Reportáže

Zpět na článek

Volby ve vyplaveném Jesenicku nikoho nezajímají: Máme teď úplně jiné starosti, mělo se to posunout

6 komentářů

Pavel Kula
Mělo se to posunout. Přišlo by o pět lidí víc.🙂
Frank51482
To se samozřejmě dalo čekat. Ovšem tato situace silně nahrává pětidemolici, protože lidé ze sev.Moravy většinou tuto chamraď nevolí a volí jiné strany. Proto termín voleb tito zmetci neposunuli. Oni zkrátka udělají naprosto vše, jen aby zůstali u koryt. A vypadá to, že si s nimi ještě užijeme.
lug70
@Frank51482 Je to ale zajímavé, že povodní nejvíce postižené oblasti jsou zrovna ty, ve kterých mají strany 5koalice nejmenší podporu. Velmi zajímavé je taky to, že meteroologové najednou s jistotou věděli, že budou povodně s nějak podezřele velkým předstihem. Přitom jindy mají problém s předpovědí počasí se vůbec trefit i dva dny dopředu. Oblačnost se taky velmi zvláštně točila furt na jednom místě, jako by ji tam něco násilím drželo. Těch zvláštností či náhod je nějak příliš.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Já ty lidi do jisté míry chápu, ale stejně tak oni musí pochopit, že volby se jen tak posunout nedají. Musí to být zákonem, ten musí schválit sněmovna, Senát a podepsat prezident. A musí to být za daných podmínek, tedy za vyhlášení nouzového stavu, o který musí někdo požádat. Ani Olomoucký, ani Moravskoslezský kraj o nic takového nepožádal. Zajistit volby technicky není zas tak složité, ministerstvo vnitra to zvládne, má k tomu jak lidi, tak prostředky. A teď to PODSTATNÉ. Na likvidaci škod a především pak na protipovodňová opatření zamíří do postižených oblastí desítky miliard korun a to v následujících dnech a týdnech. Vláda uvolní 30 mld., dalších 50 mld jsme dostali od EU. K tomu peníze z krajů, obcí, pojišťoven a darů. Dohromady se bavíme o částce, která bude hodně přes sto miliard, tedy více, než byly škody. A většinu těch peněz bude investovat obec nebo kraj. Takže ti postižení lidé jsou sami proti sobě, pokud si nenajdou pár minut na to jít k volbám. Ty volby budou platné i bez jejich hlasů, nicméně za pár let si právě tihle lidé budou stěžovat, že někdo rozhoduje o nich bez nich...
jir-ka
@Uživatel_5734171 Máte naprostou pravdu . Těch pár minut u volební urny nikoho nesloží . Ano , později ti samí potom budou nadávat a kritizovat vládu , že se NESTARÁ . A budou vykřikovat státe POMOZ NÁM ! Následky povodně budou likvidovány . Samozřejmě nikdo nemá prsten princezny Arabely , takže to nebude hned . A situaci využijí hnutí a strany , které na vládu útočí a kritizují , přičemž ony v minulosti ukázali , že v krizových situacích naprosto selhali . Viz dvě předchozí vlády . Jít k volbám je to nejmenší co mohou udělat .
Radek Kocvelda
@jir-ka poště házet bahno ze sklepa blbci