Komentáře

Zpět na článek

Jiří Sezemský: Mýty a turbulence v ČT. Kam pod vedením Jana Součka míří veřejnoprávní televize?

12 komentářů

Avatar - našinec
našinec
V posledních dnech jsem si občas zapnul ČT zpravodajství a vypadá to, že tam opravdu probíhají pozitivní změny. Nakonec by se opravdu ČT mohla stát veřejnoprávní nejen názvem.
Avatar - našinec
našinec
@našinec A ještě řeknu jednu kacířskou myšlenku - Pokud se Součkovi podaří udělat z ČT veřejnoprávní TV, tak ani nebude muset vláda nutit lidi přispívat na ČT.
jerryx
Ono se nástupem Pepka Námořníka něco změnilo? Nevšiml jsem si.
Pavel Maleček
To co nyní v prý veřejnoprávní, ve skutečnosti neomarx-progres, tedy socialisticky propagační ČT vidíme, je klasická ukázka toho, jak revoluce požírá své děti.
Ti první neomarx-progres revolucionáři už ve svém revolučním úsilí ochabli (nakrmeni prebendami ze získaných funkcí) a tak po nich jdou ti ještě divočejší. V tom popoháněni nejen revolucionářstvím, ale i touhou - hlavně touhou vrcholné funkce získat.
Mezi socialistickými revolucionáři nic nového, však tohle předvedli už při své premiéře za "velké francouzské revoluce". Když se dokonce pod gilotinu vzájemně posílali. O jejch socialistických nástupcích, tj. fašistech, nacistech či komunistech nemluvě. V dnešní změkčilé době se "už jen" mediálně likvidují a vyhazují z práce.
No a "vo vo votom" tohle v ČT "sekání hlav" je. Vše ostatní je jen to maskující šum. Zastavit by to mohla jen důsledná depolitizace ČT. Ovšem kdo ji má udělat, když už celá prý elitářská, spíš jelitářská galérka (politika, byznys, státní správa, média, školství, kultura či "neziskový" sektor) neomarx-progresem prolezlá je.
Takže až snad Čína nebo Rusko (Babiš) nebo islám. Návrat demokracie to už bohužel být nemůže ... protože ta už na Západě není.
Avatar - epr3
epr3
Jestliže byl Souček do ČT vyslán, aby tam udělal pořádek, nechť tak činí a hodnotit budeme až výsledek.
Nad slunce jasné je to, že současný stav, kdy už více než 20 let ČT šéfují kdysi vzbouření redaktoři, kterým se podařilo svrhnout řádně zvoleného ředitele Hodače, je neudržitelný.
Nemůžeme nechat tu samozvanou smečku ovládat celonárodní médium, rozhazovat při tom miliardy a sápat se po dalších, přičemž éterem je šířena vládě podlézavá "pravda", o které nenechají ani diskutovat, a oponenty do televize vůbec nezvou, nebo je v přesile uštěkají a svými přiblblými dotazy, kterými skáčou dotyčnému do řeči, ji naprosto rozbijí.
Richard Šebesta
@epr3 Palec nahoru. Lépe bych to nenapsal.
jerryx
@epr3 Je zajímavé, že snad nikdo jiný ,kromě redaktorů ČT, nemá právo odvolat svého šéfa, i když si o něm myslí, že je to blb.
Frantisek Najman
Žádnou veřejnoprávní televizi nemáme, je to jen hlásná trouba pětikoalice.
Richard Šebesta
@Frantisek Najman To je přesné a dodám,že navíc dezinformuje lže a podobá se hodně své předlistopadové předchůdkyni za časů soudruha ředitele Zelenky.
Marta Hánová
Drobné upozornění pro ředitele ČT Jana Součka. Uvědomuje si, že dávat prostor i extremistickým a antisystémovým stranám, znamená dávat prostor takovým, kteří v Bratislavě postříleli homosexuály? Nemá strach, že by mohlo dojít i na něj?
Avatar - epr3
epr3
@Marta Hánová Drobné upozornění pro Martu Hánovou. Uvědomuje si, co všechno mainstream schová pod nálepky extremistickým a antisystémový?
Marta Hánová
@epr3
Hlavně aby v tom měl jasno ředitel Souček.