Prostor X

Zpět na článek

Pohlreich: Hledáme alternativu ke kapitalismu, bude to stát hromadu peněz. Práce je na ústupu

15 komentářů

Jiří Králík
Otázkou je, proč se této parodii na kuchtíka dává ve sdělovacích prostředcích prostor na jeho bláboly! Že by měl redaktor ročního volňáska na ty jeho blafy?
Jan Macharacek
Reflex už reflektuje kdekoho a kdeco. No to je asi ten nový kapitalismus, bulvarizace. Hmm.
Marta Hánová
Zdendo, trochu sebereflexe. Partička kuchařů honících si ego dotlačila vládu, aby jim zaplatila reklamu za desítky milionů korun v Michelinském průvodci. To je dost velká parodie na kapitalismus.
Frank51482
Je to jen namachrovaný mudrlant a žvanil. On ještě pracuje anebo jen sprostě nadává a rozdává svoje moudra za hodně peněz.
hnusoba
Jujky, Zdendo! Šéf na grilu se nepoved´že ses dal na mudrování? ))))
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Pandemie změnila naše životy víc, než se nám zdá. Půlka národa dostávala peníze za to, že je rok doma. Znám lidi, co byli na home office skoro celou dobu. U mě v dílně se nezměnilo nic, kdybychom pár týdnů nešaškovali na stavbách s respirátorem, ani bych nevěděl, že nějaká pandemie byla. Ale byla odvětví, která to zdecimovalo (část maloobchodu a služeb) a to naprosto nesmyslně (supermarkety narvané k prasknutí, maloobchody zavřené) a na druhou stranu byla odvětví, pro které to byla doba sklizně nebývalých zisků.
A další rána následovala po pandemii. Lidé měli peníze, ale nebylo co za to nakoupit. Výpadek výroby byl celosvětový. Lidé chtěli stavět, ale nebylo z čeho. Ono cihly nebo lepené trámy představují totiž dosti SKUTEČNÉ práce. To odstartovalo celosvětovou inflaci, kterou akcentovala ještě energetická krize a jako "bonus" do toho putin začal agresi na Ukrajině. Pro ekonomiky jedna pecka za druhou.
A jsme teď u toho, co se s tím dá dělat. Osobně vidím řešení jen v tom, že se musí změnit přístup lidí i státu. Třeba v tom, že bude znovu platit, že řemeslo má zlaté dno. Stát musí změnit svůj přístup k učňovskému školství a to zgruntu. Peněz se do školství sype spousta, ale využívají se špatně, Učňáky musí přestat být odkladištěm hloupých a líných potomků, musí přestat být "poslední volbou". Stát musí udělat první krok, další krok musí udělat firmy z byznysu, které se na tom musí podílet (finančně i technicky) a pak ten krok musí udělat rodiče, které musí pochopit, že budoucnost jejich dítěte není v tom, udělat si pochybnou maturitu na podprůměrné střední škole a pak jezdit v Lidlu s rudlíkem, ale pokud je jejich dítě šikovné, tak vybrat vhodný obor. Řemeslník dnes má asi tak milionkrát lepší uplatnění, než středoškolák nebo vysokoškolák bez znalostí.
giorgio287
@Uživatel_5734171
Máte sice pravdu, ale to fialový Neumínic není schopen pochopit.
Jedině vyslat do Strakovky Terminátora...
MKzB
@Uživatel_5734171 Říkám to furt, že přichází doba, kdy i ten hloupý zedník, pokud bude šikovný, si vydělá víc, než někteří s doktorátem.
Ales Chocholousek
Pan pinda o kapitalismu a pak zacne jak z dani ostatnich zadotovat soukrome firme vydani nejakeho pruvodce, ci sponzorovat zavody motorek z eraru. Vi vubec co je kapitalismus a co socialisticke rozhazovani z nasich kapes francouzkemu vyrobci pneu ci parte co rada motorky?? At pinda o vareni, predbiha pri ockovani ale neresi ekonomicke otazky o kterych vi tuzku!! Plna huba kecu o kapitalismu a pak zacne pozadovat socialisticke manyry. Dobry komik.
Uživatel_5542819
@Ales Chocholousek On aspoň niečo dokázal ! A ty ? Kecal na internete ...
Avatar - Petr Fojtik
Petr Fojtik
@Uživatel_5542819 Dokázal alespoň to, že se dovede podepsat vlastním jménem, když jde diskutovat. A nejspíše asi taky x-krát nezkrachoval, tak jako ten hulvát-buran.
Jiří Králík
Co dokázal ten výchcánek a protekčák oproti ostatním kuchařům? Nic.
Ales Chocholousek
@Uživatel_5542819 Nic epickeho jsem vskutku nedokazal, take proto me asi novinari nezvou placat jatra do rozhovoru.
Michal Bednárek
Zdenál začíná filosofovat. To se ještě dočkáme mouder
Petr Minář
Drž se kvedlačky a probůh nic nevynalézej. Blbů, co vynalézali už bylo a dopadlo to vždy tragicky.