Věda

Věda

Zpět na článek

Přepólování se blíží. Změna magnetického pole Země může pro život znamenat katastrofu

11 komentářů

Gekko Gordon
No co ty si za debila. Katastrofa? Kdyby ti chtěl uhnit sourek.
hynek hynek
Konečně přestal reflex na chvilku strašit Babišem, i když kdoví ..
.
Jindřich Žižka
O tom už zpíval Vladimír Mišik: "Každý malý mínus se rychle mění v plus, jen co si objednám další skvělej Gambrinus."
J H
Prostě přirozené jevy spojené s naší planetou. Přepólování znamená jen převrácení magnetických pólů vzhledem k poloze planety. Tedy ne zánik magnetického pole! Takže žádná katastrofa, potenciálně spojená se zánikem magnetického pole, nehrozí. Z Reflexu se stává bulvární plátek. Úroveň tohoto autora je vhodná tak pro Blesk.
Vítězslav Pajurek
O tom už se spekuluje přes 20 let to že se pohybuje magnetický pól je sice pravda ale vůbec to nemusí znamenat že přepolování je za rohem zdá se že když nefrčí green deal tak se vymysli nějaká jiná groteska která na chvilku zabaví davy. S politováním pozorují že úroveň vašeho plátku dost klesá. Poslední dobou serióznost vůbec žádná něco na úrovni ČT1. 😉
lug70
A nemá zrovna tohle spojitost se změnou klimatu a ne jak se nám snaží fanatičtí rudozelení Khmérové z Bruselu nakukat, že se klima mění k vůli lidské činnosti? Podle nich prej za to můžou hlavně osobní auta na spalovací pohon a topení tuhými palivy v kotlech obyčejných lidí? Tisíce obřích tankerů a kontejnerových lodí na mazut ani tisíce letadel to prej žádný vliv na klima nemá a soukromé tryskáče zelenorudých Khmérů a jejich kámošů oligarchů to už vůbec ne.
Anton Augustin
@lug70 Zdá se, že i válka na Ukrajině nám prodlužuje léto, to je klima-alarmistům najednou jedno.
Avatar - našinec
našinec
V minulosti již došlo opakovaně k přepólování Země a žádné tragické dopady to nemělo. Můžeme se pouze zamyslet proč?! Je také otázkou, zda v tom období vznikl nějaký nový humanoidní druh. Každopádně minimálně v současném období se očekávají dva zásadní jevy - přepólování Země a výbuch supervulkánu v Yellowstonu.
Vítězslav Pajurek
@našinec no ono je těch supervulkánů ve hře více hodně se i mluví o Stromboli což je prý taky supervulkán. Ale těžko říct každopádně jsou tu věci které člověk nezmírní nezastaví a nic s nima neudělá pokud to má přijít tak to přijde. Berme to jako další restart civilizace.
Avatar - našinec
našinec
@Vítězslav Pajurek Máte sice pravdu, ale Stromboli a jiné by prý neměli být až tolik silné jako supervulkán v Yellowstonu. Dokonce i ty ostatní bývají v kratším časovém údobí než Yellowstone. Dokonce mne i napadlo zda přepólování a Yellowstone nemají nějakou souvislost.
Avatar - našinec
našinec
@našinec Měl jsem tím na mysli i to, že v době přepólování dochází k oslabení ochrany atmosféry, ale supervulkán může způsobit to, že kosmické záření nemá zásadní vliv.