Rozhovory

Zpět na článek

Buchert: Nový Hitler v Německu nepřichází. Tradiční strany zklamaly neřešenou migrací a ekonomickým propadem

11 komentářů

král luboš
Ultra extrémně pravicová...
Základní body pravice jsou:
Minimální stát
Minimální daně
Maximální osobní svobody
Nedotknutelnost osobních svobod
Nedotknutelnost soukromého majetku
Garance a ochrana volného trhu
Neomezené možnosti jednotlivce, se na volném trhu realizovat
Ultra extrémní pravice by tyto body tedy chtěla naplnit extrémně fundamentalisticky.
Zábavné je, že se tímto pojmem snaží udělat paralelu s ultralevicovou NSDAP...
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Podívejme se na to racionálně, emoce nechme stranou.
1. Jejich země, jejich pravidla. To platí pro každé volby a to vytýkám před závorku. Nemůžeme tohle pravidlo aplikovat jen v okamžiku, kdy volby dopadly tak, jak se nám líbí. Já tohle pravidlo ctím a to i v okamžiku, kdy vyhraje zmetek jako třeba Fico.
2. Nedělejme si iluze, Sasko, Durynsko a další země bývalé NDR jsou prostě odlišné od Bavorska nebo Hesenska. A vždy budou. Najde se snad někdo, kdo by chtěl jet na dovolenou do Karl Marx Stadtu (Chemnitz) nebo do Erfurtu? Troufám si tvrdit, že snad jedině nějaký kovaný soudruh z nostalgie. Vojta Filip se Skálou možná. Na druhou stranu Bavorsko je vysloveně krásná země a klidně bych tam dokázal žít. Bavoráci jsou nám Čechům naturelem rozhodně blíž, než třeba Slováci.
3. Nepoužívejme nálepky typu krajně pravicová atd. Ono totiž jde většinou o levicové projekty. Třeba Fronte National Marine le Pen, to je vysloveně levice. Protekcionismus, národní dotace, sociální dávky rodilým Francouzům atd. Totéž naše SPD, tam je to jak přes kopírák. Stačí si vzpomenout na Okamurův "Jarmark", nebo na zákon, který SPD PROHLASOVALA s ANO o povinných kvótách na prodej českých potravin v supermarketech. Ten zákon shodil pak Senát, ale SPD, KSČM a ANO chtěli a ve sněmovně schválili zákon, aby stát kontroloval, jestli máme v košíku dostatečné množství českých potravin. Levičácká šílenost jak z učebnice.
4. Řešme to, jak se výsledky voleb v sousedních zemích dotýkají Česka a reagujme na to. Pokud AfD naplní svůj program a bude chtít třeba revizi Benešových dekretů, reagovat musíme. Totéž pokud bude chtít omezovat práci v příhraničním styku (tzv.pendleři), což je jejich další programový bod. Atd. Nechme stranou emoce, řešme realitu.
jerryx
@Uživatel_5734171 Zmetek Fico vyhrál kvůli zmetkům Matovičovi a Šimečkovi. Zmetek Fico si totiž bude vyřizovat účty jen s jinými zmetky, zatímco ti druzí vyhlásí válku všem normálním lidem. Zmetek Fico nebude lidem vnucovat stupidní ideologii, nikdo nebude muset velebit Husáka jako on a nebude urážet voliče jiných stran, na rozdíl od progresivistů.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@jerryx
Fico je gauner, co měl dávno stát před soudem kvůli svým kriminálním skutkům. A protože on sám to ví nejlépe, tak devastuje právní stát, obsazuje prokuraturu, obsazuje SIS, mění zákony a to se zpětnou účinností (promlčení trestných činů) apod. A mě je jedno, jak to budou jiní bagatelizovat, mě zajímají vždy skutky a ne dojmy. A je komické, když Ficovy skutky někdo hází na ty druhé. Každopádně i na Hranola jednou dojde, on není hlavou té chobotnice na Slovensku. Dokud slouží, nechává ho organizovaný zločin sloužit...
P.S. Že ctím výsledky voleb na Slovensku neznamená, že nad kriminálními skutky zvolených gaunerů zavřu oči. Volby nelegitimizují kriminální skutky... To platí obecně...
P.S. P. S. Slovo "legitimizovat" by mělo být zakázáno Ústavou, napsal jsem ho správně až na třetí pokus...
jerryx
@Uživatel_5734171 Možná, ale to Šimečku a spol. nezajímá. Kriminalizují Fica jen proto, že jim brání vládnout. Na Slovensku můžou být gauneři jen toho typu, že založí neziskovky, obdivují Sorose a vyznávají progresivismus. Prodejci hormonálních přípravků čekají na přístup do škol, aby mohli dětem ničit život. Šimečka, povoláním vnuk disidenta, člověk ,co neumí vlastně nic, by tam založil diktaturu, kde by se lidi báli promluvit. Mně taky Fico nesedí, ale z hlediska demokracie, je to lepší možnost. Nadávat na něj je totiž povoleno.
Miroslav Rys
@jerryx Ehm, čuníku, vážně si myslíš, že jsi normální? V hitlerovském Rajchu byl normální každý člen NSDAP, každý Nazi, každý šmejd. Zapracuj trochu na sémantice, mastičkáři, ať se vyjadřuješ jasně a přesně 😸😀
jerryx
@Miroslav Rys Tak, jelikož máš F60.0, nebudu Ti tvé urážky vracet. Asi za to ani nemůžeš, spíš si říkám, co ty své studenty naučíš. Vzhledem k Tvé nulové sebekritice a empatii absolutně nechápeš sebe ani jiné lidi. Ale znovu opakuji, já na rozdíl od Tebe nikoho neurážím. K mému postavení ani věku se to nehodí. Tak znova- co by na Tvé vystupování řekla Tvoje maminka?
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Však on přijde a ten se již nezakecá, malostní chciválkové vykukující ze zadku EU se oprávněně bojí.😉
jerryx
Krajně pravicová . To slovo nic neznamená. Německá rozvědka je pod vedením vysloužilých politiků a její členové udělají kariéru, když na AfD cokoliv najdou. Když to je křivé nařčení , omlouvat se nemusí a pochopitelně, když máte politickou stranu pod drobnohledem , vždycky něco najdete. Ta proruská strana, to je docela humorné od země, kde byl kancléřem někdo jako Schröder. Ve skutečnosti stranou, která je extrémistická a ohrožuje demokracii , jsou Zelení. O ochranu přírody jim jde ,asi jako šlo kdysi našim komoušům o sociální spravedlnost. Prostě spolek hloupých a arogantních papalášů. Samozřejmě, že politici hlavních stran neřešili migraci ,ono je nic jiného , než jejich papaláštví a kariéry, nezajímá.
Na Solingen reagují zákazem nožů a snahou, aby se na to zapomnělo Do Německa jezdím i na dovolenou a jezdím tam rád. Samozřejmě,že bych volil AfD, být Němcem. Nesouhlasil bych s nimi v tisíci věcech, ale proč bych volil někoho, kdo chce zničit všechno, čeho kdy Němci po válce dosáhli? Což Zelení a ostatní zbabělí papaláši z jiných stran rozhodně dělají.
Miroslav Rys
@jerryx Tvl, jsi starej a svět se fakt nebude točit, jak si nějaký zapšklý dědek pískne. Já jsem starej též, ale abych si zadělával na mrtvici věčnou předposraností, to zrovna! Pořiď si kočku a nebudeš mít čas na hovadiny 😸😀
jerryx
@Miroslav Rys Tohle je jediná diskuse, které se účastním. Starej možná jsem- 57 let ,ale syny mám 19 a 14 let, takže starostí mám dost. Spíš mi jde o ně, ne o sebe. Takže jako příznivec Havla budu dál říkat, že tato vláda je neschopná sobecká a papalášská a bohužel i krajně neslušná. K Babišovi mám hodně výhrad,ale lepší cestu z toho marasmu bohužel nevidím. Pořád lepší, než Okamura, Konečná nebo Šlachta. Já od této vlády nic nechci, i když paradoxně patřím k těm , kterým se chce zavděčit. A pokud vím, já normálně diskutují, neurážím.Ale to je Tvoje ostuda, nedivil bych se, kdybys byl vysokoškolským profesorem. Když paní Nerudová může být dnes profesorkou a plukovník Foltýn právníkem. Ne, že bych byl nějaké eso a moje chování má spoustu chyb, ale už se nějak nerad omlouvám a občas to musím podstoupit. Nějaká sebereflexe je Ti cizí, takže co je omluva , to nevíš.