Komentáře

Zpět na článek

Sami proti Putinovi. V jakém stavu je ruská opozice? A existuje vůbec?

5 komentářů

Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Putin samozřejmě s opozicí počítá a připravuje pro ní pobytovou rekreaci na Sibiři, ostatně co také jiného s lidmi, kteří spolupracují s nepřáteli Ruska, že ?😉
lug70
V případě tzv. "opozice" v zemích, které jsou v hledáčku USA vedeny jako nepřátelé, tzn. Rusko, Bělorusko, Venezuela, Sýrie apod. jde v podstatě vždy o bandu zkorumpovaných zrádců a zaprodanců ve službách americké administrativy. Něco jako u nás chátra z Havlovy charty.
Richard Šebesta
@lug70 Zajímavý pohled na věc. Neřikám,že vyloženě špatný to ne řikám zajímavý a v něčem pravdivý.
lug70
@Richard Šebesta ta léta sledování zahraniční politiky mně utvrdila v přesvědčení, že když je v nějaké zemi nějaká banda podporovaná USA, je to vždy pro zájmy té země špatně. To jsou prakticky vždy zkorumpovaní a zaprodaní lumpové, kteří pokud se dostanou k moci a je jedno či volbami nebo převratem, tak mají za úkol odevzdat tu nešťastnou zemi do křtánu USA na zlatém podnose. USA si často takovým způsobem pořizuje další vazaly.
Richard Šebesta
Boj proti každé diktatuře i tyranii má smysl. Člověk musí mít jen odvahu a možná pocit ,že není sám. Putin už má 72 let čili jak dlouho bude u moci záleží jednak na jeho zdraví a taky na tom zda vznikne nějaká opozice, která by ho mohla svrhnout, eventuelně i na tom jak dopadne válka ? Zde mám pocit, že se NATO i EU i Zelenskyj snaží napínat lano co to jde a spoléhají že jednou praskne . Tedy že Putin padne nebo že se válka bude vyvíjet pro Rusko (Putina) špatně. No může se ale stát, vzhledem k tomu,jaký stav na bojišti je,že to je čekání na GODOTA. Odboj vůči diktatuře je vždy otázka odvahy a je to i činnost nevděčná a nebezpečná.Stačí si vzpomenout na grupu bratří Mašinů. Dělali odvážný odboj,část z nich to zaplatila životem (Švéda,Janata a dokonce i strýc Novák) který se jejich akci neúčastnil a dokonce i jejich matka, kterou komunistické hyeny nedovolili vůbec léčit. Navíc dnes je v naši společnosti na ně dost rozporuplný názor. Někdo je má za odbojáře někdo za zločince.Každý kdo se k tomu odhodlá musí s těmi riziky počítat.