" ruce až k ramenům.
Uživatel_136838
@Milan Novák Potetovaná žena si hodně moc ubližuje na své přirozené kráse Nejhorší tetování je v červené barvě, které vždy připomíná čerstvou spáleninu. Standardní tetování je většinou jak flek od vyjetého oleje
Tereza Jančárová
Takto zaujatý článek jsem ještě nečetla. Koho zajímá, že někdo má kérky? Každého věc a vám po tom může být leda tak kulové. 🤣 Nemusíte si toho vůbec všímat.
Šárka Burianová
Je krásně vidět, ze novinařinu dneska může dělat kdejakej debil a vlastně nemusí psát ani nic zajímavýho. Jestli jsou potetovaní lidi Váš největší problém v MHD, pak jde vidět, že hromadku moc nevyužíváte. ;-) Reflex je poslední dobou fakt dno.
Daniel Červenka
Tak já si nechal zezadu na/pod krk natetovat jeden malej obrázek, co máme se ségrou stejnej a na ruku symbol chaosu z Warhammeru, protože jsou to moje oblíbený knížky i hry... A je fajn, když to někdo rozpozná a zeptá se mě na to. Hned s ním mám společný téma ;) některý tetování mají větší smysl, než že "mám něco na sobě za každou cenu". Když se to někomu nelíbí, tak ať nekouká. Já taky nekoukám na 150kg ženský.
Jiří Kučera
Úplně by stačilo, kdyby ten článek skončil po první větě. Hodnota by byla stejná a duševní újma značně menší. Ještě, že nezakazuje ty internety!
Jan Vicenec
Naprosto zbytečný a bohapustý článek, kolik jste za něj pane redaktore inkasoval? Tetování nemám a vůbec mi nevadí je to každého věc. V Reflexu byste spíš měli podporovat svobodu.... A vůbec asi změním postoj a nějakou kérku si ve svých 56 letech ještě nechám udělat. Možná i Vám natruc
Uživatel_5866062
Upřímně pane redaktore, vy tyhle ,,smogové lidi" znáte osobně ? Vy víte, jací jsou, jaké mají povolání nebo co v životě dokázali ? Tohle je přesně příklad slaboduchosti a troufám si říct i nízké inteligence, soudit někoho jen podle toho, jak vypadá, jak se obléká nebo že má tetování. Můžou to být zdravotníci, doktoři, sestry, policisté, hasiči, lidé, kteří dnes a denně zachraňují životy, nasazují ty své za lidi, které ani neznají.
A odměnou jim má být to, že se na ně lidi dívají skrz prsty pravě kvůli takovýmto článkům, které píše někdo, kdo evidentně má k tetování negativní přístup.
Chápu, že se někomu tetování líbit nemusí, ale to neznamená, že bude hned lidi odsuzovat. Mnohým lidem tetovaní pomohlo od depresí, našli díky němu novou cestu životem. Prosím proto všechny, kdo to dočetli až sem, neodsuzujte lidi jen kvůli jejich vzhledu, zkuste je nejprve poznat a pak si udělat úsudek.
Milan Novák
@Uživatel_5866062
Tetování pomáhá od depresí? No, nevím. Znám lidi, co když mají pár korun navíc, tak hned běží do tatoo salonu. Jejich tělo vypadá jako sbírka samolepek. Pak si teda říkám, co asi ta dotyčná má za problém.
jarlRiess
Díky, autore, za vtipnou a protiproudní esej! Zdejší diskusní podrážděné funění ve stylu „každý má přece právo...“ a pohrdlivé poznámky o okurkové sezoně jen dokazují, jak lidé při vší dnes tak vzývané individualitě vlastně otupěli a zestádněli.
Ale koukat se na to musíme my.
Co Je Ty Píčo
@jarlRiess musíte?
Wising Up
@jarlRiess
Vážně? Řekl bych, že nepotetovaných lidí je stále většina. Navíc samotné tetování nic nevypovídá o ekonomické třídě člověka, sociální skupině, psychickém stavu a vlastně ani o důvodu, proč se potetovat nechal. Tak v čem spočívá ta stádovitost? 😆
Lei Sec
Chvilku jsem si myslel, že čtu divokého kačera. Ke konci článku mi tak nějak začlo docházet, že to autor myslí vážně..
Pix Vianelli
Pane autore, nevim jak tohle nazvat, ale to je jako bych hodnotil obézní lidi, že mě odpozují jet tramvají a nebo jednoruká osoba nebo či člověk bez očí. Nicméně posledni dva příklady nevybrali, ale u té obezity je to samé. To je jako bych řekl, si obézni, tak se nevystavuj na veřejnost. Nebo oblečeni, jsi oblečen jako gothic, tak nejezdi metrem. To co pan autor napsal, je jen nechuť k tetováni a stejně jako jiní lidi, tak prostě se tak rozhodli, nebo prostě jiní lidi jsou odlišni. Nelze takto odsuzovat lidi, nikdo vás přeci nenutí na to koukat. Jako sorry, ale takhle to už nejde, aby se vše zakazovalo, protože si někdo myslí že je to nevkusné. To je jako kdyby se někdo rozhodl, že nechce koukat na barbiny a šampónky, protože jejich parfém zasmradí cele metro a jejich zmalovaný ksicht je za mě nevhodny. Chce se mi blejt. Jako sorry, ale tohle mohl napsat jen idiot.
Petr Falta
Z těch chemikálií v kůži může vzniknout rakovina kůže.
reproman
@Petr Falta Máte na to nějakou studii, která by Vaši domněnku doložila fakty?
Kateřina Koucká
Asi je opravdu okurková sezona, jinak si tento článek nelze vysvětlit. Sama bych si nenechala udělat kerku ani na patě. Je to proto, že nechci mít něco, co nepůjde v budoucnu snadno změnit a můj dědeček mi říkal, že tetování jsou trestanci. Ale to už je dávno, před 50 lety. Dnes je jiná doba. Souhlasím, že ne každé tetování je povedené, ale naopak některá jsou umělecká díla a pan redaktor to asi neumí ocenit. Máme svobodu a k tomu patří, ať si každý dělá, co se mu líbí, když tím neomezuje ostatní. A tetováním fakt nikdo nikomu druhému neškodí. Příště by panu redaktorovi mohly v Metru vadit třeba šedé kabáty 😉.
reproman
@Kateřina Koucká To je pravda. Já třeba nemám rád vlněné svetry. Kdo se na to má, sakra, furt koukat?
rene hunacek
Nevím co se s lidmi děje , ale po posledních článcích o - zírání - v mhd a nyní o tetování se budu snažit po Praze všude dojet autem ať to stojí co to stojí. Tetování nemám.
Milan Novák
@rene hunacek
Počítám, že autorovi je to fuk. Musíte si říct, že složenky se neptají a něco napsat musí.
Kawa Saki
Tak nejezdi sockou.👍
Blanka Floriánová
Marně si lámu hlavu tím, proč má někdo, obzlášť v dnešní době, potřebu se vyjadřovat k tetování. Navíč v Reflexu??? Budu to raději přisuzovat okurkové sezóně a ne autorově neschopnosti nalézt čtenářsky zajímavé téma.
Milan Novák
@Blanka Floriánová
Na druhou stranu... proč ne?
giorgio287
Hezké děvče, které má mezi ušima mozek, ví, že kérku nepotrebuje. A třebas i tuší, že z vytetované holubičky muže být časem nevzhledný kondor 🤣
reproman
@giorgio287 Na mozek se s oblibou odvolávají blbci. Opatrně s tím! Aby si Vás někdo třeba s blbcem nespletl.
Z holubičky bude tak maximálně brojler. Kondor je ovšem majestátní tvor. Díky za tip na kérku!
giorgio287
@reproman
...doporučuji křídlo kondora přes celý ksicht. To bude obzvlášť slušivé
reproman
@giorgio287 Ano. Obličeje si tradičně tetují třeba Maorové. Je to mužné i dekorativní.
K mému postavení se to ale nehodí. Jsem řemeslník, nikoli bojovník. A to bývá u tetování právě ten častý přešlap: Nevhodnost, nesoulad s osobností. Dejme tomu, že polovina lidí má špatný vkus. Kérky jsou toho jen jedním z mnoha projevů.
Pavel Vlček
@giorgio287
-A o tom to je ...
-Navrhuji tedy proamericky eurohujersky sluníčkově vítačsky tetovat na levé předloktí globálně korporátně liberálně progresivně genderově LGBTQ+NSDAP:
E.U. Titanic !!!
Strita
Tetování nemám, ale souhlasím, že to je každého věc. Reflex mám rád, ale tento článek se podle mě hrubě nepovedl...
Pavel Vlček
@Strita
REFLEX zřejmě mele z posledního ... Nejsou Lidi do MasoMlýnku (Meat Grinder) do nulté a první linie na neklidnou východní frontu !!!
reproman
Tak si toho nevšímejte, starejte se o sebe a nekomentujte to. Protože je vám po tom kulový.
(Za nás zase podobní samozvaní soudci dobrého vkusu stejně komentovali máničky.)
Mně se třeba nelíbí vaše hadry (auto, děti, psi, kočárek, kolo, chlupatá hruď, oholený nohy, čepice, brejle, pleš, zarostlý podpaží, nápis na triku, motýlek, pupek, klátivá chůze, rudý nos, špinavé hnáty v sandálech, půlky lezoucí z kalhot... Doplňte si prosím svoje typické znaky) a taky o tom nepíšu články.
Co se tetované tety týče, to není nic objevného. Už koncem šedesátých let vystupoval Miloslav Štibich v kabaretu pánů Vodňanského & Skoumala s říkankou:

Šla teta na snímkování,
měla pěkné tetování.
A pan doktor se jí ptal:
"Kdo vás, teta, tetoval?"
"Nechte, prosim, slušnou ženu.
Já jsem tu jen u rentgenu.
Sama já se tetuji,
drátuji a letuji."
Pavel Vlček
@reproman
Mně se třeba zase nelíbí Green Deal a Great Reset !!!
jan.prokop
@reproman Tak si toho nevšímejte, starejte se o sebe a nekomentujte to. Protože je vám po tom kulový.
;-)