Kultura

Zpět na článek

Rozumem Rusko nepochopíš: Kšeftaři se smrtí a Putinův šéfkuchař ve stručné historii Wagnerovců

3 komentáře

Věra Heidlerová
Rozumem Rusko nepochopíš, ale nepochopíš je ani srdcem a duší. Je to krystalické zlo, pěstované po řadu generací násilím, strachem, bezmocí, nevědomostí a vtloukanou nadřazeností nad světem. Jak může svět a OSN přihlížet tak obrovské genocidě menšího národa, té obrovské zkáze rovnající se výsledkům 2. světové válce??? V mimořádné situaci, kdy nejsou Ruskem dodržována žádná pravidla, proč nezasáhne OSN a její "mírové" sbory? To nechá tato nefunkční organizace zmizet ze světa jeden celý národ???
jerryx
Co je na tom nepochopitelného? Obyčejná lidská blbost a fanatismus. Která bohužel ve světě vítězí- jak u Hamásu nebo Hizballáhu, v Teheránu , tak i v Bruselu pod Ursulou a Borellem , nebo v USA pod Kamalou. Rozum to měl v dějinách vždy těžší.
Leon
@jerryx Vždycky jsem s iříkal jak blbý muselo být v druhé válce na východní frontě kde stojí proti sobě dvě fanatické protistrany, a že jsem rád že v dnešní době máme "dobrou a zlou" stranu. Ale jak to vidím další konflikt bude zase dvou nebo více velmocí, ve které budu muset zase hledat menší zlo.