Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Politické tsunami v Německu. Co je jeho hlavní příčinou?

12 komentářů

kosmos kosmos
Hlavní příčinou je nájezd černých kůží 😲👎
thomas2
@kosmos kosmos - No, ja ziji v USA od roku 1969, tak jsem se od te doby seznamil s ruznymi cernochy a s zadnymi jsem nemel problem. Poznal jsem je jako dobre lidi. Do listopadu 1968 jsem zil v Cesku a tam jsem mel problemy s ruznymi Cechy, i kdyz jsem take znal nektere jako dobre lidi. Tak to je aspon moje zkusenost.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@thomas2...... No vy Romové máte k černochům asi opravdu blíž než k "bílým"..😊
thomas2
@RASPUTIN - Ja nevim o tom, ze bych mel nejaky romsky puvod. Jediny puvod, o kterem vim, je cesky puvod. Ovsem nevim nic o zadnych predcich pred tak sesti generacemi. O vsech svych predcich, o kterych vim, kam patri, tak to jsou vsichni Cesi. To byli vsichni lide ceske narodnosti, s ceskymi jmeny, a jejich matersky jazyk byla cestina. A narodili se v Cechach. No uz jsou vsichni mrtvi, vcetne mych rodicu. Velka vetsina mych predku se narodila v ceskych vesnicich, krome me matky, ktera se narodila v Praze, protoze se jeji rodice rozhodli, aby se narodila v porodnici v Praze. Jeji rodice tehdy bydleli v jedne ceske vesnici, ktera se jmenuje Bychory, ta je blizko Kolina. Jeji matka v detstvi chodila do skoly ve vesnici, kde se narodila, a v te vesnicke skole neucili zadne cizi jazyky, tak ona umela jen cesky, zadny jiny jazyk neumela ani trochu. Prestoze kdyz chodila do te skoly, tak byly Cechy cast Rakouska-Uherska, tak presto se deti v te skole neucily nemecky. Ta skola koncila 8. tridou. Tak ona nemela zadne vzdelani vyssi nez 8. tridu. To bylo tehdy holt caste. Kdezto moji rodice meli aspon castecne univerzitni vzdelali, a dobre se naucili nemecky. Ale jejich matersky jazyk byla cestina. No bylo by to zajimave, kdybych vedel o nejakych predcich, kteri nebyli Cesi, ale o zadnych nevim. Prestoze v Cechach take zilo mnoho Nemcu. Co se tyce Romu, tak byla v Cechach romska mensina uz nekolik stoleti, ale pak velka vetsina z nich byla zabita behem druhe svetove valky kvuli nacisticke genocide. To bylo proto, ze Cesko bylo okupovane Nemeckem od roku 1939, az do konce valky, kdyz Nemecko prohralo tu valku. Naciste nenavideli Romy a zidy, a tak zorganizovali genocidu Romu a Zidu, ktera se stala ve vsech zemich okupovanych Nemeckem, kde vladl ten hrozny nacisticky rezim. Romove v Cesku jsou vetsinou potomci lidi, kteri se pristehovali do Ceska ze Slovenska po druhe svetove valce. Slovensko ma vice Romu nez Cesko, hlavne na vychodnim Slovensku je jich mnoho.
Jan Macharacek
@RASPUTIN No, a vy vulové máte blíž k bílým nacistům.
Richard Šebesta
Co je hlavní příčinou úspěchu AFD je jasné už delší dobu. Opakovat to, je nošení dříví do lesa. Jen trochu odbočím k nám. Slyšel jsem rozhovor s Konečnou starý 21 hodin. Je plná optimismu a věří ve volební úspěch té své komunistické bandy nejen nyní v podzimních volbách ale hlavně za rok ve sněmovních. Opět láka k sobě soc.dem. a čeká jak dopadne jejich sjezd 5.10. letos. AFD není jako ksčm u nás přesto by to mělo být pro vládu varování. Mimochodem celoněmecké volby budou zhruba ve stejnou dobu za rok jako ty naše. Takže to mohou být za rok dva silné výbuchy najednou český a německý. Jen dodám komunisty nikdy volit nebudu to bych si raději usekl ruku ale být Němec AFD bych to tam hodil. AFD přeji úspěch i ve volbách za rok komunistům přejí propadák do hlubin zapomnění ale obávám se že politika naší vlády je posune spíše zpět do sněmovny. Neřešená migrace a podpora nekonečné války na Ukrajině plus ekonomické problémy doma jsou a budou vodou na mlýn oběma stranám.
thomas2
@Richard Šebesta - Podpora boje Ukrajiny proti Rusku je dulezita, kdyby prestala, tak by Rusko dobylo Ukrajinu, okupovalo celou Ukrajinu a udelalo by Ukrajinu soucasti Ruska, coz je presne, co chce rusky diktator Putin. Tak je potreba podporovat boj Ukrajiny, az ta valka muze skoncit, potom, co diktator Putin zemre, Takze, kdybych byl Nemec, tak bych AFD nikdy nevolil. Ukrajina musi vydrzet. Proto take doufam, ze Trump nebude znovu zvolen, protoze on by chtel prestat s americkou pomoci Ukrajine. Z toho mam nejvetsi strach. AFD volby nevyhraje. Ta vyhraje volby nanejvys v byvalem vychodnim Nemecku. Ale v jinych castech Nemecka vyhraje zase krestanska demokraticka strana, protoze volici jsou zklamani s nynejsi vladnouci koalici. takze po tech pristich volbach do nemeckeho parlamentu uz nebude Scholz kanclerem. Ale je nevyresena otazka, jaka bude pristi vlada ve Francii. Jinak u vas v Cesku zase muze byt Babis premierem po pristich volbach do snemovny. No, nejak to prezijete. Jeho strana ANO jiste nebude mit vetsinu ve snemovne. KSCM se asi dostane do snemovny, ale jiste nedostane vic nez sest procent hlasu. A ANO jiste nebude chtit mit vladni koalici s KSCM.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@thomas2 .....Co je špatného na tom, aby se Ukrajina opět stala důležitou součástí Ruské federace ?😶
thomas2
@RASPUTIN - Protoze to Ukrajinci nechteji, aby se stala Ukrajina soucasti Ruske federace. Chteji, aby Ukrajina pokracovala byt nezavisla zeme. A v Ruske federaci neni svoboda, vladne tam diktator Putin. Putin je ten, ktery se rozhodl zacit valku proti Ukrajine, protoze chce dobyt Ukrajinu, a chce udelat Ukrajinu soucasti Ruska. Tak to on zacal tu krvavou valku. Ukrajina statecne bojuje proti ruske armade, protoze Ukrajinci nechteji byt dobyti Ruskem, chteji si zachovat samostatnost, a rozhodne nechteji, aby jim vladl ten hrozny diktator Putin. Nechteji zit zase pod diktaturou. Zili pod diktaturou v Sovetskem svazu, a predtim v Rusku, kde byl diktator vzdy car. Po unorove revoluci byla v Rusku nejakou dobu svoboda, ale pak prisel ten bolsevicky puc. A pak obcanska valka v Rusku, ktera trvala nekolik let, a vyhrali tu valku komuniste. Tak byl vysledek komunisticka diktatura v Sovetskem svazu. Tak kdyz se Sovetsky svaz rozpadl roku 1991, tak Ukrajina ziskala samostatnost, podobne jako ostatnich 14 sovetskych republik. Tak byli Ukrajinci radi. Pozdeji Ukrajina podepsala smlouvu s Ruskem a s USA, ktera zarucila, ze Rusko uzna hranice Ukrajiny, a Ukrajina da vsechny sve jaderne zbrane Rusku, takze uz nebude jaderna velmoc, protoze uz nebude potrebovat jaderne zbrane, protoze bude v bezpeci, protoze Rusko uzna hranice Ukrajiny. Tak to se stalo. A USA take zarucilo bezpeci Ukrajiny a hranice Ukrajiny. Tak Ukrajina poslala vsechny sve jaderne zbrane Rusku. Coz ovsem byla velka chyba, spolehat se na tu smlouvu. Kdyby si Ukrajina nechala sve jaderne zbrane, tak by jiste Putin nezacal valku proti Ukrajine, protoze samozrejme nechce jadernou valku. Jaderna valka by byla hrozna, Putin sam by mohl byt zabit tou jadernou valkou, coz on nechce.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@Richard Šebesta ... STRANA je zde zpět pro slušné lidi.😎
Jan Macharacek
@RASPUTIN Která,jaká ,čí ,mimochode ?
Jan Macharacek
@Richard Šebesta Váš návrat do r.1938. Co bude lepší být komunista ,nebo nacista?Neupřímnou soustrast ,tavárišč.