Zpětné zrcátko

Zpět na článek

Vladimír Mertlík: Kdo si hraje, nezlobí? Někdy, ale nehrajme si s ohněm, pod Tatrou se již blýská!

51 komentářů

tempter
To už je tak dáno nějak historicky, hlupáci vždycky nesnášeli chytré a schopné lidi. Na tom byly založeny všechny totality, tu naši poúnorovou nevyjímaje. Hlupáci jsou přirozenou součástí každé společnosti, v těch demokratických se je ale daří udržovat v přijatelných stavech. Bohužel, otevřená platforma internetu, umožňuje se hlupákům zviditelňovat, aniž by museli vyvinout nějakou činnost, která by je k tomu opravňovala (vzdělání, společenský status, profesní úspěch atd.). Kdysi byli hlupáci se svými názory uzavřeni ve svých pivních buňkách a měli pocit, že řídí svět a totalita jim to tolerovala. Mudrlant z hospody prostě do ulic po 6 pivech nevyrazil. Dnes, díky internetu, je jim hospoda malá a chtějí, navzdory své neschopnosti, svět řídit nebo aspoň kecat do úplně všeho. Ale jak sem říkal, je potřeba je udržovat v menšině a jejich účast v internetových diskusích brát jako daň za sociální smír.
tempter
@jerryx "Novou vlnu se starým obsahem" jsem četl. Jenom manipuluješ a lžeš.
Avatar - našinec
našinec
@epr3 Co se týče přímo Řehkovu výroku, tak ano, máte pravdu - je to blbec. Před útokem na UA bylo mnoho překročených červených linii ohrožujících bezpečnost RF a deklarované Kremlem. Pak RF v symbolickém datu zahájilo útok a to, že to na UA nevypadá jak v Gaze je důsledek panslovanismu a panrusismu.
Avatar - našinec
našinec
@epr3 Já to napíši tedy poněkud příměji - Černochová je prý nadržená jak stepní koza.
Avatar - našinec
našinec
@epr3 Řehka ani nemá takovou úlohu v hierarchii obrany ČR, aby mohl činit taková prohlášení. Jenže MO ČR má slabou ministryni. Je paradox, že s jeho předchůdcem by takové problémy neměla a že si tohohle člověka dosadila do funkce sama. Myslím si, co jsem o ní slyšel, že tam hrály zcela jiné aspekty.
Miroslav Gregorovič
@jerryx jsi blb a nic jiného, nelze vás zachránit, běžte se utopit, to bude pro tento stát nejužitečnější.
jerryx
Pan Mertlík je zajímavý úkaz ,jak se z textaře a manažera rockových kapel ,který si užil bolševiků dost, stal ve stáří taky bolševik. Jak se to projevuje? Na gymplu jsme odebírali bolševickou Tvorbu, v roce 1983 tam vyšel text Jaroslava Kojzara ,, Nová vlna se starým obsahem." Tvrdě odsoudil umělce, kteří nelezli do zadku komunistům. Ten text je dost podobný tomu, co píše pan Mertlík, i když Kojzar byl slušnější. Nevím, co z toho pan Mertlík na sklonku života má, je to jeho ostuda a ostuda Reflexu, že to tiskne. Ale tomu Zemanovi ,kterého Mertlík patologicky nesnáší, se paradoxně dost podobá.
tempter
@Richard Šebesta Díky všem potrefeným husám za jejich "přínosné" ohlasy
Miloš Hora
I za toho komunismu vyšel občas takovejhle článek, v Rudém právu, Tribuně...
Býval nepodepsanej... Že se k tomu autor hlásí nechápu.
Robert of Prague
@tempter Je to tak a nejinak. Bať, bať.
Robert of Prague
Jsem pametnik a clanek me zaujal. Obzvlaste zminka lotru Lidovych milic. Pamatuji hruzy Doby temna let '50. Ti a rude rabovaci gardy nam vse ukradli. No a imbecilove s nami budou, jako chudi, az do skonani sveta. Jak rikavali Albert E. i Hornas, lidska omezenost je neomezena.
Na druhe strane mi clanek pripomina soucasne deni a stav v USA, kde ziji 43 let. Dnes nam vladne radikalni a neschopny rezim Bidona a Que-mala plny klintonistu a obamabotu. Koncentraky tu zatim nejsou, ale trend radikalnich woke fanatiku tam smeruje uz od rezimu nefachcenka a tluchuby husseina obaMao. Silenost Zeleho udelu a teplousi pro Hamas jsou stripkem chimer L-regresivcu. Rudozeleni 'tree-huggers' mlci o devastaci nasich NP v TX, AZ a NM davy nelegalu. Zanechavaji po sobe tuny odpadu a lejn. To same se deje v dzungli Panamou v Darien brazde, kde je to hruza! Poctete si, ale ne u vecere (klipy jsou drsne): http­s://ww­w.ame­rican­thin­ker.co­m/blog­/2024/­09/in­dige­nous_c­ommu­niti­es_sou­nd_the­_alar­m_on_t­he_en­viron­mental­_des­truc­tion_­caused­_by_sur­ge_of_­ille­gals_in­vited­_throu­gh_bi­den_ha­rris_o­pen_bor­der.ht­ml
Avatar - epr3
epr3
@našinec Jiné aspekty docela určitě. Ona, politická nominantka a ve věcech vojenství naprostá blbka, on, který už na vlastní žádost odešel z armády, vytažený za uši zpět a jmenovaný do funkce na kterou naprosto evidentně nemá, ani mentálně, ani jako kariérní voják.
Avatar - epr3
epr3
Jestli byl Miroslav Ransdorf bankovním lup.čem (oprava editorské opravy, jakmile má něco základ p.č, tak to AI maže😁) , pak byl pouze beznadějný čučkař proti Stanjurenkovi s Fialenkem a mnoha dalšími.
Avatar - epr3
epr3
Odměnou za roli užitečných idiotů je mamlasům pocit důle­žitos­ti..­....zl­atá slova, krásně se na to hodí Řehka po svém posledním mediálním prohlášení, že máme překračovat červené linie stanovené Ruskem, protože se údajně stejně nic nestane a Kursk je toho nejlepším důkazem.
Já myslím, že důkazem, že máme na postu nejvyššího velitele naší brožované armády totálního blbce, vyšinutce a vymaštěnce, je právě jeho prohlášení.
Leonard
@Uživatel_5542819 názor není lež pane a pán Mertlík píše správný názor, s tím se smiřte že někdo jiný může mít správný názor.
PEtr Tobes
@jerryx to je jedno, nemusis byt primo fanouskem kremlu, ale toto je presne to, co oni siri a chteji, aby si tady lide mysleli. nejde jen o "jiny nazor", napr. na vladu, tam je to fuk, ale v pripade russke agrese uz to je celkem jednoznacne, tady neni o cem. a ta seslost v pricovech je opravdu velmi pochybna a casto papouskuje co rika a chce kreml, coz je fakt.
jerryx
@PEtr Tobes To věřím, ale pro Tebe jsem to nepsal. Jinak nevím, co mám společného s Kremlem , jsem fanouškem starého Západu, to Ty tady chceš jeden názor jako v Rusku.
PEtr Tobes
@jerryx haha, oblibeny faul dezinfo a prokremelske uderky, jenze kdyz dva delaji "zdanlive totez" tak to rozhodne nemusi byt totez a taky neni. protoze tento clanek odpovida skutecnosti, komousi lhali jako obvykle..ale na nekoho je to moc slozite, to se neda nic delat
jerryx
@tempter V čem se oba články liší? Stylem jsou podobné. A četl jsi ji v roce 1983 jako já? Tehdy jsem nesl zákaz Pražského výběru dost těžko. Ale stejně jako nemohla hudba Pražského výběru ohrozit tehdejší režim, tak soukromá sešlost na soukromém pozemku neohrozí naši zelenogenderovou vládu s bezradným Fialou v čele. Ale mně šlo o něco jiného, že jsou Piráti eurobolševici se nedivím, taky jsem byl mladej a blbej a měl jsem vždycky pravdu, ale že se tak chová pan Mertlík v 79 letech, to mě udivuje.
tempter
@epr3 Tím se nezneklidňuj, to není tvůj svět.
Avatar - epr3
epr3
@Uživatel_5850027 Zkuste se informovat u nějakého nezávislého média, jak to s ukrajinskými vojsky u Kurska vypadá. Rusové jim zaminovali ústupové cesty a teď jen čekají, až ukra sežerou své poslední kádéčko a v pohodě se věnují válčení na Donbase, kde jim to Zelenský náramně ulehčil.
Z toho vojska u Kurska, pokud se včas nevzdá, nic nezbyde.
Michal Kelner
@Stanislav český stát je plný lidí, kteří mají stejný názor jako pan Mertlík.
A ti méně inteligentní bez daru empatie jako jsi ty mají nyní příležitost získat ruské občanství.
Splň si svůj sen a následuj svého slizského vůdce.
Uživatel_5850027
@epr3 Nevím, co na tom nechápete, ale on má vlastně pravdu. Když Ruská armáda ani není schopná dostat Ukrajince ze svého území, tak co udělá nám, když nějakou smyšlenou linii překročíme?
Stanislav Pěch
Mertliku, jsi neskutečná žumpa, jako celý reflex, Fórum 24, a seznam.cz. Urazite lidí s jiným názorem a docela sprostě, podporujte pro ukrajinského zločince Fialenka s jeho partou. Je mi z Vás na zvracení. Nechápu, jak taková primitivní lůza, jako jste Vy a Vám podobní se může v českém státě ještě vyskytovat.
Jozef Kolek
kto nejde s nami, ide proti nám!!
Avatar - našinec
našinec
Pod Tatrou se blýská. Dělají tam to samé, co my, ale v obráceném gardu. Co však máme společného, tak to je neskutečné navyšování mandatorních výdajů - výsluhy pro všechny možné profese a navazování výši platů na průměrnou mzdu.
Leonard
@Anton Augustin těm jsou tihle lidi u zardele
Uživatel_5542819
Pán Mertlík, vám rodičia nehovorili, že sa nemá klamať ?
jerryx
@jerryx Ad Miroslav Gregorovič. Pokud má Fialova vláda s mluvčím Pavlem Novotným a majorem Terazkym jako strategickým komunikátorem takové příznivce jako ty, tak prohraje. To už je rozhodnuto, eurobolševiky ze zahraničí přečíslí ti doma, co by k volbám nešli. Spíš se zabývám, co bude potom.
Richard Šebesta
@tempter Aha a co je tvůj svět ? Psát bludy a nadávat na lidi s jiným názorem ? Tak to tě charakterizuje.
jerryx
@King I To nejde, to by pak Reflex musel chválit vládu a Brusel a to je daleko těžší. Zvlášť, když není za co.
Richard Šebesta
@Michal Kelner Číšníků jsi falešný jako Konečná a Fiala dohromady. Český stát je taky plný lidi kteří mají Fialový válečné a demoliční vlády plné zuby ! 18-19 % podpora to dokazuje. Apropos to že Konečná posiluje je taky Fialova zásluha a třeba mne to vůbec netěší.
Richard Šebesta
@Anton Augustin Naprosto souhlasím a tempter akorát dokázal,že je sám hlupák.
Avatar - epr3
epr3
@Uživatel_5850027 Neustálé překračování červených linií Ukrajinci v minulých létech, znamenalo vpád ruských vojsk na Ukrajinu. Ze strany Rusů to varování padlo mnohokrát. Když něco řeknou Rusové, myslí to vždycky vážně. Řehka je idiot.
Anton Augustin
@tempter Nejlépe diskuzi zakázat, to už tady před pětatřiceti lety také bylo. A představte si, že v Československu při a před revolucí 17 listopadu nikdo internet neměl, seděli jsme mimo jiné v těch hospodách. Jste asi juvenilního věku, jinak byste takhle primitivně nepsal. V těch putykách jsme určitě nezbožňovali Husáka a normalizaci, jste asi padl na hlavu učenče. V těch hospodách i na vesnicích nám hrála skupina The Plastic People of the Universe! V Praze se podepisovala v té době anticharta, jdi do háje.
Uživatel_5850027
@našinec Ano, nesmyslné Ruské červené linie, které nic neznamenají, ale zní jako hezká záminka pro zahájení invaze na území jiného suverénního státu, jinak jako v Gaze to tam nevypadá proto, že Ukrajinská vláda posledních dvacet let nevydávala veškeré zdroje pouze do zbraní a nekašlala na občany na rozdíl od Hamásu a protože Ruská armáda ani není schopná Ukrajinu dobýt po více než dvou letech
Uživatel_5850027
@Stanislav Pěch Tak proč to čtete?
Avatar - epr3
epr3
Mertlíku, a jseš si jistý, že se svým snaživým podkuřováním Fialenkovu režimu, potažmo EU, jsi na té správné straně, kterou bude historie hodnotit kladně?
Leonard
@epr3 já měl 4 roky kdy hrdinové cinkali klíčemi pane
Avatar - epr3
epr3
@Uživatel_5850027
Rád, ale nepište mi potom, že dezolátské noviny nečtete, ony totiž mohou být za nějaký čas těmi, které jako jedny z mála informovaly objektivně.
http­s://ww­w.no­vare­publi­ka.cz­/2024/­09/sou­hrnna-zprava-o-situaci-v-kurske-oblasti-11-zari-2024
Avatar - epr3
epr3
@Leonard Zatím co ty bys hrdinně bojoval, viď?
Leonard
@jerryx abyste se příští rok nedivil.
Leonard
@jerryx ...který si užil bolševiků dost... A vy ne že? Všichni jste měli tehdy stejný plat, ael vy jste jen byl mlčící většina co tu nechala bolševiky vládnout.
Leonard
Už jen ten úvod se vám pane Mertlíku povedl!
Uživatel_5850027
@epr3 Jistě, takže například červená linie ohrožující bezpečnost Ruska je existence Ukrajiny...
Uživatel_5850027
@epr3 Můžete mi tedy nějaké nezávislé medium, kde se mám informovat, doporučit?
Avatar - epr3
epr3
@tempter Jsem úplně klidný, vím, že žádné nemáš😂.
King I
Co třeba je ignorovat? Chcípli by na nezájem.
Avatar - epr3
epr3
@tempter Nějaký příklad těch chytrých a schopných bys neměl?
Anton Augustin
@Robert of Prague Váš názor neoliberály nepotěší, zajímavý pohled z USA.
Avatar - epr3
epr3
@našinec 😁