Komentáře

Zpět na článek

Jsme tu kvůli Orbánovi. EU potrestala Maďary za mírovou diplomacii přesunem jednání do Bruselu

31 komentářů

giorgio287
Na co si to eurošašci hrají? ***.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
EU se musí vrátit ke kořenům (volný pohyb zboží, osob a kapitálu, volný trh) a vyžírky typu Orbán nebo Fico vystoupí z EU sami. Protože je tam drží jen a pouze ta vyžírka, ty miliardy eur dotací. A ty dotace částečně rozkradou a částečně použijí coby sociální korupci. A ono to dlouho trvat nebude a systém dotací se od základu změní, protože na něj prostě a jednoduše nebudou peníze. Odešel významný čistý plátce (Británie) a s přijímáním dalších chudých zemí se více a více zemí bude posouvat z pozice příjemce do pozice plátce. Velice brzy to čeká třeba nás. Osobně si myslím, že nastane scénář dvourychlostní Evropy, kdy se vytvoří "tvrdé jádro" na federativní bázi, protože současný hybrid je nefunkční, je opravdu nemožné, aby jedna země mohla svým právem veta vydírat zbytek. Tím nechci říct, že jsem zastáncem federace, přesně naopak, ale chápu ty, co federaci chtějí. Nepíši to, co chci aby nastalo, ale to, co si myslím že nastane. Bohatý a fungující sever Evropy se prostě nebude chtít dívat na to, jak lije peníze do jihu a východu Evropy a dostává se mu za to jen kritiky. Takže nedojde k tomu, že z EU vystoupí troublemakeři, nýbrž naopak vystou***stí plátci a nechají zbytek se v tom plácat. A založí jiné společenství na federativní bázi s mnohem efektivnější strukturou...
Richard Šebesta
Orbán je podle mne jediný správný premiér z členských států EU. Říká pravdu a fakta jaká jsou. Současná EU není žádný demokratický spolek ale spolek byrokraticko-diktátorský , kde se nerespektuje jiný názor a vůbec se o něm nediskutuje. Jsem poslední kdo se chce zastávat VS a RVHP ale i tam ač vše ovládali Rusové a žádná demokracie tam nebyla si tu Rumuni tu Maďaři i jiní třeba Jugoslávci v rámci RVHP také říkali a dělali něco jiného než ostatní. Přesto je nikdo nevylučoval .NATU a EU už chybí jediný krok k nápravě " zlých " Maďarů tedy buď je vyloučit nebo vojenský obsadit.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Richard Šebesta
Maďarsko je silně nacionalistický stát. A není divu, oni jsou v podstatě takový ostrov, kolem dokola Slovani nebo Germáni. A to je přesně to, co drží Orbána u moci. Jinak je Orbán zmetek, až jednou vyjdou na světlo všechny ty jeho finanční machinace, budeš se divit. Jemu se podařilo ovládnout média, takže se mu daří kontrola nad informacemi, ale všeho dočasu... Větší *** je už jen Fico a Babiš...
kosmos kosmos
@Richard Šebesta jsi spadl na hlavu dědku 🤣
Avatar - epr3
epr3
@kosmos kosmos Ne, to jsi spadl na tu palici ty, až z kosmu.
Papanikula
Ukrajina stala nás díky Fialovi 122 miliard Kč !!!!! Za 2 roky státní rozpočet je v minusu 250 miliard !!

Kde na to lhare a podvodník Fiala vzal peníze ? Když kasa je prázdná a stát prý nemá 1 miliardu na uklízečky a kuchařky 1 miliardy

Fiala a celá vláda patří před soud

Už ani korunu na Ukrajinu když nám zavře ropovod Druzba
kosmos kosmos
@Papanikula kulo tobě ani dáfku dezolé 😄
Papanikula
Bůh má smysl pro absolutní ironii, jak říkám. A tak – zatímco včera v Praze bývalý komunistický agent Pávek na shromáždění politiků určitě druhé kategorie konaným pod názvem Globsec 24 několik minut sveřepě bubnoval za bezpodmínečnou válečnou podporu Ukrajiny, aby nepřátelské Rusko už bylo konečně spravedlivě poraženo. Tak v Polsku politik jistě první kategorie Donald Tusk toho času premiér země stručně světu oznámil, že dokud se Ukrajina nevyrovná se svou temnou nacistickou minulostí a nepřestane konat své Bandera rituály, má se členstvím v EU utrum
Avatar - našinec
našinec
Když jsme si zvolili naši teroristickou vládu, tak jsme si ve skutečnosti zvolili Bidena. A tomu je nějaká ČR někde a bez ohledu na následky zkrátka Fialova vláda musí plnit stanovené úkoly.
Avatar - našinec
našinec
EU je nositelka Nobelovy ceny míru, co nechce mír. Přesněji, mír na UA rozhodně nechce Biden a EU nemá vlastní zahraniční politiku, stejně tak ČR. Pokud se najde černá ovce, která neposlouchá Bidena, tak musí být potrestán.
Uživatel_5850027
@našinec Proč myslíte, že EU nechce mír? To že nechce ruský mír neznamená, že podporuje válku.
Avatar - našinec
našinec
@Uživatel_5850027 Tuhle válku vyvolala EU. Nevím, zda máte hosip či jste příliš mladý/-á. UA chtěla zahájit přístupové dohody, ale EU to podmínila propuštěním jedné kriminálnice z vlivné rodiny. UA nakonec odmítla a v okamžiku odmítnutí byl vyhlášen Majdan s podporou EU a USA.
kosmos kosmos
@našinec dezolátský obsah -viz vikipedie 😂😂😂
Avatar - epr3
epr3
To se Orbán musel zhroutit radostí, že nemusí krmit eurodarmožrouty.
jerryx
No to je bude mrzet, to se Orbán nevyspí. Měli to přesunout do Prahy , tam by ty dokumenty už měli předem podepsané od premiéra a prezidenta.
lug70
Eu už se fakt podobá nejvyššímu politbyru v Kremlu za časů před rokem 1989. Pro vazaly diktát. Nebo je tu ještě horší možnost, že se EU podobá tomu, co tu mělo vzniknout, kdyby druhou světovou válku vyhrál Hitler. Totalitní říše, pod nadvládou nacistů. Ono taky EU je dílem pohrobků nacistů. Už první předseda Evropské komise byl nacistický důstojník Walter Hallstein. Stačilo by prolustrovat Bruselské byrokraty, jaké měli předky za doby nacismu. Přečtěte si knihu "Nacistické kořeny bruselské EU". Stojí opravdu za přečtení.
Viliček
Ano EU už je jako Brežněv. kdo neposkakuje jak Brusel píská toho sejmou.To je ta brežněvovská omezená suverenita států. Že Maďarsko neporušilo žádný zákon, smlouvu, to je jedno. Ale jiný názor se nepřipouští.
King I
@Viliček orbán neměl od nikoho mandát. Není mandát, není platnost. Maximálně bilaterální. Suverenita zachována.
Petr Pidrmann
@Viliček Z EU lze kdykoliv vystoupit. Když budete močit proti větru, neporušíte zákon, ale budete mít mokré gatě
kosmos kosmos
Vykopnout Maďary a čoboly z EU a bude klid 😄
Viliček
@kosmos kosmos Tak tak, Brusel si rozvracet nedáme Milouši.
kosmos kosmos
@Viliček přesně 👍 čoboly Maďary a dezoláty jak jsi ty by měli platit russáci 👍 aspoň pro normální Čechy zbude více peněz 😂 a vy už vyžijete za pár kaček stejně jsi chudobný celý život jak kostelní myš 😄😄😄
Jozef Kolek
@kosmos kosmos ty si normalny čech?!, nad clovek nad europan?!, blbe
kosmos kosmos
Jozef Kolek ty zalez fikovi do rici osle čobolský 😄😄😄
Papanikula
@kosmos kosmos a co vykopnout tebe 😂 víc Orbana
kosmos kosmos
@Papanikula ty jsi zbytečný dezolát já ne😂
Bořivoj Zelený
A bral někdy někdo ohled na to, kdo je agresor a kdo napadený, když Spojené státy hájily své ropné a nejen ropné zájmy po celém světě?
King I
@Bořivoj Zelený Ani ne, Rusko a Čína museli držet hubu.
Jan Kolář
Museli 🤣 Gramatika za 5