Komentáře

Zpět na článek

Reflex tipuje výsledky voleb: V kolika krajích prohraje ANO a kdo se stane senátorem už v prvním kole?

27 komentářů

Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@kosmos kosmos
je mi opravdu záhadou, proč tito lidé dál Reflex čtou...))) Mě třeba zklamal současný vývoj v Echu, tak jsem si ho vymazal z prohlížeče a asi půl roku už ho ignoruji. Někteří zdejší hoši asi tak pětkrát denně napíší, jaký je Reflex fuj... A druhý den znovu a další den znovu... Už asi tak rok...)))))))
kosmos kosmos
@jerryx v každém příspěvků se otíráš o reflex 😲...tys tam dříve uklízel???🤣
Miroslav Rys
@Richard Šebesta Špatně, Šebesta. Referenda se nemají konat proto, neboť v nich mohou hlasovat i individua jako ty. Tedy ta, která nic neumí, nic neznají, reflexe okolního světa nulová, ale ráda by do všeho kafrala. Takhle prosté to je, Šebesta 😀
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Všem, co zpochybňují Senát:
Byl to právě Senát, který v minulosti změnil, opravil nebo rovnou zamítnul spoustu zákonů, které by nás přišly na stovky miliard. Namátkou třeba nevýhodný nákup Grippenů, který tehdy tlačili socani a který Senát shodil ze stolu. Změny v daňových zákonech (zrušení superhrubé mzdy) díky Senátu ušetřily další desítky miliard ročně atd. Ergo kladívko, jen na těchto zásazích Senátu se tento zaplatil asi tak stokrát.
A jeden zákon bych ještě zmínil a sice ten, kdy v minulém volebním období schválilo ANO, SPD a KSČM zákon, který NAŘIZOVAL supermarketům prodávat 70 % tuzemských výrobků. Neuvěřitelná věc a díky Senátu se to podařilo zrušit. Takže já jsem příznivcem Senátu a vždy budu...
tempter
@Richard Šebesta Napiš aspoň 10.
jerryx
@Uživatel_5734171 Už nečtu a nekupuji, ale mám k němu vztah z minulosti. Nesouhlasím se Stonišovým vyhazovem a násilnou změnou orientace na trapný probruselský a provládní časopis. Bývalé redakci za covidu vděčím za to, že jsem se mohl aspoň někde vyjadřovat. Registraci mi ještě nezrušili, podle mě redaktoři diskusi nečtou a Křetínský nečte ani Reflex. O Spartě tam nepíšou.Když jste zmínil Echo , to čtu pořád, nicméně tam mi tisknou i nesouhlasné příspěvky, např. obhajobu doc. Blatného , nebo pochybnosti o Feriho vině. Mimochodem, s Blatným jsem za covidu nesouhlasil, ale je to slušný člověk a Feri nebyl politikem, ale rozmazleným spratkem ,ale důkazy o jeho vině mě prostě nepřesvědčily. Hlásal Me Too a na Me Too doplatil. Ale existuje i něco jako spravedlnost. Vyznávám nepolitickou politiku jako Havel. Stačí?
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Půjdu také s kůží na trh a také dám své tipy:
1. V krajích, které zvládly současnou katastrofu, zvítězí současní hejtmani. Půta v Liberci, Kuba v jižních Čechách, Grolich na jižní Moravě, Pecková ve Stč.kraji. Možná i Schrek na Vysočině.
2. Naopak hejtmani, co vyhořeli, dostanou na frak. Především pak poslanec Bělica v moravskoslezském kraji. Tam by mohl zabodovat bývalý hejtman za ANO Vondrák, dnes v dresu STAN
3. Nejvíce postižené oblasti budou mít nízkou volební účast. Pro ANO a SPD špatná zpráva, protože přesně tyto oblasti jsou jejich bašty
4. Obecně bude nízká účast, lidé tyto volby netáhnou, nechápou je. Voliči ANO i SPD jsou většinou líní a zajímají je maximálně sněmovní volby. Ale lenost je i u vládních voličů. Takže slušné výsledky budou mít uskupení, která mají disciplinované voliče. Takže očekávám dobrý výsledek od maskovaných bolševiků ve Stačilo a u lidovců na Moravě. Naopak propadák bude u socanů, tam už se budeme bavit o konci strany
5. Jedna věc je JISTÁ. VŠICHNI bez výjimky budou svůj výsledek prezentovat jako kolosální úspěch. ANO bude říkat, že se proti nim všichni spikli, především pak média a tudíž dosáhli galaktického vítězství, i když jejich výsledek bude průměrný. Podobně bude skřehotat svým mečivým hlasem Okamura. Lidovci budou říkat, že se odrazili ode dna a jsou na cestě vzhůru, i když opak je pravdou. ODS si najde nějakou statistiku, na základě které se vyhlásí vítězem voleb a stejnou konstrukci udělá i STAN. Atd. Standardní povolební kolorit...
6. Na závěr jedna osobní poznámka. Pokud SPOLU a především pak ODS po volbách půjde do koalice s ANO, i když bude možná jiná varianta s demokratickými stranami, autor těchto řádků ODS už nikdy volit nebude a to ani za rok ve sněmovních volbách. Vrátil jsem se k volbě této strany podmíněně a opravdu nehodlám jako volič tolerovat další opoziční smlouvu, další podraz. A už to začínám i psát jednotlivým představitelům, včera jsem to napsal poslanci Skopečkovi, kandidátovi na hejtmana...
jerryx
Škoda , že současný znormalizovaný Reflex nemůže volit místo těch pomýlených lidí .To by měla pětikoalice oněch pověstných 99,9%.
kosmos kosmos
Blbců je v každém kraji dost 👎 tak by mohli vyhrát všude ne?😲
Richard Šebesta
@jerryx Vážený nemusíte mne poučovat. Já vím moc dobře že za bombardování Srbska nese vinu Zeman a jeho vláda. Dala k tomu souhlas. Havel ho ale aktivně podporoval. Kdo vymyslel pojem humanitární bombardování není vůbec podstatné, snaživý novinář nebo Falbr ? Havel to ale používal a tím ho jako president uvedl do praxe a svým jménem zaštítil.
Sám tomu věřil tím,že to tak interpretoval.
jerryx
@Richard Šebesta Na všechno, co jste napsal o Havlovi , bych dokázal odpovědět, jenže bylo by to dlouhé a Vy to ani slyšet nechcete. Tak jen krátce, pojem humanitní bombardování vymyslel snaživý novinář, ne Havel. Vzdušný prostor ČR bombardérům otevřel Zeman, Havel s tím neměl nic společného. Měl pouze názor, se kterým nesouhlasili ani jeho přátelé. Tehdy to bylo ještě obvyklé, tehdy se argumentovalo. A co se týká Cibulky i Mašínů, jsou hodně kontroverzního.
Richard Šebesta
@jerryx Nazývat bombardování Srbska jako humanitární je více než absurdní a neomluvitelné. Další jeho velká minela.
Richard Šebesta
@jerryx Dodal bych že podle kritérii dnešního mainstreamu by měl byt skoro i válečný zločinec. Přímo to sice nenařídil ale propagoval a podporoval vraždění civilistů v Srbsku 1999 a v Iráku 2003 bez mandátu OSN. To jsou nezpochybnitelná fakta. Lhal jako Bureš když tvrdil, že pokud se Československo rozpadne skončí v politice. Velmi zajímavý je také fakt,že byl podroben kritice i z tábora disentu (Cibulka) a také 3.odboje bratří Mašinové a další. Omluva Němcům mi nevadí to je to co bych mu taky nevyčítal.Sliboval lidem vítězství pravdy a lásky a nic z toho se nestalo. Neodstoupil v mafiánských 90.létech které sám částečně kritizoval. Kdyby to udělal bylo by to gesto, že mu to není jedno. Moc a uznání v cizině mu bylo bližší . Mimochodem při bombardování Srbska se dostal do ostrého sporu se svým souputníkem z disentu J.Di­enstb­ierem­,kte­rý byl jasně proti.
Richard Šebesta
@Richard Šebesta Jsem ochoten ovšem uznat,že ta nechuť lidi volit do senátu někdy může být z obou důvodů ale převažuje jeho zbytečnost.
Richard Šebesta
@Uživatel_5850027 To je podle mne nesmysl. Většina lidí co nechodí k senátním volbám včetně mne nevolí proto, že považují senát za zbytečný.S kým se bavím tak mi to každý aspoň tvrdí. Naopak už jsem zažil lidi, kteří by pro mne byli volitelní ale protože kandiduji do senátu nevolím je. Senát je zbytečný a co je podstatné myslí si to prokazatelně většina obyvatel už od jeho vzniku v roce 1996.
Uživatel_5850027
@Richard Šebesta To že lidé nevolí ve volbách je jejich svobodná vůle, právě proto tu demokracie je, neboť i nevolení je projevením názoru, většina lidí nevolí spíš proto, že není koho, než proto, že by chtěli zrušit senát
jerryx
@Richard Šebesta Já ho nikomu nevnucuji, taky na něco mám jiný názor- amnestie, trest smrti, Madeleine Albright a její politika. Ale to je tak všechno, dál s ním souhlasím se vším. Taky jsem pro smíření s Němci, jsem příznivcem šlechty. U nás mám menšinový názor, uznávám. Samozřejmě mi nemůže sedět Babiš, natož ostatní opozice. Jsem ale velmi nespokojený se současnou politikou EU i s naší vládou a nesnáším zelenogenderovou ideologii. Jednoduše proto , že to s náma ti nahoře nemyslí dobře. Havel to s náma myslel dobře, i když tomu nevěříte. A pak, Havel požádal Parlament o zrušení paragrafu Urážka prezidenta republiky a ten mu vyhověl. Kdo z jeho následovníků by tohle udělal?
jerryx
@Richard Šebesta Tak já do Senátu volil pana Canova a nespletl jsem se. Normální chlap, učitel chemie a starosta Chrastavy a stejně jako já nesnáší progresivismus a Green Deal.
jerryx
@Uživatel_5734171 Máte pravdu kdyby nezamítli Istanbulskou úmluvu, tak místo na povodně teď posíláme peníze blbům z neziskovek, co ve školách říkají dětem , že je víc pohlaví.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Pavol Vraštiak
já znám spoustu lidí, co nejdou volit z lenosti a na znechucení se jen vymlouvají...
Pavol Vraštiak
Mne zaujal titulek. Co takhle "V kolika krajích vyhraje ANO a kdo..."? Podprahové vnímání jako prostředek k ovlivňování, to je dobré.
Pavol Vraštiak
@Uživatel_5734171 Já bych možná nahradil slovo lenost za znechucení.
Richard Šebesta
@jerryx Souhlasím skoro se vším co píšete až na toho Havla. On a spravedlnost ? K smích. Napsal bych "100 " důvodů proč on nemá se spravedlnosti nic společného.
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 Uvidíme moc mně zajímá ten typ ohledně Bělici jsem MS kraje. Souhlasím s tím že Bělica tu nemá co dělat.Nejsem si ale jist zda nevyhraje právě on ? Uvidíme.
Richard Šebesta
Důležité jsou volby ty krajské. Do senátu zásadně nevolím. Samozvané " demokraty " tady nepotřebujeme. Apropos na senátních volbách je krásně vidět,že nejsme žádný demo stát.Od roku 1996 kdy senát vznikl ještě nikdy pokud se nepletu nebyla volební účast u těchto voleb přes 50 %. Vždy pod a to se bavíme o prvém kole ve druhém to je více než katastrofa volební účast někdy i jen 18 % někdy něco přes 20 % nebo okolo 30 %. V normální demokracii by senát byl dávno zrušen,protože si nezískal podporu většiny obyvatel. Představte si konání referenda. Aby bylo platné musí být účast nad 50 %. Konalo by se jedno a účast by byla 45 % pak někdy později další o něčem jiném třeba vystoupení z NATO volební účast by byla třeba 40%.. Vsadím boty že většina politiků ne-li všichni by začala tvrdit (včetně pokryteckých senátorů) že referenda nemá cenu konat,protože o ně lidi nemají zájem. To že už skoro 30 let lidi nemají zájem o senát, nevadí. Pokrytectví NON PLUS ULTRA.
reproman
U nás v Královéhradeckém je to letos o tom - zvážit kdo z těch bídáků mě sére nejmíň. Aby to nedostal někdo, kdo mě sére ještě víc.
(Sérou mě všichni, menu je naprosto katastrofální.)
reproman
@jerryx To je podobný přístup jako po rozchodu neustále sledovat, hodnotit a komentovat bejvalku. Svědčí to o vaší duševní kondici.