Prostor X

Zpět na článek

Pavel Fischer: Izrael to přehnal, porušuje právo a kolonizuje. Má jiné zájmy než Česko

48 komentářů

Uživatel_5542819
A mohol by si to Izrael dovoliť bez silnej podpory USA ?
mpads
Izrael kolonizuje Gazu,protože jde o pobřeží suroviny s plynem.To nesmí připadnout palestincům. O to jde.O bohatství.Hlavně se nedělit,protože palestinci nemají ekonomické možnosti využít plyn.Po vzoru USA.Kr­ást,k­rást­.krás­t.
arbitr
Nikdy mi nikdo nevysvětlil, proč na celém světě více či méně raší antisemitizmus, pogromy, proč historicky byli právě Židé všude vytlačováni na okraj společnosti do ghet - proč ne třeba Češi nebo Finové či další cca stejně velké národy? Mám židovské známé, kteří emigrovali do Izraele - a po krátkém pobytu rychle utekli do Británie, protože je zaskočil, pro ně údajně nepochopitelný, pohled Izraelců na ostatní národy?
Avatar - našinec
našinec
Izrael je vřed na arabském těle, které je obecně přijímán jako nám nepřátelské(Arabové nedaly nám Jeruzalém), ale svou osobní ochranou, chrání státy NATO. To bylo. Jenže nyní je to tak, že po útoku Izraele přeživší utíkají do Evropy, kde páchají trestné činy. A nedivím se. Jsou na nepřátelském území, co podporuje jejich vrahy.......Vznik státu Izrael byla politická chyba, která byla zapříčiněna z našeho hlediska, touhou zbavit se židů kteří často ani česky neuměli.
kosmos kosmos
@našinec vem kytaru a mazej uklízet po povodních na nic jiného nejsi vhodný dezoláte 🤣
Avatar - našinec
našinec
@kosmos kosmos Právě jsi svým nesmyslným příspěvkem uznal svou prohru. Oprav ho !!!....Mně to baví diskutovat s debilama jako jsi ty, jelikož jsem jednookým kráem.
kosmos kosmos
@našinec moc leješ nortone 🤣👍 normálně se s takovými tupcama jak jsi ty nebavím -ztrata času pozdrav dezoláty doma!🤣
Anton Augustin
@našinec Z našince se stává antisemita, která ideologie nebo náboženství vám vymetla hlavu?
Avatar - našinec
našinec
@Anton Augustin Ty jsi antisemita, já jsem maximálně antisionista.
Avatar - našinec
našinec
Vy opravdu nevíte, jak jsou židi hrdi na to, kolik zabili Britů a Francouzů při získávání vlastního státu?! Chápu, od zdejších proizraelských příznivců je to jen přetvářka, že mohou NATO.
Avatar - našinec
našinec
Za nejnelidštější vězení je považováno americké Guantánamo, za největší vězení světa je považována Gaza. Její obyvatelé se pouze provinili tím, že se narodili jako Palestinci.
kosmos kosmos
@našinec ty jseš blbej jak troky🤣👍 kecáš hovadiny cos pochytil doma od dezolátů 😄
Avatar - našinec
našinec
@kosmos kosmos Už si někdy použil to, co máš na krku, k přemýšlení?
kosmos kosmos
@našinec kdyby ne tak jsem na tom tak špatně jak ty🤣
Avatar - našinec
našinec
@kosmos kosmos Nemýlim-li se, tak jsi Sezemský.
kosmos kosmos
@našinec ty se myslíš pořád sezemský 👎 protože víš velké houno 🤣
Avatar - našinec
našinec
@kosmos kosmos Houno, mohl bych to prohnat AI srovnávačem, ale proč?! Baví mně odhalovat skryté debily. Apropo, Keller je Buchert. Ale o něm mám lepší mínění než o tobě.
Anton Augustin
@našinec Co je to Palestinec? Směs národů původem z okolí izraelského státu.
Avatar - našinec
našinec
@Anton Augustin A co jsou to Izraelci? Arabští psanci, kteří vytvořili 13 gangů, které vyvraždily národy poblíž středozemního moře a přejali jejich vzdělanost a kulturu.
Emil Vitasek
Tak jsem si myslel, že budu pana Fischera volit ve volbách do Senátu. Tak holt nic, no...
Aksik
Pan senátor překvapil. 👍
Peter Hosek
@Aksik me ne.
Avatar - našinec
našinec
Čtu tady ty plky od některých přispěvatelů a říkám si, že je to smutné, jak stále někteří lidé raději přejímají propagandu než aby museli myslet či si zjišťovat fakta. Následky vydávají za příčiny, atd.
romanetta
Fischer, jako katolík, pochopitelně židy nemusí.😉
Jsem ráda, že je prezidentem Petr Pavel, který je oproštěn od ideologie.
giorgio287
@romanetta
Katolík nemusí Žida Ježíše a rudá komunistická ostuda na hradě je oproštěna od ideologie?

Nehulte to. Jste za blázna.
Richard Šebesta
@giorgio287 Tak přesně.
jerryx
@romanetta Je to kariérista bez názoru, který chce vyhovět jen těm, co mu k tomu místu pomohli. A stejně jako v mládí mu v kariéře pomáhal komunismus, teď má tu drzost nám vnucovat progresivismus, protože ho vyznávají jeho sponzoři. Za Havla , když se chtěl po lidech vlastní názor, určitě trpěl a radši mlčel. Teď, když Ursula arogantně rozkazuje z Bruselu, je zase spokojený. Samozřejmě, že podporuje Kamalu, je jako on, taky bez názoru a závislá na poradcích.
Frank51482
Ty vágo, vodnatá hlava se probrala? Je to jasné, protože je před volbami a on chce zase slušně placené teplé senátní místečko. Tomu lumenovi nevěřím ani pozdrav.
Jiří Prošek
Ono je těžké mít Izraelcům za zlé, že po x letech kdy jsou přepadáni, každou noc na ně létají z okolích zemí a Gazy rakety, že si snaží vytvořit udržitelné hranice.
A s ne/režimem Palestinců, kde není s kým jednat - pokud vynecháme teroristy z Hamázu vládnoucí v Gaze, který je bez výjimky podporování právě obyvateli Gazy, co s nimi chcete vyjednat? Každý vstřícný krok berou jako slabost. Ustoupit jim by znamenalo jen opakování a stupňování útoků proti obyvatelům státu Izrael.
V Levantu stále platí středověké právo a Palestinci rozumí pouze právu síly.
Avatar - našinec
našinec
@Jiří Prošek Zaměňujete příčinu a následek. Arabští bojovníci za svobodu jsou následek.
Avatar - našinec
našinec
Tentokrát senátor Ficher příjemně překvapil. Asi, že kandiduje.
Avatar - denisz
denisz
Diplomatického Fischera si vážím jako slušného, i když má ideově jednostranné postoje v souladu s uměleckou scénou a jistými osobnostmi, kteří ovšem ale nemají široký společenský přehled v kontextu. Jsou zmateční.
Izrael je dlouhodobě vystaven teroristickým útokům sousedních radikálních islamistů. Po posledním zákeřném barbarském útoků chce teroristický Hamás už důsledně vyřešit. Zachraňuje nejen sebe před genocidou, ale zachraňuje nepřímo i evropskou demokratickou civilizaci před zpátečnickým totalitním násilným islámem. Antisemitismus, i vlivem muslimských migrantů, bují v celé Evropě a to nevěští nic dobrého. Dochází k incidentům muslimských migrantů. Je to střet primitivní zaostalé civilizace s vyspělým světem. Hamás připravil svým občanům peklo na zemi. Židovský stát chtěl do regionu přinést prosperitu, pokrok i civilizaci. Na jejich území žije cca 2 miliony umírněných spokojených palestinských muslimů, kteří požívají lidskou důstojnost, netrpí žádným apartheidem. Pásmo Gazy nechali v roce 2005 jejich vlastní samosprávu, pomáhali jim, dodávali elektřinu a vodu, ale převzal tam moc násilný destruktivní teroristický Hamás, útočící na Izrael, čímž neblaze ovlivnil i své občany, na kterých jim nezáleží. Česká společnost je na té správné straně pokroku a civilizace.
Avatar - našinec
našinec
@denisz Víš kulové. Ty ani nevíš, co je to antisemitismus a proč je nesprávné ho zaměňovat s antisionismem.
romanetta
@našinec Plácáte.
romanetta
@denisz Díky. Velmi dobře napsané.👍
Avatar - našinec
našinec
@romanetta Plácáš, jelikož víš o konfliktu kulové.
jasu1
Nějaký hlásek do voleb to může přinést. Lidí obdivujících teroristy z Hamásu určitě pár bude. Ztráty hlasů od normálních lidí budou asi výrazně větší.
Frantisek Najman
Vyjímečně musím s autorem článku souhlasit, ano Izrael porušuje právo a kolonizuje.
giorgio287
Takže fanatik Fischer je mimo rusofoba a čínofoba též židofob?
Gratuluji! Navrhuji blba vycpat a vozit ukazovat po světě.
Richard Šebesta
@giorgio287 Souhlas. Samozvaný senátor Fischer už blbne a neví co říká. Mimochodem i on usiloval o hradní post. Herr Fischer Paraguay má taky jiné zájmy než Česko. To je normální a co má být ?
Avatar - našinec
našinec
@giorgio287 Kdo podporuje Ukrajinu, tak by měl podporovat Palestinu. Ta je na tom mnohem hůře.
jerryx
Co se týká Istanbulské úmluvy, souhlasím. Jak asi ochránila znásilněné ženy v Kolíně nad Rýnem o proslulé silvestrovské noci? A to ještě nedodává, že bychom těm převychovatelům za tu buzeraci a oblbování dětí ještě museli platit. Tohle je samozřejmě nad intelektuální kapacitu Vystrčila nebo pana prezidenta. Jinde to schválili, tak je to podle nich dobré. Co se týká Izraele, tady dávám za pravdu naší vládě. Nelze jednat s tím, kdo vás chce zabít jinak, než silou. Takoví kritici izraelské vlády jako pan senátor byli mezi zmasakrovanými 7. října.
Jan Bejšovec
@jerryx Přesně tak. Istanbulský nesmysl odmítá správně. Ale ohledně Izraele je to úplný mimoň. Izreal nedehumanizuje Plastelíny. Sami sebe dehumanizují Plastelíni svými činy. Zaútočit na civilisty? Sice se to nemá, ale dejme tomu, že je to prostě součást války. Ale vozit mrtvoly k sobě na území, ukazovat do na kamerách, další civilisty držet v kobkách jako rukojmí. To člověk nedělá. To dělá nehumánní zrůda a jako s takovou s ní musí být zacházeno, jinak jí porazit nelze. Je to prosté a jednoduché. Plastelíni jsou agresor (navíc opakovaný agresor) a poražený agresor může přijít o území. O jak velké území, je na tom kdo se brání. Navíc jsou to plastelíni kdo nedodržuje jakékoli vojenské konvence, tedy není třeba je dodržovat vůči nim.
Avatar - našinec
našinec
@Jan Bejšovec Československý odboj za II. svět. v. byl to samé, co je Hamas. Takže čsl. odbojáři byli teroristé a Češi si zasloužili být vyhlazení?!
Jan Bejšovec
@našinec Kdy a kde Československý odboj za druhé světově vraždil německé civilisty a choval se k nim jako Humás k Izraelcům?????? Pokud Vím, byly to nacistické zrůdy, které vyvražďovaly celé vesnice, vraždily jen tak pro radost a ještě se rochnily v mučení.
jerryx
@našinec Co jste měl z dějepisu? Češi snad zaútočili na Německo?
Avatar - našinec
našinec
@jerryx A oni Palestinci zaútočili na židy? Ty odkazy na židy i Palestince jsem zde dával opakovaně, vysvětloval v čem je problém, ale je to marné, je to marné, je to marné. Vždyť ani nevíte co je to antisemitismus a jak vznikl. Až tento level pochopíte, tak zkusíme postoupit na další.
Avatar - našinec
našinec
@Jan Bejšovec Ano, žídé se chovají jako náckové. A jen idiot může být překvapený či neznalý.