Komentáře

Zpět na článek

Reflex tipuje výsledky voleb: V kolika krajích prohraje ANO a kdo se stane senátorem už v prvním kole?

12 komentářů

Richard Šebesta
Důležité jsou volby ty krajské. Do senátu zásadně nevolím. Samozvané " demokraty " tady nepotřebujeme. Apropos na senátních volbách je krásně vidět,že nejsme žádný demo stát.Od roku 1996 kdy senát vznikl ještě nikdy pokud se nepletu nebyla volební účast u těchto voleb přes 50 %. Vždy pod a to se bavíme o prvém kole ve druhém to je více než katastrofa volební účast někdy i jen 18 % někdy něco přes 20 % nebo okolo 30 %. V normální demokracii by senát byl dávno zrušen,protože si nezískal podporu většiny obyvatel. Představte si konání referenda. Aby bylo platné musí být účast nad 50 %. Konalo by se jedno a účast by byla 45 % pak někdy později další o něčem jiném třeba vystoupení z NATO volební účast by byla třeba 40%.. Vsadím boty že většina politiků ne-li všichni by začala tvrdit (včetně pokryteckých senátorů) že referenda nemá cenu konat,protože o ně lidi nemají zájem. To že už skoro 30 let lidi nemají zájem o senát, nevadí. Pokrytectví NON PLUS ULTRA.
reproman
U nás v Královéhradeckém je to letos o tom - zvážit kdo z těch bídáků mě sére nejmíň. Aby to nedostal někdo, kdo mě sére ještě víc.
(Sérou mě všichni, menu je naprosto katastrofální.)
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Půjdu také s kůží na trh a také dám své tipy:
1. V krajích, které zvládly současnou katastrofu, zvítězí současní hejtmani. Půta v Liberci, Kuba v jižních Čechách, Grolich na jižní Moravě, Pecková ve Stč.kraji. Možná i Schrek na Vysočině.
2. Naopak hejtmani, co vyhořeli, dostanou na frak. Především pak poslanec Bělica v moravskoslezském kraji. Tam by mohl zabodovat bývalý hejtman za ANO Vondrák, dnes v dresu STAN
3. Nejvíce postižené oblasti budou mít nízkou volební účast. Pro ANO a SPD špatná zpráva, protože přesně tyto oblasti jsou jejich bašty
4. Obecně bude nízká účast, lidé tyto volby netáhnou, nechápou je. Voliči ANO i SPD jsou většinou líní a zajímají je maximálně sněmovní volby. Ale lenost je i u vládních voličů. Takže slušné výsledky budou mít uskupení, která mají disciplinované voliče. Takže očekávám dobrý výsledek od maskovaných bolševiků ve Stačilo a u lidovců na Moravě. Naopak propadák bude u socanů, tam už se budeme bavit o konci strany
5. Jedna věc je JISTÁ. VŠICHNI bez výjimky budou svůj výsledek prezentovat jako kolosální úspěch. ANO bude říkat, že se proti nim všichni spikli, především pak média a tudíž dosáhli galaktického vítězství, i když jejich výsledek bude průměrný. Podobně bude skřehotat svým mečivým hlasem Okamura. Lidovci budou říkat, že se odrazili ode dna a jsou na cestě vzhůru, i když opak je pravdou. ODS si najde nějakou statistiku, na základě které se vyhlásí vítězem voleb a stejnou konstrukci udělá i STAN. Atd. Standardní povolební kolorit...
6. Na závěr jedna osobní poznámka. Pokud SPOLU a především pak ODS po volbách půjde do koalice s ANO, i když bude možná jiná varianta s demokratickými stranami, autor těchto řádků ODS už nikdy volit nebude a to ani za rok ve sněmovních volbách. Vrátil jsem se k volbě této strany podmíněně a opravdu nehodlám jako volič tolerovat další opoziční smlouvu, další podraz. A už to začínám i psát jednotlivým představitelům, včera jsem to napsal poslanci Skopečkovi, kandidátovi na hejtmana...
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 Uvidíme moc mně zajímá ten typ ohledně Bělici jsem MS kraje. Souhlasím s tím že Bělica tu nemá co dělat.Nejsem si ale jist zda nevyhraje právě on ? Uvidíme.
jerryx
Škoda , že současný znormalizovaný Reflex nemůže volit místo těch pomýlených lidí .To by měla pětikoalice oněch pověstných 99,9%.
kosmos kosmos
@jerryx v každém příspěvků se otíráš o reflex 😲...tys tam dříve uklízel???🤣
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@kosmos kosmos
je mi opravdu záhadou, proč tito lidé dál Reflex čtou...))) Mě třeba zklamal současný vývoj v Echu, tak jsem si ho vymazal z prohlížeče a asi půl roku už ho ignoruji. Někteří zdejší hoši asi tak pětkrát denně napíší, jaký je Reflex fuj... A druhý den znovu a další den znovu... Už asi tak rok...)))))))
jerryx
@Uživatel_5734171 Už nečtu a nekupuji, ale mám k němu vztah z minulosti. Nesouhlasím se Stonišovým vyhazovem a násilnou změnou orientace na trapný probruselský a provládní časopis. Bývalé redakci za covidu vděčím za to, že jsem se mohl aspoň někde vyjadřovat. Registraci mi ještě nezrušili, podle mě redaktoři diskusi nečtou a Křetínský nečte ani Reflex. O Spartě tam nepíšou.Když jste zmínil Echo , to čtu pořád, nicméně tam mi tisknou i nesouhlasné příspěvky, např. obhajobu doc. Blatného , nebo pochybnosti o Feriho vině. Mimochodem, s Blatným jsem za covidu nesouhlasil, ale je to slušný člověk a Feri nebyl politikem, ale rozmazleným spratkem ,ale důkazy o jeho vině mě prostě nepřesvědčily. Hlásal Me Too a na Me Too doplatil. Ale existuje i něco jako spravedlnost. Vyznávám nepolitickou politiku jako Havel. Stačí?
Richard Šebesta
@jerryx Souhlasím skoro se vším co píšete až na toho Havla. On a spravedlnost ? K smích. Napsal bych "100 " důvodů proč on nemá se spravedlnosti nic společného.
tempter
@Richard Šebesta Napiš aspoň 10.
kosmos kosmos
Blbců je v každém kraji dost 👎 tak by mohli vyhrát všude ne?😲