Online přenos

Zpět na článek

Povodně 2024 online: Povodně mají zatím 3 oběti, škody půjdou do desítek miliard. Voda začíná všude klesat

23 komentářů

Avatar - našinec
našinec
Stanjura a vláda pláče, kdo to zaplatí. Já jen připomínám, že to byla ODS a TOP 09, které od 1. 1. 2013 zrušily Povodňový fond a peníze si převedly jinam.

Povodňový fond byl speciální účelový fond, který vznikl v České republice v roce 1997 a sloužil k financování prevence a odstraňování následků povodní.

Fond byl zřízen zákonem č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon), který nabyl účinnosti 1. ledna 2002. Fond byl spravován Ministerstvem životního prostředí.

Povodňový fond zanikl k 31. prosinci 2012 na základě zákona č. 364/2012 Sb., kterým se mění zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon), ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony. Od 1. ledna 2013 byly jeho funkce převedeny do státního rozpočtu.
Richard Šebesta
Pro mongoloidní typy jako Rys a Kelner. Každý normální stát má nějaké rezervy z nichž dotuje takové mimořádné události.Pokud ale všechno promrhá jinde a rezervy nejsou je to chyba té vlády. Ale to mongoloidní typy jako vy dva a další nepochopí.
Miroslav Rys
@Richard Šebesta Třeba na netáhla jako jsi ty, že?? Tvůj intelektuální vrchol je, žes dokončil základku, jelito. A je to takhle furt: čím větší ichtyl, tím víc si otvírá hubu. Ale je mu to prd platné: ichtylem a lůzrem zůstane. Jako ty 😀
Michal Kelner
@Richard Šebesta dědku, zkus dostudovat. Evidentně Ti unikají souvislosti.
Vztekem ty svoje exekuce nesplatíš.
Mimochodem, děláš něco kromě nadávání a kolaborování s russákama?
Já právě pomáhám známým a jejich sousedům s odstraněním povodňových škod. Tomu se říká lidskost, víš?
Avatar - našinec
našinec
Popravdě, alespoň v této situaci si vládní koalice mohla odpustit dávat obětem povodní knížecí rady. Je vidět, že vládní politici jsou odtrženi od života a tudíž neví, že pojišťovny v záplavových oblastech nechtějí pojišťovat proti potopám.
Richard Šebesta
@našinec Souhlasim to je za prvé a i když někoho pak pojišťovny odškodní výší škod to nemusí zdaleka nahradit. Tady by měl pomoci stát. Ale nepomůže kasa je v obrovském mínusu a Fialová demoliční a válečná vláda pomáhá zásadně jen Ukrajincům nikoli Čechům.
Miroslav Rys
@Richard Šebesta Vám dvěma by měli pomoci. Psychiatři. Ačkoli s vaší, geneticky podmíněnou tupostí by neudělali nic ani oni 😀😀
Richard Šebesta
@Miroslav Rys Přál bych ti Z CELÉHO SRDCE a to říkám na rovinu aby jsi jednou přišel o bydlení a stát se na tebe vykašlal. ŘEkli by ti : jsi pojištěny ? Pokud ano tak co tu opruzuješ bastarde !
Avatar - našinec
našinec
@Richard Šebesta Je pravdou, že vláda ČR by tu měla být především pro Česko a její občany.
jerryx
@Richard Šebesta Já myslím že vládě jsou běžní Ukrajinci stejně ukradení jako běžní Češi. Je to jen PR. Z toho pramení i jasná neochota kontrolovat, zda se ta pomoc skutečně dostane na místo určení. Jsou jim blízcí jen ukrajinští papaláši. Každopádně je tu rozdíl s Polskem. Tusk, ať je jaký chce, nesedí ve Varšavě, ale je na místě a je na něm vidět zájem. Fiala vypadal, jako když ho donutili poradci ukázat se lidem a říct pár vět, protože už se začínalo tvrdit, že si v Praze ani nevšiml, že jsou někde povodně. Naši politici samozřejmě nemají dům v záplavové oblasti, oni si ho totiž mohli koupit nebo postavit, kde chtěli , tak pojmu nepojistitelný dům ani nerozumí.
Michal Kelner
@našinec zjistí si informace, dezoláte.
Každý, kdo dnes staví v záplavovém území, nese dobrovolně riziko povodňových škod. Taková stavba je z logiky věci nepojistitelná.
Stát jako správce našich daní nesmí tyto škody sanovat. A je jedno, jestli je u moci Fiala, Babiš nebo Tvoje modla Konečná.
Avatar - našinec
našinec
@Michal Kelner Dezoláte, zase jsi mi dal za pravdu. Bez urážek by to ale samozřejmě nešlo.
Michal Kelner
@našinec konstatování neod­disku­tova­telné­ho není urážkou.
Jsi dezolát a hňup využívající přírodní katastrofy a s ní spojených menších i větších osobních tragédií tisíců zaplavených k napadání slušných lidí.
Avatar - našinec
našinec
@Michal Kelner Njn, když nedokážeš pořádně číst a pak odpovídáš na úplně něco jiného, udržíš alespoň moč a stolici?
Richard Šebesta
@Michal Kelner Ty jsi primitiv číšníků. Čili ty říkáš jinými slovy na vás kašleme, kasa je prázdná starej se jak umíš. Pro nás je první Ukrajina ! Civilizovaná země pomáhá vždy svým občanům v prvé řadě a až pak Paraguaycům ! Ty jsi asi totální mongol ale neboj nejsi sám. Vy co volíte pětidemoliční četu jste všichni stejní. Za rok to poznáte !
kosmos kosmos
Dezoláti koblihy socky a proruští trolové dělají bordel,věčně nespokojení a pořád mrčí tak se ani nedivím že na ně pánbůh seslal takové krupobití 😲👎 ještě to kvůli nim odnáší me my slušní lidé 🤣👍
Avatar - našinec
našinec
@kosmos kosmos A co z výše jmenovaného jsi ty, když si furt stěžuješ a urážíš druhé?!
kosmos kosmos
@nainec ty si přečti ty svoje bláboly nahoře 👎 právě ty jsi všecko v jednom a kvůli tobě to je🤣🤣🤣 dezoši jak jsi ty se dehonestuji sami😄
Avatar - našinec
našinec
@kosmos kosmos No vidíš, a mně to přišlo, že jsi psal o sobě. Tvá vlastní zkušenost. Njn, dezoláta nezapřeš.
kosmos kosmos
@nainec meleš pořád svoji dezolatskou pravdu🤦jsi pablb 🤦
Avatar - našinec
našinec
@kosmos kosmos Ty se dokážeš perfektně identifikovat a naroubovat to na někoho jiného.
Richard Šebesta
@kosmos kosmos Sám jsi dezolát PRIMITIVE !
kosmos kosmos
@Richard Šebesta dalš starý umrčený dezolát 😀👎 béé béé🤣