Zprávy

Zpět na článek

EU zvažuje zmrazení fondů pro Slovensko kvůli nedodržování demokratických norem

28 komentářů

jerryx
Jakých demokratických norem? V Bruselu uznávají jen zelenogenderový fanatismus, tak jaká demokracie?
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Richard Šebesta
Odpověď je jednoduchá a nemusíš nad tím zas tolik bádat.A tím jsou dějiny. USA v podstatě žádné nemají, v porovnání s Evropou ten stát vznikl na zelené louce. To za prvé. A za druhé mluví jednou řečí (nepočítám Mexičany či jiné imigranty). Dějiny Evropy jsou dějinami válek. Pro některé Angličany budou Francouzi vždy nepřátelskou zemí, podobně to mají nastavené další národy. Jen díky NATO a EU se v Evropě v podstatě 80 let neválčí.
Federace má několik znaků a tím nejdůležitějším je společná zahraniční politika, nebo jednotné daně, jednotný sociální systém atd. Představa, že se na společné zahraniční politice dohodne třeba Francie, Německo a Británie je iluzorní.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Tohle je jen takové bububu, nic to nestojí a vypadá to drsně. ostatně spousta politiků tohle používá dnes a denně, kdy "zvažují trestní oznámení". buď na média nebo na politickou konkurenci. Přitom všichni vědí, že žádné trestní oznámení nepřijde, protože by nemělo šanci na úspěch.
Slováci buď porušují evropské směrnice a nařízení a pak mají ty dotace být okamžitě zastaveny, nebo neporušují a pak mají v Bruselu držet pysk. Podle mého porušují a EU by měla konat a ne žvanit. A důkazů je dvanáct do tuctu a každým dnem přicházejí další a další. Fico obsazuje jednu instituci za druhou a jede s nebývalou rychlostí. Informační službou počínaje a třeba prokuraturou konče. A členství v EU není pro Slováky povinné. Pokud tohle berou jako vměšování, mohou zahájit proces vystoupení. Protože Brusel má přímo povinnost dbát na to, aby členské země fungovaly na principech právního státu. A jedním ze základů právního státu je oddělení moci soudní a výkonné a nezávislost státního zastupitelství na exekutivě. Fico nebo Orbán mají dojem, že jediným účelem Bruselu je sloužit jim jako bankomat...
P.S. A myslí si to pochopitelně i třetí do party, "náš" Bureš...
Richard Šebesta
Hrubé a brutální vměšování do vnitřních věci Slovenska ze strany EU mi silně připomíná hrubé a brutální vměšování SSSR do vnitřních záležitosti svých satelitů před rokem 1989. Ač nejsem žádný politický stratég tohle co dělá EU mi přesně vadilo když jsme měli referendum o vstupu do EU. Proto jsem hlasoval proti vstupu do EU a jsem pro sebe rád ,že jsem měl pravdu ale obecně rád nejsem. Právě tohle chování Bruselu a tamních byrokratů bylo už tehdy jako jeden z důvodů hlasovat proti. EU měla být koncipována jako spolek evropských zemí které spolu spolupracují na ekonomické bázi aby to bylo výhodné pro všechny členy. Tím to mělo končit, žádné nějaké vměšování do záležitosti členských zemí.Jediným kritériem mají být demokratické volby a pokud ty demokratické byly pak nemá Brusel nárok strkat nos Slovákům do jejich země.Brusel by měl řešit jiné problémy které jsou akutní (migrace,válka na Ukrajině a další) a ne šikanovat a vydírat členské země !!!
jerryx
@denisz Tak lidi , co nic neumí, kromě vyvolávání konfliktů a nenávisti, vždycky najdou pochopení u von der Leyen
giorgio287
@reproman
Aha. Držet hubu a krok. Dobře tomu bruselskému hnusu rozumíš, ovce. Tak hybaj k pásu, makat, platit drahou elektriku a daně, ať mají Hitlerjugend hezké důchody za naše prachy!
reproman
@Richard Šebesta Pokud chtějí výhody, ať hrají na stejnou notu. Pokud chtějí hrát na vlastní notu, nebudou výhody. A mohou vystoupit z EU, protože to jde.
Tak co je na tom špatně?
(Taky jsem v referendu hlasoval proti.)
Mel Bourne
pepici neskla­mali­....vs­etko viete najlepsie....fakt je ten, ze EU sa nepaci a nesuhlasi so zrusenim prukuratury, ktora isla po mafii poaten­tova­neho­....je to okate, ako to poatentovany urobil...s demokraciou to tiez nema nic spolocne, rusit statne zastupitelstvo, odbornici na slovensku politiku...budete len svoje "miesanie EU do politiky statov" riesit....ste vlastne len trochu menej tupi, ako slovak
Frantisek Najman
Komoušská EU nepřekvapuje, je to její totalitní styl jednání.
giorgio287
Liberální fašistka Uršula z Lejna a další bruselské existence sebraly kde právo mektat jakémukoli státu do jeho chodu?

Mistrovat mohou jen připosrané eunuchy jako je náš vlezdobruselista Fialenko a ne státníky jako je Orbán a Fico. Ti pošlou bruselské blbečky tam, kam patří - do řiti.
lug70
Maďarsko a teď už i Slovensko nebourávají vlhký sen nacistických pohrobků, dnes progresivců na vytvoření velkoevropské říše, jež ovládají EU. A to je dobře. Oni chtějí dotáhnou to co začal jejich guru s knírkem ve čtyřicátých letech minulého století, akorát jinou cestou. Naštěstí odpor lidí proti diktátu EU roste po celé Evropě a nebude už dlouho trvat, kdy pohár přeteče. .
kosmos kosmos
@Lior Chaos nastuduj si něco jak to chodí na Slovensku já tam jsem dost často...když fiko hani EU tak proč nevypadne a nezřekne se jejich peněz?...ty taky papouškuješ co slyšíš ve fabrice nebo v hospodě 🤣👍
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Richard Šebesta
ono to tak ve střednědobém horizontu dopadne. Vznikne federace a my u toho buď budeme, nebo nebudeme. Stávající systém je nefunkční.
P.S. já jsem odpůrcem federace, ale nechtěl bych být zcela mimo EU
Avatar - Lior Chaos
Lior Chaos
@kosmos kosmos
Šebesta to napsal naprosto logicky a výstižně. Hloupost je na tvojí straně.
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 Já to vidím jinak. Jistě jedna možnost je pro Slováky odejít z EU. Ale pak je tu otázka k čemu máme demo.volby a národní státy ,když stejně chce o všem rozhodovat Brusel ? Jak už jsem psal ať si Brusel nehraje na schovávanou a řekne přímo,že národní státy ruší nebo jim odebírá pravomoce a hotovo. Bude to od nich aspoň fér.
Richard Šebesta
@reproman Špatně je na tom to odporné vydírání. Dělejte co chceme jinak vás zničíme. To je demokracie ? A za další EU je nějaký superstát který o všem rozhoduje ? Takže místní vlády mají formu takových bruselských lokajů a jsou zde jen na plnění příkazů z Bruselu ? Tak ať pak v ústředí EU řeknou,že se ruší národní státy a o všem rozhoduje centrum. Bude to aspoň férové,že budeme vědět vo co gou. Uvidíme jak dlouho pak vydrží celá EU ?
Avatar - denisz
denisz
Tak už od slovenských opozičních progresivistů a umělců dorazili do Bruselu informace o porušování demokratických norem a EK zmrazí Slovensku fondy? Připomíná mně to Piráty jak udávali do Bruselu Babiše a byla ohrožené zemědělské dotace. Blamáž se vysvětlila a dotace po roce byly. Tak snadno v Bruselu naletí zhrzeným oponentům konkurenčního politika ?
kosmos kosmos
@Richard Šebesta ty jsi hloupý až to bolí 👎fiko leze do Ruska tak ať ho platí putler 👎
giorgio287
Drzí úředníčci budou buzerovat řádně zvolenou slovenskou vládu?!?

Nejvyšší čas opustit ten spolek liberálních fašistů s krycím názvem EU.
Pavel Nyklíček
@Uživatel_5734171
Zrovna nedávno jsem pochytil informaci, že Agrofert čerpá největši dotace z celé EU.
Pavel Nyklíček
@giorgio287
Sám moc dobře víš, že koho chleba jiš, toho píseň zpivej.
Náš stát už dostal za dobu v EU jeden bilion éček.
Samozřejmě, že hlavní žrout byl Bábiš, ale prachy pro Fica i Orbána jsou tak zásadní, že by ani jedna z těchto chudych bzei nepřežila konkurenci ze západu.
Proto Fico děla politiku doma drsoň a venku klaněč.
reproman
@giorgio287 Kdo je u tebe ovce, vocase?
Richard Šebesta
@Miroslav Rys Ty odpal do lesa, tady blbě pindáš. Ryse ostrovide
Mel Bourne
@Uživatel_5734171 madarsko a slovensko uz davno malo byt vylucene z EU....strata casu s zvastanim a vyhrazanim sa madarsku+slovensku
Miroslav Rys
@giorgio287 Správně, chrochtal, ti dva tam patří, neřku-li, že už tam jsou 😀
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 Tak tomu rozumím.
Richard Šebesta
@Richard Šebesta No a ještě jeden dovětek. USA z nichž si mnozí falešní politici berou příklady ale jen ty které se jim hodí do karet. Ty co se jim nehodí o nich ani nemluví. USA je jeden stát (na rozdíl od EU) ale přesto v jednotlivých státech mají ony místní vlády jistou volnou pravomoc třeba konkrétně někde je TS někde není. No a takových příkladů ohledně rozdílných zákonů by se našlo více. V Americe to jde ač jsou jedna země v EU která není jedna země ani náhodou to nejde dělat si vlastní zákony a pravidla ? Pak je něco shnilého ve státě evropskounijním !
Spokeshave
@Uživatel_5734171 Moc dobře řečeno.