Historie

Zpět na článek

Carringtonova událost: Vesmír vyslal lidstvu varování před technologickou apokalypsou

7 komentářů

Jan Macharacek
@Frank51482 Číst asi umíte, se zpracováním čteného už je to slabší.
Hagenbaden_2
@Zbynek Poisl
Vypadá to, že by vám to udělalo radost. Není to ale dobré přání! Znamenalo by to značné technické problémy, které by měly za následek kolaps společnosti a značné ztráty na životech. Trvalo by hodně dlouho, než bychom se vrátili do života v pohodlí, které známe dnes.
Hagenbaden_2
@Jan Macharacek
Tak to určitě ne! Na to nelze zařízení dimenzovat.
Karel Blšan
Civilizace tomu jde často úplně zbytečně naproti. Např. na železnici se zavádí Evropský zabezpečovací systém ETCS. Ten je postavený na bezdrátovém spojeni vlaku s centrálou mobilní neveřejnou drážní sítí. Starý (stávající systém) používá dráty připojené na koleje. Kdo by se trápil s dráty, když jde komunikovat levněji bezdrátově. Když ale něco signál zaruší (Slunce nebo Putinův agent s pytlem rušiček za pár USD kus), tak se vlaky zastaví.

Chamtivost vítězí nad robustností systému. A nejen v tomto případě. Za úspory dostává manager bonusy. Za průšvihy nikdo nemůže. Tak je náš svět postaven a podle toho vypadá.
Zbynek Poisl
Energetická infrastruktura orientovaná na OZE, dopadne jako sedláci u Chlumce. FVE a jejich síť to zcela zničí. S tím padne i energetika.
Jan Macharacek
Myslím, že se s tím už počítá. Doufám
Frank51482
Akorát je zajímavé, že v Evropě nikdo nic podobného nezaznamenal. Anebo ano?