Filmy a seriály

Zpět na článek

Docent opět řeší sériového vraha žen, ale na procedurální kosti nenabaluje dost filmařského masa

5 komentářů

Uživatel_5697006
Když se podívám do programů televizí, tak už se mi zvedá žaludek z té přemíry detektivek a pitomych seriálů, viz ULICE anebo ORDINACE V... Ještě že je ZOOM.
Jiosef Tyl
No ono není jednoduché vymyslet v té přemíře kriminálních příběhů, něco úplně nového nebo originálního. Je fakt, že kdyby se na zeměkouli stalo tolik vražd kolik jich je v televizních a filmových dílech. Už by tady nežil nikdo.
Tom Skripsky
Trojnásobný potenciál ale maří způsob, jakým je Docent II vyprávěný. Když se děj z drtivé většiny odehrává ve sterilních policejních interiérech a sestává prakticky jenom z dialogů (mluvíme o prvním dílu), je přece potřeba ho nějak ozvláštnit. Ale veškerá dynamika (opět, v prvním dílu) se spoléhá na nadužívanou, urputně dramatickou hudbu a strojové pohyby kamery i v tom nejbanálnějším záběru. Možná chtějí tvůrci ukázat, že vyšetřování bývá zdlouhavé a nudné, ale divák z téhle metafory nejspíš nadšený nebude.

Hmm, zajímavé… Mně zase přišlo, že tvůrci chtěli ukázat, jak precizní, promyšlené a často zdlouhavé musí kroky vyšetřovatelů a operativců být, aby to někam vedlo. A když nevede, musí se dát jinudy. A když ani to nikam nevede, jít a zkoumat další cesty. Musí to být lidé odolní vůči stresu a neúspěchu, povahy „vyhozen dveřmi, vleze oknem“, blbě placení, shora buzerovaní, řadovými kolegy ironizovaní… Není pro ně jednoduché připustit, že by jim mohl helfnout i teoretik a problematická ministerská dceruška. Za mě je 1. díl celé II. série podstatně líp napsaný, než část 1/I.
Jan Kalisek
@Tom Skripsky Přidám se. Také se mi to líbí.
Miroslav Kašpar
No, zatím to vypadá slibně. Rambě jdou ta potrhlá telátka hrát dobře. A "staří kusi" jsou cajk. Dobrá práce, řekl bych