Prostor X

Zpět na článek

Stanjura je jako špatný účetní, daňové úniky velkých firem neřeší, říká ekonomka Švihlíková

17 komentářů

porucik
Jsem otrávený mafiánskou demokracii za 33 let. Tunely, odklony, korupce, bordel ve všem. Mafiánska demokracie nás vysaje ve prospěch Bruselu.
Miloslav Podhola
Švihliková má pravdu. Do zahraničí odtéká z ČR, bez zdanění, cca 300 miliard ročně, což je více než nejvyšší roční deficit Fialový vlády!
Pavel Nyklíček
Švihlíková co jí znám, vždy kritizuje.
Škoda, že ji někdo nedostal za ty leta do nějaké vlády.
Už takový ten její uspěchaný komentář s velkými slyšitelnými nádechy dusicího se duskutéra mě vždy rozčilují.
Kritizovala Babiše, před tím Topolánka, teď Staňuru.
Mě jde na nervy. Vše je černé, jen ona blondýna.
Václav Valášek
Paní Švihlikova asi neví nic o FÚ, která jediná má povinnost kontrolovat podnikatele. Pokud má nějaký napod na změnu zákona, tak má mluvit konkrétně. V.
Miloslav Podhola
@Václav Valášek
Zcela jednoduchý: zavedení EET!
lug70
Tady se neřeší nic, co by bylo čistě v zájmu ČR. A proč? Tenhle stát totiž neřídí vláda, ale něco jako protektorátní správci a ti vykonávají jen cizí instrukce, Bruselu, Washingtonu, Berlína, dokonce i Kyjeva a organizací Aspen institute a po novému Globsec. To je další zájmová chobotnice, která se stěhuje k nám ze Slovenska, kde ji po nástupu Fica začala být půda horká, k vůli nelegální činnosti agenta cizích zájmů aby rozvinula svá chapadla u nás. V novém pražském působišti již chystá konferenci, kde bude vydávat instrukce a žádosti o dotace našim politikům. Víte, že členem Globsecu je soudruh prezidentčík Pávek? Proto se chobotnice Globsec z Bratislavy stěhuje k nám.
Frank51482
V prvé řadě je třeba si uvědomit, že blbý elektrikář z Opavy na tu funkci zdaleka nemá. Ale to je přece od počátku známý fakt. Ostatně kromě Dona Pabla na funkci ministra této zločinecké vlády nemá opravdu nikdo a podle toho to také vypadá.
Pavel Nyklíček
@Frank51482
Politika není o vědomostech z oboru, ale o bodech na poli politickém.
Proto i právník nebo elektrikář může dělat ministra financí , což vždy odnese stát a jak Staňura, tak Schillerová by si měli sypat popel na hlavu.
Jenže nemusí, jelikož za rozpočet ani jeden z nich nepřebirá sebemenší zodpovědnost.
Snad Kalousek. Ten zřejmě jediný měl za své éry výsledky v plusu. Pak už to byla jen jízda z kopce.
Avatar - epr3
epr3
To zas bude v álejích (diskusi) nablito....
Uživatel_237602
@epr3 Těšíte se jak si v tom počvachtáte? Zatím slabota.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Takže:
1. Švarcsystém měl být dávno zlegalizovaný. Na tom systému není nic špatného, přesně naopak. Je flexibilní, napravuje nesmysly, co jsou v zákoníku práce. A nejvtipnější je, že VŠICHNI POSLANEČTÍ ASISTENTI fungují právě na švarcsystému, nemají pracovní smlouvy. Neboli co je dovoleno Jovovi, není dovoleno volovi. Takže zlegalizovat švarcsystém a upravit některé parametry (odvody, daně, penzijní pojištění atd.).
2. O řád horší jsou tzv. pracovní agentury. A není náhoda, že tenhle systém moderního otrokářství nekritizuje nikdo. Ani tihle ekonomové popularizátoři, ani odboráři a už vůbec ne opozice. Přesně proto a právě proto že tuhle fintu využívají velké firmy, na čele se Škodou auto a Agrofertem.
3. Daňové úniky velkých firem, o kterých Švihlíková mluví, neřešil nikdy nikdo. A nejméně je řešil Bureš, protože sám unikal s daněmi v řádu miliard. Třeba tzv. korunové dluhopisy. To byl švindl, ve kterém jely desítky velkých firem, včetně bank. A to šméčko NIKDY NEBYLO LEGÁLNÍ!!!!!!!!!!!! Spousta prosťáčků naletěla na výmluvu, že to jsou "Kalouskovy dluhopisy" a že to je legální. Není a nikdy nebylo. Pods*** toho šmé je v zaokrouhlování daňové povinnosti na celé koruny směrem dolů. Ale základ toho podvodu byl v tom, že se brutálně porušil zákon o dluhopisech, opravdu nelze emitovat dluhopisy s jediným cílem a sice ušetřit na daních. A máslo na hlavě má i ČNB, která nad emisemi dluhopisů má dohled. Skutečně NENÍ LEGÁLNÍ sám sobě prodat dluhopisy za 250 milionů s úrokem 18% p.a., jako to udělal třeba advokát Jansta. A zavřela se nad tím voda, protože v tom šmé jel i tehdejší ministr financí Andrej Bureš, jehož Agrofert vydal emisi za 3 mld. s úrokem 6% p.a. (v té době byl úrok u komerčních bank 1,5 %) a za 1,5 mld je "koupil" jediný majitel Agrofertu, Andrej Bureš, přičemž si peníze na nákup "půjčil" právě od Agrofertu. Tohle je trestné i v Nigérii či jiné podobné zkorumpované despocii...
Avatar - epr3
epr3
@Uživatel_5734171 Dneska palec nahoru.
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 Souhlas !
Saša Krach
@Uživatel_5734171 😀
Karel Buron
@Uživatel_5734171 Tak s Vámi tedy souhlasím na 100%! Takhle má vypadat diskuzní příspěvek (že, např. Franku aj.). Věcné argumenty. Jediné, co by mi v jiném případě vadilo, je jméno Bureš. Ale holt agent je agent, a to je také fakt. Jistě jste neobsáhl všechno, ale podstatou je, že nemá cenu dohadovat se, jestli je horší ten nebo ten, ale trvat na odhalování přesně takových nepravostí, o kterých píšete. A nevolit slibotechny, které mažou med kolem huby, ale konečně někoho, kdo dokáže z této země udělat normálně fungující stát. A že to není ani tato vláda a už vůbec ne ta předešlá, to je asi jasné. Omlouvám se za délku příspěvku.
Saša Krach
@Uživatel_5734171 A také si něco přečti jak to dělají jiné bohaté firmy, co kamarádi s těmi co miluješ...hlupaku
Pavel Nyklíček
@Uživatel_5734171
Četl jsem podrobně.
To není, že by lidé zapomiinali. To je o tom, že to co Bureš zpunktoval na náš účet, tak prostý lid tohle prostě není schopen pochopit.
Je fajn, že se najde někdo, kdo tyhle banišoviny trošku občas přihřeje 👌.Díky.