Komentáře

Zpět na článek

Jefim Fištejn: „Kult osobnosti“ Benjamina Netanjahua aneb Nevolte špatné lídry!

39 komentářů

Miroslav Kašpar
Nějak mi přijde, že kdyby Izerael měl přistoupit na něco jiného, než naprosté zničení Hamásu, bylo by to podobné, jako kdybychom u nás po "revoluci" netrvali na odchodu rusáků, ale jenom bychom jim přiměřeně zkrouhli vycházky. Ale, samozřejmě, budou si to, hoši jedni izraelští, muset vyřešit sami, bo já jim do toho nemám co kecat
Avatar - našinec
našinec
@Miroslav Kašpar A nejlépe se Hamás zničí tím, že se Gaza srovná se zemí a obyvatelstvo vyvraždí, že?!
Miroslav Kašpar
@našinec No prostě plošná deratizace. Nic lepšího na takovou havěť dosud nikdo nevymyslel
Avatar - našinec
našinec
@Miroslav Kašpar Hm, takže říkáte, že by Putin měl na UA hodit atomovku.
Papanikula
válečných zločinec Netanjahu bude vydán ICC v Haagu .

anexe území západního břehu je nezákonná stejně jako okupace a anexe Golanskych výšiny což je území Izrael jde o výrok MSD v Haagu

hájit nebo obhajovat válečné zločiny a \genocidu v Gaze je trestný čin .

a to nic nemeni na skutečnosti, ze Hamas je teroristická organizace
Uživatel_5850027
@Papanikula A kdyby byl článek o válečném zločinci Putinovi, měl byste stejnou rétoriku?
Miroslav Kašpar
@Uživatel_5850027 No, plošná deratizace Ruska, to by byla onačejší fuška. To tedy nevím, kdo by to zvládl, aby přitom nenaděla moc nepořádku kolem
Miroslav Kašpar
@Papanikula OMG! Marně v tom výlevu hledám nějakou myšlenku. Alespoň nějakou...
Avatar - našinec
našinec
@Miroslav Kašpar Tak to jste dost hloupý nebo se vyjadřujete k něčemu o čem nic nevíte.
Pavel Maleček
Nebýt Netanjahua, tak už Izrael neexistuje. Ne proto, že by Izrael rozvrátili islamisté, ale tamní a západní rádoby intelektuální, levičácké-socialistické elity. Netanjahu ještě víc než útoku islámu brání úpadku, do kterého by Izrael tato rádoby elita, spíš rudá jelita zavlekla. S důsledkem v neschopnosti bránit se islámské agresi.
Však to vidíme na západních univerzitách a ulicích západních měst, které už levicový- socialistický mainstream ovládl. Tam všude se už po likvidaci Izraele otevřeně volá.
To dílo poválečných socialistů franfuktské školy s jejich neomarxismem, rozvracející západní demokratický svět. Ne třídním bojem jako staro socialisté, ale kulturně sociálním rozvratem základních kamenů západní společnosti - rodiny, národa a víry. To s pomocí neomarx-progres ideologie s jejím multikulti, gender, LGBT či eko-klima sebemrskačským ohlupováním.
Západní svět už mají víceméně v hrsti, posledním vyspělým státem, který se jim vzpouzí je Izrael.
Proto musí být dle nich zničen, třeba s pomocí islámu. A tato ideologie už i silové složky Izraele zčásti ovládla, které se pak víc politice, než své bezpečnostní práci věnovaly.
A pak se divte, že jim příprava palestinských krvavých hrůz unikla. A čert ví zda za tím nebyl úmysl - hodit to na Netanjahua a tak se ho zbavit.
Papanikula
@Pavel Maleček válečných zločinec Netanjahu bude vydán ICC v Haagu .

anexe území západního břehu je nezákonná stejně jako okupace a anexe Golanskych výšiny což je území Izrael jde o výrok MSD v Haagu

hájit nebo obhajovat válečné zločiny a \genocidu v Gaze je trestný čin .

a to nic nemeni na skutečnosti, ze Hamas je teroristická organizace
Miroslav Kašpar
@Papanikula Hele, papaprdo, neopakuješ se už?
Jan Macharacek
Přitažlivé diskuzní fórum pro antisemitské a proputinovské "našince "a z"krach"ovance. Tfujtajbl.
Avatar - našinec
našinec
@Jan Macharacek Na tobě je vidět, jací tupouni podporují tuto vládu. Ani nevíš, kdo jsou Semité. My vzdělaní lidé hovoříme když tak o antisionismu. A dle tupounů jsem teda proputinovský, když říkám, že Netanjahu se chová obdobně, ale mnohem hůře jak Putin. V tom případě provládní tupouni vůbec nemají ve skutečnosti dobrý názor na Netanjahua, ale jen trollí, aby se neřeklo. Zkrátka provládní přispěvatelé.
Uživatel_5850027
@našinec I Židé patří mezi semitské národy, antisionismus je tedy konkrétní případ antisemitismu
Avatar - našinec
našinec
@Uživatel_5850027 Mezi Semity patří židé a Arabové. Jelikož Evropa měla v minulosti problém pouze s židy, jelikož Arabové se na jejím území nenacházeli, tak vznikl výraz "Antisemitismus". Avšak Semité se mezi sebou perou kvůli sionismu, který produkuje Izrael, takže Arabové jsou antisionisté a nikoliv antisemité!
jasu1
Pane Fištejne, děkuji za přesné popsání stavu kdy mediální obraz něčeho je zcela jiný než realita. Izrael a svět by měl velebit svého premiéra, který zjevně bez budoucích politických ambicí a očekávání vděku dělá svou práci jediným možným způsobem. Pokusem o likvidaci světem pojmenovaných teroristů a smrtelných nepřátel židů i Izraele. Ano, jednou ho budou oceňovat ,tak jako po čase třeba Goldu Mayerovou. Je dobře, že to i přes očekávané reakce říkáte a píšete.
Avatar - našinec
našinec
@jasu1 Svět bude velebit Putina, když ....
Saša Krach
@jasu1 I to může být pravda....ale
lug70
Vypadá to, že tu je souvislost Netanjahuova režimu se zatčením Durova, zakladatele a šéfa sítě Telegram ve Francii. Ono totiž na síti Telegram se šíří uniklé dokumenty od hackerů ( pocházejících prej z Íránu) o zvěrstvech Netanjahuovy armády IDF v pásmu Gazy. A Telegram odmítl žádost izraelské vlády o zablokování těchto výbušných materiálů. Z některých už čerpal mezinárodní trestní tribunál v Haagu. Netanjahuovi jde o kejhák.
Vladimír Masata
Já být unesený, tak se začnu teprve bát, že se stanu mrtvou záminkou pokračování té genocidy a nebývalé msty, bez rozdílu pohlaví a věku?
Vladimír Masata
Pakliže ho neodsoudí, mezinárodní soud, za genocidu Palestínců včetně žen a dětí. A vyhánění civilistů z domovů i ze země. A zdá se mi to, že byl už i na něj vydán zatykač? Doufám že se toho soudu s timhle nacistickým zločincem pane Fištejn, dožiju!
jerryx
Antisemitismus je levicovými fanatiky v podstatě tolerovaný, jen se to nesmí říkat.( zatím) Všechno začalo 7. říjnem a není o čem se bavit. Izrael se jen brání ,kdyby tam vládla Frau Merkel, žádný Izrael už by nebyl.
Avatar - našinec
našinec
@jerryx 7. října v Izraeli to začalo pro USA a ČR stejně, jako válka na UA 24. 2. 2022. Sice už tam dávno válka probíhala, ale ty zvěrstva dělali spojenci, takže to tolerujeme.
Frank51482
Žid židovi oči nevyklove.
Avatar - našinec
našinec
30. 11. 2023 16:30

V normální zemi by premiér Netanjahu odstoupil už 8. října, tedy den po nejhorším teroristickém útoku na území Izraele. Seznam Zprávám to v exkluzivním rozhovoru řekl bývalý agent Mosadu Gad Šimron, jemuž vychází v Česku kniha.

Článek
Třiasedmdesátiletý spisovatel, novinář a především bývalý agent Mosadu Gad Šimron má k současné válce mezi Izraelem a palestinským hnutím Hamás co říci. Vždyť začala právě obřím selháním zpravodajských služeb. V rozhovoru pro Seznam Zprávy mluví nejen o útoku ze 7. září, ale také o plánu B pro Pásmo Gazy a možném řešení izraelsko-palestinského konfliktu.

Šimron nepochybuje o tom, že v Izraeli už vznikají seznamy teroristů Hamásu určených k likvidaci, a to včetně těch žijících v zahraničí. „Domnívám se, že mnozí vůdci Hamásu i jeho špičkoví operativci vědí, že se stáří nedožijí. Může to trvat měsíc, rok, může to trvat pět let, ale jsem si jistý, že se to stane,“ říká.

Vůdce Hamásu Jahju Sinvára považuje Šimron za psychopata, kritikou ale nešetří ani izraelského premiéra Benjamina Netanjahua: „Je mi líto, že to musím jako izraelský patriot říci, máme ale nejhoršího možného premiéra v nejhorší době. Měl odejít už dávno kvůli korupci, teď si ale řada politických analytiků myslí, že Bibi má zájem na tom, aby válka pokračovala. Protože dokud bude válka pokračovat, zůstane v úřadu,“ popisuje muže, který za nejhorší teroristický útok v dějinách židovského státu nese politickou odpovědnost.
jasu1
ano,to je téma k polemikám.
Saša Krach
A mně se ten chlap líbí.Benjamin Netanjahu je borec...Mlátí to někdy hlava nehlava,,,,děcko ne děcko...bomba sem bomba tam a vždy použije použitelnou výmluvu...ovšem někdy si myslím že jeho problém je soudní řízení které ho čeká po závěrečné akci Gaza už není tudíž rukojmí už nejsou.....a to může ještě trvat....na druhou stanu ví že Izrael je hlídač regionu a USA a senát US ho nikdy neopustí....a také jsem někde slyšel...než by dal Palestině naději na sebeurčení tak to požádá raději u soudu o doživotí....akorát ti obyvatelé jeho státu mu to kazí....asi ho mají plné zuby....tedy někteří ..ještě že ho milují ti co do Izraele jedou jen na dovolenou......a nežijí tam....přeji Izraeli hodně štěstí. A šťastnou ruku u možná předčasných voleb....a zvolení mladé a progresivní vlády....a ostatním důchod a klidné svědo­mí..­....­....­...
Avatar - našinec
našinec
Co byste chtěli po nekritickém ukrajinském židovi Fištejnovi? Že se Netanjahu chová hůře než Putin? Netanjahu může, protože je to žid. Pan Fištejn úplně zazdil jeho trestní stíhání, snaha o změny zákonů a ústavy Izraele ve svůj prospěch. Aby nemusel jít do vězení, tak udělal osvědčenou věc u USA a zahájil válečné operace na území Gazy a nyní i na Západním břehu. A i když už armáda nevidí důvod dál v boji pokračovat, tak Netanjahu, který se bojí lidí a zákona, tvrdošíjně pokračuje ve válce.
romanetta
@našinec Co to plácáte za nesmysly??
Armáda samozřejmě pokračovat chce, protože ví, že navzdory křiku opozice a odborářů, musí pokračovat v likvidaci všech teroristických skupin, které dlouhodobě chtějí Izrael zničit. Zajděte si na diskuze na The Times of Israel a pochopíte, že Bibi má velkou podporu.
Saša Krach
@romanetta Babi má s ostudy kabát....a do dnešní doby už nepatří
Richard Šebesta
@Saša Krach Z ostudy kabát má také Bureš-Bláboliš ! Já něodstupím !
Richard Šebesta
@Saša Krach NIKDY !
Avatar - našinec
našinec
Někdy si poslechněte zprávy.
Avatar - našinec
našinec
@romanetta Ach jo, zase názor a nikoliv fakta. Velitel generálního štábu Izraele a myslím, že i ministr obrany Izraele prohlásili, že nasazení armády v Gaze je již zbytečné a nyní by se bezpečnostní složky měly zaměřit na cílené akce. S tím nesouhlasí Bibi a požaduje další válečné operace v Gaze.
Avatar - našinec
našinec
@našinec Cenzura v ČR funguje skvěle, ale našel jsem alespoň toto:
Netanjahuova tvrzení byla v neděli zpochybněna anonymními informacemi pro tisk od bezpečnostních činitelů, kteří z neúspěchu dosáhnout úspěchu v jednáních o rukojmích obviňovali jeho trvání na zachování strategické přítomnosti Izraele uvnitř Gazy, zejména pásma podél egyptské hranice zvaného Filadelfský koridor.

Ministr obrany Yoav Gallant byl jediným členem vlády, který minulý týden hlasoval proti Netanjahuovu postoji ke koridoru, a v neděli vyzval kabinet, aby svůj postoj změnil.

„Pro rukojmí, která byla chladnokrevně zavražděna, je příliš pozdě,“ řekl Gallant a dodal: „Musíme přivést zpět rukojmí, která Hamás stále zadržuje.“
Saša Krach
@romanetta A Šebesta ...Jen tak...co má s tím Babiš....opravdu nevím....že by u tebe nějaké špatné... Nervové propojení....🤣
Avatar - našinec
našinec
Njn, Fištejn.
Michal Kelner
@našinec Njn, Našinec.