Zprávy

Zpět na článek

Každý pátý Čech zažil násilí od rodičů, 11 % zažilo v dětství sexuální útok. Pomoct má kampaň Malí superhrdinové

7 komentářů

reproman
Kdo šetří hůl svou, nenávidí syna svého.
(Král Šalamoun)
Uživatel_5441470
Podle výzkumu 90% dětí vydírá vlastní rodiče, 80% považuje vlastní prospěch za jediné měřítko, 70% dětí se dopouští násilí na jiných a sexuálního obtěžování, 50% považuje za přirozenou povinnost rodičů aby se o ně starali, dokud jsou naživu, a poté tuto povinnost automaticky přepnou na stát. Tož tak na světě.
King I
Proč si Studená jednoduše nezajde k terapeutov?. Proč o jejích komplexech musí vědět celá země? To muselo být fakt vážný.
lug70
Držme se odkazu našich předků a ne nesmyslů progresivních šílenců. Takže držme se přísloví "Škoda každé rány, která padne vedle" nebo od našich bratří Slováků „Ohýbaj ma mamko, zakial som ja Janko keď ja budem Jano, nezohneš ma, mamo.“
Jozef Kolek
hrabe vám?!
slepi
Jsem proti tělesným trestům dětí a své jsem nikdy neuhodila. Sama jsem pár výprasků zažila. Ale naprostá většina rodičů minulosti konala dle svého nejlepšího přesvědčení "ohýbat proutek dokud je mladý", nebyli to žádní deviantní sadisté. Nechme je být..
martin vacha
A kolik rodičů zažilo násilí, teror a vydírání od dětí? 14ti letá pubertačka nám diktuje život, a když není na 100% podle jejího, vydírá a vyhrožuje že přestane jíst, že odejde z domova,že si něco udělá. A nepomáhá ani psycholog a psychiatr. A jedná se jen o základní běžné povinnosti-pomoc v domácnosti, uklid svých věcí, škola a péče o domácí mazlíčky které si vyvztekala přesto že je na ně manželka alergická. Nerozporuji situaci kdy ze strany rodičů dochází k bezdůvodnému a zjevnému násilí, ale jestli ono to z nezanedbatelné části taky nebude z toho, že děti považují všechno co nechtějí dělat za násilí, pokud je rodiče do toho nutí, protože se jedná o běžné každodenní činnosti. U mě to tak bohužel je. Žádám jí aby vyklidila myčku a je to z dceřina pohledu podáváno jako zásah do soukromí, do práv, ekvivalent výprasku rákoskou, a stejně to neudělá.....A co s tím?