Prostor X

Zpět na článek

Pohlreich: Tahanice o Michelin je nechutná, řadíme se k Burkině Faso. Vyplatí se nám za něj zaplatit

14 komentářů

Petr Šklebený
A komu se to vyplatí. Vám? Maximálně dalším 2-3 hospodám, které dávno nejsou pro lidi. Chcete to? Tak si to zaplaťte ze svého. Jenže proč,źe? Stačí pár šikovných keců ,plebs to zaplaťi a pár nenažranců se nakapsuje. Žádný další přínos pro stát, potažmo daňové poplatníky naprosto nevidím. A Michelin? Dnes již o ničem. Recenze na netu mi řeknou daleko více a především na každou slušnější restauraci, nikoliv na 4-5 podniků hrajících si na extra třídu, většinu roku prázdných.
Avatar - PetrSP7
PetrSP7
Vůbec nerozumím, proč by měl tohle řešit stát. Možná v dobách, kdy o internetu nikdo ještě ani nesnil, takové průvodce měly svůj smysl. Dneska si přečtu hodnocení každé restaurace v Google mapách a nemusí mě ovlivňovat podobné soutěže... A jestli chce někdo figurovat v té superluxusní kategorii, tak ať dotyčné firmy dají peníze dohromady a zaplatí si to samy.🙄 Jinak proti panu Pohlreichovi nic nemám, pochopitelně bojuje za svůj byznys.
Jiří Králík
Pohlreicha, jestli chceš hvězdu, tak si ji zaplať a nedoj stát, jako při svých dalších aktivitách! Pochybuji ale, že bys na ni měl.
Avatar - epr3
epr3
To je stejné, jako s tou podporou Brna na Velké ceně. Jasně že se to vyplatí, ale jen někomu, nicméně zatáhnout to musí hlavně ti, kteří z toho nic mít nebudou. Je to klasická socializace nákladů a kapitalizace zisků.
Helle2
Ať se pánové majitelé restaurací složí a zaplatí poplatek Michelinovi v jakékoliv výši. Ale proč by měl daňový poplatník toto platit. Jde o vyhozené peníze a státní rozpočet je určitě potřebuje více jinde.
giorgio287
Kolik je hospod, kde bojují o michelinskou hvězdu? Deset? Tak ať dá každý ze svého 5 mega a je to doma, ne?!? Když se to tak vyplatí. Viď, Zdendo!
Avatar - Lior Chaos
Lior Chaos
Ve stavu, v jakém je české pohostinství, jsou jakékoli dotace do této soukromé sféry vyhozené peníze.
Všichni ti rádoby mistři kuchařského oboru, své profesionální znalosti a výkonnost získali v zahraničí.
Ať se investuje do školství oborů číšník-kuchař. To co teď vychází ze škol, je v praxi naprosto nepoužitelné.
richard richard
Nesouhlasim s dotacemi pro cokoliv soukromeho. Natoz pro jednohubku na velikem taliri. At si snobove hraji za svoje.
Ferdi Nand
Pokud jsem znal nějaké kuchaře v 99ti % to byly vymaštěné palice a vždy trošku retardovaní jedinci. Pekelná kuchyně je ukázkou toho. že primitiv, s modrou na palici si hraje na generála a řve jako bolševická guma a tohle vulgární jelito zase sežralo Šalamounovo ho...vno.
Petr Šklebený
@Ferdi Nand s tou vymaštěnou palici máte naprostou pravdu. Stačí podíváte -li se do zrcadla. A určitě k tomu nemusíte byt kuchař.
giorgio287
Když se to tak vyplatí, tak proč 50 mega nezaplatí hospodští? Navrhuji, aby to letos bylo z našich daní naposledy.

Já bych za ty prachy viděl raději školku...
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Pane Pohlreichu, já vás celkem mám rád, především řemeslo, které představujete, ale tohle je úplně mimo. Já opravdu nechci, aby z mých daní dělal stát reklamu tu českému kaprovi, tu českému chmelu, tu české oceli nebo přispíval na byznys Michelinskému průvodci. To si zaplaťte z nějakých stavovských příspěvků, každá knajpa ať dá kilo nebo dvě a pokud se to vyplatí, zaplaťte si to sami. Jestli má stát něco dělat, tak investovat do učňovského školství, investovat do výchovy nových kuchařů a číšníků, ale ne platit privátní byznys. A týká se to všeho, vrcholový sport nevyjímaje.
dvoriales
Člověk, který tak strašně vystupuje proti politice dotací čehokoliv, najednou nemá problém s tím, aby stát dotoval restaurační bussines "výpalným" pro jeden časopis.
Vojtěch Liška
@dvoriales

Naprostý souhlas. Proč by měl stát platit za "soutěž" , ve které figurují bohatí restauratéři. Chtějí se zúčastnit? Ať si to zaplatí .....