Komentáře

Zpět na článek

Sami proti Putinovi. V jakém stavu je ruská opozice? A existuje vůbec?

6 komentářů

Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Putin samozřejmě s opozicí počítá a připravuje pro ní pobytovou rekreaci na Sibiři, ostatně co také jiného s lidmi, kteří spolupracují s nepřáteli Ruska, že ?😉
lug70
V případě tzv. "opozice" v zemích, které jsou v hledáčku USA vedeny jako nepřátelé, tzn. Rusko, Bělorusko, Venezuela, Sýrie apod. jde v podstatě vždy o bandu zkorumpovaných zrádců a zaprodanců ve službách americké administrativy. Něco jako u nás chátra z Havlovy charty.
Frantisek Najman
Je jasné, že Putin Ukrajinu zvoral a že by měl za to nést odpovědnost, ale to je věc jen občanů Ruska. Faktem ale také je, že přímé zapojení USA a NATO do konfliktu na Ukrajině by skončlo jadernou katastrofou pro celé území USA, celou Evropu a samozřejmě celého Ruska. A do toho se zatím nikomu nechce.
lug70
@Richard Šebesta ta léta sledování zahraniční politiky mně utvrdila v přesvědčení, že když je v nějaké zemi nějaká banda podporovaná USA, je to vždy pro zájmy té země špatně. To jsou prakticky vždy zkorumpovaní a zaprodaní lumpové, kteří pokud se dostanou k moci a je jedno či volbami nebo převratem, tak mají za úkol odevzdat tu nešťastnou zemi do křtánu USA na zlatém podnose. USA si často takovým způsobem pořizuje další vazaly.
Richard Šebesta
@lug70 Zajímavý pohled na věc. Neřikám,že vyloženě špatný to ne řikám zajímavý a v něčem pravdivý.
Richard Šebesta
Boj proti každé diktatuře i tyranii má smysl. Člověk musí mít jen odvahu a možná pocit ,že není sám. Putin už má 72 let čili jak dlouho bude u moci záleží jednak na jeho zdraví a taky na tom zda vznikne nějaká opozice, která by ho mohla svrhnout, eventuelně i na tom jak dopadne válka ? Zde mám pocit, že se NATO i EU i Zelenskyj snaží napínat lano co to jde a spoléhají že jednou praskne . Tedy že Putin padne nebo že se válka bude vyvíjet pro Rusko (Putina) špatně. No může se ale stát, vzhledem k tomu,jaký stav na bojišti je,že to je čekání na GODOTA. Odboj vůči diktatuře je vždy otázka odvahy a je to i činnost nevděčná a nebezpečná.Stačí si vzpomenout na grupu bratří Mašinů. Dělali odvážný odboj,část z nich to zaplatila životem (Švéda,Janata a dokonce i strýc Novák) který se jejich akci neúčastnil a dokonce i jejich matka, kterou komunistické hyeny nedovolili vůbec léčit. Navíc dnes je v naši společnosti na ně dost rozporuplný názor. Někdo je má za odbojáře někdo za zločince.Každý kdo se k tomu odhodlá musí s těmi riziky počítat.