Komentáře

Zpět na článek

Fiala zadluží Česko víc než Babiš. Proč vláda rezignovala na vyrovnaný rozpočet?

30 komentářů

Martin Prágl
babi mě o prázdninách učila sebrat vejce na snídani tak, aby se slepice při odběru nemotaly pod nohama. "hodíš jim klacík nebo trochu hlíny stranou pro odvedení pozornosti" říkala babi. to samý funguje u čechů. tuhle hodíš shitstorm na zemana nebo je postrašíš putinem a zatímco češi poplašeně kvokaj a kroutěj hlavičkama, ty jim skoro všechno sebereš. krádež češi za chvilku zjistěj, ale dál usilovně snášej. prej když budou dobře snášet, tak se budou mít líp. aspoň tak to říkala chytrá prasata. jinak ale už teď se maj češi dobře, protože nechcípaj hlady a nikdo je nemlátí klackem. to taky říkala prasata. jinde to prej takhle dělaj.
giorgio287
Z neschopného imbecilního říšského protektora nemůže vypadnout cokoli, co by bylo k prospěchu naší zemi a našemu národu. Jen lejno. Fialové lejno. A ještě na dluh....
Avatar - našinec
našinec
Řekněte mi, kdo z vládní koalice či jejich podporovatelů je normální? Např. TOP09 Předsedkyně je pomstychtivá aktivistka vyžívající se v knížecích radách, Jacob, co slovo to perla, Pospíšil je karieristický udavač; ODS má místopředsedu Skopečka, který se v diskuzi chová jako dříve Babiš - nikoho nepustí ke slovu, předsedu a premiéra Fialu, který obviňuje všechny z toho, co dělá sám, ministra finací pro kterého jsou finance španělskou vesnicí a ještě si v tom libuje, atd.
Richard Šebesta
@našinec Je to tak a tak tu žijeme a chudneme.
bella.
Jediný, kdo vyroste a bude časem vzkvétat z hnoje EU a ČŘ bude Ukrajina!
V podstatě máme my, Češi , mohutně předplaceno. Já požádám o pozemek v inteligentnější východní části Ukrajiny a dotaci na domek.Žádost k dotaci zdůvodním vyčerpáním vlastních rezerv při povinném dotováním UA ze své životní úrovně a jistotou, že v nejbližších létech tomu nebude jinak..
Jistě mě Fialův bratr Tomáš přijme a poradí když tam údajně podniká.
Tak mě napadlo.Neposílám tam Fiala ty miliardy jakože už taky domů 😂?
Tak já budu mít domek, pozemek, ale ještě vzdělání potřebuji, bez toho nemohu.
Dostane tam na Univerzitě místo rektora Fialův synek a bude tento synek, jinak už pan doktor přednášet o svém Jamesi Bondovi , z kterého má " doktorát " ? 😂
Kdy budou přijímačky! 😂
Vyvěste termíny!
-------------------
bella.
Kalousek ať mlčí, jeho superhrubá mzda byl únik, ale on to nepřiznal.Důchodcům přidal 148 Kč, uvedl " na ty nám nezbylo ", jakoby to byla nežadoucí verbež a přidal půl milionu z rozpočtu Nečasovi pro jeho středoškolačku odměnu, že dřela u Nečase jako kůň ( nebo kráva, nevím- slavná domina Nagyová) a i jinak v tom dost nadělal paseku !
Fiala místo, aby cizí firmy které vyrábí tady a daní jinde a vyvádějí obrovské sumy drtil daněmi zde , drtí daněmi vlastní občany. Firmy vyvádí stovky miliard ročně a on je nechává v klidu! .Ovšem to by chtělo odvážného chlapa, ne zbožného Káju Maříka Fialu.

Místo, aby odstranili problém bydlení tak, že vystaví stovky obecních bytů s jasným určením pro koho jsou , kdy přednostně pro české občany, kteří jsou zde doma a obec jako taková k ním má povinnost , tak on nastaví daň z nemovitosti o 100 % vyšší a čaruje s úrokovou sazbou hypoték, čímž problém vůbec nevyřeší a dál nechává developery se pást na brownfiedech co tady ještě zbyly a pro své občany dál nemá , kde by žili.
A byt je základ.Bez bytu se mu nebudou rodit občané ( leda tak ti ukrajinští z našich dávek , což je prodělečná kapitola sama pro sebe ).

Tato vláda už má na občany cenzora a cuká se, když se něco řekne proti. Fiala a Pavel patří dle mého před soud , že nehájí zájmy své země, navíc Pavel omlouvá ekologickou katastrofu a teroristický čin Ukrajiny - vyhození NordSreamu do povětří.S tím se nikdy nesmířím! 👎👎👎
.
....­....­....­....­....­....­....­....­....­....­....­....­....­....­....­....­....­....­....­....­..
Papanikula
@bella.
nelžete nic nebránilo teto vládě vrátit superhrubou mzdu , ale sama nechtěla
bella.
@Papanikula
Přečtěte si to laskavě znova, ano ?
----------------------------------------------------
Papanikula
@bella.
ano Fiala skončí před soudem
bella.
@Papanikula
Kéž by i pro ty z vlády nebyla spravednost slepá a soudy pokřivené!
----------------------------------------------
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Jednoduché řešení. A to je finanční ústava. Všechny strany se v posledních deseti letech zaklínaly tím, že by ji podpořily. pak nechápu, proč tento stěžejní dokument pořád ještě nemáme. Silou ústavního zákona je třeba "svázat" rozpočet tak, aby prostě a jednoduše NEŠLO utratit nad pevně stanovený limit. Nešlo a basta. Vláda dá resortům peníze a ty s tím MUSÍ hospodařit. Teď to funguje obráceně. Resorty sečtou nároky, vláda sečte resorty a co chybí se vypůjčí. A tak pořád dokola, přičemž ten deficit nakonec zaplatíme všichni v inflaci. A je jedno, jestli vládne levice, koblihy nebo "pravice", liší se jen ve zdůvodnění schodku, vždy se to hodí na nějakou tu krizi.
Současná vláda by měla připravit finanční ústavu do paragrafového znění, přičemž už nebude schválena, to se stihnou za rok nedá. Nicméně bude to připravené a klidně se to může stát předmětem vyjednávání po volbách. Třeba v tom směru, že současné vládní strany umožní Burešovi vznik menšinové vlády výměnou za schválení finanční ústavy...
giorgio287
Rozpočtově odpovědná vláda zvýší za 4 roky dluh o 1 132 000 milionů?!?

Voliče těchto zemských škůdců do blázince a vládní politiky doživotně na galeje. Nebo rovnou zahlušit.
Papanikula
@giorgio287

přesně řečeno
lug70
Podívejte se na YouTube kanál ODS a vyhledejte si a shlédněte videa co hlásal Fiala jako předseda ODS než se chopil vlády v ČR. Když to porovnáte s dneškem, jako byste se dívali na jiného člověka. Fialův obrat nastal záhy po volbách, když byl přizván na kobereček do Bruselu, kde ho griloval arogantní byrokrat Guy Werhofstadt. Tam se z odvážného frajera Fialy, který na EU nenechal nikdy nit suchou stala podělaná třasořitka, stojící spocená strachem v pozoru. To od té doby Fiala a spol rezignovali na sliby svým voličům i na zájmy ČR a jen tupě plní instrukce bruselských pánů. Můžeme jen závidět Maďarům, že nemají takové podělané vládce, zrádce a zaprodance jako my, sloužící cizím zájmům. .
Andrew Shob
@lug70 Prestantze tady lhat! Zrudicka Guy Verhofstadt je ve frakci Renew. Muzete trikrat hadat, ktera ceska strana byla v teto frakci.
Ano, byl to samozrejme STBak. Byl to take STBak, kdo cely Green Deal za CR odsouhlasil.

ODS je jedina ceska strana, ktera se snazi v evropskem parlamentu tem levicovym sociapatum postavit. Jedina!
Jenomze ve trech toho moc netrhnou. To je tak, kdyz lide radeji levicoveho STBaka.
Richard Šebesta
@Andrew Shob Plácáte Bludy a nesmysly a která ODS je a byla ta správná ? Ta Klausova nebo ta Nečasova nebo ta Topolánkova nebo ta fialová ? Všechny byly zkorumpované měly kmotrovské vazby . Současní odesmani nadávají na Klause Klaus na ně. Běžte se bodnout s celou falešnou ODS.
giorgio287
@Andrew Shob
Chocholoušek Vás pustil na vycházku?
bella.
@Andrew Shob
S tebou je to taky srážka IQ s betonem.
Nemám sil tobě něco vysvětlovat.Tvoje ODS ti z fanatismu k EU a UA nadělila na desetiletí dluh a tobě je to fuk .A aby bylo jasno, ty jsi zase fuk těm z ODS.Nedělají politiku pro tebe.Si piš !
A ještě něco, ODS je nyní víc sociální, než samotná ČSSD, ANO, Přísaha, motoristé a SPD. Její dávky, její rozhazování jde přesně ruku v ruce s socialisty na Západě.Proč? Inu jsou ve frakci Renew , která je tam nejsilnější, ale dávno přežitá.Tato frakce tupě dřepí a čeká,. až je migranti setnou při zasedání mačetama, protože tato frakce řeší díry v ementálu, ale ne život vlastních národů.
Merklová a Macron jsou extra třídy v té tvé frakci!
Renew funguje jako trafika se stabilní židlí.Proti tomu je Bbabiš frajer, že jim naboural tento letitý poklid co potápí Evropu do hnoje.
---------------------------------------------
Papanikula
@bella. ODS jako samostatná strana už neexistuje je SPOLU
Papanikula
@Andrew Shob
pane ODS už neexistuje !!!!!
nemůžete volit ODS musíte s nimi volit TOP a Pekarovou a Lidovce a Jurecku

mimochodem Jurecka a Pekarova mohou mít třeba 1% a na těch 11% s pomoci ODS vždy dosáhnou a to je ten Rychetskeho podvod
Richard Šebesta
@lug70 Souhlasím zcela. Fialová otočka byla opravdu o 180 grádů. Stejné otočky dělá i Bureš. Opět důkaz že ti dva jsou vlastně stejně falešní a stejně lžou, slibují a skoro nikdy nic nesplní .Pro mne bude katastrofa pokud vyhraje volby Bureš nebo ODS a pokud se do sněmovny vrátí Konečná tak to je důkaz že listopad 89 byl zbytečný a že se neumíme poučit.
Avatar - našinec
našinec
Ručíme za ukrajinské dluhy, odvádíme Ukrajině desátek, USA podporujeme předraženými zakázkami, tak proč si na Titaniku ještě nezatancovat?! Mimochodem, schodek bude vyšší. Stanjura tvrdí, že má vyjednávací rezervu ve výši 1 mld Kč, ale v rozpočtu chybí například 10 mld. Kč na navýšení mezd státním zaměstnancům.
Andrew Shob
Jen dalsi stupidni clanek glorifikujici STBaky a komunisty.

Samozrejme, ze soucasne schodky muze STBak, ktery pod zaminkou Covidu nalil prakticky cely rozpocet svym volicum - tedy duchodcum. Dostat se z tohoto trendu je a bude silene tezke. To neni zadna vymluva, ale tvrdy fakt.

Kalousek s rozpoctem poradil tak, ze zvysil dane. To umi kazdy primitiv.

STBak a Kalousek jsou ti nejhorsi ministri financi v historii nasi zeme.

Osobne si strasne vazim toho, ze soucasna vlada snizuje schodek rozpoctu, ale zaroven nezvysuje dane. Coz je neco, co by ti dva hlupaci nikdy nedokazali.
Uživatel_1006689
@Andrew Shob Vy jste se vrátil z pětiletého pobytu v Antarktidě,ne? Napište kterou daň nezvýšil.
Andrew Shob
@Uživatel_1006689 Celkove danove zatizeni je nizsi nez bylo zas STBaka. Takovou zakladni vec nevite?
bella.
@Andrew Shob
Základní věc je fakt, že Fialových 1 132 je víc , než Babišových 813,
A základní instinkt je spořit a mít se dobře.Nikoli mít dluhy a splácet.
Fiala navýšil počty úředníků neuvěřitelně hodně, Babiše kritizoval, ať je sníží.Takže k těm Babišovým přidal i ty svoje, místo aby stavy zeštíhlel.👎
Vytváří aparáty, které se překrývají a nemyslím, že poslouchá odborníky.Rozpočet dala vláda, jako ten nejhnusnější hajzlík k projednání na poslední chvíli stylem, ber ! Když nevezmeš, nedostaneš nic.
A tak podmínili i požadavek odborů na zvýšení platů , kdy na učitele a hasiče a td nejsou peníze a na pracovní síly, jako uklízečky, kuchařky, školníky, ... dali jen 3 %.A že je to málo a to nechceš? Tak nedostane nikdo nic! Ani učitelé, ani kuchařky. A Fiala to hodil na odbory , odboráři , nikoli " MY ,Vláda, " je o navýšení připravili. No fuj! 👎
---
Tomu já říkám surový podvod a manipulace s faktya házení svého svinstva ( ano, pane premiére Fialo, račte si to už jednou přiznat ) na druhé. Samozřejmě jim mohli zvýšit a ne to podmiňovat .A oni mají v průměru plat 20 000 , 3 % navíc je 600.To je výsměch!👎
Oni chodí do práce, nesedí doma a nenatahují ruku na dávky.Takže půjdou a budou žádat příspěvky na bydlení, nenadálé události atd. a z kasy se nakonec vysype víc, než kdyby dostali rovnou o 20 % víc a nárok na dávky ztratili.Oni mají míň, než nás stál Fialův syn na svém ročním " doktorandském studiu " což bylo 600 tis. za rok, co platil stát sakum prdum za něho a on se státu odměnil, že vyprodukoval doktorát pro ĆR přínosný - pojednání o Jamsi Bondovi!
---
Navíc, jsou tady Ukrajici a Ukrajinky co radši sedí doma na dávkách. vyplatí se jim to víc, než dělat za tuhle mzdu!Samozřejmě Fiala nehlídá šedou ekonomiku!
Vláda patří vážně před soud.

👎
Radek Kocvelda
@Andrew Shob ten tvůj guru Fiala končí !
vojtech cizek
@Andrew Shob
813 < 1 132
Jan Bejšovec
Proč? Protože progresivisté, zelenorudá banda a další levičácká netáhla vedou tuhle zemi do pekel.
Richard Šebesta
@Jan Bejšovec Ano a do pekel jde i EU !